Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

GabEsz
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
Adott köszönetek: : 163 alkalommal
Kapott köszönetek: : 97 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 53354Hozzászólás GabEsz
2017.08.14. 21:34

Rolandbk5 írta:Székekkel kapcsolatban kérdeznék. Ki mit használ?
Szia Zoli!

Bár én is inkább állok, de azért néha-néha leteszem a hátsóm egy ilyen bárszékre.
Összecsukható úgyhogy egy "vékonyka" helyen elfér a kocsiban, na és 7.500 Ft!

[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]

KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal

Hozzászólás: # 53357Hozzászólás Asterix
2017.08.15. 05:50

Nekem is ilyen az összecsukható székem...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53359Hozzászólás Rolandbk5
2017.08.15. 07:06

Srácok köszönöm a hozzászólásokat. :777
Én is állni szoktam. Viszont egy olyan megoldást keresek ami ha nem is egész este, de egy könnyítés képpen valami ülő alkalmatosságot kellene alkotni. Olyanra gondoltam, hogy amikor állok, akkor azt a magasságot tudja nagyjából a szék is. Tehát tulajdonképpen csak a testsúlyt áthelyezni rövid időkre. Ehhez elég magas szék kellene, és hát a teherbírása is kellene hogy legyen, és hát nem igen van. Ezek a magad kerek bárszékek jók lehetnének, de azért nem vásárolok egy IFÁ-t. Sajnos a mostani székeket nem lehet elég magasra felemelni. Akkor veszek valami jó cipőt nem ezt a strici kopogóst, hanem inkább kényelmest. Mennyi lehet probléma, ha egy kényelmes sportcipőben - kimondottam csak fekete - tevékenykedünk a színpadon?

Szerződés!
KÖTELEZŐ!!! :hit2:
Én már a megbeszélés során rávilágítok, hogy természetesen van mulatós is, de ha egész éjjel azt szeretnének, akkor adok egy másik zenekar elérhetőségét, és az egészen biztos, hogy meg fog felelni. Nem minden áron. Az interneten lévő repertoárhoz szorosan ragaszkodom. Attól eltérni nem igazán lehet. És itt jön a csavar. Az arcoskodó zenészek, akik annyira buták még mellé, hogy olyan dal címeket is feltesznek a honlapjukra amit csak másoknál láttak és sehol sincs, itt megszívták. Hétvégén volt egy srác az esküvőn, és jött a telefonjával, hogy ezt, meg ezt játsszuk, mert fenn van a honlapon. Ugye, ugye? És játszottuk, mert tudtuk. Mert csak az van fenn amit tudunk ill. játszunk is. Olyan nincs ami csak jól mutat. Azokon szoktam jókat nevetni, akik azt állítják, hogy 3000 - 5000 dal között játszanak. Ha az én esküvőm lenne, akkor kérnék egy listát tőlük. És majd azokról a dalokról amik kérdésesek, egy demót. Jesszusom és még vannak ilyen naívak.
Mindent elmondok, mindenre kitérek, és mielőtt bármiben is megegyezünk átolvassák a szerződést. Addig semmi. Én azt terveztem - és működik is - hogy megválogatom a rendezvényeimet. Mégpedig úgy , hogy nem nem vállalom el, hanem egy más szintre emelem a produkciót. Tehát árat emeltem és a rendezvény végét is meghatároztam. Ha kitudják fizetni, és megértették/aláírták a szerződést, azok általában más kulturált szinten mozognak. Ott nincs hiszti, nem akarnak megverni, nincs alkudozás. Nem Ecseri piac. Jövőre egy órával visszább hozom a végét és árat is emelek. Csak gondoljunk bele. Adott egy SD9. Ennek a rendes hivatalos ára 1 millió felett van. Rendben. De ha valaki 450.000 Ft-ért feltenné a Jófogásra mit gondolnánk? Hogy azzal a hangszerrel minden rendben van? Jól működik, szép állapotban van, és még olcsó is? Nem. Azt gondolnánk, hogy ezzel valami nagy gubanc lehet. Esetleg lopott, belepiszkáltak, valami rejtett hibája van. Ugye? Tehát, ha valami túl olcsó az gyanús, és nem fogja beváltani a hozzá fűzött elvárásokat. "Olcsó húsnak híg a leve ... "
Szóval érdemes versenyképe árakat meghatározni, és kitartani mellette, honlapot készíteni, folyamatosan képben lenni reklámok, és minden működik. Nekünk kevesebb bulink van mint amennyi szokott lenni, viszont több pénzünk van belőle. Hmmm ...

:777

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53361Hozzászólás Siklai68
2017.08.15. 07:41

Te Zoli!
Kezdem azt hinni, hogy rokonok vagyunk..... :-)
Maximálisan egyetértek veled mindneben!!! Pont ilyen irányú változások vannak nálam is, persze rengeteg tanulással és gyakorlással együtt...
Feleségem szerint kicsit utópisztikusak az elképzeléseim, de este megmutatom neki miket írtál, csak azért, hogy lássa nem csak én érzem így a mai helyzetet! Köszönöm önzetlen írásaidat, mindegyikből épülök valamilyen irányban!!!! :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53362Hozzászólás Rolandbk5
2017.08.15. 10:03

Én azt vallom, hogy a befektetett munkának mindig megvan a gyümölcse. Nem szabad feladni, ki kell tartani a jó elképzeléseink mellett bárki bármit is mond.
Egy példát engedjetek meg, és egy kis dicsekvést egyben. A kicsi fiam 5 éve focizik itt Székesfehérváron a Főnix Gold focicsapatnál. Ha esetleg valaki figyeli az utánpótlást akkor bizonyára hallott Szoboszlai Dominikről aki a Red Bull Salzburgnál focizik nem rossz eredménnyel. Na mi abban a foci csapatban vagyunk, ahonnan ő is indult és az apja az egyik edzőnk. Hetente 7-8 edzés, külön edzések. Hétvégén Debrecenben voltak egy három napos tornán amit meg is nyertek kapott gól nélkül. A fiam az utolsó ember hatul. Majd szombaton az edzőknek jött egy email, hogy hétfő reggel öt gyereknek próbajátékra kell menni a Redbullhoz. :o A fiam is köztük volt. Három napra mentek ki, és reggel este edzés. A kitartás, a töretlenség, az alázat, az elszántság mindig eredményes lesz. Azt a családban mindenki tudja, hogy a fiam focista lesz. Ezt senki nem erőltette rá még mielőtt ezt bárki is feltételezné. Ezt magának köszönheti. Számomra nagyon fontos, hogy ember maradjon. Nem szabad elszállni, mert eljutottunk valahová, hanem most még jobban dolgozni. Már figyelnek. Soha nem tudni ki ül a lelátón.

Tehát a jó és hasznos munkának mindig van és lesz igy eredménye. :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal

Hozzászólás: # 53364Hozzászólás Asterix
2017.08.15. 10:15

Egyszemélyes "zenekar" esetén mennyi egy 10 órás lakodalom illetve egy 7-8 órás bál reális vállalási ára? Természetesen tudom, nagy a szórás, de jó lenne reálisan látni, hogy mik a futó árak?
Hallok teljesen elrugaszkodott 100efeletti árakat, közben látom, hogy egy 60e ár kimondásával azt mondják, hogy annyiért már ketten, hároman mennek.
Hát most mennyit mondjak?

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 252
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1470 alkalommal

Hozzászólás: # 53368Hozzászólás B.Bazsi
2017.08.15. 10:43

Zoli, most eléggé rá tapintottál valamire amiről már írni akartam. Az olcsó húsnak híg a leve témáról. Érdekes ez mert valóban az olcsóbb zenekarok közé tartozunk, de számtalan olyan buliban és lagziba volt már ahova olyanok hívtak akik hallottak bennünket valamelyik rendezvényen. Tehát visszahívtak. És nem csak itt a környéken 20-30 kilométeres körzetben hanem a Balaton mellől, Szolnokról vagy éppen Kenderesről. Gondolom nem azért mert nem tetszett nekik a műsorunk. Azonban bele futottunk a következőbe is: ifjú pár kérdezi mennyiért mennénk el, megmondjuk, majd jön a megbeszéljük válasz. Később jön a telefon ismerőstől aki hivatalos volt hogy miért ennyit kértek b....meg, ez röhej, nem vesznek titeket komolyan, kérjetek min 150 000-et de inkább 180-at mert azt hiszik azért vagytok olcsók mert szarok vagytok. Ez nem sznobizmus szerintetek? Nem is hall bennünket, de neki a drága biztos jobb mint az olcsó mert az olcsó az szar lehet. Ezért gondolkodunk el mi is a továbbiakon. Sokszor elmondtam már itt hogy nem vagyunk profik, meg zenészek sem, de azt azért meghallom ha valami jó, meg azt is ha nem annyira jó.De hallva azt hogy mit csinálnak zenészek jóval többért mint mi, elgondolkodtató hogy mit csinálhatunk rosszul ha neki azért a nem túl jó produkcióért kifizetik a jóval több pénzt, rajtunk meg spórolni akarnak... Mert valamit nem jól csinálunk, de nem biztos hogy a zenei része az arra gondolva hogy hányan meg hova visszahivnak bennünket. Lehet hogy ezt az utat kellene járnunk nekünk is mint amit te, Zoli....?

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 252
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1470 alkalommal

Hozzászólás: # 53369Hozzászólás B.Bazsi
2017.08.15. 10:49

Asterix írta:Egyszemélyes "zenekar" esetén mennyi egy 10 órás lakodalom illetve egy 7-8 órás bál reális vállalási ára? Természetesen tudom, nagy a szórás, de jó lenne reálisan látni, hogy mik a futó árak?
Hallok teljesen elrugaszkodott 100efeletti árakat, közben látom, hogy egy 60e ár kimondásával azt mondják, hogy annyiért már ketten, hároman mennek.
Biztos infóm van róla hogy az egyik zenész 100 000 alatt nem vállal lagzit, másodmagával 150-ért megy. Ő mondta. Másik tuti infóm két személyes zenekar lagziba 200 000-ért megy. Mindkettő BIZTOS információ.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53370Hozzászólás Rolandbk5
2017.08.15. 11:08

Bazsi,

Ez tényleg szubjektív, hogy kinek mi a drága. Mihez képest? Három éve már Apátistvánfalván szilvesztereztünk. Mindig NAGYON ár alatt amit számszerűsítek 150.000 Ft. Ennyiért járunk egyébként év közben. A szilveszter ugye a duplája az év közbeninek? Nem akarta közelebb hozni az árat én engedtem volna, de ő nem hajlott, és úgy állította be a helyzetet, hogy mi érezzük kellemetlenül magunkat. Ezen berágtam és ha kifizetik a 300.000 Ft akkor bárhová, ha nem akkor sehová. Mi vagyok én? Szeretet szolgálat? Hát nem. Rajtunk múlik, hogy milyen buli lesz. Nem a húslevesen. Ez egy üzlet. Itt nincs helye a hawerbarátságnak. Felejtsd el. Hallottatok már minket máshol? Jó az ajánlás? Akkor 150.000 Ft. Tudunk engedni? Persze ez már az akciós ár, mert egyébként másnak 200.000 Ft. Jó fej vagyok? Adtam kedvezményt vagy sem? Adtam! A szerződést megkell írni aztán mehet a dolog. Az meg egészen biztos, hogy aki " majd megbeszéljük" az sokalja az árat, és nem kelletek. Ezt ne vegyétek a szívetekre. Lekell szarni. Majd jön helyette olyan, ahol rendes gázsiért kell ugyan azt csinálni, amit a szaré-hugyé buliban. Hát akkor melyiket választanátok? A tisztelet hiányzik manapság. Ha engem nem tisztelnek, hogyan várja el, hogy én meg tiszteljem? Nem tisztelem.
Pénteken az esküvőn volt egy gyerek aki a vőlegény tesója utasítására odajött olyan fél tíz körül, nem sokkal a tánc kezdete után, hogy ők vetíteni akarnak. Most azonnal álljak meg. Mindenki táncolt jó volt a buli. Azt láttam rajta, hogy csicskának néz - erre harapok - és montam neki, hogy rendben bemondom, hogy te kérted, hogy vágjam agyon a bulit mert a hülye vetítést akarod most. Ja azt ne mondjam be. Miért? Aztán engem basztassanak, hogy miért álltam meg? Hát nem öcsém. Ja akkor mikor állunk meg? Mondom tizenegykor. Jó akkor jól lesz nekik is. Én is így gondoltam. :lol: Ki vagy te, hogy itt diktálod a tempót? Egész éjjel belém volt állva, jött a Modern Talkinggal meg a CC Catch-el. Mondom neki te arc, mondj egy CC Catch számot. Jól van öcsém, azt sem tudod, hogy ki volt. Na huzzá el.

Asterix,

Szerintem minél kevesebben vagy annál nagyobb a dolog. Szerintem az a 80.000 - 100.000 között nem egy nagy ár. Jó technika, jó műsor, jó dalválasztás simán. 80.000 alatt esetleg valami kis pince buli 3-4 órás.

:777

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 53371Hozzászólás vigo01
2017.08.15. 11:33

Asterix írta:Egyszemélyes "zenekar" esetén mennyi egy 10 órás lakodalom illetve egy 7-8 órás bál reális vállalási ára? Természetesen tudom, nagy a szórás, de jó lenne reálisan látni, hogy mik a futó árak?
6e/h körül.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Új hozzászólás