Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

A kezdetektől napjainkig-ki hogyan képzi magát

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: A kezdetektől napjainkig-ki hogyan képzi magát

Hozzászólás: # 15775Hozzászólás Gyuley
2013.08.07. 08:09

Tomi!

Én ezt így csinálom, mivel soha nem tanultam zenét sajna, max énekórán egy keveset :PPP , de ez mindenkiről elmondható aki járt suliba!
Csak a fülemet használom, persze így kimaradnak dolgok biztosan, mert mindent nem lehet 100%-ban kifülelni,és engem meg már hallottál élőben is muzsikolni :D :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

HunHyper
VIP
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 15776Hozzászólás HunHyper
2013.08.07. 08:18

Én is ilyen vagyok... Mindent csak magamtól, az "A moll" akkordot könyből tanultam... :D
Mondjuk úgy, hogy hallás után játszogatok, mert az, hogy a fülemre hagyatkozva tanulok meg számokat, az azért nem mondható el... ;)

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

atis0418
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Yamaha PSR S550
Adott köszönetek: : 1 alkalom
Kapott köszönetek: : 2 alkalommal

Hozzászólás: # 15785Hozzászólás atis0418
2013.08.07. 18:52

Bizony lehet hallásból is tanulni, nem a legegyszerűbb módszer, de lehet. Nem mondom hogy 100%-ban mert nagyritkán, mikor türelmetlenebb hangulatomban vagyok, de zenélnék, akkor lesek én is. De nagyrészt, főleg az újabb számokat hallásból gyakorlom. Van ami 2-3 perc, jön magától, de bizony van amire egy hét is kevés hogy pöpecül mennyen.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 15789Hozzászólás Asterix
2013.08.07. 22:11

Jó neked, Tomi...
Sajnos többen vagyunk mi olyanok, akik erre nem, vagy nem olyan szinten vagyunk képesek, mint te. :dash2:

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 15791Hozzászólás goozl
2013.08.07. 22:48

Amikor vizsgát tettem, a bizottság elküldött a fenébe amikor megkérdezték mi a 4 kereszt válaszom a temető volt. Szégyenlem, de akkor nem tudtam. Mostanra ezzel is tisztában vagyok de abszolút igaz rám, hogy hallásból játszom. Mivel a billentyűs hangszer csak rajtam ragadt mint szamáron a fül abszolút igaz rám, hogy műkedvelő hangszertulajdonos vagyok mint billentyűs. Igaz azt kell mondjam, hogy pillanatok alatt játszom azt amit hallok. Persze nem a legelvetemültebb jazz dolgokra kell gondolni. Szerencsés vagyok e téren. Ha majd újra kicsit "kondiba" hozom magam dobok fel pár felvételt..Bár ez várat magára most első az építkezés.:D

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 15794Hozzászólás Gyuley
2013.08.08. 06:20

Én 3 évesen akadtam össze egy játékzongorával, és édesanyámnak felháborodva mondtam, hogy ez a zongora nem jó, mert nincs rajta minden hang, ami nekem kellene, persze akkor még nem tudtam mi hiányzik, csak sok dallamot nem bírtam lejátszani rajta megfelelően, hiányoztak a félhangok, csak egy tiszta dúr skálát szólaltatott meg, azt is 2 oktáv erejéig!
Közben kaptam egy fogalmam sincs milyen orosz gyártmányú fehér szintetizátorszerűséget, 4 hangot tudott, ami szinte majdnem egyforma volt :D , de én örültem neki, mert ebből nem hiányoztak az európai skála hangjai!
Már bánom hogy nem tanultam zenét, pedig lett volna lehetőségem, de akkor nem nagyon érdekelt, legalábbis a tanulás része nem, viszont ha megláttam egy zongorát, egyből odaültem, és klimpíroztam rajta, ma már sajnálom hogy nem tanultam a zenét!
Azért énekkarban énekeltem a suliban, utána pedig egy kórusban is sokáig!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 15799Hozzászólás ---Qgli---
2013.08.08. 07:41

Ha valaki csak fülhallás után tanul játszani az nagyon jó, mert minden a helyén lesz, amit játszani fog, DE!!!! mindent csak egyféleképpen fog tudni játszani, úgy, ahogy megtanulta. Ha valaki viszont tanul is hozzá egy kevés elméletet, abból sül ki a legjobb dolog.

A fülhallás egyébként még nem elég, ahhoz hogy valakiből jó zenész válhasson. Van egy pár dolog, aminek a megléte nélkül nem válik valaki jó muzsikussá. A ritmusérzék mindenkelőtt, de ez azért mindenkinek van. A periódusérzék is fontos. Funkcióérzet is van minden jó hallású embernek, csak nem tudja, hogy mi az( mert nem tanulta). Harmóniaérzék - ez az ami kevés embernek adatik meg. És az improvizációs készség, ami nem mindenkinek van viszont nagyon jól tanulható.

vili2105
VIP
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 15803Hozzászólás vili2105
2013.08.08. 11:25

Én magántanároknál tanultam a zenei tudásom egy részét, 10 évig jártam 3 tanárhoz, de csak könnyűzenét tanultam. Zeneiskolába egy percet sem jártam. Sánta Bercitől tanultam talán a legtöbbet, Ő egy pécsi zongorista. Úgy is tanított, hogy odaadott kazettán 3-4 számot, és azt kellett a következő alkalomra lekottázni, megtanulni. Ezt egy pár évig csináltuk. Nagyon hasznos volt ez szerintem, mivel hogy a legtöbb általunk is játszott zenének nincs normális kottája.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Zongorista28
Moderátor
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 15804Hozzászólás Zongorista28
2013.08.08. 11:27

Szerintem nagyon összetett dolog ez. Ha valaki tanulta a zenét és nincs kiemelkedő hallása az igenis fázni fog az új dolgoknál.De ha valakinek nincs legalább egy alapfokú képesítése az is befázik. A kettő együtt jó, a legjobb aki gyermekkorától tanult,és megvan benne az ösztön!

Sok zenészt ismerek akik ösztönös zenészek amit maguktól megtanultak azt kiemelkedően képviselik,de más műfajban,gyengék. Ismerek olyat is, akik tanultak szorgalmasan nincs bennük ösztön azt amit bemagoltak kegyetlenül tudják,de ha olyat kérsz tőlük amit nem magoltak be,akkor elvéreznek,de nagyon és bepánikolnak...

Ismerek sok olyat akikbe megvan minden, az ösztön a vér,és az iskola is,na azok verhetetlenek.

Tanulás nélkül egy picit lóg a levegőben a dolog.

Jó magam ütöm vágom magam a tanulás vágyszomjától már megfulladok! Jelenleg is keresek egy olyan tanárt ahol,akitől a modern Jazz témákat fúziókat tudom átvenni.

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 15814Hozzászólás Gyuley
2013.08.08. 14:01

Józsikám testvérem!

Nagy igazságot írtál, mindkét dologra szükség van a zenéhez, nekem csak az egyik van meg, és ezt kaptam ajándékba, ezért nem kellett megdolgoznom... :777

Új hozzászólás