Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Tyros 4 XXL eladó

Hozzászólás: # 4288Hozzászólás Apelláta
2012.03.30. 09:56

viskib írta:Yamaha Tyros 1- korához képest kitűnő állapotban hibátlanul 6gb-hd angolkönyv kotatartó ki mit ajánlana érte :?: :777
Szia!

Küldtem PÜ-t ez ügyben!

Üdv.: Apelláta

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 4299Hozzászólás marton1974
2012.03.30. 15:22

Üdv viskib.
Mit akarsz venni a Tyros helyett?
8-)

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 4302Hozzászólás viskib
2012.03.30. 16:04

marton1974 írta:Üdv viskib.
8-)
Korg pa-800 ra fáj a fogam :P csak az a gond hogy a pótolni valót még nem szedtem össze 8-) de rajta vagyok az ügyön nem tom am pa800-helyett mire váltanék más nem nagyon jutott még eszembe nekem már yamaha nem tud sok ujjat mutatni még a tyros4-sem mert 1 hétig volt nálam 1-ik barátomnak köszönhezően. ha tyros 4 ára zsebembe lenne akkor sem vennék azt :D max 2xpro-t vagy tyros2. attól függően mire akarnám használni most pl-nak okáért egy nagyon jo énekessel kerültem össze és élő dob hangszinekre van szükségem ezért gondoltam a pa800-ra :) :777

Ricsike

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 4309Hozzászólás marton1974
2012.03.30. 17:23

viskib írta:
marton1974 írta:Üdv viskib.
8-)
Korg pa-800 ra fáj a fogam :P csak az a gond hogy a pótolni valót még nem szedtem össze 8-) de rajta vagyok az ügyön nem tom am pa800-helyett mire váltanék más nem nagyon jutott még eszembe nekem már yamaha nem tud sok ujjat mutatni még a tyros4-sem mert 1 hétig volt nálam 1-ik barátomnak köszönhezően. ha tyros 4 ára zsebembe lenne akkor sem vennék azt :D max 2xpro-t vagy tyros2. attól függően mire akarnám használni most pl-nak okáért egy nagyon jo énekessel kerültem össze és élő dob hangszinekre van szükségem ezért gondoltam a pa800-ra :) :777
A Korgnak sajnos nincsennek jó dobjai,sokat kell velük dolgozni hogy valahogy szóljanak!
Hidd el ha jó dobokat akarsz akkor KETRON.Vagy még amiben jó dobok vannak az a Roland G-70,és teljesen szerkeszthető!
A Korg dob szerkesztőjében csak két dolgot tudsz kicserélni ezt is három variánssal.A G70-nél teljesen bele tudsz nyúlni a dob szettbe!Cin,tam,pergő,nagydob...mind tudod cserélni és rengeteg variánsal.
A Korg-nak jók a hangszínei,effektjei de a dobok csak a 3x-ben szólnak fainul.

Nekem volt Pa800-am és Korg 2x Pro-m is.A 800-assal vigyázz mert ha nem a gyári elite verzió,hanem utólag lett beletéve a HD és az MP3 lejátszó akkor előszeretettel lefagy a kicsike.Nekem egy héten 3-szor is produkálta magát.
A 2X jó hangszer,megbízhatóbb technika.

De ha ütős dob kell akkor KETRON SD széria vagy ROLAND G-70 !!!

viskib
VIP

Hozzászólás: # 4310Hozzászólás viskib
2012.03.30. 17:43

marton1974 írta: A Korgnak sajnos nincsennek jó dobjai,sokat kell velük dolgozni hogy valahogy szóljanak!
Hidd el ha jó dobokat akarsz akkor KETRON.Vagy még amiben jó dobok vannak az a Roland G-70,és teljesen szerkeszthető!
A Korg dob szerkesztőjében csak két dolgot tudsz kicserélni ezt is három variánssal.A G70-nél teljesen bele tudsz nyúlni a dob szettbe!Cin,tam,pergő,nagydob...mind tudod cserélni és rengeteg variánsal.
A Korg-nak jók a hangszínei,effektjei de a dobok csak a 3x-ben szólnak fainul.

Nekem volt Pa800-am és Korg 2x Pro-m is.A 800-assal vigyázz mert ha nem a gyári elite verzió,hanem utólag lett beletéve a HD és az MP3 lejátszó akkor előszeretettel lefagy a kicsike.Nekem egy héten 3-szor is produkálta magát.
A 2X jó hangszer,megbízhatóbb technika.

De ha ütős dob kell akkor KETRON SD széria vagy ROLAND G-70 !!!
Köszönöm marton a segítséget el gondolkodtató mert még g-70 et sem hallotam élőben soha.
Biztos jó lehet ezek szerint külön lábdobot is eqvalézerezhetem? :o bármit darabokra? :o hát ezzzz óriási pont erre van szükségem :D :D :yahoo:

Ricsike

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 4311Hozzászólás marton1974
2012.03.30. 18:12

Igen darabokra szedheted a dobot és külön külön is EQ-ted.Brutális jó dob van a G-70 ben és az E-80 ban.
Dob tekintetében messze veri a Korg pa800 és a 2X-et is!
Sokan mondják hogy a ROLAND-ot nem szabad venni.Ne hallgass senkire.Hallgass meg élőben egy jól belőtt G-70-et.

viskib
VIP

Hozzászólás: # 4313Hozzászólás viskib
2012.03.30. 18:37

marton1974 írta:Igen darabokra szedheted a dobot és külön külön is EQ-ted.Brutális jó dob van a G-70 ben és az E-80 ban.
Sokan mondják hogy a ROLAND-ot nem szabad venni.Ne hallgass senkire.Hallgass meg élőben egy jól belőtt G-70-et.
Meg fogadom tanácsod és ha lesz rá lehetőségem kipróbálok 1-et :777

Ricsike

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 4315Hozzászólás Asterix
2012.03.30. 18:55

marton1974 írta:Igen darabokra szedheted a dobot és külön külön is EQ-ted.Brutális jó dob van a G-70 ben és az E-80 ban.
Egy jól belőtt! Erre nagyon figyelj! Mert ha nem profin belőtt dolgokat hallgatsz benne, hanem meghallgatod az alap hangszíneit, akkor el fogod sírni magad.
Én egyet mondok neked: Marton bármit mondd neked, olyannál hallgasd meg a Pa2x-et, aki ért is hozzá. Hallgasd meg Zeneboy régi demoit, amit Pa1yx-el csinált. Olyat Rolanddal sosem fogsz csinálni, de Yamival sem. És az még csak Pa1x volt... :lol: :lol:

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 4316Hozzászólás Zeneboy
2012.03.30. 19:11

Korgot pont sokan a dobok miatt veszik meg!
Stylnál van az amikor a lábdobra és a perkákra van 3 variáns! De ezt a meglévőből variálja! Mondhatjuk szegényes lehetőségnek...!
Amennyiben valaki kicsit is elmélyed a sound részében, és ott összeszerkeszti a saját dob skit-jét,-összeválogatva a megfelelő cin, perkákat a soundokból és beállítja esetleg újra szerkeszti a samplert, és az editálást teljes körűen használja, akkor megdőlt az amit Marton leírt!A Rolandnak ez a része jó, hogy "kint" is engedi ilyen szinten editálni, ebben el kell ismerni bonyolultabb a korg! A g70 és E80, csak a bővítőkkel szól a dobja úgy ahogy! Ebben az esetben tenném a pa3 de még a pa2 esetében is egymás mellé!
Ketron sd1 nem rossz hangszer! Ahogy Tomi mondaná Groov tekintetében is veri az újabb gépeket! Sajnos az én fülemnek csak az audya audió sávos/Groov/ dobja az ami ott van!
Pa3 esetében sem szólnak fainul...Ott is molyolni kell-legalábbis az én fülemnek! Ott nyilván plussz az addictive funkció, illetve a dob sávonkénti eq-ja! és szerkesztési lehetősége /Transpose, atack, 3 master effekt stb!Styl+ midben egyaránt! /
Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

viskib
VIP

Hozzászólás: # 4318Hozzászólás viskib
2012.03.30. 19:36

Értem hát yamahán kivül csak alap szinten ismerem a többi kategóriát ezért kellene egy egyszerű hangszer amibe van slamper és kintről tudom vezérelni a lábdobot pergetőt s.t.b és lehetőleg LIVE- minőségű hangzást adjonak azok a cinek és lábdobot nem ugy mint yaminál a többit azt majd én kikeverném :777

Ricsike

Új hozzászólás