|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- forissandor
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 225
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Re: Gumiszoba
ÁÁÁÁ, gyerekkoromban édesanyámtól kérdeztem, hogy mikor kaphatok lekváros kenyeret. A válasz az volt: Hammondod kisfiam..... 
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 254
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Sziasztok, zenélt már valaki Budapesten az Alfa Art Hotelben? Milyen az akusztikája a helynek, tudja valaki...?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 69
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1152 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Korg, Roland, Ketron
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 131 alkalommal
Sziasztok. Hurrogjatok le, ha nem ide való téma, de (nem írom, hogy milyen tevékenység közben) gyakran szoktam arról ábrándozni, hogy ha lenne egy varázspálcám, illetve lehetőségem, milyen arrangert raknék össze ami még nincs a piacon. Gondolok itt a funkciókra, billentyűzetre, display, hangok, stílusok, memória, HDD, stb. dolgokra
Lehet már más is ábrándozott rajtam kívül ilyenekről.
Pl.:
-Lenne választási lehetőség, 61,76,88 billentyűs változat között (a 88 akár opcionálisan kalapács, vagy szinti billentyű lenne)
-A régi DX7, Korg01WFD minőségű, fémkontaktos billentyűzetet kapná meg, természetesen Aftertouch-al
-természetesen alumínium vázas, fémborítású ház, lakkal óvott festék réteg
-A modern hangszerekben bevált, nagy, színes érintőképernyő, illetve akár egy bluetoothon kommunikáló, kommersz 9,1es Android tablet foglalattal szolgálhatna display ként. MIért ne?
-A panel gombok lehetnének érintés érzékenyek, így nem használódnának el, természetesen háttér világítással
-Külön lenne a modulációs kerék, a pitch-band, és egy hoszabb ribbon
-Lenne legalább 8 mono kimenete, és 8 bemenete (külön állítható)
-3 pedál megoldás ahogy mostanság dukál
-Legalább 4 mikrofon bemenet, fantommal, így kisebb formációk a keverőt is megspórolnák
-A sávok egyidejű rögzítési lehetősége, és lejátszása
-A midihez hasonlóan, audio multitrack lejátszás (Miért ne lehetne kompatibilis a Cubase, Logic, ProTools projekt fáljaival)
-Mai hangszerekben nevtséges méretű memória kiváltása két vagy több RAID be kötött SSD diszkel
-Két redundáns tápos megoldás
-Gyárilag lenne benne mondjuk egy 64 alapütem, egy 128mintás GM bank - viszont:
-A gyártó oldaláról 2€ ért megvásárolható stílusok (természetesen gyári minőségben-a szükséges hangszínekkel együtt) (mint pl. az UAD pluginok)
-A gyártó oldaláról 2€ ért megvásárolható hangszínek, minden hangszín saját telepítővel és waveform al.
-Nem lenne layer meg más hasonló megkötés. Ha 18 Layer kell, akko 18 at használsz.
-A hangszerbe mindenki olyan hangokat és stílusokat vásárolna, amilyenekre szüksége van. Nem kéne az arab hangokat, meg a japán cincegő hansgzíneket megvásárolni, tehát egy moduláris arranger lehetne
És itt jönne a kérdés, ki mit rakna még bele
Még írtam volna a VST ket is, de azokból ahány féle, annyi fajta, meg ott már elég nagy a fagyás és inkompatibilitás veszélye is.
Pl.:
-Lenne választási lehetőség, 61,76,88 billentyűs változat között (a 88 akár opcionálisan kalapács, vagy szinti billentyű lenne)
-A régi DX7, Korg01WFD minőségű, fémkontaktos billentyűzetet kapná meg, természetesen Aftertouch-al
-természetesen alumínium vázas, fémborítású ház, lakkal óvott festék réteg
-A modern hangszerekben bevált, nagy, színes érintőképernyő, illetve akár egy bluetoothon kommunikáló, kommersz 9,1es Android tablet foglalattal szolgálhatna display ként. MIért ne?
-A panel gombok lehetnének érintés érzékenyek, így nem használódnának el, természetesen háttér világítással
-Külön lenne a modulációs kerék, a pitch-band, és egy hoszabb ribbon
-Lenne legalább 8 mono kimenete, és 8 bemenete (külön állítható)
-3 pedál megoldás ahogy mostanság dukál
-Legalább 4 mikrofon bemenet, fantommal, így kisebb formációk a keverőt is megspórolnák
-A sávok egyidejű rögzítési lehetősége, és lejátszása
-A midihez hasonlóan, audio multitrack lejátszás (Miért ne lehetne kompatibilis a Cubase, Logic, ProTools projekt fáljaival)
-Mai hangszerekben nevtséges méretű memória kiváltása két vagy több RAID be kötött SSD diszkel
-Két redundáns tápos megoldás
-Gyárilag lenne benne mondjuk egy 64 alapütem, egy 128mintás GM bank - viszont:
-A gyártó oldaláról 2€ ért megvásárolható stílusok (természetesen gyári minőségben-a szükséges hangszínekkel együtt) (mint pl. az UAD pluginok)
-A gyártó oldaláról 2€ ért megvásárolható hangszínek, minden hangszín saját telepítővel és waveform al.
-Nem lenne layer meg más hasonló megkötés. Ha 18 Layer kell, akko 18 at használsz.
-A hangszerbe mindenki olyan hangokat és stílusokat vásárolna, amilyenekre szüksége van. Nem kéne az arab hangokat, meg a japán cincegő hansgzíneket megvásárolni, tehát egy moduláris arranger lehetne
És itt jönne a kérdés, ki mit rakna még bele
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
"Álmodozás az élet megrontója", de jó lenne ha működne így, és az ember nem is foglalkozna az árával mert az lenne benne ami kell.

-
pillerk
- Kiemelt tag
Az ára pont hogy lehetne elfogadható, mivel szinte üresen érkezne a "VAS" és a user vásárolná-vagy programozná meg bele amit szeretne 
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 304
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
-
pillerk
- Kiemelt tag
Hát igen, egyetértek. A mai vasakon is csak szoftware fut. Amit a gyártók vagy foltozgatnak- vagy újításként néha néha kiböffentve elénk dobnak valami újítást, vigyázva, hogy nehogy túl jó legyen. Aztán utánna vagy jobb lesz vagy nem. Vagy van visszaút vagy nem (vagy csak EPROM íróval
)
A VArrangert is lehetne "dedikáltab" vason futtatni. Nem kéne hozzá komplett WINDOWS telepítés. Elég lenne az a rész, ami feltétlenül kell a futásához. Nemrégiben vásároltunk egy WAVES GRID Servert, és mikor kibontottam, láttam, hogy nem más mint egy PC. I5 CPU 8Gb ram.
Előhalásztam egy ghost cdt, amivel sikeresen image fájlba leklónoztam. Átraktam más gépre, hasonlo paraméterekkel, és azóta is atom stabilan fut és számolja a waves pluginjaimat. Tehát gyakran csak a software ami miatt fagy a VAS. Ezért csodálva nézem azokat, akik írtak, vagy meggányoltak eredeti OP rendszereket, és kicsit félve nézem azokat, akik ezekért- fizetve is akár- ahítoznak. De láttam már 6 variációs PA600 at is a Youtube on. Az sem gyári 
A VArrangert is lehetne "dedikáltab" vason futtatni. Nem kéne hozzá komplett WINDOWS telepítés. Elég lenne az a rész, ami feltétlenül kell a futásához. Nemrégiben vásároltunk egy WAVES GRID Servert, és mikor kibontottam, láttam, hogy nem más mint egy PC. I5 CPU 8Gb ram.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 148
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Mivel szinte centire ilyen hangszerről álmodozom én is vagy 15 éve az M3 megjelenésével reménykedtem, hogy valami hasonló kisülhet belőle. Hiszen ott adott volt a billentyűzet szabad kiválasztása (igaz nem a jó kis DX, de legalább a 3 variáció és abból a 88 kalapácsosban. Van hely rajta 2 modulnak, ami bármi lehetne, így arranger is, de az nem lett.
Ennyire nem álmodtak nagyot a KORG-nál. Pedig a koncepció nem rossz. A letölthető ex. is fellelhető, igaz elég korlátozottan, illetve a radias modullal és RAM-mal a belső bővítés lehetősége is adott, csak tovább kellet volna vinni. Lehet, nem sokan látták meg benne a lehetőséget, így agyártó sem.
De merek még álmodni, még ha valahol érzem is, hogy ilyet bizony nem fognak elénk tenni soha.
De merek még álmodni, még ha valahol érzem is, hogy ilyet bizony nem fognak elénk tenni soha.
Buba
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 153
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Egy két gondolat a Roand Workshop-ról.
Nagy izgalommal vártam. Závodi Gábor munkásságát igazán kedvelem, tetszik, hogy innovatív. Bátran használja a mai technika adta lehetőségeket, és nem ragadt le egy DX7-nél.
Szóval. Már az első pillanatban szemet szúrt a setupja. Egy Roland RD2000+Roland JD-XA szinti két darab millenius ks3000 állványon. Ebből az állványból volt még jobb ill. bal oldalon is egy egy. Itt jegyezném meg, hogy a négy darab állvány kerül majdnem annyiba mint egy spider! Jobb ill. bal oldalon mellette egy egy Macbook pro volt található. A bal oldalin a Rúzsa Magdi koncert sávonkénti felvétele volt Cubase programmal, a másikon Mainstage.
Mindent a bal oldali Cubase laptop irányított. Fény, effektek, hangszínek minden. Erről nem nagyon mesélt, hogyan is van csaj úgy nagyjából. Minden felvan programozva a dalokhoz. A dal elején beállít mindent a layereket, a spliteket mindent. Itt jegyezném meg a nem rég vitát kiváltó pontosságról, hogy a taktot kapják is a Cubase adja és atom pontos. Nincs humanizer, vagy himbi-limbi. Volt egy dal amit lejátszottak és a tempó ingadozást lerajzoltál, mjad miután ez kipróbálták a színpadon nem működött. Vissza rakták pontosra atakt jelet. Minde takra megy!
Az RD2000 egy nagyon jó hangszer+központi egység amit baromi jó funkciókkal láttak el. Tulajdon képpen az USB portjai mindegyik USB-AUDIO interface. Tehát a Mainstage-nek is a hangja a master outputon távozik. Szenzációs dolog még az, hogy a Mainstage hangjait össze lehetkeverni az Rd hangjaival, és még pluszban 8 part van ezekre. Tehát onnan vezérlem a Mainstage-t is. Ezt jól kitalálta a Roland.
Gábor arról is beszélt, hogy minden hangszínt pedállal indít, és a hang lelkét azzal adja meg. Van három pedálja, és egy sustain. Mindent használ baromi ügyes.
Ami még érdekes volt, hogy minden hangszínen használ compressort. Még a zongorán is. Ez tényleg jó ötlelt érdemes kipróbálni.
Nagyjából ennyi a bemutatóról. Nekem tetszett mert én pont e felé kacsintgatok,hogy a Mainstage-t a színpadra vigyem. Csak még nem volt ennyire ez kitalálva, hogy ne kelljen annyi mindent magammal cipelni. Kell egy FA06-7-08 valamelyike, és meg is jöttünk. Volt lehetőségem kipróbálni az FA-t és hangban azt kell mondja nagyon rendben van. De ez egy másik topik leírása lesz.
Zotti
Egy két gondolat a Roand Workshop-ról.
Nagy izgalommal vártam. Závodi Gábor munkásságát igazán kedvelem, tetszik, hogy innovatív. Bátran használja a mai technika adta lehetőségeket, és nem ragadt le egy DX7-nél.
Szóval. Már az első pillanatban szemet szúrt a setupja. Egy Roland RD2000+Roland JD-XA szinti két darab millenius ks3000 állványon. Ebből az állványból volt még jobb ill. bal oldalon is egy egy. Itt jegyezném meg, hogy a négy darab állvány kerül majdnem annyiba mint egy spider! Jobb ill. bal oldalon mellette egy egy Macbook pro volt található. A bal oldalin a Rúzsa Magdi koncert sávonkénti felvétele volt Cubase programmal, a másikon Mainstage.
Az RD2000 egy nagyon jó hangszer+központi egység amit baromi jó funkciókkal láttak el. Tulajdon képpen az USB portjai mindegyik USB-AUDIO interface. Tehát a Mainstage-nek is a hangja a master outputon távozik. Szenzációs dolog még az, hogy a Mainstage hangjait össze lehetkeverni az Rd hangjaival, és még pluszban 8 part van ezekre. Tehát onnan vezérlem a Mainstage-t is. Ezt jól kitalálta a Roland.
Gábor arról is beszélt, hogy minden hangszínt pedállal indít, és a hang lelkét azzal adja meg. Van három pedálja, és egy sustain. Mindent használ baromi ügyes.
Ami még érdekes volt, hogy minden hangszínen használ compressort. Még a zongorán is. Ez tényleg jó ötlelt érdemes kipróbálni.
Nagyjából ennyi a bemutatóról. Nekem tetszett mert én pont e felé kacsintgatok,hogy a Mainstage-t a színpadra vigyem. Csak még nem volt ennyire ez kitalálva, hogy ne kelljen annyi mindent magammal cipelni. Kell egy FA06-7-08 valamelyike, és meg is jöttünk. Volt lehetőségem kipróbálni az FA-t és hangban azt kell mondja nagyon rendben van. De ez egy másik topik leírása lesz.
Zotti