Én is gratulálok, nagyon szép halak!

Ahogy a mondás is tartja, nem a méret a lényeg, főleg ilyen finom cuccal.
A helyszín Nyékládházán az Öreg-tó volt. A szerelék a szokásos 3,9m és 4,2m feeder bot, 18-as monofil főzsinór, 16 ill. 18-as fonott dobóelőke mert nagyot kell dobni, szinte a tó másik végére.
A tok Fluo Smoke Ball Pop Up - Méz 12mm csalira jött, hajszálelőkén felkínálva, az etetőanyag Beta Mix frankfurti ízben.
Igazából nem csinált hatalmas kapást, kicsit meghúzta a spiccet, visszaengedte, aztán szépen lassan görbítette... Aznap jött még egy Tesco-s ponty, de az kifordította a bottartót, úgy hogy a fék ki volt engedve teljesen
Mivel messze voltam dobva eleinte volt egy kis harc, van benne erő, egy hasonló nagyságú tavi ponty szerintem gyengébb, de a feeder szépen dolgozott mint mindig. Nagy meglepetés volt mikor megláttam, főleg hogy a nagy merítőm elintézte kedvenc "kiskutyám", így haver kis hobbi szákja volt csak, egymásra is néztünk hogy ez most hogy is fog beleférni

Mikor keresztbe fekszik és tekeri magára a zsinórt kell vele ügyeskedni. Elég érdekes tapintású jószág, így volt egy kis para hogy elvágja a damilt. Összességében élvezetesebb a fárasztása mint a forma nagyságú telepített tavi pontynak. Ha jól tudom 22-25db él a tóban, így a fénykép után visszakerült, remélem felszed pár kilót és egyszer újra találkozunk
Kicsit irigyellek, jövőre gondolkozom a Sajón, hiába kisebb az átlag fogás, egy 2kg-os vad ponty ereje össze sem hasonlítható Tesco-s rokonával és a feeling is más mint egy napijegyes tavon

Nem is beszélve arról hogy számomra a nagy kedvenc a márna és persze ott vannak a domik, folyamik...
Addig is remélem beköszön a menyhalam is. Az sem nagy jószág, de viszonylag ritka fogás, késő ősztől kap és akkor is este, így a kihívás szerintem kárpótolja a méretét. Tavaly megpróbáltuk, igaz nem sikerült, de este a hóesésben, a ropogó tűz mellett melegedni a Sajó partján szerintem egy élmény... Bár sokak szerint hülye vagyok