|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
-
vili2105
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Re: Gumiszoba
Akkor ismét felteszem a kérdést, mondjuk nevesítve, akiket tudok, h zenélnek közülünk aktívan!
Buba, Asterix, Galamb Józsi, Zeneboy, Fórissanyi, b.Bazsi, megüti a nyílvános produkció szintjét?
És ha igen, vajon milyen mérce alapján?
Mi az az almatom zeneiség?
Ha egyenes vagy, és csak a zenei teljesítményt nézed, nem azt h ismerős-nem ismerős, akkor leírod azt aki menjen haza gyakorolni, és ne lépjen fel!
Magamat fel sem sorolom, mert alap, hogy én mehetek gyakorolni.
Buba, Asterix, Galamb Józsi, Zeneboy, Fórissanyi, b.Bazsi, megüti a nyílvános produkció szintjét?
Ha egyenes vagy, és csak a zenei teljesítményt nézed, nem azt h ismerős-nem ismerős, akkor leírod azt aki menjen haza gyakorolni, és ne lépjen fel!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 211
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Köszi a kimerítő írásodat, Bazsi!
Ahogy elolvastam írásodat, ráhallgattam az általam linkelt videóban szereplő zenekar többi videóira is.........
És nyilván úgy van, ahogy mondod -hogy van ettől sokkal rosszabb is- de hogy ezt most enyhítő körülménynek vegyem?
Tehát ha ez így van -és miért ne lenne így- akkor ez lenne valóban a helyes út, hogy: "de hát van ettől sokkal rosszabb is?!"
Én úgy vélem, hogy nyilvánosság elé kihozott produkciónak kell hoznia egy minimális szintet.
Ha ez alá a szint alá mész, onnantól kezdve elégtelen a történet! Noha mindentől van jobb, úgy van rosszabb is, de az elégtelentől már nincs lejjebbi osztályzat, mint: -1, -2, -1000.
Tehát ha az étteremben poloskával tálalják fel az ételed, akkor azt ugyanúgy visszaküldöd, mint ha a szakács rászart volna a tányérodra. A kettő között azért van különbség de lényegét tekintve mind a kettő elégtelen.
Vagy legyen az éttermes boldog, hogy a mostani szakács már nem mutrázik bele a tányérba, hanem csak büdösmargittal dekorál?!?
Száz szónak is egy a vége:
-nyilvánosan nem kellene a sokkal rosszabb zenekaroknak sem és nem kellene a videóban hallott zenekarnak sem ilyen ócskán zenélni, ahogy azt a kör című dalban tették.
Van ebben kivetnivaló?
Ahogy elolvastam írásodat, ráhallgattam az általam linkelt videóban szereplő zenekar többi videóira is.........
És nyilván úgy van, ahogy mondod -hogy van ettől sokkal rosszabb is- de hogy ezt most enyhítő körülménynek vegyem?
Tehát ha ez így van -és miért ne lenne így- akkor ez lenne valóban a helyes út, hogy: "de hát van ettől sokkal rosszabb is?!"
Én úgy vélem, hogy nyilvánosság elé kihozott produkciónak kell hoznia egy minimális szintet.
Ha ez alá a szint alá mész, onnantól kezdve elégtelen a történet! Noha mindentől van jobb, úgy van rosszabb is, de az elégtelentől már nincs lejjebbi osztályzat, mint: -1, -2, -1000.
Tehát ha az étteremben poloskával tálalják fel az ételed, akkor azt ugyanúgy visszaküldöd, mint ha a szakács rászart volna a tányérodra. A kettő között azért van különbség de lényegét tekintve mind a kettő elégtelen.
Vagy legyen az éttermes boldog, hogy a mostani szakács már nem mutrázik bele a tányérba, hanem csak büdösmargittal dekorál?!?
Száz szónak is egy a vége:
-nyilvánosan nem kellene a sokkal rosszabb zenekaroknak sem és nem kellene a videóban hallott zenekarnak sem ilyen ócskán zenélni, ahogy azt a kör című dalban tették.
Van ebben kivetnivaló?
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 254
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
A következőt gondolom a Friderikusz példáról. Egy zenei tehetségkutatón miért egy újságíró-műsorvezető mondja meg annak aki odamegy, hogy jó vagy rossz? Az az ember nem rendelkezik énekhanggal, miért nem mondjuk az általad említett Váradi Albert, vagy egy Gömöri Zsolt mondja meg a frankót? Ha már egyszer zenei tehetségkutató műsorról van szó, miért nem a szakma mond véleményt?!?!? Borzasztóan irritál engem ez a dolog, ezzel az erővel elmehetnék mondjuk egy főzőverseny zsűrijébe. Enni szeretek, ezt-azt meg is főzök, igaz hogy nem vagyok végzett szakács, de hát érzem ha egy kaja finom! Igaz hogy egy séf tuti másképp nézi a produkciókat mint én, de akkor is, mé ne?!?! 
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- almatom
- VIP
Akkor Te valamit nem tudsz a Friderikuszról:
- Mégpedig roppant muzikális!
Hoffi Géza?
Benne annyi muzikalitás volt, mint itt nagyon kevésünkben!
Muzikálisnak lenni nem azt jelenti, hogy játszol hangszeren........hanem tökéletesen a valóságnak megfelelően hallod, érted, értékeled a zenét.
Ugyanez fordítva is igaz:
- rengeteg zenész van, mindenféle muzikalitás nélkül. Nekik nagyon rossz lehet és igazából át sem tudom érezni ezt a mérhetetlen hendikepjüket, amikor hallgatnak egy zenét és fogalmuk sincs, hogy mi miért történik az adott zenében.
Friderikuszra visszatérve még egy szóra:
- zsűriskedése alatt mindössze egy indoklásával nem értettem egyet, az összes többi véleménye profi meglátás volt!
Ezt muzikalitás nélkül nem lehetne!
Hoffi Géza?
Muzikálisnak lenni nem azt jelenti, hogy játszol hangszeren........hanem tökéletesen a valóságnak megfelelően hallod, érted, értékeled a zenét.
- rengeteg zenész van, mindenféle muzikalitás nélkül. Nekik nagyon rossz lehet és igazából át sem tudom érezni ezt a mérhetetlen hendikepjüket, amikor hallgatnak egy zenét és fogalmuk sincs, hogy mi miért történik az adott zenében.
- zsűriskedése alatt mindössze egy indoklásával nem értettem egyet, az összes többi véleménye profi meglátás volt!
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 120
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1114 alkalommal
- Kapcsolat:
No, erre kíváncsi lennék!vili2105 írta:Akkor ismét felteszem a kérdést, mondjuk nevesítve, akiket tudok, h zenélnek közülünk aktívan!
... hogy hagyjam-e abba amit csinálok, vagy esetleg megüti a mércét!
- almatom
- VIP
Ezt a posztot nem láttam. Hol lapult meg ez ily nagyon???
A felsorolt tagok közül nem ismerem senkinek a zeneiségét.
Bubával noha többször beszéltünk, összesen egyszer láttam. Asterixet 1x sem. Zsoltit is sajnos max csak 2x, mint ahogy Bazsit is talán. Téged sem ismerlek, Sanyit sem, noha 1x Bubánál találkoztunk a talin.
Szoval így mi alapján tudnék bármit is mondani?
Küldjél felvételt és ha kíváncsi vagy a kizárólag szakmai véleményemre, majd leírom azt.
De ezt sokkal inkább saját magadnak kell eldöntened, hogy valójában hol állsz. És ha tényleg jó a zenei értékítéleted, akkor ugyanaz, de minimum nagyon-nagyon hasonló véleményed lesz az enyémmel......
A felsorolt tagok közül nem ismerem senkinek a zeneiségét.
Bubával noha többször beszéltünk, összesen egyszer láttam. Asterixet 1x sem. Zsoltit is sajnos max csak 2x, mint ahogy Bazsit is talán. Téged sem ismerlek, Sanyit sem, noha 1x Bubánál találkoztunk a talin.
Szoval így mi alapján tudnék bármit is mondani?
Küldjél felvételt és ha kíváncsi vagy a kizárólag szakmai véleményemre, majd leírom azt.
De ezt sokkal inkább saját magadnak kell eldöntened, hogy valójában hol állsz. És ha tényleg jó a zenei értékítéleted, akkor ugyanaz, de minimum nagyon-nagyon hasonló véleményed lesz az enyémmel......
- B.Bazsi
- VIP
Ebbe a vitába nem megyek bele, nem azért mert nem tudok érvelni a mellett amit írtam, hanem azért mert nem tudlak és nem is akarlak rábeszélni arra amiben szerinted nem lesz igazam. Minden bizonnyal láttad azt amikor Pál Pista bácsi "fellépett", meg olvastál arról hogy mi volt az amit nem adtak le a műsorban. Friderikusz nálam...mindegy. Hofi meg egy őstehetség volt szerintem, én nem venném egy kalap alá Friderikusszal... Én mehetek főzőműsorba zsűrizni? Nagyon érzem ha jó az étel...almatom írta:Akkor Te valamit nem tudsz a Friderikuszról:
Hoffi Géza?
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 578
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 983 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Sajnállak Tomi!
Tökéletesen tudom és értem, hogy mire gondolsz, de sajnos "Sok lúd disznót fog győzni"...most is.
Ha nem akarod, hogy elmondjanak mindenféle beképzelt nagyképűnek, akkor ne reagálj többet!
Nem fogják megérteni hidd el! A vidéken élő, beszűkült látókörrel rendelkező, Pestet csak a tévéből ismerő, Rosalindán és Mónika són nevelkedett emberek annyira biztosak a saját dolgukban, hogy el sem hinnéd...
Tökéletesen tudom és értem, hogy mire gondolsz, de sajnos "Sok lúd disznót fog győzni"...most is.
Ha nem akarod, hogy elmondjanak mindenféle beképzelt nagyképűnek, akkor ne reagálj többet!
Nem fogják megérteni hidd el! A vidéken élő, beszűkült látókörrel rendelkező, Pestet csak a tévéből ismerő, Rosalindán és Mónika són nevelkedett emberek annyira biztosak a saját dolgukban, hogy el sem hinnéd...
- B.Bazsi
- VIP
Nem lehet mindenki intelligens, művelt, okos, valakiknek sötét hülye parasztoknak is lenniük kell, ne zavarjon hogy ízlések és pofonok ugyebár különbözőek, ez csak egy kapaszkodó a buta hülye parasztoknak... Én értem a célzást, de azért jó lenne majd ha értesítve lennének a földi halandó emberek, ha meg lesz engedve hogy egy zenei fórumon tanári diploma nélkül véleményt nyilváníthatnak a nélkül, hogy fel lenne hívva a figyelmük arra hogy valójában ők itt -hogy úgy mondjam- "senkik". Előre is köszönöm a magam nevében!

- almatom
- VIP
Nincs ezzel baj Qgli, beszélgetünk.
Én nekem is van véleményem, neked is, másnak is. Leírjuk, olvassuk, véleményt formálunk stb....ez ilyen.
Egy dogot viszont feltennék a korábbi hozzászólókhoz:
- szerintetek az rendben van, hogy ilyen zenei produkciókkal, gyakorlatilag a minimális hangszeres tudás alatti szinttel -magukat zenésznek tartó emberek- kiállnak a közönség elé?
Ezt most én kérdezem tőletek, mint zenész a zenésztől!
Szerintetek ez így rendben van? Rendben van, hogy egy előadott dalból gyakorlatilag MINDEN hiányzik? Hogy 3 akkorddal van lekísérve egy magyar nóta? Ez rendben van? Hogy meg van gyalázva a zene, ez rendben van? Hogy a közönség ezt nem hallja, meg tombol rá? Ja, hogy a közönség a zenekar minőségének fok-mérője? Na neeee! A közönség max a siker-mérő lehet, ami nem feltétlen jár a minőséggel! Az értékét Te tudásod határozza meg és azért vagy zenész, hogy úgy játsszad el a zenét, hogy méltó legyél az előadott dalhoz. És ha még minőségben játszod is el a zenéket, semmivel nem fognak kevésbé tombolni az emberek! De abban biztos lehetsz, hogy minden közönségben van, aki az átlagnál jobban ért a zenéhez.
Szóval a kérdésem:
- Szerintetek rendben van az, hogy minden elvárás nélkül hagyunk bárkit, csináljon bármit?!?
Nem volt egy nagy szint régen sem, de legalább volt valami elvárás! Vizsgázni kellett a hangszereden. Aki ezt a minimális szintet nem tudta elérni, az nem zenélhetett!
Most akármilyen tehetségtelen vagy, zenélhetsz.
Szerinted ez rendben van?
És erre az a válasz, hogy "nem mindenki lehet akkora zenész, mint te"......
Mi az, amiért egyesek képtelenek látni az egyetlen valóságot???
Bárkit feljogosít a nemtudás arra, hogy amit elégtelenül tud csak elvégezni, inkább csinálja szegény, mert nem lehet mindenki Hiromi, meg vannak tôle rosszabbak is?
EZ RENDBEN VAN???
Én nekem is van véleményem, neked is, másnak is. Leírjuk, olvassuk, véleményt formálunk stb....ez ilyen.
Egy dogot viszont feltennék a korábbi hozzászólókhoz:
- szerintetek az rendben van, hogy ilyen zenei produkciókkal, gyakorlatilag a minimális hangszeres tudás alatti szinttel -magukat zenésznek tartó emberek- kiállnak a közönség elé?
Ezt most én kérdezem tőletek, mint zenész a zenésztől!
Szerintetek ez így rendben van? Rendben van, hogy egy előadott dalból gyakorlatilag MINDEN hiányzik? Hogy 3 akkorddal van lekísérve egy magyar nóta? Ez rendben van? Hogy meg van gyalázva a zene, ez rendben van? Hogy a közönség ezt nem hallja, meg tombol rá? Ja, hogy a közönség a zenekar minőségének fok-mérője? Na neeee! A közönség max a siker-mérő lehet, ami nem feltétlen jár a minőséggel! Az értékét Te tudásod határozza meg és azért vagy zenész, hogy úgy játsszad el a zenét, hogy méltó legyél az előadott dalhoz. És ha még minőségben játszod is el a zenéket, semmivel nem fognak kevésbé tombolni az emberek! De abban biztos lehetsz, hogy minden közönségben van, aki az átlagnál jobban ért a zenéhez.
Szóval a kérdésem:
- Szerintetek rendben van az, hogy minden elvárás nélkül hagyunk bárkit, csináljon bármit?!?
Nem volt egy nagy szint régen sem, de legalább volt valami elvárás! Vizsgázni kellett a hangszereden. Aki ezt a minimális szintet nem tudta elérni, az nem zenélhetett!
Most akármilyen tehetségtelen vagy, zenélhetsz.
És erre az a válasz, hogy "nem mindenki lehet akkora zenész, mint te"......
Mi az, amiért egyesek képtelenek látni az egyetlen valóságot???
Bárkit feljogosít a nemtudás arra, hogy amit elégtelenül tud csak elvégezni, inkább csinálja szegény, mert nem lehet mindenki Hiromi, meg vannak tôle rosszabbak is?
EZ RENDBEN VAN???