Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

JAVASLATOK - KÉRDÉSEK - VÁLASZOK

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: JAVASLATOK - KÉRDÉSEK - VÁLASZOK

Hozzászólás: # 26325Hozzászólás Asterix
2014.07.30. 22:03

Az iPad mitől olyan fantasztikus a Korg mellett??

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 26326Hozzászólás Zeneboy
2014.07.30. 22:44

Ott az onsong progi szovegre....

V gy itt van ezSongbook vezerles

Egyebkent itt látszik, hogy a külső borítással sem akkora mint egy ipad 9,7" kijelzője...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26327Hozzászólás Rolandbk5
2014.07.30. 23:02

Asterix írta:Az iPad mitől olyan fantasztikus a Korg mellett??
Mitől olyan fantasztikus a Pa3xpro?
Én folyamatosan használom az OnSong apps-t. Megvásároltam hozzá a SampleTank apps-t is, és még sok mást. Valóban aki nem próbálta, az nem érti.
Persze én meg azt nem értem, hogy egy szaros videó kimenet miért nem lehet alap egy ilyen gépbe? Tyros2-től már VGA is volt az RCA mellett. Hmm hát igen, pedig akkor még egy cég volt a kettő. :D

Igazad van Asterix, minek a iPad, mikor egy program sincs rá az Apple-nél. Nem értem, hogy ilyen alap hiányosságok mellett, miért jó ez a Pa3x pro, mondjuk egy Audaya-val szemben, ami valljuk meg jobban tud szólni, és még olcsóbb is? Ezt ha valaki eltudja nekem magyarázni, azt megköszönném.

Attila!

Miért lenne fontos, hogy valamilyen külső monitorról irányítsd a hangszered? Annyi gomb van rajta, mindennek van egy saját gombja.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26330Hozzászólás Attila
2014.07.31. 09:13

Roli, abban nagyon igazat mondasz, hogy egy "nyanvadt Vif4" benne lehetne, sőt a RAM-bővítés is, és még pár dolog. De ezzel tisztában vagyunk mind, amikor vásárolunk, akkor is. Miért tennék bele ha úgy is megvesszük :P ? Kiveszik a hangszórót, aztán eladják külön 400 Euroért ! Ez az üzlet......., értenek hozzá :diablo:

Atti

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26333Hozzászólás Rolandbk5
2014.07.31. 10:34

Igazad van Attila. :777
De akkor is azt gondolom, hogy átverés. Azon mindig fenn tudok akadni, hogyha valaki azt mondja, hogy ez meg az olyan meg ilyen meg annyit tud, meg ennyit. Megfelelő, és hozzáértő kezekben akár egy bk5 is remek lehet. Volt egy eset, mikor az egyik barátommal mentünk zenélni. Akkoriban neki volt egy G70 és egy Tyros3, még vele szemben nekem, egy Yamaha Psr S500 és egy CME uf8 Mainstage-el. Mikor összeraktuk a cuccot, és beállítottuk, meghallgattuk az hangszereit, elvoltunk ájulva, mennyire jó. Mikor jött az én részem, és lement meghallgatni, láttam, hogy lefagyott mint a Windows, csak tátotta a száját. Azt hittem, hogy annyira szar. Feljött a színpadra, és azt kérdezte, hogy ez honnan jött, és mikor megmondtam, hogy S500 nem akarta elhinni. Azt mondta vesz egyet otthonra, mert ez jobban szólt nálam mint nála a Tyros. Ez ilyen ... Ár/Minőség arány. Nem tartom rossz hangszernek a Pa3x pro, de irreális ára van ahhoz képest amit nyújt. Olyan alap szolgáltatásokat adnak hozzá plusz pénzért, ami szerintem simán járna hozzá. Sosem értettem azt, mikor más szempontok dominálnak egy hangszer vásárláskor. Milyen szép, ennek meg annak is ilyen van. Tudom milyen ez én is így voltam, de már talán megtértem a Ketronnal másképpen gondolom, más szempontok lettek fontosak. Az is bizonyos, hogy csak a Midjay pro lehet az utód, mert ott megint csak korrekt az arány.

SzóvaL iPadel vásároljál, ha teheted. ... :777

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26334Hozzászólás Attila
2014.07.31. 10:48

Nem vagyok megbarátkozva ezekkel az iPad-ekkel. És nem is látom értelmét.
Azért szerettem volna egy nagyobb kijelzőt, mert a látásom nem tökéletes és segítség lett volna nekem egy 15-19"-os monitor. Viszont ha úgyis a hangszer kijelzőjére vagyok hagyatkozva (mert parancsot csak onnan tudok adni), semmi értelme. Azért csak, hogy a szöveg ne füzetből menjen, hanem egy nagyobb kijelzőn, nem fogok annyit áldozni ! Egy Vif4 35ezer, plusz egy 15-ös monitor 20ezer. Az a pénz még jó lesz egyébre is ;)

Atti

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26335Hozzászólás Rolandbk5
2014.07.31. 13:03

Attila egyet értek veled ... ;) :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 26340Hozzászólás Asterix
2014.07.31. 18:41

Rolandbk5 írta:miért jó ez a Pa3x pro, mondjuk egy Audaya-val szemben, ami valljuk meg jobban tud szólni, és még olcsóbb is? Ezt ha valaki eltudja nekem magyarázni, azt megköszönném.
A 2 hangszer újonnan pont ugyanannyiba kerül, ha megnézed Thomann árait. Ha megnézed egy használt hangszer árát, akkor az Audya tényleg jóval olcsóbb, tehát többet bukott az árából.
Leírtam már többször, az Audya audió stílusai tényleg veszettül jól szólnak. Ha csak stílusokkal játszol, akkor semmi mást csak Audyát, (nem MidJay pro, mert annak köze sincs ehhez.), de ha már midiket használsz, akkor az Audya ott veszettül gyenge. És nem a Korgoz, vagy a Yamahához képest, mert azt a színvonalat simán hozza, (bár szerintem a Pa3x 1.5-ös szoftverével már sokkal szólnak a midik), hanem saját magához képest. És ezt még senki nem mutatta be nekem, hogy egy mezei felhasználó, aki nem almatom képességekkel rendelkezik, hogy tudja megszólaltatni az Audyán a midiket, vagy a konvertált, vagy a gyárilag benne levő midi alapú stílusokat, hogy az úgy szóljon, mint az audió alapú stílus. Ameddig ez a kettő nem egy minőség, addig ilyen vegyes célokra gyakorlatilag alkalmatlan a hangszer.
A másik dolog, aki egyszer kipróbálta, hogy milyen egy érintőképernyőn navigálni a menük között, és milyen az, amikor pedálra egy csomó dolgot kitehetsz, nemcsak azokat, amik a panelon egyébként is gomb formájában megvannak, és egy jól megszólaló vokál, stb...
Nekem is és még ismerek 1-2 Korgost, akinek már Audyája lenne, vagy többünknek volt is, ha ezek kiküszöbölésre kerülnének. Pistinek, akit mindenki példának hoz, a MidJay pro miatt, neki is volt Audyája és mégis eladta, utána vette a Pa3x-et. A MidJay pro valamennyire megoldotta a dolgot, visszavett a stílusok minőségéből, egy szintre hozta a midiket és a stílusokat, és még érintőképernyője is van. De nekem még azt mondták, akiknek már volt a tulajdonában ilyen, hogy még várjak az esetleges cserével.
Régóta kérjük, hogy tegyenek fel Audya demókat jól beállított, használható vokálról, midikről, stílusokról, de semmi... :777
Hidd el, ez a legnagyobb hülyeség, amikor valaki azt mondja, hogy azért veszel ilyen, meg ilyen hangszert, mert felvágni akarsz vele. Egy 9000pro sokkal szebben mutat az állványon. Arra mindenki azt mondja, hogy ejha, pedig egy 200e forintos hangszer. Egy vendég előtt ilyennel nem lehet felvágni, mert 99%-ban úgysem ismeri.
Ne legyen ebből vita, csak rákérdeztél...
Egyébként pedig egyik előző hozzászólásomban leírtam, milyen minőségben szólt egy sima Casio hangszer. Nándinál fantasztikusan szólt az Ra-90, az i3 és most a hangszórós PSR 9000 is... :777

Új hozzászólás