|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: Gumiszoba
Igaza van Bandinak...
Nekem is a VGA driver miatt produkált kékhalált...
Miután frissítettem, vagy 10-szer újraindult, azóta is megy rendesen...
Nekem is a VGA driver miatt produkált kékhalált...
Miután frissítettem, vagy 10-szer újraindult, azóta is megy rendesen...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 153
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Yamaha Genos
Ezt most nem értem Hyper!HunHyper írta:Mostanság volt szerencsém pár hangszert kipróbálni egymás mellett...Rolandbk5 írta:Én nem tudom megcsinálni azt, hogy mondjuk tesztelek egy hangszert és hallom a fejemben a másik hangszer hangját hangját ahhoz képest. Ezt hogy csinálod?
Korg Pa3X Musikant, Ketron Midjay plus, Yamaha Tyros, Solton MS50, Korg Triton Extreme, Ketron SD7...
Egymás mellett... Egy hangrendszeren... Nem fikázásképpen...
Kipróbáltam a Musikant-ot... Húúúúú mondom, ez de jól szól, tetszett... addig a pillanatig, amíg meg nem szólalt mellette az SD7...
A Tritonban voltak olyan hangszínek, ami simán verte az SD7-et, de hát az nem arranger hangszer...
A Tyros meg akkora csalódás volt, igaz ez egy Tyros 1... De azt éreztem, hogy egy gyerekjáték ciripel a kezem alatt...
Persze, egyik hangszert sem ismerem annyira, mint az SD7-et, valószínüleg sokkal több dolgot ki lehetne hozni mindegyikböl,
mint amit pár óra nyomkodás után kihoztam, de nekem határozottan az volt az érzésem, hogy a többi hangszer miatt bennem
kialakult ürt csak a Ketron-ok tudták betölteni... Valószínüleg elfogult vagyok, de az a hangzásvilág, amit a Ketron képvisel,
sokkal közelebb áll a szívemhez, mint bármely más hangszer által nyújtott hangzás... Nekem pedig a zenénél a hangzás a legfontosabb...
Nem kétlem, hogy a Yamaha, a Korg, vagy akármelyik más gyártó "zászlóshajója" fantasztikus hangszer... Mindegyiknek megvan a
saját támogató tábora és az a szegmens, ahol ezt elöszeretettel használják... Én a Ketron szegmensbe kerültem...
Tehát én arra gondoltam, hogy én nem tudom azt megcsinálni, hogy az SD7-el játszom és eközben csak a fejemben - mert az a másik hangszer - össze tudnám hasonlítani a hangját. Mer Rody ezt tudja és én erre lennék kíváncsi, hogy ezt miként fejlesztette ki. Mert ilyet szeretnék én is. De jó lenne, ha odaülnék a Genos mögé, és pontosan hallanám, hogy a Genos hogy szól egy mondjuk Pa4-hez képest.
Zotti
-
HunHyper
- VIP
Pontosan értettem, amit írtál... Arra írtam, amit írtam...
Az emberi hallást nagyon könnyű megtéveszteni... Tehát, lehet valaki hallgat valamit és sokkal jobbnak értékeli, mint amilyen valójában...
Erre írtam, hogy a Musikant nagyon tetszett... Amíg meg nem hallgattam a Ketronnal egyszerre...
Ugyanarra gondoltunk...
Az emberi hallást nagyon könnyű megtéveszteni... Tehát, lehet valaki hallgat valamit és sokkal jobbnak értékeli, mint amilyen valójában...
Erre írtam, hogy a Musikant nagyon tetszett... Amíg meg nem hallgattam a Ketronnal egyszerre...
Ugyanarra gondoltunk...
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Te úgy érezted objektív voltál? Én mindig nagy érdeklődéssel olvasom az írásaidat, és igen vannak amik tényleg objektívek. De emlékszek a Soundcraft és a Behringer "objektív" véleményedre? Na az sem volt objektív. Szerintem akkor lettél volna objektív, ha a Genos mellé odateszel egy SD7-t és úgy írod le a valósan hallott dolgokat. Azt elfogadnám minden bizonnyal. De azt állítod, hogy a Genos jobban szól mint egy Ketron SD7? Akkor én is írok egy objektív csak és kizárólag a fülemre hallgatva és mindenféle előítélet nélkül.rodymusic írta:Zotti, ezt csak privátban teszem, mivel van akinek nem tetszik, hogy egy teljes mértékben objektív véleményt tudtam alkotni egy adott hangszerről.
A birtokomban van egy Roland BK5, egy Tyros3, és egy SD7. Ez ettől lesz objektív. Ugyan az a dal Tyroson és Sd7-n, hát alulmaradt rendesen a Tyros3. Olyan szintem, hogy kikapcsoltam, és eltettem a tokjába a sarokba. Kijelentem, én aki a Ketront a hibáiért rendesen osztottam, és akire minden bizonnyal sokan haragudtak ezért - meglehet követni érte - és elvakult Yamahásként, hogy a Tyros5-ig mindegyiket kilehet kapcsolni ha egy SD7 mellé kerül. Tekergetheted te a DSP-t, keresheted azt a sampler hangot ami a Ketronból szól, de soha nem lesz meg.
Zotti
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 225
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Csak egyetlen egy észrevételt szeretnék megtenni a X hangszer kontra Y hangszer vitában.
Ha igazán objektív véleményt szeretnél alkotni valamiről, akkor azt csak egy időben, egy hangrendszeren és egy azon játékmóddal-hangmintával-midifile-al teheted, különben saját magad baszod át.
Amikor egy gyártó új bőrt húz le sokadszorra valamelyik termékéről, alapjában amit tud tenni az, hogy a hangmintáin fejleszt, meghallgatja a felhasználók többségének igényeit, halad a kor technológiájával és lehetőleg sokat foglalkozik a design-al. Ha ez megvan, mehet a boltba.
A Yamaha cég szerintem ebben élen jár, mivel mondhatjuk minden évben kidob valami újat ( ami lehet ám nagyon jó, mert ad az usereknek fejlesztést, illetve lehet rossz, mert az userek minden évben hatalmas buktával tudnak megválni hangszerüktől, hogy megvehessék az újat).
A Korg is hasonlóképpen gondolkodik, bár kicsit lassabb tempót látok ezért a Korg hangszerek árai mondhatjuk jobban tartják magukat. Bár a cég marketingeseinek azért ítélnék három évi Bosch-os szalagos munkát, mert ők az árakkal tudják megszopatni a felhasználókat, ha valami nem megy a cégnél, vagy többet gyártanak, akkor csinálnak olyan akciót, hogy aki esetleg megválni szeretne a hangszerétől, az menjen egyből a Sajónak bánatában... lásd P3 X le új árak 880-800-720-670-620-570-550-530 bruttóban... AKi megvette anno 880-ért, használtan 2 év meló után azt gondolta kap érte 550-et... hát jó az 4 alatt is.
Rolandék csinálnak ezt-azt, megélnek vígan a workstationokből meg az RD szériából.
A Ketron cég ezzel szemben szarik a világra. Csináltak egy kultusz X 1-et, egy kultusz SD1 plus-t, egy úttörő audió loopokat használó Audyát meg egy SD7/9-et, ' oszt jónapot. Nem kell marketing, nem kell bemutató, szaküzlet, szervízhálózat, szoftverfrissítés, idegen nyelvű leírás.... Nem kell semmi. Hogy ezelőtt húsz évvel valamelyik talján hős két grappa között mintavételezett olyan cuccokat, hogy elindul a vér a fülből és ami a jappóknak sosem sikerült, arról nem tehet senki. Szerelem a Ducati is, az Alfa Romeo is, a Moto Guzzi is, meg a Maserati is, de míg azok tényleg szarok mégis szeretjük őket, a Ketron ráadásul fasza is hangban.
Viszont egy dolgot itt és most leszögezek: akármelyik fórumtag eljön hozzám, főzök neki egy jó kávét, ráakasztok bármilyen húszéves szart a hangrendszeremre a sarokban, hátat fordítasz és meg nem mondod, mi fog szólni. A vásárlás csak pszichológia, minden tud kurva jó lenni, meg pocsék is. És azt is meg merem kockáztatni, hogy ebben a szegmensben a lényeg 80%-ban a hangosításon lesz, 19 % a kezedben meg a játéktechnikán, 1 % ban meg múlik a hangszeren.
Peace, éljen a rock, a dobosok meg az énekesnők.
Amúgy is mindenhol két dolgot kérnek: pörgőset, meg még pörgősebbet. Meg MP3-at.
Ha igazán objektív véleményt szeretnél alkotni valamiről, akkor azt csak egy időben, egy hangrendszeren és egy azon játékmóddal-hangmintával-midifile-al teheted, különben saját magad baszod át.
Amikor egy gyártó új bőrt húz le sokadszorra valamelyik termékéről, alapjában amit tud tenni az, hogy a hangmintáin fejleszt, meghallgatja a felhasználók többségének igényeit, halad a kor technológiájával és lehetőleg sokat foglalkozik a design-al. Ha ez megvan, mehet a boltba.
A Yamaha cég szerintem ebben élen jár, mivel mondhatjuk minden évben kidob valami újat ( ami lehet ám nagyon jó, mert ad az usereknek fejlesztést, illetve lehet rossz, mert az userek minden évben hatalmas buktával tudnak megválni hangszerüktől, hogy megvehessék az újat).
A Korg is hasonlóképpen gondolkodik, bár kicsit lassabb tempót látok ezért a Korg hangszerek árai mondhatjuk jobban tartják magukat. Bár a cég marketingeseinek azért ítélnék három évi Bosch-os szalagos munkát, mert ők az árakkal tudják megszopatni a felhasználókat, ha valami nem megy a cégnél, vagy többet gyártanak, akkor csinálnak olyan akciót, hogy aki esetleg megválni szeretne a hangszerétől, az menjen egyből a Sajónak bánatában... lásd P3 X le új árak 880-800-720-670-620-570-550-530 bruttóban... AKi megvette anno 880-ért, használtan 2 év meló után azt gondolta kap érte 550-et... hát jó az 4 alatt is.
Rolandék csinálnak ezt-azt, megélnek vígan a workstationokből meg az RD szériából.
A Ketron cég ezzel szemben szarik a világra. Csináltak egy kultusz X 1-et, egy kultusz SD1 plus-t, egy úttörő audió loopokat használó Audyát meg egy SD7/9-et, ' oszt jónapot. Nem kell marketing, nem kell bemutató, szaküzlet, szervízhálózat, szoftverfrissítés, idegen nyelvű leírás.... Nem kell semmi. Hogy ezelőtt húsz évvel valamelyik talján hős két grappa között mintavételezett olyan cuccokat, hogy elindul a vér a fülből és ami a jappóknak sosem sikerült, arról nem tehet senki. Szerelem a Ducati is, az Alfa Romeo is, a Moto Guzzi is, meg a Maserati is, de míg azok tényleg szarok mégis szeretjük őket, a Ketron ráadásul fasza is hangban.
Viszont egy dolgot itt és most leszögezek: akármelyik fórumtag eljön hozzám, főzök neki egy jó kávét, ráakasztok bármilyen húszéves szart a hangrendszeremre a sarokban, hátat fordítasz és meg nem mondod, mi fog szólni. A vásárlás csak pszichológia, minden tud kurva jó lenni, meg pocsék is. És azt is meg merem kockáztatni, hogy ebben a szegmensben a lényeg 80%-ban a hangosításon lesz, 19 % a kezedben meg a játéktechnikán, 1 % ban meg múlik a hangszeren.
Peace, éljen a rock, a dobosok meg az énekesnők.
Amúgy is mindenhol két dolgot kérnek: pörgőset, meg még pörgősebbet. Meg MP3-at.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Re: Gumiszoba
A helyes válasz:
1. SD7
2. Korg Pa3x LE
3. Tyros3
4. Roland BK5
Milyen érdekes, hogy a Korg tud úgy szólni mint egy Tyros?
1. SD7
2. Korg Pa3x LE
3. Tyros3
4. Roland BK5
Milyen érdekes, hogy a Korg tud úgy szólni mint egy Tyros?
-
HunHyper
- VIP
Akkor kijelenthetjük, hogy ezennel a mese végére értünk... 
-
HunHyper
- VIP
A legegyszerűbb, ha a fórumtalira elvitt hangszereket kipróbáljuk ugyanazon a hangosításon...