Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Zongorista28
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 30099Hozzászólás Zongorista28
2014.12.20. 09:31

A háttérben ott figyel a Mark II-es :)

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

danpress
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Ének
Adott köszönetek: : 10 alkalommal
Kapott köszönetek: : 41 alkalommal

Hozzászólás: # 34747Hozzászólás danpress
2015.08.01. 08:49

sziasztok

a tapasztaltabbak segítségét kérném, szinti ajánlásra lenne szükségem.

nem vendéglátózom, csak magamnak zenélgetek, illetve amikor előkerül egy kis alkohol, akkor a barátokkal.. :)

Van egy Korg Pa500-am, igazán szuper kis hangszer, csak rengeteget kéne vele foglalkozni, hogy annyi szabadidőm meg nincs, és konkrétan elég nyersen kopogósan szól, és a mulatóson kívül kevés jó stílust találok hozzá. midiket hangszerelni, stílusokat készíteni meg nincs időm sajna csak nagyon ritkán. azért is kérek ajánlásokat, mert nincs lehetőségem végigpróbálgatni minden létező tipust.

kritériumok:

- legyen elérhető sok kész stílus hozzá, amik jól szólnak. (ismert slágerek stílusai készen) - vagy pofonegyszerűen készíthető legyen rajta egy stílus.
- azonnal használható, szép hangszínei legyenek. főleg dance, pop, mulatós, magyar és világslágerekhez, néha elektronikus dolgokhoz.
- legyen egy jó hangrendszere/hangszóró, szólaljon meg készen és dinamikusan magában is - hangosításom nincs. gondolom ehhez az kell, hogy ne alsókategóriás legyen alapból, ill. a hangmodul a gépben gyárilag jól kompresszálja, eq-za a hangsávokat, szóval kész produktum jöjjön ki belőle. van egy korg electribem - abban a king korg hangmodulja dolgozik, és ha 3 basszussávot rétegezek egymásra plusz egy dübbenős lábdobot is ráengedek, akkor sem tudom torzításra bírni. :) nagyon szuper kis gép.
- mp3-at vagy vawot tudjon lejátszani, arra tudjak rájátszani
- szekvenszer jó lenne, ha mégis akad egy kis szabadidő.. :)

gondolom, most a világ legjobb szintijét keresem :D - ráadásul kb 300.000 ft-ig.
abban kérném a tanácsotokat, hogy

- bővítsem a pa500-at hangrendszerrel, plusz akár hangmodullal (pl. ketron sd) és tanuljam meg gyorsan szerkeszteni? :D
- vagy vegyek egy legendásabb öreg közép/felsőkategóriás, ami nagyon szépen szól ? ha igen, melyiket ajánljátok - pl. roland e80? -
- esetleg inkább menjek el egy workstation/nem arranger irányába pl. Korg Krome? ezeknél nincsenek kész stílusok , viszont jól szól a produktum..

tudom, hogy ezt nekem kell eldönteni, csak kíváncsi vagyok ki mit ajánl. főleg a harmadik pont érdekel, azaz szerintetek 300ezerig melyik régi gép szólal meg szuperül?

ksözi előre is
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára danpress 2015.08.01. 10:13-kor.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 34748Hozzászólás tacso
2015.08.01. 09:26

Szerintem látogass el egy jó hangszerboltba és próbáld ki az arrangereket! Hátha megtetszik valamelyik a pénztárcádnak... :D Ha használtban gondolkodsz, akkor is nyújthat támpontot az így szerzett tapasztalat. Lehet hogy kapásból kizársz márkákat akár...

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 34750Hozzászólás Asterix
2015.08.01. 11:01

Én elég sok hangszerrel megismerkedtem és bátran kijelenthetem, hogy az a hangszer, amit te itt kritériumokban megfogalmaztál, az egyenlőre csak az álmaidban létezik, még nem készítették el...
De tény és való, hogy az E-80 áll ezek közül a legközelebb hozzád, de ez is elhasal rögtön az első 2 kritériumnál... :lol: :lol:

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 34751Hozzászólás Bubamara
2015.08.01. 11:19

Ezt leegyszerűsíteném.
Ha nincs időd és (vagy) tapasztalatod a stílusokra, valamint egyszerűen, gyorsan bevihető és kezelhető nagy számban elérhető profi stílust szeretnél, jó hanggal, alacsony költséggel, de kompromisszum mentesen, akkor talán egy Tyros1 lehet a jó választás saját hangfalakkal, vagy egy dinamikus kis 2-1 hangrendszerrel.
mp3-at játszd le valamin, pl a porszívón. :D
dalokhoz készített konkrét stílusokból ahhoz érhető el legnagyobb számban.

Buba

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 34752Hozzászólás forissandor
2015.08.01. 11:23

Én is a Tyros szériát ajánlanám, amiben hozzáférhetőek/elérhetőek legnagyobb számban stylek a neten. Esetleg még ebbe az árfekvésbe (de nem felső kategóriában) hallgass meg egy Korg PA 800-at, már annak is eléggé használhatóak a gyári mintái. De igazából Bubánál van a pont, egy T1/esetleg jó áron T2 lehet a legkézenfekvőbb megoldás.

tuskaati
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Tyros 5
Adott köszönetek: : 63 alkalommal
Kapott köszönetek: : 48 alkalommal

Hozzászólás: # 34755Hozzászólás tuskaati
2015.08.01. 18:36

Ár/érték arányban szerintem nagyon jó ez a hangszer. És bővíthető.(persze az gondolom nem occsó)

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Hozzászólás: # 35656Hozzászólás Vangelix
2015.09.13. 07:29

Szép jó reggelt minden muzsikusnak, arra gondoltam, hogy ne csak mindig kéréssel és kérdéssel forduljak hozzátok.Most egy kis tanácsadással jövök, észrevételeim megosztásával azok felé akik felső középkategóriás hangszert szeretnének venni. Lehetőségem van egyszerre tesztelni a Korg P900 at a Yamaha Psr S950 el. Nagyon nem tudtam még kiaknázni a lehetőségeket, mert sajnos gépkönyvem egyikhez sincs, így csak azokat a dolgokat írom most le amelyek első látásra, hallásra szembetűnőek voltak nekem. Ha most valaki megkérdezné, hogy melyiket szeretem jobban, egyértelmű választ nem tudnék adni. :roll:
A Korg tudásban veri, sampler lehetőség, érintő képernyő, félsúlyozott billentyűk, átláthatóbb és könnyen kezelhető panel, assignable switch gombok, de sajnos hátránya, hogy saját hangszórójából hallgatva, kihangosítás nélkül olyan mintha dobozból szólna.
A yaminál a hangzás mindent megér, tiszta, élethű hangszínek, erős, határozott dobhangok. Hangzásban veri a Korgot, DE, a kezelőfelület kissé bonyolult, nincsen pl slider vagy potméter a kíséret és a jobb kéz part összehangolására, csak menübe belépve lehetséges, nagyon hiányolom az assignable switch gombokat, rossz helyen, jobb kéz felső tartományban vannak az ots(sts) gombok, kényelmetlenebb a váltás mint a korgnál, gyengus a billentyűzet és a panel gumi gombok sem tűnnek nagyon hosszú életűnek, a képernyő melletti funkció gombok szinte ugyanolyan színűek mint a háttér, nem megfelelő fény mellett nagyon kényelmetlen a használatuk. Kb ennyi mostanig, ha valakinek kérdése van e két hangszerrel kapcsolatban, szivesen segitek, ha tudok, pesze. :P

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Hozzászólás: # 35657Hozzászólás Vangelix
2015.09.13. 07:54

danpress írta: - vagy vegyek egy legendásabb öreg közép/felsőkategóriás, ami nagyon szépen szól ? ha igen, melyiket ajánljátok - pl. roland e80? -

... szerintetek 300ezerig melyik régi gép szólal meg szuperül?
Szia, hála Istennek, elég sok hangszert volt alkalmam kipróbálni a közelmúltban, igaz nem profi szinten, én is csak magamat szórakoztatom, és keresem a tökéletes szintit. Nekem igazából a Roland e80 nem jött be, csalódtam benne, ahhoz képest, hogy mennyi jót hallottam róla, de lehet, hogy csak a hozzánemértésem miatt nem tudtam igazán ízlésemnek megfelelőre faragni. Ebben az árkategóriában én egy pa 1x-et ajánlanék, eddig kipróbált szintijeim közül ez szólt a legszebben, hangzásban az egészet veri, mp3 bővítővel nagyon szerettem ezt a hangszert. Otthoni bulizáshoz kihangosítás nélkül ez a te hangszered, és nem visszalépés a pa 500-hoz viszonyítva. Ritmusokban pedig a yamaha a nyerő, nagyon sok van belőle a neten, és angyon szépen szólnak, kidolgozottabbak, ütősebbek mint a Korg. Egy psr 3000-el is lehet bulizgatni, de ez már kihangositást igényel. Természetesen minden kritériumodnak ezek sem felelnek meg, de én ezeket ajánlanám. :777

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 35673Hozzászólás Apelláta
2015.09.13. 22:50

Vangelix írta:...de sajnos hátránya, hogy saját hangszórójából hallgatva, kihangosítás nélkül olyan mintha dobozból szólna.
A yaminál a hangzás mindent megér, tiszta, élethű hangszínek, erős, határozott dobhangok. Hangzásban veri a Korgot,...
Ezt most a saját hangszóróin hallgatva, vagy kihangosítás alapján írod?

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás