Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 70538Hozzászólás Asterix
2025.12.21. 14:24

Át kellene beszélni, hogy ki szeretne a fórum megreformálásán, újraélesztésén részt venni.
Ezután egyeztessünk, beszéljük át, hogy miként gondoljuk a továbbiakat.
Ezt már telefonon könnyebb lenne... :777

Pityu
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 78
Hangszer: Studiologic SL88 Studio
Adott köszönetek: : 688 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1145 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70539Hozzászólás Pityu
2025.12.21. 15:14

Nem tudom srácok mi hozná vissza a padlóról a fórumot? Szerintem semmi. :roll:

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 70540Hozzászólás Asterix
2025.12.21. 16:01

Ez nem egyszerű, mert rögtön 2 felé kellene nyitni.

1. A régi, jól ismert tagokkal felvenni a kapcsolatot személyesen. Átbeszélni velük, hogy látnak-e esényt arra, hogy visszatérjenek erre az oldalra. És esetleg megosszák tapasztalataikat.

2. Új tagok felé kellene nyitni. Sokkal könnyebb bejutással, előremenetellel. És finomabb hangnemmel. Jó párszor volt kioktató hangnem 1-1 kérdés, vagy újonc hozzászólás után.

Eközben érdemes lenne új alapokra helyezni a technikai hátteret. Esetleg új motort tenni az oldal alá, hogy nyilvánvaló legyen a megújulás.
Esetleg részekre bontani a fórumot. Egyes részek élére vezetőket állítani. Mint ahogy a technikai vonalat Robi vitte, a zeneelméleti részt Gabi, stb. Minden hangszergyártó képviseltette magát ezen a fórumon komoly felhasználói szinten. Teljesség igénye nélkül: Ketron (Tomi, Roand, Kálmán), Yamaha: (Robi, Marci, Pisti, Bandi), Korg: (Józsika, Gabi).

Pityu
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70541Hozzászólás Pityu
2025.12.21. 17:25

Hát nem tudom. Amit tudok az az, hogy általában ha így kimerül egy fórum az a legritkábban tud talpraállni.
Lehet kozmetikázni a dolgokat de ritkán jön be. De ahogy gondoljátok. Hátha.. ;)
Én elképzelhető, hogy visszatérek a régi fórumomhoz és újraélesztem friss témákkal aztán majd meglátom lesz-e rá érdeklődés vagy sem. :roll:

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 70542Hozzászólás Asterix
2025.12.21. 22:32

Ott legalább a motor a te kezedben lesz. Úgy könnyebb a dolgokat alakítani. Gondoljátok át, és akkor egyeztetni kell, hogy merre tovább, vagy van-e tovább?

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 303
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1923 alkalommal
Kapott köszönetek: : 754 alkalommal

Hozzászólás: # 70543Hozzászólás Karesz
2025.12.22. 18:39

Sziasztok!
Teszek fel egy kis újdonságot,nem a dallam és akkordok a lényeg :D :D

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 571
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Hozzászólás: # 70545Hozzászólás ---Qgli---
2025.12.23. 14:19

Én elég sokszor beléptem, de semmi hozzászólás nem volt és így nekem sem volt mondanivalóm.

Én többféle problémát is látok a fórum haldoklásában:

Az egyik, hogy többen többféleképpen gondolkodunk a zenéről, a zenélésről.
- Vannak, akik technikai fejlesztésben gondolkodnak, mindig a legújabb hangszer, legújabb keverő, legújabb hangfal stb. Őket leginkább a beállítások, az effektezések, hangszeren belüli állítgatások érdeklik.
- Vannak, akik stílusokkal és midifile-okkal zenélnek és ott is többféle zenész van, mert van, aki inkább a régi slágereket ( Szécsi-Máté-Koncz-Apostol ) részesíti előnyben, és van, akik az újabb mulatós ( Jolly-Grófó-Méry ) irányban szeret játszani.

Itt már vannak olyan dolgok, amik az egyik zenészt érdekli, a másikat nem. És olyan kevesen vagyunk, hogy szerintem köztünk nincs két egyforma érdeklődési körű zenész, vagy legalábbis nagyon kis átfedéssel vagyunk.
És még arról nem is szóltam, hogy a különböző márkájú hangszertulajdonosok között egyetértés sincs, meg segíteni sem tudnak egymásnak.

Példának saját magamat hozom: Engem nem érdekel a keverő állítgatása, nem érdekelnek a különböző effektek sem az énekre, sem a hangszerben, de nem érdekelnek a stílusletöltések sem, meg nem érdekelnek a különböző cégek által gyártott midi file-ok sem. Engem az érdekel, hogyan csináljam meg magamnak a midi alapot.

A másik nagy probléma, ami az egymás iránti érdektelenséget is bizonyítja, hogy az emberi kapcsolatok kihaltak a zenészek között!
Soha nem hallgatjuk meg egymást élőben, soha nem találkozunk és nem beszélgetünk élőben. Persze ez nem olyan egyszerű, mert a távolság az elég nagy közöttünk. Amikor én kezdtem zenélni '94-ben, akkor itt a korombeliek közül sokan zenéltek és össze is jártunk minden hétvégén. Mindig annál a zenésznél találkoztunk, aki a legkésőbbig zenélt az állandó helyén.
Ez valamikor a 2000-es évek elején már változott, mert akinek drágább, csúcskategóriás hangszere volt, oda nem nagyon mentek az irigyebb zenészek. Aki egy kicsit ügyesebb zenész volt, oda sem mentek a zenészek irigységből! Sokszor egyedül ültem ott az ilyen a jó zenészeknél, mert én pontosan azért mentem oda, hogy eltanuljam és ellessem a megoldásokat, sőt ezért is kezdtem el Pestre járni évekig egy profi zongoristához, hogy minél jobb legyek!

Összefoglalva az egészet: ugyanarra következtetésre jutok, amivel kezdtem, hogy sokan sokféleképpen állunk hozzá a zenéléshez és szinte senki sem egyformán, ezért van ez az egymás iránti érdektelenség.

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 303
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1923 alkalommal
Kapott köszönetek: : 754 alkalommal

Hozzászólás: # 70546Hozzászólás Karesz
2025.12.23. 14:47

Sziasztok!
Bizonyos mértékig igazad van Gábor,bár azért van egy biztos mag, akiknél nem számít a tudás,a hangszer márka, ezekkel a Tagokkal sűrűn beszélünk telefonon.,itt a fórumon sajnos egyre kevesebb a közös téma.,ami mindenkit érdekel.
Pityu!
Nem kellett volna törölni a hozzá szólásod,én ilyeneken nem sértődök meg🤣A poszton lényege az új Giglad lett volna,ami.napjainkban jelent meg,és azzal készült ez a remek mű😂

Pityu
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70547Hozzászólás Pityu
2025.12.23. 15:53

Jaa, nem azért töröltem, mert Te csináltad a muzsikát, akkor ezt nem is tudtam.
Csak kicsit erősnek éreztem a reagálásom és azért töröltem.
Azt hittem, hogy valahol találtad az alkotást és kíváncsi voltál a reagálásokra.

Áh, szóval Giglad? Hát passz, amit hallottam a Giglad-ből az nagyon profi volt, nos ez amit feltettél hangzásban ez nagyon nem volt az :D
A Giglad egyébként mindenben odaver a vArrangernek de nagyon csúnyán. Nem viccelek, tényleg!
Majd írok pár sort róla, hogy miket lehet vele megcsinálni. De nem most jött ki, hanem évekkel ezelőtt.
Csak a legfrisebb verzió jött ki a napokban.
De lehet nem itt fogom kielemezni, hanem a régi fórumomon.
Ide már nem szívesen írok, ugyanis ha bezár, akkor feleslegesen tettem bele energiát, arra meg már öreg vagyok.. :D

Pityu
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70548Hozzászólás Pityu
2025.12.23. 16:10

---Qgli--- írta:
2025.12.23. 14:19
Összefoglalva az egészet: ugyanarra következtetésre jutok, amivel kezdtem, hogy sokan sokféleképpen állunk hozzá a zenéléshez és szinte senki sem egyformán, ezért van ez az egymás iránti érdektelenség.
Erre könnyen lehetne fogni a jelenlegi helyzetet de akkor mi a helyzet a pár évvel ezelőtti zenész találkozókkal?
Akkor még nem volt irigység? Nem volt szakmai nézetkülönbség? Akkor is megvolt a zenei ízlés, stílus, tudás különbség, mégis összejött rendre a csapat és ahogy tudom remek hangulattal teltek el ezek a bulik.
Akkor azóta mi a változott?
Mások az okok szerintem.
1. Tulajdonképpen nincs házigazdája a fórumnak, aki karbantartaná, rendszerezné, rendre utasítaná a vérével nem bírókat :)
2. Nem túlszabályozni kellett volna a fórumot, hanem elérhetővé téve mindenki számára.
3. Ki kellett volna nevezni olyan adminokat, akik ráérnek és foglalkoznak a gazda hiányában a fórummal.
Én egy időben vállaltam az új regisztráltaknak az átnézését, hogy megfelelnek-e a temérdek szabályoknak de belefásultam mert nem is láttam értelmét annak, hogy napi 10-15 ember beregisztráljon, miközben a kutya nem látogatja a fórumot.

Hányszor szóltak a tagok, amit jeleztem is a staffnak, hogy tele van évek óta halott linkekkel a letöltési topik, de nem történt semmi?!

Mentek az ovódás viták egészen addig, amíg ki nem lettek tiltva egyes résztvevők.
Korábban nem volt probléma, ha a kollégának ilyen vagy olyan hangszere volt, aztán hirtelen elkezdődött a másik hangszerének a fikázása..
Én sokszor csak pislogtam, hogy te jó ég, ezek felnőtt emberek vagy dedósok?

És estig lehetne sorolni, hogy mennyi minden ment félre idővel a fórumon. De a leglényegesebb, hogy magára maradt a fórum. Elmentek meghatározó emberek, ugyan még tagok de itthagyták a fenti okok miatt.
Volt idő, amikor megpróbáltam törölni magam a fórumról de nem sikerült, csak ezért vagyok még mindig itt.
Ezért tűntek el az általam megosztott cikkek is a fórumról.

Hogy ezután mi lesz ezzel a fórummal azt nem tudom, majd a tőlem okosabbak kitalálják.. :777

Új hozzászólás