Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer újdonságok

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Re: Hangszer újdonságok

Hozzászólás: # 54167Hozzászólás Karesz
2017.09.21. 11:48

Minek bele vsti import?Úgy szól,mint a vsti.oszt jó napot ... :D :D
Viccet félre téve,erre kíváncsi lennék én is.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 54169Hozzászólás vili2105
2017.09.21. 11:56

Rolandbk5 írta: Nekem két iPad van. Az egyik a keverőmnek, a másik a szövegnek. Ez gáz? Melletted a keverőd van, mellettem pedig az iPadem. Kinek mi. Sőt ragasztok tépő zárat az iPadre meg a hangszerre, és ráragasztom. A Dynacord keverődet rátudod tenni akár a kottatartódra, vagy éppenséggel a gépedre? Nézd csak meg a Roland BK szériát. Óriási jó az iPad. Működik? Igen jól működik. Hidd el ebbe a sorba mindenki be fog állni, még a Korg is. Szerintem itt közülünk nem soknak nincs iPad-e. A két iPad-m nem került annyiba, mint a Yamahába a Flash kártya. A Genoson van kijelző? Ezt most nem is értettem. Majdnem akkor mint a PA600-n, és még érintős is. Ezzel mi a baj? Ja, hogy nem felhajthatós? Most ez jön. Hát nem. A Ketroné sem mozgatható. Az miért baj, hogy van egy plusz szolgáltatás iPadre, aztán vagy használod, vagy sem. Ez miért zavar? Nem értem.
Engem személy szerint érdekel ez a Genos, és ha beváltja az elvárásainkat, akkor bármennyibe is kerül - ami szerintem lesz több mint egy PA4xpro, vagy egy SD9 - megveszem.

:777
Nem értesz!
Nem az a gond, hogy ilyen lehetőség van, hanem az hogy KELL hozzá, hogy használni lehessen! És ezt nem konkrétan a Genosra írtam, hanem az említett zongorára.
Engem az zavar, hogy amíg 15-20 éve egy Akai S6000 samplernek volt levehető kijelzője vezérlő gombokkal együtt, igaz az zsinóros, addig ezt most miért nem lehet megoldani vezeték nélkül?
Az a problémám, hogy egy 1MFt-os hangszernél ( ami lássuk be, az informatika kidobált szaraiból van összehányva, nincs hardveresen, házzal együtt 50.000Ftnál többe) más cég drága ezközére vagy utalva! Miért nem csinál egy S6000 szintű érintős, vezetéknélküli kijelzőt hozzá! Az árába beleférne szerintem!
Lassan tényleg elérjük azt, hogy ad egy darab billentyűzetet 1M-ért, aztán vegyél hozzá gépet, meg kontrollert, meg monitort, meg mindent. Egyre nagyobb a lehúzás az egészben!
Én jobban szeretem ha egy hangszernek van kijelzője, ha lehet érintős! Aztán lehessen ha akarom minden kütyüről vezérelni, ez nem érdekel!
Keverőnél is baromi praktikus ha fel tudod magad elé tenni, de akkor miért nem tervez hozzá egyet árában? Miért KELL az Ipad/tablet!?

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

vili2105
VIP

Hozzászólás: # 54170Hozzászólás vili2105
2017.09.21. 12:01

Ja, és nekem is tetszik a Genos!
És örülök, hogy van kijelzője. Az meg hogy nem felhajthatós, nem nagyon érdekel. :777

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

vili2105
VIP

Hozzászólás: # 54173Hozzászólás vili2105
2017.09.21. 12:26

A jövő inkább az lenne, ha belerakna egy erős procit, tárhellyel meg egy 8Gb rammal, támogatná a Kontakt mintákat, mert abból van elég!
A többi mind parasztvakítás!
Akkor az Ipad árát inkább mintákra költeném, és ez előrelépés lenne!

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 60
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 54176Hozzászólás Rolandbk5
2017.09.21. 12:44

vili2105 írta:A jövő inkább az lenne, ha belerakna egy erős procit, tárhellyel meg egy 8Gb rammal, támogatná a Kontakt mintákat, mert abból van elég!
Ilyen próbálkozás már volt. Nekem személy szerint volt is ilyen eszközöm. Lionstracs Mediastation X76. Akkor szopás volt, hogy csak na. Sírtam. Egy Psr S500 mentett meg. Az innováció. Kétszer küldtem vissza Olaszba. :dash2:
powersparc írta:Hát erre a Yamaha is azt mondaná azért, hogy "nem kívánságverseny ez uraim, tessék venni egy Kontaktot és hozzá a drága hangkönyvtárakat legálisan!" Szóval ilyet szerintem ne is várjunk. Amúgy meg ha van sampler terület, úgy is mindenki azt fűrészelget bele abból amiből csak akar. Radikálisan másképp gondolkoznak az ilyen cégek hangszertervezői fiúk, mint mi itt kicsinyke országunkban!
Ez így igaz ... :777
Ha ilyen kell, akkor vegyél MacBook-t, és egy Mainstage megoldja a gondokat. Kell mellé egy Kontakt, meg egy Komlete 11 Ultimate, aztán van hang rendesen. Ja igen ez nem olcsó, viszont nincs annyi mint egy varrógép. De akkor miért nem ezt használjuk? Psr S770, PA600, Tyros, Ketron. Miért ezeket használjuk? Pedig pofon egyszerű. Ezt már leírtam egy párszor. Ez ilyen. A korlátokat szeretjük, és ezért vásárolunk ilyeneket. Csináljunk egy lázadást, és mindenki vegyen Kontaktot és Ultimatet, meg almát.
Mit gondoltok? Lázadjunk !!! :xx: :xx: :xx:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 46
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 54180Hozzászólás Asterix
2017.09.21. 13:13

Amikor majd közel kerül a megoldáshoz, jön egy nagy cég, bekebelezi, project meg megy a fiókba...

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 54184Hozzászólás Asterix
2017.09.21. 13:53

Semmi, csak az, hogy nem tudott túlnőni egy Pa4x-et, vagy egy Tyros 5-öt... :lol: :lol: :lol:

Gondok vannak még a vst hangok használatával...

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 54186Hozzászólás Tamás01
2017.09.21. 13:57

powersparc írta:De mi is a legnagyobb gond a varrangerrel tulkép???
Nincs vele gond!!!!! vst-nél vannak mentési gondok.. mint tudjuk egy komolyabb vst-n belül több hangszer hangszín beállítás fellelhető, ezt a varraneg fel is ismeri, mert letudja menteni, tehát tud több beállítást menteni. A baj az,hogy ezeket a beállításokat nem lehet egyesével külön, külön stílushoz menteni. pl. ad-drum beállítok egy dance dobot, varrangyal lementem elnevezem, beállítok egy standard dobod lementem, eddig oké, viszont azt nem tudom megcsinálni hogy a dance dobot mentse egy disco stílushoz, a standard dobot a beat-stílushoz. Tehát vagy a dance dob szól mindenhol vagy a standard. 16 vst-lehet behívni, azt meglehet csinálni,hogy mind a 16-ra behívom az ad-drumot csinálok 16-féle beállítást és azt a 16-féle dobszettet küldöm különböző stílusoknak, de ahhoz már erőmű kell, i5-proci és 8giga ram kevés. Viszont a kontaktot,nagyon jól kezeli, mert a kontaktban lehet csinálni gm-bankot így a varranger ezt szépen menti is. Vst-böl sf2-hangmintákat lehet kreálni nagyon jó minőségben (teszem fel a kérdést kell a vst???, nembiztos.. mert van sf2).. ezért is írtam az elején,hogy nincs vele gond... Rengeteg idő, türelem és érteni kell hozzá, illetve a segédprogramokhoz. Sajnos sávonkénti vst-nincs így sávonkénti eq-sincs, master vst lehetőség van, igy lehet eqvalízerezni, én sávonként is megoldottam kompromisszumokkal, illetve limitert is tudtam neki betenni. Ez a program nagyon jó, egy komoly érintős laptoppal ami megbízható és egy midi billencsel szinte bármelyik gyári hangszerrel felveszi a versenyt.

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 54187Hozzászólás Tamás01
2017.09.21. 14:00

[quote="Asterix"]Semmi, csak az, hogy nem tudott túlnőni egy Pa4x-et, vagy egy Tyros 5-öt... :lol: :lol: :lol:

Ha hangzásilag érted, ez egyedül rajtunk áll, ugyan is mi tesszük bele a hangszíneket, és ha jobb hangmintákat kreálunk mint ami a Korgban vagy bármilyen hangszerben van már jobban is szól..

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 54188Hozzászólás Asterix
2017.09.21. 14:05

Ezért mondtam. Megszólalásban nekem személy szerint simán partiban volt a T4-el, pedig én csak SD2-t hajtottam vele.
Ha nem lennének mentési gondok, akkor nem lenne párja. Mondjuk így is simán partiban van mindennel...

Miért csak laptopban gondolkodtok? Egy asztali gép veszettül erős tud lenni jóval kevesebből. Azt oda teszed, ahova akarod, egy monitor kábel és egy usb kábel az érintős akár 22"-os monitorhoz, oszt jó napot!!! :777
Én dolgoztam már vele így. 17"-os monitorral, fantasztikus élmény volt. Pedig Tibi 15"-a sem rossz, de még ahhoz képest is 100x jobb tud lenni...

Új hozzászólás