Azért, mert túl sokáig hallgattad az Audya-t!!!forissandor írta:Szert tettem egy Korg PA588 ra. Èn nem tudom, mi van ebben a vasban, milyen hanggenerátor meg hány polifónia, de ebben akkora hang van, hogy lefostam a bokám.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 39
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Ne haragudj Sanyi de ha ilyen labdákat adsz fel, akkor a következő poént - erre válaszként - nem lehet kihagyni:

- forissandor
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
-
danpress
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Ének
- Adott köszönetek: : 10 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 41 alkalommal
sziasztok
tanácsot szertenék kérni tőletek.
olyan arranger szintit vagy modult keresek, amiben
- komoly macerálás nélkül is elfogadhatóan szépen szólalnak meg a gm midik (macerálással meg még szebben
),
- valamint legyen benne pár használható alapvető stílus. (disco, mulatós, jazz, pop kb.)
- VAGY ha nincs, akkor stílust tudjak szerkeszteni hozzá a gépen, vagy pc-n.
- ja igen, pc-vel tudjak könnyen adatot cserélni (usb, sd card)
egy yamaha moxf6-al szeretném használni, annak az akusztikus hangszereivel nagyon elégedett vagyok, és ehhez keresek egy kísérő-gépet.
tudom hogy tökéletes hangszer nincs, de várok ötleteket kb. 200ezerig.
korg pa500-am volt, midit nem próbáltam vele, az alap stílusai nem tetszettek különösebben.
Roland g-1000 van, az nagyon szépen szól midivel, a stílusai sem rosszak, de kicsit elavult a hangzása már, ill. a floppys kommunikáció is túlhaladott.
köszönöm ha megtiszteltek pár tippel és véleménnyel pro/kontra.
tanácsot szertenék kérni tőletek.
olyan arranger szintit vagy modult keresek, amiben
- komoly macerálás nélkül is elfogadhatóan szépen szólalnak meg a gm midik (macerálással meg még szebben
- valamint legyen benne pár használható alapvető stílus. (disco, mulatós, jazz, pop kb.)
- VAGY ha nincs, akkor stílust tudjak szerkeszteni hozzá a gépen, vagy pc-n.
- ja igen, pc-vel tudjak könnyen adatot cserélni (usb, sd card)
egy yamaha moxf6-al szeretném használni, annak az akusztikus hangszereivel nagyon elégedett vagyok, és ehhez keresek egy kísérő-gépet.
tudom hogy tökéletes hangszer nincs, de várok ötleteket kb. 200ezerig.
korg pa500-am volt, midit nem próbáltam vele, az alap stílusai nem tetszettek különösebben.
Roland g-1000 van, az nagyon szépen szól midivel, a stílusai sem rosszak, de kicsit elavult a hangzása már, ill. a floppys kommunikáció is túlhaladott.
köszönöm ha megtiszteltek pár tippel és véleménnyel pro/kontra.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Én 200 alatt a midjayt ajánlanám. 150-180e Ft. Szép letisztult életszerű hangja van. Elég jó stílusai, jó hangszínei és rengeteg okos szolgáltatása van. Pici, könnyű, ugyanakkor, énekeffekt, (ha szerencséd van még vokál is, mert opció) video kimenet, mp3, wav, midi, player hegyek, mindenben kiírja a szöveget,markert és txt-t támogat. Mi kéne még ennyi pénzért?
A Korgnak jelenleg nem igazán van hasonló modulja, egy playertől eltekintve.
A Roland bk modul is lehet alternatíva, de nekem nem jön be a hangzása így nem is tudnám jó szívvel ajánlani. Ez persze szubjektív dolog, de mások, majd írnak mást róla.
A Korgnak jelenleg nem igazán van hasonló modulja, egy playertől eltekintve.
A Roland bk modul is lehet alternatíva, de nekem nem jön be a hangzása így nem is tudnám jó szívvel ajánlani. Ez persze szubjektív dolog, de mások, majd írnak mást róla.
Buba
-
danpress
- Kiemelt tag
köszi
stílusokat lehet hozzá találni? mert gondolom pl mulatós nincs a gyáriban.
vagy szerkesszek benne magamnak?
pendriveon, sd cardon lehet vele kommunikálni?
gondoltam rá én is, csak nem ismerem egyáltalán. mik a negatívumai?
köszönöm a gyors választ
stílusokat lehet hozzá találni? mert gondolom pl mulatós nincs a gyáriban.
vagy szerkesszek benne magamnak?
pendriveon, sd cardon lehet vele kommunikálni?
gondoltam rá én is, csak nem ismerem egyáltalán. mik a negatívumai?
köszönöm a gyors választ
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Én bk7m modult cseréltem le Midjay+ ra, mondhatom, hogy hatalmas előre lépés volt. Minden másban csak Bubát tudnám ismételni, a Midjay az egyik legjobb ár-érték választás. Negatívumként csak azt tudnám felhozni, hogy számomra stílusjátékra nehézkes volt a kezelése.
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
danpress
- Kiemelt tag
a plus és a sima között van egy 60-80 ezer ft különbség
erz csak a vinyó nagysága és a vocalist?
vagy más is?
köszi a megerősítést ide is
erz csak a vinyó nagysága és a vocalist?
vagy más is?
köszi a megerősítést ide is
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Természetesen van különbség közöttük, hiszen mi értelme lett volna 4-5 év elteltével egy teljesen azonosat gyártani. Tehát első különbség a koruk.
Fő különbség a hanggenerátor, illetve mintatár mérete, tehát ebből adódóan jobban szólhat a plus, (Azért a feltételes mód, mert nekem nem volt plus, de ezt bk5 barátunk megerősíti, vagy cáfolja, mert neki mindkettő volt már)
majd pedig a stílusok számának megnövelése 20 stílussal a plus-nál.
A HD-t nem is említeném a különbségek között, hiszen mindkettőbe tehetsz 80GB-ig HD-t SSD-t.
A fizikai különbségek némi méretbeli különbség, az LCD nagyobb a plus verzióban és van az előlapon kontraszt állítási lehetőség.
Vokál egyikben sem alaptartozék, opcióként veheted meg bele.
USB tárolónak nincs csatlakozó egyiken sem, de usb kábellel azonnal kommunikálnak PC-vel, így az adatcsere, mentés, frissítés nagyon rugalmasan és gyorsan megoldható.
Igen ha stíluslejátszóként nagy arányban szeretnéd használni, akkor egy FS6, vagy FS13 pedálra érdemes beruházni a kényelmes használat érdekében. A pedálokra az összes arranger funkció és még számos egyéb funkció kitehető (effektek, start/stop stb)
Ezek elsősorban playerek, de nagyon, melyek arrangerként is használhatóak.
Fő különbség a hanggenerátor, illetve mintatár mérete, tehát ebből adódóan jobban szólhat a plus, (Azért a feltételes mód, mert nekem nem volt plus, de ezt bk5 barátunk megerősíti, vagy cáfolja, mert neki mindkettő volt már)
majd pedig a stílusok számának megnövelése 20 stílussal a plus-nál.
A HD-t nem is említeném a különbségek között, hiszen mindkettőbe tehetsz 80GB-ig HD-t SSD-t.
A fizikai különbségek némi méretbeli különbség, az LCD nagyobb a plus verzióban és van az előlapon kontraszt állítási lehetőség.
Vokál egyikben sem alaptartozék, opcióként veheted meg bele.
USB tárolónak nincs csatlakozó egyiken sem, de usb kábellel azonnal kommunikálnak PC-vel, így az adatcsere, mentés, frissítés nagyon rugalmasan és gyorsan megoldható.
Igen ha stíluslejátszóként nagy arányban szeretnéd használni, akkor egy FS6, vagy FS13 pedálra érdemes beruházni a kényelmes használat érdekében. A pedálokra az összes arranger funkció és még számos egyéb funkció kitehető (effektek, start/stop stb)
Ezek elsősorban playerek, de nagyon, melyek arrangerként is használhatóak.
Buba
-
danpress
- Kiemelt tag
köszönöm a részletes választ
nos, csak azért érdeklődtem az ár iránt, mert sima midjay van pont eladó, plus viszont nincs.
ha jól értem az sd1-sd5 stílusaival kompatibilis mindkettő, szóval összeválogatható 120 stílus bőven többm int ami kell.
a hangzás marad, mint fő különbség, már csak erre várok felhasználói tapasztalatot
köszi mindenkinek
nos, csak azért érdeklődtem az ár iránt, mert sima midjay van pont eladó, plus viszont nincs.
ha jól értem az sd1-sd5 stílusaival kompatibilis mindkettő, szóval összeválogatható 120 stílus bőven többm int ami kell.
a hangzás marad, mint fő különbség, már csak erre várok felhasználói tapasztalatot
köszi mindenkinek
-
danpress
- Kiemelt tag
mármint hogy a midik a moxf6 hangszíneivel szólaljanak meg?powersparc írta: pár midit áthangszereltek a jobb soundokra, de ez ugye a Moxf6-al is megoldható,
az nagyon jó lenne, lehetséges ez?
ha valóban eladó, akkor az sem kizárt hogy elszaladok megnézni. megkérdeznéd?powersparc írta: Amúgy ha Miskolc környékén jársz tudok egy srácot aki megmutatja a Midjayét amit fent is említettem, s hogy ő is munkanélküli, lehet hogy jó áron fel is kínálná megvételre!