Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Buli műsor!

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Re: Buli műsor!

Hozzászólás: # 21325Hozzászólás Apelláta
2014.01.24. 00:50

Az ilyen előre összeállított műsoros zenészek szokták válaszolni egy-egy kérés után, hogy: - igen tudom, majd a 17. szám, a My Way után fog következni. ...csak győzze a kedves vendég kivárni. :mrgreen:
Vagy ha kérésre előre is veszed a kért számot, akkor is mi a garancia, hogy eltaláltad mind a többi 20 számmal az 1 óra ízlését?
Én sem vagyok az előre összeállított műsor híve. Nálam mindig az adott pillanat szüli a sorrendet. Ez egy velejárója a szakmának.
Sajnos legtöbben nem vagyunk akkora nevek, hogy megengedhetjük magunknak egy fix repertoáros "koncert műsoros" előadást, mint egy befutott sztár.

Üdv.: Apelláta

vigo01
VIP
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 21327Hozzászólás vigo01
2014.01.24. 07:01

Szilveszterkor úgy gondoltam, előre szétválogatom a dalokat. Először vendég fogadó keringők, majd vacsora zene, tánc kezdő, buli és hajnaltáji zenék amikor már minden mindegy :) Ákos Ölelj meg újra, Demjén-Kihűlt üres kocsmák. stb, nagyon jól bevált.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 21332Hozzászólás ---Qgli---
2014.01.24. 09:13

Apelláta írta:Az ilyen előre összeállított műsoros zenészek szokták válaszolni egy-egy kérés után, hogy:
Ez igaz, de rengeteg buli van, ahol nem kérnek egyetlen számot sem, csak várják, hogy mi lesz a következő.
Apelláta írta:Nálam mindig az adott pillanat szüli a sorrendet. Ez egy velejárója a szakmának.
Ez is igaz, de úgy utálom, amikor vége van a bulinak és akkor beszéjük meg, hogy ez is kimaradt meg az is kimaradt, mert akkor éppen nem jutott eszembe.

Vigonak bevált...

Megpróbálom én is...

birolevi81
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg PA900
Adott köszönetek: : 205 alkalommal
Kapott köszönetek: : 118 alkalommal

Hozzászólás: # 21341Hozzászólás birolevi81
2014.01.24. 16:31

Én is repertoárt használok, 15 db van 15-20 számmal, kezdve a lassútól a bulis zenéig. 3-4 lassú, 3-4 gyorsabb és 10-12 bulisabb szám. Ezekből mindig lehet válogatni, a sorrendet nem kell betartani és van miből válogatni, általában 2 lassú, 2 közepes és 7-8 gyors elég egy egyszeri zenélésre, ez kb. 3/4 óra. Persze ha kérnek, lehet húzni.
Megvan a tartalomjegyzéke az összes számnak (pl. Vidéki sanzon - 5. repertoár), igy mindig gyorsan megkapom ha kérnek valamit.
Igy van a népzenével, ott csoportositottam a hallgatókat, mulatóst, csárdást és cigányost külön. Nekem igy vált be és sosincs szünet 2 szám között, a Performance-om is igy van csinálva, repertoár szerint.

vigo01
VIP
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 21363Hozzászólás vigo01
2014.01.24. 23:01

Én is azért találtam ki ezt, mert majd 1000 számból nem ugrik be hirtelen mi lenne a legoptimálisabb.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

najanek
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Korg PA 50 Sd
Adott köszönetek: : 249 alkalommal
Kapott köszönetek: : 117 alkalommal

Hozzászólás: # 24417Hozzászólás najanek
2014.05.13. 12:43

Na végre megtört a jég. Május első hétvégéjén megvolt az első önálló lagzim ami a visszajelzések alapján nagyon jól sikerült. Bár nagy para volt bennem de a vendégsereg mindenevő volt a számokat tekintve. Nem nagyon kellett gondolkodni hogy mit is kell játszani. Próbáltam egy sorrendet összeállítani olyan menekülő útvonal címén de hál Istennek nem volt rá szükség. A retro a mulatós a keringő a sváb a disco mind elfért egymás mellett. A tanácsotok alapján (ami nagy segítség volt) külön mappában volt minden stílus így elég folyamatosan és néha gondolkodás nélkül sikerült egymás után pörgetni a bulit.
Ne haragudjatok hogy ezt a kis-számomra fontos örömömet megosztottam veletek de végre sikerült egy kis önbizalomra is szert tennem és már megkaptam a következő felkérést is.

Kellemes szép napot!

najanek

Apelláta
Adminisztrátor
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 24450Hozzászólás Apelláta
2014.05.13. 20:04

Üdv. a piacon kolléga!
:777

Üdv.: Apelláta

najanek
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Korg PA 50 Sd
Adott köszönetek: : 249 alkalommal
Kapott köszönetek: : 117 alkalommal

Hozzászólás: # 24459Hozzászólás najanek
2014.05.14. 06:13

Apelláta írta:Üdv. a piacon kolléga!
:777

:thx:

B-Trió
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Yamaha Psr S700, gitár, basszus
Kapott köszönetek: : 17 alkalommal

Hozzászólás: # 25621Hozzászólás B-Trió
2014.06.28. 21:11

Adames írta:Zenei stílusok közül pedig az esetek 90%-ban a Rock mindenkinek bejön. Aki a mulatóst szereti annak is, aki a diszkót annak is, aki másabb stílust még annak is akad kedvére való belőle. Buliban (Nem étteremben evés alatt) a rock pezsdíti fel a legjobban a közönséget. Ez az én személyes tapasztalatom! 8-)
Az én vidéki tapasztalatom szerint a mulatós zene van az első helyen, aztán a mulatós disco zene. A rock inkább a városi képzettebb fiatalok közt jön be:)

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26522Hozzászólás Rolandbk5
2014.08.12. 06:41

Sziasztok,

Érdekelne egy-két tapasztalat, vagy ötlet, hogy egy ilyen helyzetet, hogyan szoktatok, vagy hogyan kell lereagálni, ill. a megfelelő döntést meghozni.

Szeptemberben lesz egy esküvőnk Budapesten. A vőlegény felhívott vasárnap, hogy kellene beszélnünk. Hirtelen arra gondoltam, talán történt valami és ezért keres.
Vissza hívtam, majd kiderült, hogy egészen más miatt keres. Mégpedig azért, mert voltak szombaton egy esküvőn, és hogy most kezdenek tisztán látni - februárban fogadtak meg minket - és meg kellene egy-két dolgot beszélni. Aztán csak kihúztam belőle, hogy a zene nem volt valami jól összeállítva azon az esküvőn, és hogy amiről beszéltünk, hogy ne legyen nagyon mulatós, ezt újra gondolták, és háááát lehet, hogy az kellene. Rólunk annyit érdemes tudni, hogy mi nem vagyunk kimondott mulatós zenekar sőt egyáltalán nem. Annyit játszunk mulatóst amennyi éppen szükséges, ez max. 2x60 perc. Ezt el mondtam nekik mikor a szerződést megírtuk, hogy mi nem mulatós zenekar vagyunk, persze játszunk egy párat, de egész éjjel nem megoldható. Azt mondták éppen ezért választottak minket, mert nem vagyunk mulatós zenekar. Ezek már a másodikak az idén akik felrúgják a megállapodást, az első az volt akik megakartak verni ez miatt. Szombaton jönnek oda ahol zenélünk, és beszélünk erről.

Ebben kérnék segítséget, vagy tapasztalatot, vagy ötletet.
Én szívem szerint megmondanám, hogy sajnos ez van ez el lett mondva már a legelején, és nem tudok egy egész éjszakás mulatós műsort megtanulni pár hét alatt ( meg nem is akarok ). Fizessék ki a felét a megállapodásnak, és akkor még zenészt is segítek keresni nekik aki mulatósban igazán ott van.

Mit gondoltok? :unknown: :?:

Új hozzászólás