Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 16225Hozzászólás marton1974
2013.08.26. 14:09

Üdv.
A napokban vásároltam egy YAMAHA PSR-S950-est.Kicsit féltem tőle a Tyros 3,Tyros 4 után.De be kell hogy valljam meglepett ez a hangszer.Nagyon jól meg tud szólalni,és fele annyiba kerül mint a Tyros 4.A YAMAHA nagyon eltalálta ezt a hangszert.Belerakta a legújabb fejlesztéseit,tehát mp3,wave lejátszás,transzponálás,tempó válltás..megkapta a Tyros 4 hangjait,sőt letölthető hozzá hangszín és stílus pak-ok,amik betyár jól meg vannak csinálva.A mai modern hangszínekkel,zenékkel.

Negatívumok : Psr billenytűzet,hát nem egy zongora billentés de nem is egy CASIO.El lehet szépen rajta játszani.
Hiányzik a SAMPLER funkció.

Pozitívumok : A mai modern hangzásvilág,nagyon jó stílusokkal,hangszínekkel.Audió sáv.
Mp3 transzponálás,tempó váltás.
Fele annyiba kerül mint a Tyros 4.Tehát ár-érték arányban jobb.
A kaszni nem kopik,mert önnmagába fekete,nem fújt ezüst mint a Tyrosok.

Nagyon jó választás,aki nem akar befektetni közel egy milliót egy hangszerbe,de mégis jó hangszert akar vásárolni.Könnyű,kompakt kis arranger,a mai modern technikával felvértezve! :777
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 16234Hozzászólás Apelláta
2013.08.26. 23:37

"Negatívumok : Psr billenytűzet,hát nem egy zongora billentés de nem is egy CASIO.El lehet szépen rajta játszani."

Szia Marton!

A fenti mondatod kivételével mindenben egyetértek én is veled, viszont ezzel nem. A 950-es billentyűzete egy nagy f.s. Szó szerint. Szégyen a Yamahától ebben az árkategóriában, ilyen tudású gépbe, generációk óta ilyen ratyi, billentyűzetet rakni. Nem csak érzetre, de tartósságra is egy hulladék, mivel állítólag azonos a 900 és a 910-esével. Még a 25 évvel ezelőtti Casio CT-640-embe, majd a későbbi CT-700-amba is különb billentyűzet volt. (persze nem aftertouch-os). Tavaly próbáltam én is a Hangfoglaláson a 950-est, és ezen felül elég sok Casion - főleg régebben - is volt szerencsém játszani. Ezért ezt határozottan cáfolnám.
Ilyen hangszerbe már dukálna egy T2 minőségű billentyűzet. A konkurenseknél ez alap felfogás, ezért érthetetlen a Yami évek óta történő önlejáratása e téren.

Viszont az első felvételen dicsérendő a dob. Elindult a Yaminál valami e téren. Ez audio alapú stílus?

Üdv.: Apelláta

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 16239Hozzászólás marton1974
2013.08.27. 09:21

Igen,a billentyűje lehetne jobb is!Nade,azért a KORG cég se dicsekedhet e téren.Lásd Pa500,Pa600.Azért ezen hangszerek billentése se világbajnok.
Ezért is vannak a különböző kategóriák.Egy Psr széria sosem kapja meg a Tyros billentyűzetét.Így van ez más hangszergyártóknál is.De valamit valamiért.Sajnos így van ez.Kinek mire van pénze.Nekem megvolt az összes felsőkategória.Arra jöttem rá hogy inkább két különböző cég középkategóriája mint egy cég felsőkategóriája.Így sokkal színesebb változatosabb műsort lehet felépíteni. :777

Igen a dobok sokat fejlődtek a YAMAHA-nál.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 16243Hozzászólás Apelláta
2013.08.27. 10:53

Azért a Pa500/600 majdnem fele árba van a PSR950-hez képest, mégis a Yamival ellentétben egy megbízható billentyűzetet tudtak beléjük varázsolni. A billentésük se rosszabb a 950-hez képest, sőt...
A 950-hez méltó Pa800/900 meg fényévekkel jobb billentyűzetet kapott. Mindkét billentyűzet rugós mechanikájú, a Pa900-é még félig súlyozott is!!! ...és nem hibásodnak meg két évente.
A Tyros-ra ezek persze nem vonatkoznak. Főleg T2-től felfelé.
:777

Üdv.: Apelláta

slyer
VIP
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Hozzászólás: # 16248Hozzászólás slyer
2013.08.27. 15:10

carlo33 írta: S910 kérdésem lenne, ha a dobszett egy stilusban Standard2-re van állítva, és szól mint a fazék, de én át akarom állítani Standard1-re,mondjuk a pergő dobot, azt csak úgy lehet, hogy a szerkesztőben a dob sávban egyesével átütöm a pergőt(D1.ről E1-re), valami gyorsabb megoldás nincs?Mert mire a 4 variáció,fill, kezdés, end, átütöm megőszülök, és ez csak egy stilusnál...
Üdv!
Én ezt úgy csináltam,hogy a stílust szétszedtem casm és midi részekre,a midi részt egy midi szerkesztőben/Midifile optimizer 6+crack/pillanatok alatt átszerkesztettem/a kívánt dobszett,pergőcsere,meg ami nem tetszett,ajánlom a 910-nél a studiokit-et/átszerkesztettem.Ez azért jó így,mert az összes helyre azt a dobhangot teszi be,amit kiválasztottam,nem kell az összes stílus részt egyenként átírni.Ha kész az átírt midi rész,akkor újra összeilleszteni a CASM-al,és kész a stílus.
http://www.jososoft.dk/yamaha/software/sands/
Ez a progi,amivel szét tudod szedni a stílust,de utána szigorúan visszailleszted,különben vége az összes sty paraméternek.Üdv

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 16249Hozzászólás marton1974
2013.08.27. 15:28

Én nem pártolom egyik hangszert sem.Az tudom hogy tökéletes hangszer nincs és nem is lesz egy darabig!Minden hangszernek van gyenge pontja.Még a zászlóshajóknak is!Ha lenne tökéletes hangszer mindenki azt venné.A mai világba el kell dönteni mi éri meg és mi nem.Tehát ár-érték arányt kell elsősorban nézni.A YAMAHA PSR-S950 egy nagyon jó választás... :777

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 100
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 16258Hozzászólás Gyuley
2013.08.27. 19:01

Marton!

Ha annyira jó választás akkor miért árulod ezt is?

Egyébként nem rossz hangszer az s950, ahogyan a többi s széria sem volt rossz, viszont a billentyűje az katasztrófa, ez elmondható az összes psr, és psr s szériáról sajnos, és még nem is tartós konstrukció egyik sem!
Én is kipróbáltam, szépen szól ez tény, ha jobb billentyűt raktak volna bele, meg valamit csináltak volna ezekkel az s szériára jellemző gumiérintkezős nyomógombokkal,amiket igen sűrűn cserélni kell, akkor talán én is azt választom, de így inkább a Tyros sorozat bármelyik tagja!
Egyébként billentésben idáig az etalon számomra a Roland G70!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Rolley
Újonc
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Yamaha SX700-Yamaha S550B
Adott köszönetek: : 19 alkalommal
Kapott köszönetek: : 24 alkalommal

Hozzászólás: # 16261Hozzászólás Rolley
2013.08.27. 19:18

Annak nem tetszik a billentése aki Steinway zongorám játszott 20 évig,hagyjuk már szerintem nagyon kellemes ém pedig 15 évet zongoráztam páncéltőkésen,ezeken a hangszereken finoman kell játszani szerintem érzéssel... G1000 nek jó a billentése mivel fém mechanikás... Gumigombokat nem bántani a műanyag a legroszabb nekem aRoland hangszerbe eltört vagy megrepedt kalap sz.... a gumi barátomnak 15 éve tökéletesen megy a Yamahában! Én sose vennék olyan szintit ami műanyag gombos ... :dash2:

A kattógó idegesítő hangról nem is beszélve...

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 16262Hozzászólás Asterix
2013.08.27. 19:28

Gyuley írta:elmondható az összes psr, és psr s szériáról sajnos...
Kikérem magamnak. A G-70-em után a legjobb billentése a Yamahámnak volt. (PSR 9000pro) :lol:

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 100
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 16265Hozzászólás Gyuley
2013.08.27. 21:04

Rolley!

Nekem sok psr szériám volt, a legjobban a Psr3000-et szerettem, azt még mondhatni összerakták rendesen, és bírta gond nélkül évekig a strapát!
Az s700, utána az s900, na ezek már meg sem közelítik a minőségét azoknak a hangszereknek, silány konstrukció az egész, nem győztem cserélni a gumit alatta, pedig fele annyit nem ment egyik sem, mint a Psr3000!
A gumiérintkezők: Az a gond, hogy kb olyan színvonalú grafitréteg van rajta, mint egy kínai távirányítón, ha szerencséd van akkor 2 évig is érintkezik gond nélkül, és nem csak a gumival van bajom, hanem az egész minőségével, mert a Psr3000 mikrókapcsolói egyszer sem adták meg magukat 4,5 év alatt, holott minden este a porban zenéltem vele 2 évet ebből Abádszalókon a parton a nyári szezonban, gondolhatod mit kapott napi szinten, az s szériának 1 szezont adnék ott, és szervizes lenne!
Nekem soha nem tört még el egyetlen műanyag kapcsoló sem a Yamin, sem pedig Korg-on, vagy Rolandon, ezt nem tudom hogy sikerült kivitelezni, ha rendeltetésszerűen van használva egy hangszer, egyébként százszor jobb hatást kelt, mint egy gagyi gumidarab, ami ide oda lötyög!
Billentés: Lehet hogy te páncéltőkés zongorán játszottál előtte, de már elszokhattál tőle nagyon, ha azt mondod a Psr szériára hogy kellemes, én soha nem szerettem, de lehet rajta játszani ettől függetlenül, viszont a legnagyobb problémája, hogy rövid úton jár, és nagyon gyenge ellenállást tanúsít, meg lehet szokni, de én nem nevezném kellemesnek, majd ha lesz lehetőséged, használj egy hétig egy G70-et, egy Tyros-t, Pa Xpro-t , vagy egy tényleg jó billentésű hangszert, és utána mond hogy azt hogy kellemes, ha már hozzászoktál ahhoz, mert én párhuzamosan nyüstölök egy s900-at is, nagyon furcsa, és rendesen rossz rajta játszani a T2 után!
Csak kiegészítésként, és a tisztán látás kedvéért, nem kötözködésből írtam a véleményemet, vagy inkább tapasztalataimat!

Asterix!

Igen, a Psr9000 pro-nak is nagyon jó a billentése, és még 76-os is, de az akkor is egy zászlóshajó, még ha Psr is :D

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Új hozzászólás