Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Pa 600

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Pa 600

Hozzászólás: # 16582Hozzászólás marton1974
2013.09.07. 11:35

"De az tény gondolom ti is tudjátok a jó hangzás szét lett osztva a 3 nagy gyártó közt (Roland,Yamaha,Korg ) csupán üzlet politika miatt .
Megosztották a zongorát pl a roland kapta stb.... "
Ne haragudj,nem tudom honnan vagy kitől hallottad ezt a hülyeséget.Ez nem így van,nem egy kártyapakliról beszélünk.Nem osztoztak itt a gyártók semmin.Épp ellenkezőleg ők is versenyeznek,fejlesztenek hogy minnél eladhatóbb,jobb dolgot tegyenek piacra!Az egy más dolog hogy cégen belül is vannak kategóriák.A belépő szinttől a zászlósig.A belépő és közép szintet már minden cég kiadta kínának,gyártás szempontjából.Egyedül a felső kategóriákat gyártják már csak az anyaországban.

Más.Az lehet hogy egy KORG PA600-ban ugyan az a hangminta van mint egy 3X-ben.De!Mégsem fog úgy megszólalni,már csak azért sem mert nem egyfajta a hanggenerátoruk,a kimenő jelszintjük!És itt jelentkezik a minőségi különbség.Egy magasabb kategóriában sokkal tisztábban,élénkebben szólal meg ugyan azon hangminta... :777

ibanezfan
Újonc
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: korg pa600, korg ps60, ibanez rg1570
Adott köszönetek: : 14 alkalommal
Kapott köszönetek: : 68 alkalommal

Hozzászólás: # 16583Hozzászólás ibanezfan
2013.09.07. 12:10

Adatlap
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok!

Az egyértelmű, hogy a drágább szintibe teszik a jobb cuccokat. Ez mindenhol így van, pl. hasonlíts össze egy opel corsát egy vectrával, persze, hogy jobb a vectra.
Nekem 1 hete van meg a pa600-as, de szerintem is megéri az árát.
A zongora hangjaitól én sem ájultam el, de egy kicsit beletekergetve (cutoff, resonance, eg-k stb) már sokkal jobban tetszett. Harmónika, sax, vonósok dobok egész jók.
Még a billentyűzet is elmegy, pl. volt gw-8-am, annak sokkal kopogósabbak a billentői. Dehát van midije, bármiről meghajtható.. A kis radír gombok tényleg kicsit gagyik.
De a hangkészlet naggyából egész jó, Tyros 3 van a családban, sok hangszer hangja van olyan szintű, de majd direktben is összehasonlítom.
Szerintem örüljünk neki, hogy állítgatható a hangszer és nem csak a gyári dolgokkal használható.
Gitáros cuccokhoz jobban értek, de pl. gitár multieffekteknél is kevés gyári hang használható, nekünk kell kikeverni a fülünknek tetszőt. De ott is nagyban függ a hangzás attól hogy mivel erősíted ki, ahhoz kell belőni.

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 16584Hozzászólás Gyuley
2013.09.07. 12:27

Marton!

Szerintem meg pont hogy igaz lehet az állítás, hogy a hangszergyártók nagyon is együtt fejlesztenek, ugyanis ha jobban megnézzük, a technikai háttér meglenne ahhoz, hogy egy varrógépbe tökéletes hangmintákat tegyenek, viszont akkor hogyan adnák el a következő 20 évben a többi modellt, ha most egy szinte tökéletesen megszólaló hangszert dobnának piacra? Hát sehogy sem az tuti, 5 éven belül csődbe mennének a gyártók!
Így csak keveset fejleszt minden gyártó, húzgálják a bőrt a régebbi modellekről, és megy a "parasztvakítás", már lassan oda jutunk, hogy egy táblagéppel+szoftszintikkel jobban meg lehet szólalni, mint egy varrógéppel!
Persze az tény hogy tesznek minden hangszerbe olyan dolgokat amitől talán sokaknak érdemes lehet váltani, de hogy ez a közös érdek köti össze a gyártókat ebben 100%-ig biztos vagyok!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 14
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 16585Hozzászólás Attila
2013.09.07. 12:38

Megerősítem Gyuley. Ez bíztos tény.

Atti

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 16587Hozzászólás marton1974
2013.09.07. 15:11

Nem tudom...Lehet,hogy van valami igazság benne amit állítasz.Jó lenne már akkor ha kiadnának egy szoft arrangert.

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 16588Hozzászólás Gyuley
2013.09.07. 17:47

Már létezik egy ilyen próbálkozás, Lionstracs mediastation, bővebb felvilágosítást Asterix tud adni ezzel kapcsolatban, de egy biztos, ha folytatták volna a fejlesztését, akkor már ma mindenkinek ilyen masinája lenne, gondolom nem véletlenül álltak le a fejlesztésekkel,erős a gyanúm hogy segítettek ebben a többi hangszergyártó cégek erősen!
Ez kb olyan mint a vizzel működő autó, amíg olaj van, nem fog eljutni a fogyasztókhoz!

De hogy a témához is írjak valamit, én nagyon szerettem a Pa500 musikant-ot, tényleg nagyon jó kis gép, és ár érték arányban akkoriban verhetetlen volt, a gyenge minőség az sajnos ebben a szegmensben van a legtöbb, bár azért nem volt az olyan rossz, az érintő képernyő, és a Parametrikus középpel ellátott Eq-ja nagyon jól használható volt, na meg persze a gitár mód, szerintem ez ért a legtöbbet a hangszerben, pl: a Yami S szériája sokkal gyatrább minőségű, és olyan érzésem volt mindig a pakolásnál, hogy most hullik szét a kezemben!
A Pa 50 sem volt rossz hangszer a maga idejében, főleg ár érték arányban, viszont nekem a billentyűje az nagyon nem jött be, és a zongora hangja is nagyon rossz volt!
Szerintem a Pa600 is szintén az egyik legjobb ár értékű hangszer lehet!
És tény, bár sokat fejlődött a Korg a Stílusok kidolgozásában, főleg a Musikant szériáknál, de még így is sokat kell dolgozni vele, a Yami ebből a szempontból nyerő helyzetben van, tényleg konyhakész hangszert kapunk!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

ibanezfan
Újonc

Hozzászólás: # 16590Hozzászólás ibanezfan
2013.09.07. 19:17

Sziasztok!

Nekem is az a meglátásom, hogy túl lassan fejlesztgetnek és nagyon figyelik egymást a gyártók, hogy mit tegyenek a cuccaikba.
Iszonyatosan spórolnak rajtunk, több gigás ssd-ket rakhatnának bele háttértárolónak és a hangminták is nevetségesen kis méretűre összesűrítve vannak.
Rendesen használható billentyűket meg csak a zászlóshajókba vagy a 88 billentősökbe tesznek. De az összes műszaki cikknél ezt csinálják.

Ne használj adatlapot, ha nem töltesz fel. Köszönöm! buba

ibanezfan
Újonc

Hozzászólás: # 16591Hozzászólás ibanezfan
2013.09.07. 19:23

Az idegesít még nagyon, hogyha összegyűjtesz egy cuccra megveszed, kapsz hozzá idővel egy-két op. rendszer frissítést, aztán kijön egy új tipus és már csak arra fókuszálnak, a régebbi már le van sz...

ibanezfan
Újonc

Hozzászólás: # 16592Hozzászólás ibanezfan
2013.09.07. 19:35

Ez még lemaradt: MAGYAR NYELVŰ!!! használati utasítás és ne olyan, hogy hol kapcsold be és ki!!!
A pa600-hoz kaptam, de nem sok mindenre jó, 10%-át sem ismered meg belőle a gép képességeinek. Erre miért nem gyúrnak rá? Egy kezdő teljesen el van veszve, youtubról és fórumokról gyűjtögeti a tudásmorzsákat. Szerintem ez még a legnagyobb gáz, évek múltán is meg tud lepni a hangszered, mert nincs leírva mit hogyan csinálj.

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 16593Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.09.07. 21:13

Szerintem feltételezik, hogy aki vesz egy ilyen gépet, az valamilyen szinten tisztában van vele hogy mit merre hány óra.
Bár én is kicsit satnyának tartom a használati útmutatót, de ez van. Amúgy érdemes nézegetni a KORGTV videóit. Én pár dolgot onnét lestem le.
No meg valamilyen szinten vér barom formájára kezdem el a tapasztalat szerzést. Mindent végig nyomkodok, össze vissza állítgatom és megnézem mire mi történik.
Így lett meg a szerviz menü is. Bekapcsoláskor EXIT és MENÜ gombok nyomva tartva. Favoritok kezelése meg minden.
Aztán ami érdekes azt felírom, vagy megjegyzem.

De persze a kedvenc részem a leírásokban, hogy ne használja teli engedett fürdőkádban, a víz alatt áram alá helyezett állapotban...

Új hozzászólás