Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

okamoto
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: KORG PA3X LE
Adott köszönetek: : 152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 148 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 4048Hozzászólás okamoto
2012.03.25. 13:20

:)
Zeneboy írta: EZ így van! Viszont, ahogy Apelláta írja, soha nem tudja az ember milyen társaság lesz! Nem egyszer előfordult már, hogy a szervező szuper, csak a társaság gázos.. Ez viszont csak ott derül ki! Sokszor egy egy nívósabb helyen hiszi azt a kedves vendég, neki mindent szabad, mert hát jegyet vett...

Kirívó dolgot említettem, hála istennek nem ez a jellemző! Ahol ilyen előfordult, oda többet nem is vállalok! Viszont ilyenkor jön "jóska pista" és viszi a bulit pár eft-tól egyre gyakrabban 15-20-ig... Na tőlem többet nem fogja...;) Hozhatja a midis 10eft-os gépét, azt legyalulom hangzásban, ha kell mp3-al! Ehhez sem kell plusz eszköz mert tudja a gép... Van a népnek füle a faluban is! Egyre több szervező kezd rájönni, hogy inkább legyen 10eft-al több a ktg-vetés, de jó buli legyen! legfeljebb kevesebb bulit tart 1 évben!

Igazad van Zeneboy, szerencsére a nép egyre jobban rájön, hogy nem mind olcsó ami fénylik. :D Reméljük ez a tendencia lesz jellemző 2012-re és a további évekre is.
Na de ennek sincs köze a használhatósági dolgokhoz...:)
Érdekes hozzászólásod volt. Kicsit bővebben fejtsd ki, vagy töröld!
Asterix :lol:

De remélem így már megfelel: "Igazad van Zeneboy, szerencsére a nép egyre jobban rájön, hogy nem mind olcsó ami fénylik. :D Reméljük ez a tendencia lesz jellemző 2012-re és a további évekre is. De jobban belegondolva, sajnos a pénztelenség lehet nem ebbe az irányba fogja terelni a dolgokat. Akkor pedig aztán már gondolkodhatunk mindenen. Vehetünk drága cuccot... Nem fogja kitermelni az árát. Jut eszembe... Nem akar valaki eladni Pa3-at? 800 asomra rátennék még 400 e HUF-ot. :)

okamoto / A zene mindenek felett!

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 4049Hozzászólás B.Bazsi
2012.03.25. 14:09

"Egyre több szervező kezd rájönni, hogy inkább legyen 10eft-al több a ktg-vetés, de jó buli legyen! legfeljebb kevesebb bulit tart 1 évben!"

Én úgy látom hogy a tendencia nem kifejezetten errefelé mutat, legalábbis a tapasztalataim ezt mutatják. Az embereknek kevés a pénzük, és ezt a nagyon kevés pénzt is muszáj jól beosztani. Két lagzink ment el ebben az évben, felhívtak, megkérdezték mennyiért megyünk el, én meg megmondtam a telefonálónak. Húúúúúú..... ez volt a válasz, meg utána a szokásos "majd megbeszéljük". Na azóta se hívtak vissza. Tavalyi lagziba voltak érdeklődők, ugyanannyié mentünk volna el idén is mint tavaly, tavaly szemrebbenés nélkül kifizették, még egy kis borravalót is raktak rá mert az ifjú pár kérésére megtanultunk két számot. Másik érdeklődőnek tavalyelőtt voltam lagzijában egyedül, a sógorának lett volna most lagzija, megkérdezte mennyiért megyek el? 5000 forinttal mondtam neki többet mint amennyiért tavalyelőtt voltam, ez az 5000 forint az üzemanyag miatt került volna felszámításra mert messze lett volna. Belekötött az 5000 forintba hogy miért ennyi mikor tavalyelőtt kevesebbért voltam. :dash2: Ennyivel drágult az élet azóta? -ezt kérdezte kissé cinikusan - mondom neki hogy Ennyivel! Nem fogok kevesebbért elmenni, hallott két éve, nagyon meg volt elégedve fizetett is még rá, ha tetszett neki és tudja milyen bulit csinálok, fizessen ki ha én kellek neki! Tavalyelőtti ár + 5000 üzemanyagpénz.... Neki mi az amit a boltban annyiért adnak mint tavalyelőtt? Vagy esetleg a benzin kerül neki ugyanannyiba? Kicsit fel tud bosszantani az ilyen. A héten lett egy újabb lagzink, megkérdezték a kollégámat mennyiért mennénk el, minden lagzinak ugyanannyi az ára nálunk. Sokallták hármunk részére a pénzt, nem kell kísérni, elegek leszünk ketten, egyharmaddal kevesebbe kerülünk így, miénk lett a lagzi. Kevés az emberek pénze, ott próbálnak spórolni ahol tudnak, és az esetek nagy részében rajtunk akarnak spórolni. Én így látom.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 4050Hozzászólás Asterix
2012.03.25. 15:13

Tökéletesen egyetértek veled. Az első év, hogy én is érzem ezt. Eddig szerencsére elkerült, de az idén szinte mindenki megpróbál alkudni, alkudozás után vagy megmarad, vagy vissza sem jelentkezik. Drága lettem én is... :( :cry2:

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Tyros 4 XXL eladó

Hozzászólás: # 4077Hozzászólás marton1974
2012.03.25. 20:40

suncy írta:hosszas fontolgatás után eladnám TYROS 4 XXL szintimet.
nem tudom kihasználni. 2011 októberben vettem.
szobában tartott, egy zártkörü bulit zenéltem csak vele!
csere értékegyeztetéssel érdekel!
i.á: 800.000 HUf
Üdv.
Mennyi a vége?
Korg Pa2X-et beszámolsz?Ha igen mennyibe?....

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 4085Hozzászólás Asterix
2012.03.25. 21:12

Azért a Korg - Yamaha cserét eléggé fontold meg!
Akinek a Korg hangzás jön be, annak még a Tyros 4 sem igazi vonzó befektetés.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 39
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 4087Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.26. 05:50

Az improvázációval kapcsolatban:
Azt azért tudni ( vagy inkább érezni ) kell, hogy hol lehet improvizálni. MC hawer számokban semmiképpen sem kell, sőt csárdásokban sem! De szerintem mindenki játsza a "Szeretlek én, jöjj vissza hozzám"-ot, "Szereted-e még"-et meg az "A két szemét még most is látom"-ot. Na ezeket már meg lehet bolondítani. Tudom ez nem a buli kellős közepén van, de a vacsora alatt nem játszhatsz Bódi Guszti nótát. Egyébként én a buli kellős közepén is megoldom az improkat, ha olyan nótákról van szó, mint a Hotel Menthol ( van benne zongoraszóló, ami nekem nincs benne, mert helyette impro megy - de természetesen itt nem a jazzes skálákból fogom építeni az improt ), vagy a "Zene nélkül mit érek" c. nótába is bele szoktam csempészni. Stílushoz illő és dallamos legyen, akkor nem kötnek bele a vendégek.

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 4097Hozzászólás viskib
2012.03.26. 11:28

Improvizációval kapcsolatosan én csak annyit szeretnék hozzá szólni hogy :PP

-Bármilyen szám dallamát lehet improvizálni Rokk-tól kezdve Jazz-ig mindent!
-Az improvizálás azon múlik hány fajta dallamot játszottunk már le pálya futásunk alatt és mennyi ragadt ránk
-Az improvizáláshoz nem kell jazz- zenésznek lenni attól dallamvilágot teremthetünk magunknak
-Improvizálni csak akkor NEM lehet ha nincs gyakorlás,nincs dallamvilág,és nincs törekvés
-Az improvizáció arról szól alapszinten hogy más magas szintű zenészek skáláját át alakítva csempésszük bele más számok dallamaiba úgy hogy azt meg formázzuk a mi ízvilágunk szerint (mint egy szakács)
-Miután erre képesek vagyunk kialakul saját stílusunk és az improvizáció már nem másra dallamvilágára épül hanem az érzelmeinket tudjuk megnyilvánítani benne.

Hangszerrel,Pénzel, és bulival kapcsolatosan az el gondolásom

-Drága hangszert az vegyen aki meg teheti, az más kérdés hogy vagy ki keresi az árát vagy nem (mondjuk egy millió forintos hangszerhez sok muzsikálás kell)
ahhoz hogy pedig hamar meg térüljön elég egy hajó és egy szál zongora havi nettó 500.000Ft egyik barátom Balogh Attila miskolci zongorista ennyit keresett külföldön
-Buli szempontjából egy jó hangszer fél siker, egy jó cucc még1x-er fél, hangszer is társaság függő
lásd Yamaha-váradi zenéhez, Korg Csárdás -zenéhez, Roland LIVE-zenélés (röviden)
Félre ne értés történjen erre felé ezeket a típusokat erre veszik ez nem minden hol és nem mindenkire érvényes!!!
-Pénzel kapcsolatosan pedig közösség függő dolog mert mindenkit saját ismeretsége után hívnak és valakinek nagyobb ismeretsége van pénzesebb társaságnál valakinek, meg lehet olyan ismeretsége hogy nem is jár zenélni

Összegezve: Mindenki saját magának vesz hangszert, zene élvezhetősége miatt ki többet ki kevesebbet áldoz!
(Ez szigorúan csak az én meg látásom és senki meglátását nem szeretném sem motiválni sem leszólni)

:777 :777 :777 :777 üdv.mindenkinek

Ricsike

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 44
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 4191Hozzászólás marton1974
2012.03.28. 12:28

Asterix írta:Azért a Korg - Yamaha cserét eléggé fontold meg!
Akinek a Korg hangzás jön be, annak még a Tyros 4 sem igazi vonzó befektetés.
Üdv Asterix.
Nem rossz ez a Tyros 4 hidd el...

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 4199Hozzászólás Asterix
2012.03.28. 14:46

marton1974 írta:Üdv Asterix.
Nem rossz ez a Tyros 4 hidd el...
Én nem mondtam, hogy rossz a hangszer, de a Korghoz képest a Tyros 4 sem alternatíva. Hangzásilag ez is "csak" Tyros, hiába 4-es a vége. :777

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 4204Hozzászólás viskib
2012.03.28. 17:13

Yamaha Tyros 1- korához képest kitűnő állapotban hibátlanul 6gb-hd angolkönyv kotatartó ki mit ajánlana érte :?: :777

Ricsike

Új hozzászólás