|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Végre egy olyan versenyeztetése a különböző arrangeres hangszereknek, amelyben megvan a mindenki által elfogadott győztes!!!

- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Jó reggelt!
pa3 még nem volt hosszabb ideig a próbatermemben, azonban pa1xpro hosszú évekig fő hangszerként, pa2 szintén, használtam Tyros1-et, hosszabb ideig (1,5-2 év) és 2,3 és 4 hangszert kipróbálás szinten valamint, SD1, SD1 plus, SD5 Ketronokat ebből az SD1plus 2,5 évig, és egy Audya76-ot úgy 4-5 hónapig. Ezen tapasztalatok alapján én is egyértelműen az AUDYA mellett döntenék a helyedben. Nincs ma stílusjátékban ami a nyomába érhetne, olyan technológiát alkalmaz erre a felhasználási területre. a billentése teljesen azonos a pa1xpro fatar billentyűzetével, tehát abban sem fogod semminek a hiányát érezni. Annyit megjegyeznék, hogy bizonyos szituációkban és stílusokban nekem az SD1 plus hangzása jobban tetszett. De ez szubjektív.
A kijelző hibához szólnék még annyiban hozzá, hogy a Tyros1 talán egyetlen darabja sem hibásodott meg, ha csak nem ütötték ki a szemét
a T2-nél előfordultak néhány százalékban kijelző problémák, azonban a T3 és T4 már újra egy stabil nagyon jó minőségű kijelzővel van megépítve, melyeknél a meghibásodás esélye nem túl nagy. (természetesen minden elromolhat, hiszen az űrsikklók is leestek az égről, pedig avilág legfejlettebb technológiája van minden alkatrészükben.)
Hozzászólásommal semmilyen sorrendiséget nem szeretnék a hangszerek közé tenni, egyszerűen néhány tapasztalati ténnyel segíteném a döntésedet.
üdv,
pa3 még nem volt hosszabb ideig a próbatermemben, azonban pa1xpro hosszú évekig fő hangszerként, pa2 szintén, használtam Tyros1-et, hosszabb ideig (1,5-2 év) és 2,3 és 4 hangszert kipróbálás szinten valamint, SD1, SD1 plus, SD5 Ketronokat ebből az SD1plus 2,5 évig, és egy Audya76-ot úgy 4-5 hónapig. Ezen tapasztalatok alapján én is egyértelműen az AUDYA mellett döntenék a helyedben. Nincs ma stílusjátékban ami a nyomába érhetne, olyan technológiát alkalmaz erre a felhasználási területre. a billentése teljesen azonos a pa1xpro fatar billentyűzetével, tehát abban sem fogod semminek a hiányát érezni. Annyit megjegyeznék, hogy bizonyos szituációkban és stílusokban nekem az SD1 plus hangzása jobban tetszett. De ez szubjektív.
A kijelző hibához szólnék még annyiban hozzá, hogy a Tyros1 talán egyetlen darabja sem hibásodott meg, ha csak nem ütötték ki a szemét
Hozzászólásommal semmilyen sorrendiséget nem szeretnék a hangszerek közé tenni, egyszerűen néhány tapasztalati ténnyel segíteném a döntésedet.
üdv,
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
Én úgy vettem észre, hogy a gyárilag konvertált stílusoknál mintha a hangzás keménységéből vesztett volna az SD-1-hez képest. Ott szerintem az SD-1 jobban szól. De gondolom aki Audyát vesz, az nem fog a midis stílusokkal dolgozni, mert audió alapú stílusokkal pillanatok alatt csodákat lehet művelni és azt úgy sincs semmi ami megközelítse...Bubamara írta:Annyit megjegyeznék, hogy bizonyos szituációkban és stílusokban nekem az SD1 plus hangzása jobban tetszett. De ez szubjektív.
- Vangelix
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
- Adott köszönetek: : 38 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 11 alkalommal
Köszönöm az infókat, még lenne pár kérdésem, e három közül melyik hangszeren küszöbölhető ki az a nagyon idegesítő dolog, amellyel találkoztam a pa1x és a pa50-nél is, rengeteg időbe és munkába került, ameddig nagyjából személyre szabtam a hangszert, kategorizáltam a stílusokat, a gyáriakat is felülírtam, sts-eket rendeltem hozzájuk,stb. Majd később ha új hangszíneket tettem rá, teljesen mások lettek az sts-ek, performancek más stílusokat indítottak stb, de egyszerűen nem lehetett követni, hogy mely stílusok és hangszínek vannak hozzárendelve egy performancehoz, melyeket nem szabad felülíratnom. Ha viszont megtelt a pl a csárdás bank, más bankba is kellett csárdást tegyek, így egy szép káosz lett, a stílusok logikátlan sorrendbe kerültek.
Látom soknak tetszik a ketron sd1, a pa1x-hez viszonyítva jobb vagy gyengébb? A pa1x és pa800 között mi a különbség? És a pa1x és 2x között? Ezt a négyet milyen sorrendben lehetne tudásuk szerint sorolni?
Látom soknak tetszik a ketron sd1, a pa1x-hez viszonyítva jobb vagy gyengébb? A pa1x és pa800 között mi a különbség? És a pa1x és 2x között? Ezt a négyet milyen sorrendben lehetne tudásuk szerint sorolni?
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Vangelix, az hogy rendezetlen egy SET, az nem a hangszer hibája !
Ilyen formában persze, hogy idegesítő a káosz. A sok fölösleges munkát el lehet kerülni ha megtanulod szépen helyére rakni a dolgokat, mindent úgy és oda ahová azt kell. Akkor csak egyszer kell megcsinálni és nem lesz gond a későbbiekben. Ha arra döntesz, hogy Korgot választasz, szivesen segítek neked a munkamenetben. Nagyon is logikusan fel van építve a Korg menüje
A gyártók "igyekeznek" minden újabb szériás pa-ba valami újat belecsempészni, hogy vonzák a vásárlót. Bármelyikről legyen is szó, mindig a hangszin készlet az alap, arra épül fel Performansz, STS, Sty, minden. Azt tudod, hogy a pa1x-ben 32Mb, a pa8oo-ban 64Mb, a pa2xpro-ban 128Mb szempler-memóriád van. Tehát minnél jobb minőségű a hanganyag, annál jobb lesz a végeredmény. Kérdés, akarsz-e ezekkel bíbelődni, vagy megelégszel a gyártó által felkínált lehetőséggel ?
Ha van annyi pénzed, én a pa2x pro-t nagyon tudom ajánlani minden szempontból.
A Ketronról nem tudok véleményt mondani, mert nem volt nekem.
Ilyen formában persze, hogy idegesítő a káosz. A sok fölösleges munkát el lehet kerülni ha megtanulod szépen helyére rakni a dolgokat, mindent úgy és oda ahová azt kell. Akkor csak egyszer kell megcsinálni és nem lesz gond a későbbiekben. Ha arra döntesz, hogy Korgot választasz, szivesen segítek neked a munkamenetben. Nagyon is logikusan fel van építve a Korg menüje
A gyártók "igyekeznek" minden újabb szériás pa-ba valami újat belecsempészni, hogy vonzák a vásárlót. Bármelyikről legyen is szó, mindig a hangszin készlet az alap, arra épül fel Performansz, STS, Sty, minden. Azt tudod, hogy a pa1x-ben 32Mb, a pa8oo-ban 64Mb, a pa2xpro-ban 128Mb szempler-memóriád van. Tehát minnél jobb minőségű a hanganyag, annál jobb lesz a végeredmény. Kérdés, akarsz-e ezekkel bíbelődni, vagy megelégszel a gyártó által felkínált lehetőséggel ?
Ha van annyi pénzed, én a pa2x pro-t nagyon tudom ajánlani minden szempontból.
A Ketronról nem tudok véleményt mondani, mert nem volt nekem.
Atti
- Vangelix
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
- Adott köszönetek: : 38 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 11 alkalommal
Köszönöm, Attila a tanácsokat, igen, hála Istennek van lehetőségem egy korg pa2x-re, mérlegeltem a Tyros4, Pa3x musikant és a Ketron audia közül akartam választani, csak amint írtam már, itthon magamnak zenélgetek és lehet, hogy túl nagy luxus lenne, talán a pa2x is megtenné meg a fennmaradt összegből vennék egy keverőt és két jobbacska aktív hangfalat. Annyi biztos, a pa1x billentyűzete nagyon bejött nekem és a hangzása, sima 1x volt, hangszórós változat 2x 50 wattal.Biztos butaságot kérdezek, de nem igazán értek a samplerekhez, elképzelhető, hogy egy pl. px3-bol kimentett hangot be lehet vinni egy pa2x-be? Esetleg nem korgból, hanem Tyrosbol? 
Esetleg még a korg pa900? Tudom, kínai,de ami előnye a beépitett hangszóró.
Esetleg még a korg pa900? Tudom, kínai,de ami előnye a beépitett hangszóró.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
A pa1x billentése nagyon jó ! Nekem az volt az első korgom, amibe aztán bele is szerettem
és akkor történt, hogy a Yamahát el kezdtem hanyagolni. Tyros4 volt akkor a vágyam, de mivel akkor még drágábbacska volt, hát .......
A pa2xpro-é (billentyüzete) is ugyan olyan jó, illetve egy kicsikét keményebb, viszont nagyon hamar meg lehet szokni a jót
A Tyros4 is szimpi lehet ha azt a hangzást és a lágyabb szinti-billentést szereted jobban. A szemplerek alapja mind két esetben wav, abból kell dolgozni, de lehet Tyros mintából is Korg mintát faragni és forditva is. Erről írtam bővebben a Korg tehnikai kérdések válaszok topik 221. oldalán. Olvasgasd el ha van időd.
A pa9oo nekem személyesen nem szimpatikus. Ettől függetlenül vessél rá egy pillantást és hallgasd meg valahányat ha van lehetőséged rá.
A pa2xpro-é (billentyüzete) is ugyan olyan jó, illetve egy kicsikét keményebb, viszont nagyon hamar meg lehet szokni a jót
A pa9oo nekem személyesen nem szimpatikus. Ettől függetlenül vessél rá egy pillantást és hallgasd meg valahányat ha van lehetőséged rá.
Atti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 39
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Ha csak stílusokkal zenélsz és nem akarsz annyit adni az audyáért, akkor bőven megteszi a pa900 is. A felső kategóriás korgok ( pa2x és pa3x ), csak olyan dolgokkal tudnak többet, ami neked otthoni használatnál nem eget rengetően fontos.
Én csak egy pa800-al járok muzsikálni, de a tudása bőven kiszolgálja azt, amire szükségem van.
Ebben is van sampler, csak kevesebb hang fér el benne, mint egy pa2x-ben. Van vokálgép, amit nem is használok. Van videokimenetre lehetőseég, amit megintcsak nem használok. Van winchesterbeépítési lehetőség, de ezt sem használom.
Egy nagy előnye van a pa2x-nek a pa800-al szemben a 76 billentyű és a billentése. Viszont a hátránya, hogy nincs hangszórója.
Én csak egy pa800-al járok muzsikálni, de a tudása bőven kiszolgálja azt, amire szükségem van.
Ebben is van sampler, csak kevesebb hang fér el benne, mint egy pa2x-ben. Van vokálgép, amit nem is használok. Van videokimenetre lehetőseég, amit megintcsak nem használok. Van winchesterbeépítési lehetőség, de ezt sem használom.
Egy nagy előnye van a pa2x-nek a pa800-al szemben a 76 billentyű és a billentése. Viszont a hátránya, hogy nincs hangszórója.
- Asterix
- Globális Moderátor
Szerintem olvass vissza a Ketron fórumban (ha jól emlékszem), ott már többször átrágtuk ezt a témát. Minden alkalommal veszekedésig fajulóan... Jó lenne, ha most nem fajulna idáiga dolog...Vangelix írta:Látom soknak tetszik a ketron sd1, a pa1x-hez viszonyítva jobb vagy gyengébb? A pa1x és pa800 között mi a különbség? És a pa1x és 2x között? Ezt a négyet milyen sorrendben lehetne tudásuk szerint sorolni?
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Vangelix én a PA1x-emet fogom PA900-ra cserélni. 2007-es (legújabb) op rendszer van rajta. Már az is lassú rajta. Szóval szerintem érdemes rászánni azt a +250e-t ha van rá lehetőséged. Jóformán mindenben jobb 900as, de hangzásban a Pa1x szerintem megközeli, hiába régebbi.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A