|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Így szól az én hangszerem
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Ezt a MIDJPRO-val csináltam,SMF fájl gyorsan áthangszerelve és a gitárokra egy kis effekt téve.Szerintem nem olyan vérszegény a KETRON torzított gitárja...
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- marton1974
- VIP
Igen komolyabb.Csak api mondta hogy vérszegény a KETRON torzított gitárja...Így rádobtam egy kis hangerőt
- marton1974
- VIP
És így?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Marton!
Az akkordozó torzított gitársáv nekem még továbbra is ormótlan. Még így visszavéve is. A hangerőn túl ha jól hallom olyan flanger effekt túltengése van. ...vagy ehhez hasonló. Mint egy zárlatos R2D2 (Artu-Ditu) a Star Wars-ból.
A dob az továbbra is klassz, és a szóló gitárhangszínnel sincs gond.

Az akkordozó torzított gitársáv nekem még továbbra is ormótlan. Még így visszavéve is. A hangerőn túl ha jól hallom olyan flanger effekt túltengése van. ...vagy ehhez hasonló. Mint egy zárlatos R2D2 (Artu-Ditu) a Star Wars-ból.
A dob az továbbra is klassz, és a szóló gitárhangszínnel sincs gond.
Üdv.: Apelláta
- marton1974
- VIP
De legalább egyedi...de persze ízlések és pofonok.Meg lehet csinálni más gitárokkal,efektekkel is...
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 59
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Hát igen, ezeknél a hangszereknél a lehetőségek tárháza korlátlan, a beállítások gyakorlatilag végtelenek. Csak a felhasználó szabhat határt nekik... Én úgy is szoktam "keményíteni" pl a torzító gitáron hogy nem csak a hangerővel, hanem az eq-val is játszok...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
A dob betyárosan jól szól ebben a Ketronban (is). Jut eszembe, megcsinálhatnánk a következőt (máshol máskor már csináltuk páran..): kiválasztunk egy file-t, és ki-ki meghangszereli a saját hangszerére ahogy jónak találja, és közzétesszük itt felvételen, majd véleményezzük, kielemezzük egymás munkáit. Akkoriban a "Mindenki valakié" volt a palettán, most lehetne akár ez a szám is, várom a véleményeket az ötlettel kapcsolatban...
Lényeges hogy ugyanazon file-t osszuk meg egymás között, tehát a kiindulási alap mindenkinél ugyanaz lenne.
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Bazsikám, én támogatom az ötletet, a dalt találjátok ki, és természetesen ugyanabból az alapanyagból ki mit hoz ki, szerintem jó prezentációja lehetne egy-egy típusnak!
Szerintem több dalban is lehetne gondolkodni, nem csak egyben, úgy jobb képet kaphatnánk egyes típusokról, például 4-5 műfajból összeállítani egy-egy dalt!
Szerintem több dalban is lehetne gondolkodni, nem csak egyben, úgy jobb képet kaphatnánk egyes típusokról, például 4-5 műfajból összeállítani egy-egy dalt!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Marton!
Először is köszi hogy feldobtál egy demót!
Ami a dalt illeti, a dob mintha túl lenne Eqzva, és kicsit túlkompresszálva, de amúgy szépen szól, csak néha olyan, mintha túl lett volna vezérelve a felvétel készítésekor!
A gitár nekem egy az egyben nem tetszik, szerintem nagyon műanyag, mivel fiatal koromban volt Hard-rock,Hard-core, és Pun-rock zenekarom is, ezért talán túl magasak az elvárásaim a torzított gitárhangzással kapcsolatban, ettől még az enyémben sem lett jobb sokkal,de hát ez van!
Amúgy egész jó, de még a 2. verzióban is sok a gitár, szerintem még lehetne finomítani rajta egy két dolgot!
Először is köszi hogy feldobtál egy demót!
Ami a dalt illeti, a dob mintha túl lenne Eqzva, és kicsit túlkompresszálva, de amúgy szépen szól, csak néha olyan, mintha túl lett volna vezérelve a felvétel készítésekor!
A gitár nekem egy az egyben nem tetszik, szerintem nagyon műanyag, mivel fiatal koromban volt Hard-rock,Hard-core, és Pun-rock zenekarom is, ezért talán túl magasak az elvárásaim a torzított gitárhangzással kapcsolatban, ettől még az enyémben sem lett jobb sokkal,de hát ez van!
Amúgy egész jó, de még a 2. verzióban is sok a gitár, szerintem még lehetne finomítani rajta egy két dolgot!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
- B.Bazsi
- VIP
Találjuk ki együtt, ha neked ötleted van azt is bátran feldobhatod, egynek jó lenne szerintem ez a Bikini dal, várom a további ötleteket dalokkal kapcsolatban.Gyuley írta:... a dalt találjátok ki...