|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 572
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Re: Gumiszoba
Ó ne is mondd!
Ezt a nótát annyira szeretem, de amikor egyszer megpróbáltam elénekelni, nekem ez egyáltalán nem állt jól hangfekvésben sem. Nem tudok ennyire énekelni pedig kib@szott jó nóta.
Ugyanolyan, mint a Jamiroquai-tól a Cosmic Girl. Annak is atom jó alapot csináltam, de hiába próbálgattam így-úgy, semmiféleképpen nem állt jól.
( de azért a fantáziámat megmozgattad és... )
Ezt a nótát annyira szeretem, de amikor egyszer megpróbáltam elénekelni, nekem ez egyáltalán nem állt jól hangfekvésben sem. Nem tudok ennyire énekelni pedig kib@szott jó nóta.
Ugyanolyan, mint a Jamiroquai-tól a Cosmic Girl. Annak is atom jó alapot csináltam, de hiába próbálgattam így-úgy, semmiféleképpen nem állt jól.
( de azért a fantáziámat megmozgattad és... )
- ---Qgli---
- VIP
Egy rutinkérdés Almatomihoz intézve stílusszerkesztéssel kapcsolatban:
A FILL-ek utáni beütőcintányérokat hová szoktad tenni?
A Fill végére kb 4. ütés 383-ra, vagy inkább a variáció első ütésén szólal meg?
A FILL-ek utáni beütőcintányérokat hová szoktad tenni?
A Fill végére kb 4. ütés 383-ra, vagy inkább a variáció első ütésén szólal meg?
- galambjozsef
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 120
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia.
Erre akár én is tudok neked válaszolni
A beütő tányérokat inkább érdemes a FILL-ekben elhelyezni (elejére és végére is, igény szerint) Így csak akkor szólalnak meg, amikor a FILL, BREAK, vagy bármely más ilyen elemet használod!
Én így gyártom le az összes stílusom. Beütő tányérok csak a FILL, BREAK, INTRO, és ENGING elemekben vannak, a VAR-okban nincs!
Ha a variációk elejére vagy végére rakod, akkor a ciklocok érintkezési pontjainál meg fog szólalni, ha akarod, ha nem!
Erre akár én is tudok neked válaszolni
A beütő tányérokat inkább érdemes a FILL-ekben elhelyezni (elejére és végére is, igény szerint) Így csak akkor szólalnak meg, amikor a FILL, BREAK, vagy bármely más ilyen elemet használod!
Én így gyártom le az összes stílusom. Beütő tányérok csak a FILL, BREAK, INTRO, és ENGING elemekben vannak, a VAR-okban nincs!
Ha a variációk elejére vagy végére rakod, akkor a ciklocok érintkezési pontjainál meg fog szólalni, ha akarod, ha nem!
- ---Qgli---
- VIP
Igazad van Józsikám!
Eszembe sem volt, hogy te is gyártod a stílusokat!
Egyébként még van egy kérdésem, amire a korgnál még nem sikerült rájönnöm. Ezt a kérdést neked címzem:
Tehát: Basszus sávról van szó, ahol adott egy alap ( C ) és kvint ( G ) hang basszus ütem 1-3-ra természetesen.
Na most, ha én akkordot váltok ütem 3. ütésére, akkor azt is a kvint basszussal hozza. Nem tudom mennyire érthetően írom, de az a lényeg, hogy ütem 1-re fogok egy C-dúrt, akkor azt természetesen C basszussal hozza. Ha ütem 3 ütésére fogok egy G-dúrt, akkor azt meg D basszussal hozza, de én G basszussal szeretném!
Hol tudom azt beállítani, hogy ha én akkordot váltok, akkor minden esetben az alaphangot hozza?
Eszembe sem volt, hogy te is gyártod a stílusokat!
Egyébként még van egy kérdésem, amire a korgnál még nem sikerült rájönnöm. Ezt a kérdést neked címzem:
Tehát: Basszus sávról van szó, ahol adott egy alap ( C ) és kvint ( G ) hang basszus ütem 1-3-ra természetesen.
Na most, ha én akkordot váltok ütem 3. ütésére, akkor azt is a kvint basszussal hozza. Nem tudom mennyire érthetően írom, de az a lényeg, hogy ütem 1-re fogok egy C-dúrt, akkor azt természetesen C basszussal hozza. Ha ütem 3 ütésére fogok egy G-dúrt, akkor azt meg D basszussal hozza, de én G basszussal szeretném!
Hol tudom azt beállítani, hogy ha én akkordot váltok, akkor minden esetben az alaphangot hozza?
- Pityus
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: PSR-SX900
- Adott köszönetek: : 265 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 548 alkalommal
Miért nem működik nálam a "Hozzászólás megköszönése" ikon.
Beléptem a fórumba és hiába kattintok rá, nem történik semmi.
Almatomi alkotását szerettem volna honorálni.
Beléptem a fórumba és hiába kattintok rá, nem történik semmi.
Almatomi alkotását szerettem volna honorálni.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 115
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Pityus!
Próbáld frissíteni a böngészőt,
vagy, ha ez nem segít akkor:
távolítsd el (alkalmazás törlése minden beállításával együtt), majd újra telepítsd fel.
Persze ha mentett jelszavak és egyéb nyalánkságok vannak, akkor azokat előtte mentsd ki, vagy ha van a böngészőhöz saját fiókod, akkor ez nem szükséges, mivel az újratelepítés utáni fiók belépést követően minden korábbi beállításod (jelszavak, könyvjelzők, stb...) visszaáll.
Utána elviekben műxeni fog.
Nálam (Mozilla Firefox-al) ugyanez volt korábban, sőt ki is dobott a fórum bejelentkezéséből is - írtam is itt a hibajelentések közé - de így megoldódott a probléma.
Próbáld frissíteni a böngészőt,
vagy, ha ez nem segít akkor:
távolítsd el (alkalmazás törlése minden beállításával együtt), majd újra telepítsd fel.
Persze ha mentett jelszavak és egyéb nyalánkságok vannak, akkor azokat előtte mentsd ki, vagy ha van a böngészőhöz saját fiókod, akkor ez nem szükséges, mivel az újratelepítés utáni fiók belépést követően minden korábbi beállításod (jelszavak, könyvjelzők, stb...) visszaáll.
Utána elviekben műxeni fog.
Nálam (Mozilla Firefox-al) ugyanez volt korábban, sőt ki is dobott a fórum bejelentkezéséből is - írtam is itt a hibajelentések közé - de így megoldódott a probléma.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Pityus
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: PSR-SX900
- Adott köszönetek: : 265 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 548 alkalommal
Két böngészővel (Chrome, Edge) is ugyan az a helyzet.
Hiába kattintok a köszönet ikonra, nem történik semmi.
Mind a két böngésző a legújabb frissítéssel működik.
A Youtubon tudtam tetszést jelölni.
Hiába kattintok a köszönet ikonra, nem történik semmi.
Mind a két böngésző a legújabb frissítéssel működik.
A Youtubon tudtam tetszést jelölni.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Pityus 2022.03.18. 13:08-kor.
- ---Qgli---
- VIP
Erre tudod a megoldást Józsi?---Qgli--- írta: ↑2022.03.17. 10:25Tehát: Basszus sávról van szó, ahol adott egy alap ( C ) és kvint ( G ) hang basszus ütem 1-3-ra természetesen.
- Pityu
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 78
- Hangszer: Studiologic SL88 Studio
- Adott köszönetek: : 689 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1146 alkalommal
- Kapcsolat:
Régi motorosoktól kérdem, mit tudtok az "ős" tagokról, mint pld. Vladimirmusic, kovácstamás71, Lacalaca, Marton1974, stb.stb. Nem látni őket, van akit évek óta.. 
- ---Qgli---
- VIP