|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- csepi
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Sziasztok!
A 605D már nem kapható... én vettem az utolsó párat meg Pákótol. 190e/db áron.
A hangképpel vigyázzatok ám. Nem biztos, h a dx széria kissebb-nagyobb darabjai közt nincs óriási eltérés. Én egymás mellett hallgattam egy párat a D szériából, és azért elég nagy eltéréseket tapasztaltam, a Dx-et nem hallottam.
Van még egy komoly előnye a 605Dnek a 915 Dx-el szemben, nem 19 kiló csak 12... A Dx család más mélysugárzókat kapott, ezért lehet Asterix véleménye az, h más a hangkép teljesen.
Maga a doboz, az elektronika szerintem dettó u-az.
A 605D már nem kapható... én vettem az utolsó párat meg Pákótol. 190e/db áron.
A hangképpel vigyázzatok ám. Nem biztos, h a dx széria kissebb-nagyobb darabjai közt nincs óriási eltérés. Én egymás mellett hallgattam egy párat a D szériából, és azért elég nagy eltéréseket tapasztaltam, a Dx-et nem hallottam.
Van még egy komoly előnye a 605Dnek a 915 Dx-el szemben, nem 19 kiló csak 12... A Dx család más mélysugárzókat kapott, ezért lehet Asterix véleménye az, h más a hangkép teljesen.
Maga a doboz, az elektronika szerintem dettó u-az.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Mitől lett nehezebb? Beleraktak még egy görögdinnyét? 
- csepi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
A régi Neodymium hangszórót nem kapta meg, ez az új nehezebb.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Szerintem az hogy a 915-ös nehezebb 6 kilóval az nem oszt nem szoroz.Nem csak a mélysugárzó más hanem az erősítő is.Digipro 2.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2013.03.31. 11:01-kor.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Ok, ok, csak kérdéses tényleg a hangképe, hogy rosszabb lett-e vagy sem. 
- marton1974
- VIP
A 605-öt nem ismerem nem is hallottam,mivel már nem lehet kapni akkor nem is fogom.Szerintem nagyon szép hangképe van a 915-nek.Legalább is a 3x-et nagyon szépen rá lehet hangolni a master EQ-val.
Kristálytiszta magassal,ami lényeg szép középpel,és hihetetlen mélyekkel.Én egy 18-as Sub-al használom nagyon ütős kombináció.Na ez már nem gyerekszobába való.
És ami lényeg a SUB attól függetlenül hogy 18-as nagyon korrekt szekrényt kapott símán befér egy személykocsiba.Ja és kültéren szerintem agyrázkódást kapnak a vakondok mikor bebüffen.
Ja és a 915-össel vigyázni kell ám!Használat előtt ki kell pányvázni az állványokat mert akkora hangnyomása van hogy felborítja.
Látom itt is az van már,mint a hangszeres topikban.Hogy kinek van jobb hangszere.Itt meg hogy kinek van jobb hangrendszere.
Ez egy kicsit már nevetséges dolog.Szerintem meg mindenki olyat vesz amit akar,és amilyet a pénztárcája engedi.El kell donteni mire kell és go.Hál istennek nagy a választék.
És sajnos a nagy választék hozza magával azt ami itt is megjelent,hogy nem a tied a jobb hanem az enyém.
Személy szerint én a hangrendszert nem csak szintihez használom,hanem kerti partikon is dj-re.És bármi meglepő is ott is megállja a helyét.Tehát meg vagyok elégedve vele.
Megvoltam az EV ZX1-es rendszerrel is,de ez teljesítménybe ugye símán leszólja és nem szól rosszabbul.
Kristálytiszta magassal,ami lényeg szép középpel,és hihetetlen mélyekkel.Én egy 18-as Sub-al használom nagyon ütős kombináció.Na ez már nem gyerekszobába való.
És ami lényeg a SUB attól függetlenül hogy 18-as nagyon korrekt szekrényt kapott símán befér egy személykocsiba.Ja és kültéren szerintem agyrázkódást kapnak a vakondok mikor bebüffen.
Ja és a 915-össel vigyázni kell ám!Használat előtt ki kell pányvázni az állványokat mert akkora hangnyomása van hogy felborítja.
Ez egy kicsit már nevetséges dolog.Szerintem meg mindenki olyat vesz amit akar,és amilyet a pénztárcája engedi.El kell donteni mire kell és go.Hál istennek nagy a választék.
És sajnos a nagy választék hozza magával azt ami itt is megjelent,hogy nem a tied a jobb hanem az enyém.
Személy szerint én a hangrendszert nem csak szintihez használom,hanem kerti partikon is dj-re.És bármi meglepő is ott is megállja a helyét.Tehát meg vagyok elégedve vele.
Megvoltam az EV ZX1-es rendszerrel is,de ez teljesítménybe ugye símán leszólja és nem szól rosszabbul.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
A dj-k világában bíztosan jó szolgálatot tesznek az db-k, ezzel én is egyetértek.
Senkinek ne lett volna dolga az általam leírtakkal ? ....Hmm
- ez két dologra enged következtetni: - azt viszont inkább nem írom le
Senkinek ne lett volna dolga az általam leírtakkal ? ....Hmm
- ez két dologra enged következtetni: - azt viszont inkább nem írom le
Atti
- marton1974
- VIP
A mondat így hangzik helyesen : A dj-k világában "is" jó szolgálatot tesznek a dB-k.
De ha úgy gondolod,hogy "csak" a DJ-k világában használható,légyszíves fejtsd már ki bővebben szerinted miért?
De ha úgy gondolod,hogy "csak" a DJ-k világában használható,légyszíves fejtsd már ki bővebben szerinted miért?
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Mentosattila!
2x hallgattam meg! Egyszer mikor vásárlás előtt álltam, és tavaly a Hangfoglalás eseményen!
Nem szólt rosszul, de ha jól emlékszem nekem az árcédula nem tetszett és talán a teljesítményével volt még bajom..
Üdv: Zeneboy
2x hallgattam meg! Egyszer mikor vásárlás előtt álltam, és tavaly a Hangfoglalás eseményen!
Nem szólt rosszul, de ha jól emlékszem nekem az árcédula nem tetszett és talán a teljesítményével volt még bajom..
Üdv: Zeneboy
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Na ezt nem hiszem el!!!!Zeneboy írta:nekem az árcédula nem tetszett
Ha valami jól szól, akkor ott neked nem lehet akadály az árcédula. 3-4 buliban úgyis megkeresed az árát.