|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Sziasztok!
Az Electro-Voice ZLX szériás aktív hangfalakról (ZLX-12P és ZLX-15P) van valakinek bármi tapasztalata, véleménye?
Elég jó áron lehet őket kapni, nagyon tetszetős bennük az LCD kijelzős DSP, ha a hangjuk is rendben van, akkor egész jó vétel lehetnek...
Az Electro-Voice ZLX szériás aktív hangfalakról (ZLX-12P és ZLX-15P) van valakinek bármi tapasztalata, véleménye?
Elég jó áron lehet őket kapni, nagyon tetszetős bennük az LCD kijelzős DSP, ha a hangjuk is rendben van, akkor egész jó vétel lehetnek...
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Üdv.
Úgy biztos szól mint a DB.Sőt szerintem jobban...
Úgy biztos szól mint a DB.Sőt szerintem jobban...
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
A hangnyomásuk a gyári adatok szerint elvileg kisebb, viszont a gyakorlatban nem biztos, hogy kisebbet is szólnak. Ezért érdekelne olyan véleménye, aki hallotta már.
Külföldi fórumokon jókat olvastam róla, bár többnyire inkább csak monitornak használják őket.
Külföldi fórumokon jókat olvastam róla, bár többnyire inkább csak monitornak használják őket.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Budai!
Én meg pont azt olvastam róla külföldi oldalon, hogy nagyon silány minőségű széria ez, ezt is Kínában csinálják mint lassan már mindent!
Viszont még én nem hallottam, és nem is próbáltam, de ilyen vélemények után nem merném bevállalni, ráadásul ez monitorozásra való széria első sorban!
http://forums.prosoundweb.com/index.php?topic=144643.0
Én meg pont azt olvastam róla külföldi oldalon, hogy nagyon silány minőségű széria ez, ezt is Kínában csinálják mint lassan már mindent!
Viszont még én nem hallottam, és nem is próbáltam, de ilyen vélemények után nem merném bevállalni, ráadásul ez monitorozásra való széria első sorban!
http://forums.prosoundweb.com/index.php?topic=144643.0
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Szia Gyuley!
Bizony, lehet benne igazság. Most nézem, hogy passzív változatban is kapható, de érdekes módon annál 250W terhelhetőség van megadva. Ezután igencsak kérdésessé válik az 1000W teljesítmény az aktív változatnál. Már lassan a PA termékek specifikációit is úgy eltúlozzák a gyártók, mint a HiFi cuccokét. A doboz minőségére is vannak panaszok, több helyen olvastam, hogy nagyon könnyen karcolódik. Bár, ha valaki állványon használja és tokban tárolja, akkor ez nem mérvadó. Viszont azt érdekesnek találom, hogy nem láttam az előlapján reflex nyílást. Mégis hol jöhet ki belőle a levegő? Vagy netán zárt konstrukcióról van szó? Ettől függetlenül azért szívesen meghallgatnám egyszer, bár nem valószínű, hogy lecserélem rá a dB-ket...
Bizony, lehet benne igazság. Most nézem, hogy passzív változatban is kapható, de érdekes módon annál 250W terhelhetőség van megadva. Ezután igencsak kérdésessé válik az 1000W teljesítmény az aktív változatnál. Már lassan a PA termékek specifikációit is úgy eltúlozzák a gyártók, mint a HiFi cuccokét. A doboz minőségére is vannak panaszok, több helyen olvastam, hogy nagyon könnyen karcolódik. Bár, ha valaki állványon használja és tokban tárolja, akkor ez nem mérvadó. Viszont azt érdekesnek találom, hogy nem láttam az előlapján reflex nyílást. Mégis hol jöhet ki belőle a levegő? Vagy netán zárt konstrukcióról van szó? Ettől függetlenül azért szívesen meghallgatnám egyszer, bár nem valószínű, hogy lecserélem rá a dB-ket...
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Sajnos az olvasottak alapján nem lehet valami nagy szám, csalódtam már EV hangrendszerben, és eléggé kozmetikázott az adatlapjuk mostanában!
A DB szerintem jó cuccokat gyárt, amiket én hallottam tőlük idáig, azok mind hozták nagyjából a megadott gyári értékeket, persze minden gyártó kozmetikáz, meg rá nézve pozitív irányba hajlik, csak éppen nem mindegy mennyit csalnak az adatokkal!
Én nagyon meglepődtem annó, mikor a JBL jrx szériás hangfalakat próbálgattam, és nagy csalódás volt, mikor mellédobtunk egy Y-audio hangfalat, hát őszintén sokkal rosszabbul szólalt meg a JBl, azóta csak a fülemnek hiszek, lesz@rom a márkanevet, jobbára inkább összedobom a falaimat, jelenleg egy Y-audio ládában van egy EV 15" mély-közép, és egy Fs 1,75-ös driver, így már elég korrektül és viszonylag ütősen meg tud szólalni, bár nagyon csúcsra járatva a driver elveszti a "csillogását"(ez ritka jelenség nálam), egyébként meg bőven hozza amit kell, és amióta nem adom kölcsön senkinek, érdekes módon egyszer sem sikerült szétégetni a driver betétjét
Volt mély ládám, abban 18g400-as beyma hangszóró volt, de szinte szabadtéren kívül nem igazán volt rá szűkség, de ott ugye nem a kis bass-reflex ládában volt, hanem egy hajtogatott tölcséres ládában(saját gyártmány), abban olyan hangnyomása volt, hogy vesekövet simán lehetett volna vele porrá zúzni, de csak szinte otthon porosodott így megváltam tőlük!
Ezt azért írtam le, mert ez a rendszer így egész korrektül, és ütősen meg tud szólalni,és viszonylag olcsón,mert én sem szeretem kidobálni a pénzt az ablakon, és sok neves gyártó falait is leszólja(nem a 200.000.-es profi szériákat), persze nem kell azért csodát sem várni tőle, de nem kell vele szégyenkezni sem, simán vállalható a hangképe,és hangerőben is elég volt idáig mindenhová!
A DB szerintem jó cuccokat gyárt, amiket én hallottam tőlük idáig, azok mind hozták nagyjából a megadott gyári értékeket, persze minden gyártó kozmetikáz, meg rá nézve pozitív irányba hajlik, csak éppen nem mindegy mennyit csalnak az adatokkal!
Én nagyon meglepődtem annó, mikor a JBL jrx szériás hangfalakat próbálgattam, és nagy csalódás volt, mikor mellédobtunk egy Y-audio hangfalat, hát őszintén sokkal rosszabbul szólalt meg a JBl, azóta csak a fülemnek hiszek, lesz@rom a márkanevet, jobbára inkább összedobom a falaimat, jelenleg egy Y-audio ládában van egy EV 15" mély-közép, és egy Fs 1,75-ös driver, így már elég korrektül és viszonylag ütősen meg tud szólalni, bár nagyon csúcsra járatva a driver elveszti a "csillogását"(ez ritka jelenség nálam), egyébként meg bőven hozza amit kell, és amióta nem adom kölcsön senkinek, érdekes módon egyszer sem sikerült szétégetni a driver betétjét
Volt mély ládám, abban 18g400-as beyma hangszóró volt, de szinte szabadtéren kívül nem igazán volt rá szűkség, de ott ugye nem a kis bass-reflex ládában volt, hanem egy hajtogatott tölcséres ládában(saját gyártmány), abban olyan hangnyomása volt, hogy vesekövet simán lehetett volna vele porrá zúzni, de csak szinte otthon porosodott így megváltam tőlük!
Ezt azért írtam le, mert ez a rendszer így egész korrektül, és ütősen meg tud szólalni,és viszonylag olcsón,mert én sem szeretem kidobálni a pénzt az ablakon, és sok neves gyártó falait is leszólja(nem a 200.000.-es profi szériákat), persze nem kell azért csodát sem várni tőle, de nem kell vele szégyenkezni sem, simán vállalható a hangképe,és hangerőben is elég volt idáig mindenhová!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Nos a márkanév nem feltétlen garancia a jó minőségre. Minden gyártónak vannak belépő és alsó kategóriás termékei. Nagyon kell tudni azt, hogy egy adott eszközt mire használunk. A Dynacord számomra azért nagyon kedves, mert egyrészt az EV gyártja a szórókat Neki amiről nem kell sokat beszélni, másrészt kellemes meleg hangja van, ami a mostani inkább kopogósabb, tolakodó hangnyomás orientált világra nem feltétlen jellemző. Persze én jelen esetben a régi Forum Line széria Touring nagy teljesítményű hangosítócuccáról beszélek. F12, F17, F18-as ládákról.
Ami a Powermate-et illeti, azt gondolom, kicsit túl van lihegve a kérdés. Hallottam már olyat Behringerből is, hogy betojtam, milyen jó volt és sok milliós rendszerből is rosszat. HA powermixer, akkor ez a leginkább használatos és világszinten elismert megbízható eszköz. Mindenhol ismerik, elfogadják egyfajta minőségi garancia. Pl olyan mint a Shure SM 58..Nem a legjobb mikrofon de világstandard mégis. Joe Cockertől Tina Turnerig...Nem véletlen.
Amúgy nekem egy régebbi Studiomaster Horizon Powermixerem van ami szintén nem rossz versenyző. Rossz nyelvek a Powermate vetélytársaként emlegetik. Én szeretem a hangját eddig nem hagyott még cserben.
Az épített ládák kérdése, pedig nagyon kényes.
Ha jól eltalálja az ember akkor kimagasló minőséget el lehet érni, igaz nagyon sok próbálgatással és minőségi alkatrészekből. Nem lesz sokkal olcsóbb, mint a gyári...A másik hátránya, hogy ha esetleg valaki hangosítani fog vele, nem fogják a "nagyok" elfogadni mert kalapált, még ha állati jól is szól.
Bár Nemes Laci Bácsi évekig tolta a Republicot a saját maga épített rendszerén, ami meg kell mondjam nagyon jól is szólt.
A monitor kérdése, meg egyéni ízlés dolga, van aki ládázik, van aki fülmonitorozik, van aki állványra teszi, van aki földre.. Én pl. ha dobolok kizárólag füles monitort használok. Billentyűsként jöhet láda is, de az igazán komfortos muzsikálást a fülhallgató jelenti.
Ami a Powermate-et illeti, azt gondolom, kicsit túl van lihegve a kérdés. Hallottam már olyat Behringerből is, hogy betojtam, milyen jó volt és sok milliós rendszerből is rosszat. HA powermixer, akkor ez a leginkább használatos és világszinten elismert megbízható eszköz. Mindenhol ismerik, elfogadják egyfajta minőségi garancia. Pl olyan mint a Shure SM 58..Nem a legjobb mikrofon de világstandard mégis. Joe Cockertől Tina Turnerig...Nem véletlen.
Amúgy nekem egy régebbi Studiomaster Horizon Powermixerem van ami szintén nem rossz versenyző. Rossz nyelvek a Powermate vetélytársaként emlegetik. Én szeretem a hangját eddig nem hagyott még cserben.
Az épített ládák kérdése, pedig nagyon kényes.
Ha jól eltalálja az ember akkor kimagasló minőséget el lehet érni, igaz nagyon sok próbálgatással és minőségi alkatrészekből. Nem lesz sokkal olcsóbb, mint a gyári...A másik hátránya, hogy ha esetleg valaki hangosítani fog vele, nem fogják a "nagyok" elfogadni mert kalapált, még ha állati jól is szól.
Bár Nemes Laci Bácsi évekig tolta a Republicot a saját maga épített rendszerén, ami meg kell mondjam nagyon jól is szólt.
A monitor kérdése, meg egyéni ízlés dolga, van aki ládázik, van aki fülmonitorozik, van aki állványra teszi, van aki földre.. Én pl. ha dobolok kizárólag füles monitort használok. Billentyűsként jöhet láda is, de az igazán komfortos muzsikálást a fülhallgató jelenti.
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Lehet is kérdéses, mert ne tud annyit. Nekem pár hónapja az egyik boltban maga az eladó gyerek valahogy úgy magyarázta - teljesen korrekt volt -, hogy a falban lévő végfok bár 1000W-ot tud, de maga a láda folyamatosban csak 250W-300W-ra van belőve.beejaybudai írta:Ezután igencsak kérdésessé válik az 1000W teljesítmény az aktív változatnál.
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 178
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Én a 4100-asat használom évek óta, nekem nagyon bejön, gondolkoztam én is a 6100-asban, de azt mondták róla hogy inkább a 4100-asban gondolkodjak mert énekhez jobb mint a 6100. Bár kinek a hangjához melyik mikrofon a jobb... Az biztos hogy tiszta, szép hangú, alig gerjed, strapabíró modell. Az eddigi egyik legjobb választásom volt azok közül amiket eddig vettem.malko írta:Én a helyedbe meghallgatnám ezt a mikrofont is mi előtt megveszed a beta58.
Mondjuk árban van egy kis különbség de én szerintem minőségben is.
http://hangshop.hu/spd/at-ae6100/AudioT ... ikus-mikro
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Szia Bazsi!
Hát a 4100-sed az semmivel nem rosszabb mint a 6100 valószínűleg, csak én a 6100-est próbáltam shure beta58 mellett. Lehet hogy a kapszula egyforma is a két mikrofonban csak az egyik kardioid a másik meg hiperkardioid.
Hát a 4100-sed az semmivel nem rosszabb mint a 6100 valószínűleg, csak én a 6100-est próbáltam shure beta58 mellett. Lehet hogy a kapszula egyforma is a két mikrofonban csak az egyik kardioid a másik meg hiperkardioid.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105