Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Így horgásznak a zenészek

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Admin
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
Adott köszönetek: : 617 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1493 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Így horgásznak a zenészek

Hozzászólás: # 45676Hozzászólás Admin
2016.11.09. 19:48

Sziasztok,
Görbülnek mostanában a botok? Én nem rég voltam, kihasználva a szép időt és úgy indultam neki hogy meg szeretném fogni életem első tok halát. Fortuna mellém állt és sikerült szákba terelni az alábbi szépséget, 5+Kg, de számomra nagy élmény volt:
Tok2.jpg
Tok1.jpg
A következő célhal a menyhal lesz, remélem őt is sikerül kipipálnom még az éven. Görbüljön :777
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 45679Hozzászólás B.Bazsi
2016.11.09. 21:11

Gratula, szép kis jószág, írnál részleteket, hogy kapott, mire, mennyire küzdött, stb.? Nálam is görbült az utóbbi időben, bár én jóval kisebbeket fogtam, de sikerült nekem is˛az egyik álomhalamat megfogni, sőt, egymás után négyet is belőlük... :yahoo: Én nagy rajongója vagyok az UL. pergetésnek, van egy kis 5-15 grammos botom, 30-as pergetőorsóm, mini wobblerekkel, 0-1-es körforgókkal és 8-as fonottal zsinórral járom az 1-2 méter keskeny patakokat. Nemrég elmentem pergetni-domolykóra, és lefényképeztem az eredményt, hát, a fellegekben voltam tőlük, komolyan! Álomhalak! :dance: :dance: :dance: :dance: :yahoo: :yahoo: :yahoo: Akkora domikat láttam amúgy a vízben, hogy azt hittem a szemem kiesik, szinte alkarnyi méretű volt némelyik, de egyik nagy se mozdult rá a cuccomra, egy volt amelyik követte pár méteren át 2-3 centiről, de nem vágott rá. Az a vágyam hogy egyszer egy 2 kiló fölöttit fogjak közülük. Fél kilósat már fogtam többet is, de nagyobbat még nem sikerült. Mikor a pettyeseket fogtam, akkor volt egy olyan rávágásom a vízbe éréskor hogy ráhúztam és a bot karika lett de leakad. Bármi is volt nem fél kilós volt...
sebes4.JPG
sebes2.JPG
sebes3.JPG
sebes1.JPG
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Admin
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
Adott köszönetek: : 617 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1493 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 45681Hozzászólás Admin
2016.11.09. 22:14

Én is gratulálok, nagyon szép halak! ;) Ahogy a mondás is tartja, nem a méret a lényeg, főleg ilyen finom cuccal.

A helyszín Nyékládházán az Öreg-tó volt. A szerelék a szokásos 3,9m és 4,2m feeder bot, 18-as monofil főzsinór, 16 ill. 18-as fonott dobóelőke mert nagyot kell dobni, szinte a tó másik végére.
A tok Fluo Smoke Ball Pop Up - Méz 12mm csalira jött, hajszálelőkén felkínálva, az etetőanyag Beta Mix frankfurti ízben.
Igazából nem csinált hatalmas kapást, kicsit meghúzta a spiccet, visszaengedte, aztán szépen lassan görbítette... Aznap jött még egy Tesco-s ponty, de az kifordította a bottartót, úgy hogy a fék ki volt engedve teljesen :)
Mivel messze voltam dobva eleinte volt egy kis harc, van benne erő, egy hasonló nagyságú tavi ponty szerintem gyengébb, de a feeder szépen dolgozott mint mindig. Nagy meglepetés volt mikor megláttam, főleg hogy a nagy merítőm elintézte kedvenc "kiskutyám", így haver kis hobbi szákja volt csak, egymásra is néztünk hogy ez most hogy is fog beleférni :D
Mikor keresztbe fekszik és tekeri magára a zsinórt kell vele ügyeskedni. Elég érdekes tapintású jószág, így volt egy kis para hogy elvágja a damilt. Összességében élvezetesebb a fárasztása mint a forma nagyságú telepített tavi pontynak. Ha jól tudom 22-25db él a tóban, így a fénykép után visszakerült, remélem felszed pár kilót és egyszer újra találkozunk ;)

Kicsit irigyellek, jövőre gondolkozom a Sajón, hiába kisebb az átlag fogás, egy 2kg-os vad ponty ereje össze sem hasonlítható Tesco-s rokonával és a feeling is más mint egy napijegyes tavon :) Nem is beszélve arról hogy számomra a nagy kedvenc a márna és persze ott vannak a domik, folyamik...

Addig is remélem beköszön a menyhalam is. Az sem nagy jószág, de viszonylag ritka fogás, késő ősztől kap és akkor is este, így a kihívás szerintem kárpótolja a méretét. Tavaly megpróbáltuk, igaz nem sikerült, de este a hóesésben, a ropogó tűz mellett melegedni a Sajó partján szerintem egy élmény... Bár sokak szerint hülye vagyok :D

A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...

Új hozzászólás