Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Yamaha Genos

Hozzászólás: # 57017Hozzászólás Rolandbk5
2018.02.23. 21:17

Félre értés.
Nem bántani akarom a Genos nekem nagyon tetszik a kinézete, de még a belbeccsel sajnos nem találkoztam, éppen ezért azt nem is mondhatok véleményt róla.
Egészen biztosak lehetünk abban, hogy Malkónál ez a Genos is egy mondhatni már-már tökéletes hangzást fog elérni. És itt jön a de. Én azt neheztelem a mai ismertebb hangszereknél, hogy kiadnak valamit és mondhatni használhatatlan. Az, hogy van benn e revo dobszett aztán ki is merült az összes tudása, mert a Tyros4-ből van belepakolva minden, hogy végül is szóljon valahogy. Hát ez nem hogy 1.2 millát, de egy fabatkát sem ér. Igen gondolkoztam én is ezen a megoldáson, de azért nem választottam - pedig minden összetevő a rendelkezésemre állt/áll - mert nem hiszek a Yamahának. Mi van akkor, ha az a frissítés amit mindenki annyira vár mint a Messiást, nem érkezik meg, vagy nem az érkezik amire várnak? akkor mi van? Van egy Genos ami nem rossz, de a működése hagy kivetni valót maga után. Mi lesz akkor, ha a Yamaha szarik a felhasználóra, mert miért is hallgatna rá? Megmondom, tele lesz a jófogás Genossal, és végre felértékelődik a Tyros3-4-5. Bár már négy eladó Genossal is találkoztam Rody onnan tőletek is eladja valaki.
Szóval ez itt a baj a mai fogyasztói társadalommal. Most néztem ennek a 775-975-nek a videóját, hát szégyen, hogy ilyet mernek még csinálni. Vicces. De hát ez Yamaha ők ilyene és igen lehet mondani, hogy így kell őket elfogadni.

Zotti

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 57018Hozzászólás Rolandbk5
2018.02.23. 21:17

;)

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 57019Hozzászólás forissandor
2018.02.23. 21:30

A zoom szerűség kellene. A digitális keverő drága hobbi.

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 57021Hozzászólás BodziLalikirály
2018.02.24. 06:01

Sanyi!

Jó a ZOOM, bár én magam nem próbáltam, de a vejemék a zenekarukkal azt használják keverőnek és rözítőnek is.
És bár ilyet sem használtam még :
De pld. a BOSS BR600; BR800; BR900 is elég jó kis hordozható digitális felvevő és úgy tudom 4x8 csatornát tud virtuálisan kezelni ami szerintem bőven sok. Igz egyszerre csak 8 csatornát tudsz vele rögzíteni, majd visszajátszáskor ismét 8-at, stb.... de legtöbb rögzítőre ez az egyszerre 8 sáv igaz....
Vagy Roland VS-880 (van is egy a jófogáson) hasonló paraméterekkel.....
Talán a MOTU-nak vagy a Focusrite-nak van olyan FireWire box-a (külső hangkártya és úgy tudom magába is használható) ami 16 csatornát tud egyszerre felvenni 24/192-es mintavételezéssel....

Itt a ZOOM-nak egy másik változata:
https://www.jofogas.hu/fejer/Elado_Zoom ... 852650.htm
Vagy egy kicsivel már komolyabb cucc (digitális keverő és rögzítő):
https://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar ... 653143.htm

Megismétlem, egyiket sem használtam saját kezúleg, illetve a korábban mutatott ZOOM R16-ot volt lehetőségem megnézni munka közben....

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 57022Hozzászólás almatom
2018.02.24. 09:12

forissandor írta:Viccen kívül, tök komolyan írtam, majd egy év múlva rápróbálok 8-ért, (Genos) aztán valakinek eladom. Az SD9 re csak azért nem megyek rá, mert azt nem tudnám eladni.
Dehogyisnem, Sanyikám!
Főleg ha egymás mellett van a két hangszer! :lol:
Több ismerősömnek figyelt egy időben a két hangszer az állványán és minden esetben az SD9 maradt meg.
Véleményem szerint yamahások közül azok nem váltanak Ketronra, akiknél megszokott az insert effektek "hakellhanem" használata....meg akiknek jobban bejön a Yamaha! :lol:
(mindezt úgy mondom, hogy a Genos is jó hangszer!)

Isti79
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Fésű
Adott köszönetek: : 51 alkalommal
Kapott köszönetek: : 85 alkalommal

Hozzászólás: # 57027Hozzászólás Isti79
2018.02.25. 12:33

Rolandbk5 írta:Én azt neheztelem a mai ismertebb hangszereknél, hogy kiadnak valamit és mondhatni használhatatlan. Az, hogy van benn e revo dobszett aztán ki is merült az összes tudása, mert a Tyros4-ből van belepakolva minden, hogy végül is szóljon valahogy. Hát ez nem hogy 1.2 millát, de egy fabatkát sem ér. Igen gondolkoztam én is ezen a megoldáson, de azért nem választottam - pedig minden összetevő a rendelkezésemre állt/áll - mert nem hiszek a Yamahának. Mi van akkor, ha az a frissítés amit mindenki annyira vár mint a Messiást, nem érkezik meg, vagy nem az érkezik amire várnak? akkor mi van? Van egy Genos ami nem rossz, de a működése hagy kivetni valót maga után. Mi lesz akkor, ha a Yamaha szarik a felhasználóra, mert miért is hallgatna rá?
- Ha valaki használhatatlannak tartja e hangszert, annak nem is való ilyen hangszer!!!
- Óriási tévedésben vagy, hogy a Genosban "csak" a revo dobszettek kerültek és ki is merült a tudása... az aztán vicces megállapítás, hogy a T4 ből van bele pakolva minden.... ;)
- A 1.20 Update megérkezett február 22.- én amit mindenki annyira várt! Ne aggódj a Yamaha nem szarik a felhasználókra! (ennyire nem vagy képben a hangszer tekintetében)
- A működése sem hagy kivetni valót csak máshogyan működik az a funkció mint eddig.... ahogy egy nagyon jó barátom mondaná (remélem olvassa ) :) "mert megszoktad a szart" :D
- itt nem alkotok véleményt a hangszerekről MERT szubjektív lenne, pedig egy hangrendszeren szól mind két márka egyszerre...
- Félre értés ne essék és hangsúlyozom nem védeni sem pedig fikázni nem akarom egyik márkát sem, mert MINDEGYIK márkának meg van az erőssége és hiányossága is egyikkel másikkal szemben... DE gyerekek ne mondjunk már úgy véleményt egyikről sem úgy hogy youtube-on hallottam egyik videót másik videót, meg nyomkodtam a hangszert 40 percig, meg volt nálam egy napig!

tisztelettel: :777

Üdv: Isti .

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 57031Hozzászólás Rolandbk5
2018.02.25. 14:39

Isti79 írta:
- Ha valaki használhatatlannak tartja e hangszert, annak nem is való ilyen hangszer!!!
- Óriási tévedésben vagy, hogy a Genosban "csak" a revo dobszettek kerültek és ki is merült a tudása... az aztán vicces megállapítás, hogy a T4 ből van bele pakolva minden.... ;)
- A 1.20 Update megérkezett február 22.- én amit mindenki annyira várt! Ne aggódj a Yamaha nem szarik a felhasználókra! (ennyire nem vagy képben a hangszer tekintetében)
- A működése sem hagy kivetni valót csak máshogyan működik az a funkció mint eddig.... ahogy egy nagyon jó barátom mondaná (remélem olvassa ) :) "mert megszoktad a szart" :D
- itt nem alkotok véleményt a hangszerekről MERT szubjektív lenne, pedig egy hangrendszeren szól mind két márka egyszerre...
- Félre értés ne essék és hangsúlyozom nem védeni sem pedig fikázni nem akarom egyik márkát sem, mert MINDEGYIK márkának meg van az erőssége és hiányossága is egyikkel másikkal szemben... DE gyerekek ne mondjunk már úgy véleményt egyikről sem úgy hogy youtube-on hallottam egyik videót másik videót, meg nyomkodtam a hangszert 40 percig, meg volt nálam egy napig!

tisztelettel: :777
Pistikém,
Rolandbk5 írta:Tyros4-ből van belepakolva minden, hogy végül is szóljon valahogy.
Ha jobban figyelnél, és nem csak néznél de látnál is, akkor érthetted volna amit írtam. Még pedig - a gyengébbek kedvéért - a Genosban sem működik másképpen mint az összes Tyrosban, hogy a gyárilag belepakolt dolgok egy fabatkát sem érnek - a Tyrosok szerint - éppen ezért szükség van a sampler dolgokra, hogy használható legyen. Ezt a véleményt nem én alkottam hanem azok, akik a mai napig használnak Tyrost vagy Korg PA-t. Ja mert sok Korgos is ezt vallja. Ez a sampler vadászat elég gyatra eredménnyel szokott járni. Két féle sampler van az amit megkapsz innen-onnan - egy kapal sz@rt sem ért csak a baj van vele - a másik pedig az amit nem veszel meg, mert azt mondod túl drága a Kis Grofóba és inkább használod azt amit kaptál.

Ez jó hír, hogy megjött a használhatósághoz a szoftver frissítés. Igen mindegyiknél ez van nem csak a Genosnál. De a Genos sem lóg ki a sorból, még pedig abból a sorból ahol azok az eszközök vannak amiknek elsőre nem sikerült használható szoftvert készíteni. Ez van.

Hát a szokás nagy Úr szokták mondani, és hát csak gratulálni tudok ahhoz, hogy te már megszoktad ...

Tudom mi bánt és együtt tudok veled érezni. Régen én is ilyen ODAÁLLOK MELLÉ AKKOR IS SZAR ÉS IGAZUK VAN voltam, de már nem annyira. Bánt téged is az, hogy vettél valamit jó sok pénzért, és valóban nem olyan mint amire számítottál. Mostanság ez van. Nem szabad nagyon kötődni egyik hangszerhez sem, mert ha meg valami nem úgy működik akkor meg utálod. De ez is ilyen. Soha de soha nem hagyatkoztam a Youtube-n elhangzottakra. Tájékozódásnak jó, de a saját két kezű tapasztalás mindig működött. Tudod a legnagyobb baj az a mai muzsikusoknál, hogy fogalmuk sincs, hogy pontosan mire is lenne szükségük. Miért mondom ezt? Azért mert nem igazán értem, hogy egy állványon miért van mondjuk 2-3 olyan arrangeres hangszer amik egyenként is megállnák a helyüket. Azért van, mert nem tudja mit akar. Mp3? Akkor egy jó lejátszó ami már akár egy BK5-ben benne van, és elég tisztességesen működik( csak mert BK5-m is van nem a Youtub-ról szedtem). Szóval ezzel van itt baj. Azért a te esetedben is kíváncsi lennék arra, hogy miért van egy Genos mellett SD40-d? És ez a kérdés tényleg nem a zsebedben való turkálásról szól, hanem a megértésről. Miért? Miként használod? Mi a koncepció? Már ha van ... :D

Zoli

Isti79
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Fésű
Adott köszönetek: : 51 alkalommal
Kapott köszönetek: : 85 alkalommal

Hozzászólás: # 57034Hozzászólás Isti79
2018.02.25. 16:36

Rolandbk5 írta:
Isti79 írta:
Ha jobban figyelnél, és nem csak néznél de látnál is, akkor érthetted volna amit írtam. Még pedig - a gyengébbek kedvéért - a Genosban sem működik másképpen mint az összes Tyrosban, hogy a gyárilag belepakolt dolgok egy fabatkát sem érnek - a Tyrosok szerint - éppen ezért szükség van a sampler dolgokra, hogy használható legyen. Ezt a véleményt nem én alkottam hanem azok, akik a mai napig használnak Tyrost vagy Korg PA-t. Ja mert sok Korgos is ezt vallja. Ez a sampler vadászat elég gyatra eredménnyel szokott járni. Két féle sampler van az amit megkapsz innen-onnan - egy kapal sz@rt sem ért csak a baj van vele - a másik pedig az amit nem veszel meg, mert azt mondod túl drága a Kis Grofóba és inkább használod azt amit kaptál.

Ez jó hír, hogy megjött a használhatósághoz a szoftver frissítés. Igen mindegyiknél ez van nem csak a Genosnál. De a Genos sem lóg ki a sorból, még pedig abból a sorból ahol azok az eszközök vannak amiknek elsőre nem sikerült használható szoftvert készíteni. Ez van.

Hát a szokás nagy Úr szokták mondani, és hát csak gratulálni tudok ahhoz, hogy te már megszoktad ...

Tudom mi bánt és együtt tudok veled érezni. Régen én is ilyen ODAÁLLOK MELLÉ AKKOR IS SZAR ÉS IGAZUK VAN voltam, de már nem annyira. Bánt téged is az, hogy vettél valamit jó sok pénzért, és valóban nem olyan mint amire számítottál. Mostanság ez van. Nem szabad nagyon kötődni egyik hangszerhez sem, mert ha meg valami nem úgy működik akkor meg utálod. De ez is ilyen. Soha de soha nem hagyatkoztam a Youtube-n elhangzottakra. Tájékozódásnak jó, de a saját két kezű tapasztalás mindig működött. Tudod a legnagyobb baj az a mai muzsikusoknál, hogy fogalmuk sincs, hogy pontosan mire is lenne szükségük. Miért mondom ezt? Azért mert nem igazán értem, hogy egy állványon miért van mondjuk 2-3 olyan arrangeres hangszer amik egyenként is megállnák a helyüket. Azért van, mert nem tudja mit akar. Mp3? Akkor egy jó lejátszó ami már akár egy BK5-ben benne van, és elég tisztességesen működik( csak mert BK5-m is van nem a Youtub-ról szedtem). Szóval ezzel van itt baj. Azért a te esetedben is kíváncsi lennék arra, hogy miért van egy Genos mellett SD40-d? És ez a kérdés tényleg nem a zsebedben való turkálásról szól, hanem a megértésről. Miért? Miként használod? Mi a koncepció? Már ha van ... :D

Zoli
Látom igyekeztél megírni...Benned is annyi a jóindulat, mint “árvaházban a szülői értekezlet”

Tudnék én is mesélni a ketron fasza szoftveres megoldásairól amikor az sd1 bejött de nem teszem...
Maradjunk annyiban hogy yamahával való munka során abban az időben sosem volt fagyott napjaim...
A megszokásról: az sd sorozatban is egész más kinézetű szoftver volt és amikor bejött az audya akkor kaptunk egy új érintős szoftvert azt is meg kellett szokni az sd hez képest! Ugye?
Nem a szokás nagy úr kérdése hogy megakarom szokni vagy sem... logikus menüröl beszélhetünk sd40 esetében és a genos esetében is mind kettő hamar szokható... de ez megint szubjektív...

Te csak ne érezzél senkivel együtt főleg velem ne, mert hidd el engem semmi nem bánt sőt...
hogy jössz te ahhoz hogy ítélkezz felettem??? Meg helyettem el döntsd hogy nem olyan a hangszer amire számítottam??
Honnan a lóf@szból találod ezt ki??

Pártatlanul irtam le dolgokat.. semelyik hangszert nem fikáztam...

A másik pedig: "Ha jobban figyelnél, és nem csak néznél hanem látnál is" leírtam miért van ketron is és yamaha is....

“Azt a véleményt nem én alkottam hanem azok akik mai napig használnak Tyrost”
Szóval mások véleményére hagyatkozol... még csak nem is saját tapasztalat alapján ahogy írod.. azok alkották akik mai napig Tyrost használnak.. Senki sem használja egyformán a hangszerét! Ki így ki úgy! Na pont erről beszélem.. mások mit mondanak meg nyomogatom a bótba 20 percig!

Tudod az bánt a legjobban hogy semlegesen nem fikázva irok mégis támadsz... ugy hogy a "gyengébbek kedvéért" sem írom le hogy mi a koncepció...

Sőt innentől kezdve egy sort sem írok ide befejeztem...
Majd inaktivitás miatt töröltök vagy nem tudom...
Olvasni foglak benneteket de bejeztem bármilyen nemü hozzászólást!

Szevasztok:
Sok sikert!

Tisztelettel;

Üdv: Isti .

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 57038Hozzászólás Rolandbk5
2018.02.25. 19:19

Isván!
Isti79 írta:Pártatlanul irtam le dolgokat.. semelyik hangszert nem fikáztam...
Az alábbi pártatlan írásodat nekem címezted. Vagy nem?
Ebben amit egyébként te írtál sok a jó indulat.

Sokszor megfogadtam, hogy ilyen vitákba nem megyek bele, mert nincs értelme.
Isti79 írta:- Ha valaki használhatatlannak tartja e hangszert, annak nem is való ilyen hangszer!!!
- Óriási tévedésben vagy, hogy a Genosban "csak" a revo dobszettek kerültek és ki is merült a tudása... az aztán vicces megállapítás, hogy a T4 ből van bele pakolva minden....
- A működése sem hagy kivetni valót csak máshogyan működik az a funkció mint eddig.... ahogy egy nagyon jó barátom mondaná (remélem olvassa ) "mert megszoktad a szart"

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 254
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 57044Hozzászólás B.Bazsi
2018.02.25. 20:54

Bk-s tipusú pergőre gondolsz?

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Új hozzászólás