|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Re: Gumiszoba
kedves Mindenki, 15 éves unokahúgom tanulna zongorázni, milyen digi zongorát ajánlanátok ?
Pl ez jó lehet ? https://kytary.hu/yamaha-np-12-wh/HN162184/
Pl ez jó lehet ? https://kytary.hu/yamaha-np-12-wh/HN162184/
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 572
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
- zajcsinalo
- VIP
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 230 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 782 alkalommal
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Kedves Mindenki,
érdeklődnék, akinek az Utcazenész is bent van a repertoárban, milyen akkordokkal muzsikálja? Nekem megvan a kotta, de az csak hármashangzatokat tartalmaz. Ami jó ugyan, de szerintem ennek a nótának a ízét a "finomabb" (talán kicsit jazz-esebb) akkordmenet adja, amihez sajna nekem nincs fülem, hogy a videóklipből leszedjem.
A város nyüzsgő óriás mindenki rohan a dolga után, De van egy srác a téren aki csak egymagában áll
Kezében ott van egy hangszer egy kopott dobozgitár, Lesütött szemmel énekel és a hangja messze száll
Megállok Én is a téren egy kicsit hallgatom, Elképzelem milyen lenne egy csillogó színpadon
Ha egyszer hallod Őt a legjobb utcazenészt, Kérlek dobj bele a kalapjába egy kis pénzt
Ha egyszer látod Őt örökre benned marad, Ahogy egy dalt formálva pengeti a húrokat
érdeklődnék, akinek az Utcazenész is bent van a repertoárban, milyen akkordokkal muzsikálja? Nekem megvan a kotta, de az csak hármashangzatokat tartalmaz. Ami jó ugyan, de szerintem ennek a nótának a ízét a "finomabb" (talán kicsit jazz-esebb) akkordmenet adja, amihez sajna nekem nincs fülem, hogy a videóklipből leszedjem.
A város nyüzsgő óriás mindenki rohan a dolga után, De van egy srác a téren aki csak egymagában áll
Kezében ott van egy hangszer egy kopott dobozgitár, Lesütött szemmel énekel és a hangja messze száll
Megállok Én is a téren egy kicsit hallgatom, Elképzelem milyen lenne egy csillogó színpadon
Ha egyszer hallod Őt a legjobb utcazenészt, Kérlek dobj bele a kalapjába egy kis pénzt
Ha egyszer látod Őt örökre benned marad, Ahogy egy dalt formálva pengeti a húrokat
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Hali, én így szedtem le a harmóniákat. Pumi.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- ---Qgli---
- VIP
Régebben műsoron volt a nóta, ha jól emlékszem c-mollban és hogy milyen harmóniamenettel, az mindig éppen az adott hangulatomtól függött!
Ha valami hatalmas mellekkel megáldott csaj ült előttem, akkor úgy változtak a harmóniafűzéseim is!
Egyébként a nóta jó, tehát meg lehet nyomni harmóniákkal, vagy az eredeti harmóniákat lehet bonyolítani.
Pl. a Cm akkordok helyett nyugodtan lehet fogni Cm6/9-et, vagy Cm-9-et, bár én az ilyen nótáknál előnyben részesítem a terchiányos suspend akkordokat, amit a korg hangszerek nagyon jól hoznak, ha pl a Cm úgy fogom meg, hogy: C-D-F-Bé.
Az Fm akkordnál ugyanúgy Fm9, vagy Fm11-el meg lehet bolondítani.
A Bb7-hez Bb9, Bb9/6, Bb9b/6, Bb9sus, meg még sok...
Az Esz-dúrhoz, Esz Maj, Esz Maj9
A következő G7 elé jól szól egy Dm7, Dm9 azután a G9b, G9b/6, G9sus...
Természetesen ezek az akkordok akkor szólnak jól, ha jól is vannak megfogva, de az megint megér egy misét!
Ha valami hatalmas mellekkel megáldott csaj ült előttem, akkor úgy változtak a harmóniafűzéseim is!
Egyébként a nóta jó, tehát meg lehet nyomni harmóniákkal, vagy az eredeti harmóniákat lehet bonyolítani.
Pl. a Cm akkordok helyett nyugodtan lehet fogni Cm6/9-et, vagy Cm-9-et, bár én az ilyen nótáknál előnyben részesítem a terchiányos suspend akkordokat, amit a korg hangszerek nagyon jól hoznak, ha pl a Cm úgy fogom meg, hogy: C-D-F-Bé.
Az Fm akkordnál ugyanúgy Fm9, vagy Fm11-el meg lehet bolondítani.
A Bb7-hez Bb9, Bb9/6, Bb9b/6, Bb9sus, meg még sok...
Az Esz-dúrhoz, Esz Maj, Esz Maj9
A következő G7 elé jól szól egy Dm7, Dm9 azután a G9b, G9b/6, G9sus...
Természetesen ezek az akkordok akkor szólnak jól, ha jól is vannak megfogva, de az megint megér egy misét!
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 120
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Nekem is benne van a műsoromban, egyik kedvencem, de egyszeű akkordokkal fogdosom, mondjuk több helyen 7-esek, és itt-ott 4-esekkel is meg fűszerezem 
- ---Qgli---
- VIP
Keresek megint kettő darab retro midi filet.
Ha valaki elküldené nekem, de olyan kellene, amiben benne van a szöveg ( nekem ez kell csak )!
Ámokfutók: Ne sírj
Ámokfutók: Meghalok hogyha hozzám érsz
Ha valaki elküldené nekem, de olyan kellene, amiben benne van a szöveg ( nekem ez kell csak )!
Ámokfutók: Ne sírj
Ámokfutók: Meghalok hogyha hozzám érsz
- ---Qgli---
- VIP
Nem tudom felétek milyen zenéket kérnek, de nálunk a 90-es évek disco számai nagyon mennek. Már most ott tartok, hogy a Coco Jambo-ból meg a Sing Hallelujah-ból csinálok egyveleget az Ámokfutók után.
A minap beszélgettem az egyik zenész haverommal, aki már nem zenél, de a 90-es években nagyon jól menő zenész volt. Azt mondtam neki, hogy ha ma elmenne zenélni azzal a műsorral, amit akkor játszott, ő lenne a sztár.
A minap beszélgettem az egyik zenész haverommal, aki már nem zenél, de a 90-es években nagyon jól menő zenész volt. Azt mondtam neki, hogy ha ma elmenne zenélni azzal a műsorral, amit akkor játszott, ő lenne a sztár.
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 211
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal