Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer újdonságok

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 60
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangszer újdonságok

Hozzászólás: # 53971Hozzászólás Rolandbk5
2017.09.14. 12:49

almatom írta:Na gyakorlatilag itt vérzik el mindenki és valószínűleg azért, mert nem tudják átírni midi eseményekké azokat a stilisztikai jegyeket, amit egy élő gitárjáték tartalmaz.
Vegyél fel egy gitárost, és rögtön nem kell. Vagy vásárolj egy Roland BK9-t és fizetsz egy gitárosnak, majd felgitározza neked a stílus alá a gitár sávot ÉLŐ - nem élő szerű mert az csak szerű - formában. Ott egy jó gitáros stilisztikai szempontból is tökéletes lesz. És ugyanezt tenném hozzá a dobos részhez is. IGAZI dobos kell, akkor kell egy dobos. Nem egy DR880 vagy egy SD, vagy egy Tyros. Akkor dobos. Vagy ott is a BK9.

almatom írta:Ezeket az apró részleteket senki nem veszi figyelembe és meg is mondom, hogy miért: az ilyen precizitással elkészített stílus 1 hét, napi 12-15 órás munkámba telik. Ezt ki fogja megfizetni nekem? Senki!
Amiket készítettél 4000 Ft/db-ért mennyien vették meg? 1-2 ember vagy a Ketronos túlnyomó része? Szerintem sokan szántak rá pénzt. Arra még kíváncsi lennék, hogy neked azokat amiket te készítettél mennyi időbe került? ' hét 12-15 óra naponta? :?:
almatom írta:Így hát jön camaro bácsi, aki egy kalap szart összelapátol kb fél óra alatt, amit elad 1500Ft.-ért.
De legalább jön. :pardon:
almatom írta:És ilyenkor jön a kérdés bennem állandóan, hogy ezeket ki és miért veszik meg??? Mert nincs más??? Ez lehet az egyetlen egy válasz.......és igazából azután sem értem, mert ha nincs más -csak gagyi- akkor miért jobb a "van de gagyi" mint a "nincs de legalább nem égek" .......???
Én is szoktam ezekből venni. Miért? Tudsz jobbat? Miért nem gyártasz te? Meg tehetnéd, de nem teszed. Mert elméletben tudod a tökéletes stílus titkát. És a kivitelezés miért marad el? Majd, ha lesz Camaro bácsi mellett egy Tomi bácsi is, akkor választok, és a jobbért fogom kifizetni a több pénzt. :D

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 53974Hozzászólás B.Bazsi
2017.09.14. 19:16

Zoli, úgy látom te is látod a bk9-Ben rejlő lehetőséget, nem csak én. :777 Az hogy a zsámót meg a többi tetszés szerinti romás csujjogatást bele pakolod, az csak egy apróság. Pontosan ebben van az igazi potenciál amit te is írsz, azt veszel fel bele amit akarsz, és úgy kevered a MIDI anyaggal ahogy akarod! Elő basszgityó kellene? Van egy basszeros haverod, szólsz neki, vagy fizetsz valakinek, és az nem olyan lesz, hanem az! Vokál kellene? Fel énekelitek, oszt szevasz tavasz. Audio dob kellene? Fel doboltatod oszt viszlát. Beállítod a felvett anyagot, szinkronban indítod a midivel... Bk9

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 46
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 53975Hozzászólás Asterix
2017.09.14. 19:43

B.Bazsi írta:Pontosan ebben van az igazi potenciál amit te is írsz, azt veszel fel bele amit akarsz, és úgy kevered a MIDI anyaggal ahogy akarod! Elő basszgityó kellene? Van egy basszeros haverod, szólsz neki, vagy fizetsz valakinek, és az nem olyan lesz, hanem az! Vokál kellene? Fel énekelitek, oszt szevasz tavasz. Audio dob kellene? Fel doboltatod oszt viszlát. Beállítod a felvett anyagot, szinkronban indítod a midivel... Bk9
És akkor azt is meg tudod oldani, hogy variációnként mást játsszon az élő gitáros? És egyszerre játsszon a gitáros, a basszeros és a dobos? És ez minden stílushoz és midihez elmenthető?

Rody: Kussolunk... Osztán dógozunk a hangszerünkön. Nálam a csárdáson, hallgatón és 1-2 Camaro stíluson kívül már más stílus nem szól a Pa3x Muzikantból. A többi már az SD-7-ből szól...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53977Hozzászólás Rolandbk5
2017.09.14. 20:00

Uraim jó ezt látni, hogy kezdtek látni. :777
rodymusic írta:Még 4 évnyi masszív használattal sem tudom azt mondani, hogy profi vagyok a hangszert illetően, még én is hozott anyagból dolgozom. Na de volt olyan már hogy az áruház anyagaiból építkeztem. Pl a legutóbb egy régi klasszikust hangszereltem újra MentősAtti jóvoltából. Raktam is fel erről demót anno.
Nekem tízen éves tapasztalatom van a Yamahával, de olyat mint a Camaro tud én nem fogok tudni. Minden bizonnyal velem van a baj, de nekem ez így jó. Nekem pénzem van, nekik meg tudásuk. Ennyi ... :777
rodymusic írta:Ami meg a Genos-t illeti, várjuk ki a végét, mert egyelőre erről sem tudunk sok mindent. Én bízok benne, hogy teljes áttörést hozhat az Arrangerek közt. De akkor tuti nagy koppanás lesz a piacot illetően. Tomi, szerintem kerüld el a Camaro-t jó messziről, mert nem ez a te hadszíntered. Egészen más amit te össze tudsz hozni Ketronon, igaz te meg is kéred az árát. De mit beszélünk itt Ketronról? Olyan nagy csend volt az SD9-ről is. Az SD7-et mindenki agyon hype-olta, de amikor jött a híre, hogy gyártás alatt van az SD9 azonnal elkussolt mindenki ... Na ugyan miért? Csak nem beszopattak titeket? Mennyi is most az SD7 ára, és mennyi is most az SD9? ... Jó, hagyjuk, csak kérdeztem Ha nem akarsz, erre nem válaszolsz, azt is elfogadom
Ezt szépen sikerült megfogalmaznod. Egyet értek ... :777
Azt SD9 úgy eltűnt, mint nagy nemzeti hősünk a lovéval Kossuth. :lol:
B.Bazsi írta:Zoli, úgy látom te is látod a bk9-Ben rejlő lehetőséget, nem csak én. :777 Az hogy a zsámót meg a többi tetszés szerinti romás csujjogatást bele pakolod, az csak egy apróság. Pontosan ebben van az igazi potenciál amit te is írsz, azt veszel fel bele amit akarsz, és úgy kevered a MIDI anyaggal ahogy akarod! Elő basszgityó kellene? Van egy basszeros haverod, szólsz neki, vagy fizetsz valakinek, és az nem olyan lesz, hanem az! Vokál kellene? Fel énekelitek, oszt szevasz tavasz. Audio dob kellene? Fel doboltatod oszt viszlát. Beállítod a felvett anyagot, szinkronban indítod a midivel... Bk9
Igen Bazsi látok benne fantáziát. Nem sokan ismerik a BK9-t. Egy leírt hangszer, amiről sok vasgyűjtőnek fogalma sincs. Nekem most is van egy BK5-m. Volt és lesz is BK-m.
Igen a gitár, vagy basszus gitár a BK9-ben úgy szól ahogy a basszeros, vagy a gitáros zenélni tudó barátod feljátssza. Lesz benne élet. Nem úgy mint a drágább társaiban. Az csak Super Artuculation-t tud, de az nem az a DNC szintén nem az, a LIVE vagy GROOVE szint nem az. Élettelen, fostalicska. De amit egy kezén fogható zenész zenél a hangszerével, az már élő. A többi mind kamu. Pedig a BK9 csak egy műanyag zacskó. :lol:
És mégsem.

:777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53978Hozzászólás Rolandbk5
2017.09.14. 20:07

Asterix írta:Rody: Kussolunk... Osztán dógozunk a hangszerünkön
Na most akkor eddig nem dolgoztunk, mert nem kussoltunk? :pardon:
Asterix mennyi dalt játszol stílussal az SD7-el?

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53979Hozzászólás Rolandbk5
2017.09.14. 20:12

Asterix írta:És akkor azt is meg tudod oldani, hogy variációnként mást játsszon az élő gitáros? És egyszerre játsszon a gitáros, a basszeros és a dobos? És ez minden stílushoz és midihez elmenthető?
Persze. Több variációt használhatsz akár egyszerre is szinkronban. De ezt a Genos is tudni fogja, hogy a stílust lehet keverni midivel és audióval.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 53980Hozzászólás B.Bazsi
2017.09.14. 20:44

Az Audio loop azt játssza le amit felvesznek, nem követi a lefogott akkordot, ha erre gondolsz a stílusban való használat esetében. Meg csinálhatod a következőt: ha van elképzelésed hogy egy kívánt stílusba mondjuk milyen dobot szeretnél -Audio dobot- és beszélsz egy dobos ismerősöddel hogy dobolja fel amit te szeretnél, megteheted azt hogy a 7 Audio loopra ki jelölhető billentyűzetből 4-re feljátszatod a 4 variációt, de a filleknél nem fog Audio dob szólni. Megteheted hogy a maradék 3 billentyűre a fill-nél hallani kívánt dobot játszatod fel, de ez még csak 3 fill. Megvannak a korlátai a hangszernek, de nem is az a feladata az Audio loopnak benne hogy minden stílusvariáció, fill, intro, stb helyettesíthető legyen Audio hangokkal. Ha azt szeretnéd hogy egyszerre játszon a dobos, gitáros, basszeros, azt vagy egyszerre veszed föl, vagy külön-külön, és stúdiómunkával össze dolgozod. Ezek azonban nem követik a lefogott akkordot! Én a pálinka dal Audio gitárját így csináltam meg (még nincs készen teljesen) szemléltetésként belinkelem az eredeti dalt : felvettük a gitár szólamot 0:00-tól 0:26-ig, ez legyen "A". Felvettük 0:26-tól 1:10-ig, ez legyen "B". Az Audio billentyűzetek közül C#-re beállítottam A szakasz teljes hosszát. D billentyűre B szakasz teljes hosszát. D# billentyűre B szakasz 0:26-tól 0:43-ig terjedő részét, ez a refrén. E billentyűre B szakasz 0:43-tól 1:10-ig terjedő részét, ez a versszak. F billentyűre A szakasz 0:09-től 0:26-ig terjedő részét, ez a szóló betétes harmónikás rész benne. Attól függően hogy melyik részt akarom játszani, azt a billentyűt nyomom le és indul el a felvett gitár. Ha refrénjét akarok ismételni a D#-t, ha versszakot akkor az E-t, stb. Ha ezeket a szakaszokat mondjuk feljátszatod dobossal meg baszerossal és összekevered, a kész anyag ugyanígy használható.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 53985Hozzászólás Asterix
2017.09.15. 05:55

rodymusic írta:
Asterix írta:
Rody: Kussolunk... Osztán dógozunk a hangszerünkön. Nálam a csárdáson, hallgatón és 1-2 Camaro stíluson kívül már más stílus nem szól a Pa3x Muzikantból. A többi már az SD-7-ből szól...
Khm-khm :D

Áhh én nem dolgozok a saját hangszereimen sose ... Csak úgy vannak, és porosodnak a tokjaikban. Kurva jó befektetés volt, mert jól szól rajta az árányesűűűű meg a roxaáj ...

Fúúúú ekkora gyökérséget.
Nehogy már te legyél felháborodva! Végre véget ért a Ketron fórumba a dicsőítés és egymás hangszerének földbe döngölése, amiről már sokunknak hányingere volt, erre te intézel egy bunkó, segg beszólást az összes Ketronosnak. (Mielőtt a szívgyógyszereidhez kapnál, a hozzászólásod minősítettem és nem téged.)
Elnézést kérek, mert jól beszopattam magam, hogy egy kb Tyros 3 árán SD-7-et vettem.
Gondolom, nem hiányzik senkinek, hogy amikor sikerül egy stílust jól belőni esetleg a modellinggel átalakítani, akkor telehujjogjuk a fórumot. Ti is dolgoztok, persze, senki nem vonja kétségbe, de én nem írom le, hogy jól beszopatták a yamisokat, mert...
Több Ketronos kollégával napi kapcsolatban vagyunk, megosztjuk egymással tapasztalatainkat. És engem személy szerint egyenlőre nem vonz az SD9.
Ilyen rövid Yamahás múlttal, amivel te rendelkezel mindent tudnál a hangszeredről, az a hangszerednek a gyengeségét mutatná. Én Korgot használok, mióta a hangszórós 1x kijött a piacra. 1x, 2x, 3x nagyon hasonló és még mindig annyi újat mutat a hangszer....

Szerintem ne folytassuk a témát tovább...

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 53986Hozzászólás Asterix
2017.09.15. 06:02

Rolandbk5 írta:Na most akkor eddig nem dolgoztunk, mert nem kussoltunk? :pardon:
Asterix mennyi dalt játszol stílussal az SD7-el?
Az elejére válaszoltam Rodyhoz intézett expozémban.
Ha gondolod, megszámolom, hány szöveg van az ipad-ben, amit stílussal játszok. De hidd el, nem kevés...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53988Hozzászólás Rolandbk5
2017.09.15. 07:02

Asterix,

Lehet félre értettél. Biztos sok dalt játszol stílussal, de mennyi féle stílus? 4-5-6-10. Vagy te mondjuk három bossát három féle stílusban játszol? Remélem így már érthető vagyok.
Asterix írta: Végre véget ért a Ketron fórumba a dicsőítés és egymás hangszerének földbe döngölése, amiről már sokunknak hányingere volt
Én tényleg kíváncsi lennék azokra kérdéses dolgokra az SD9-el kapcsolatban amit feltettem. De nem válaszol senki rá. Nincs azzal baj, ha ezt most megtartja magának mindenki, de akkor tulajdonképpen elég egy topik, ahová mindenki mindent írhat, mert tulajdonképpen a viccek, meg a f...ságok mennek. A szakmaiság olyan szinten eltűnt, hogy nincs is. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy egy stílus készítésnél hányszor élveztél el, hanem arra, hogy ha történt valami különleges akkor másoknak vagy hasznos lehet, vagy hogy kerüljék el mert ez nem jó. De a Ketronos - mint már írtam is - önérzetes. Ez van. Ezzel együtt kell élni, mint a Ketron hibáival. Sok zenész kollégával beszélek én is napi szinten olyan dolgokról amit itt régebben megtaláltam, ha megakadtam. Persze jó kifogás, hogy " dolgozunk a hangszerünkön". Én eddig is és ezután is még a Jó Isten akarja dolgozok a hangszeremen. De ettől még volt és van is időm ide benézni. Tehát ha jó értem és nem a szavaid kiforgatását szeretném, most azért van csend itt mert dolgoztok a hangszereiteken? És akkor még volt itt mocorgás jócskán addig ti nem dolgoztatok? Mert ez vacak kifogás.

Ez a fórum elvesztette azt a különleges tulajdonságát, amire sok más fórumon felnéztek.

Peace ...

Új hozzászólás