És hogyha nem egy egyenes falat kapnál, hanem egy össze-vissza rakott girbe-gurba falat? Arra tudnál zsalukiosztást csinálni? ( Most lehet, hogy nagy hülyeséget írtam, mert fogalmam sincs, hogy mi az a zsalukiosztás...egyébként mi az a zsalukiosztás?HunHyper írta:Ha mondjuk Neked odaadnék egy teljesen szimpla egyenes falat, hogy készíts rá egy zsalukiosztást, akkor az Neked nagy munka lenne,
nekem meg semmi..
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Így szól az én hangszerem
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 80
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Re: Így szól az én hangszeremen...
Én még sosem tettem fel ilyen "áthangszínezem" féle demot az oldalra, mert hiába cserlégettem ki a hangszereket, mindegyik sz@rul szólt. Ha a sávban maguk a hangok élettelenül, szögletesen vannak feljátszva, hiába cserélgetem a hangszíneket bármilyenre mindenképpen gagyiul szól, így általában az első sáv áthangszínezése után meguntam a dolgot és nem is folytattam, mert nem volt értelme.
)
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Ezek mondjuk elég girbe gurba falak? 
http://www.doka.com/web/references/index.de.php#467
A zsaluzat leegyszerűsítve egy öntőforma, amibe a betont öntik...
http://www.doka.com/web/references/index.de.php#467
A zsaluzat leegyszerűsítve egy öntőforma, amibe a betont öntik...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- ---Qgli---
- VIP
Tehát akkor az gyakorlatilag maga a zsaluzás?
Én, amikor a kerítésemet csináltam, csináltam előtte deszkából egy zsaluzást és abba öntöttem a betont, majd amikor megkötött és elbontottam, akkor ott maradt a kívánt ( 20 centis ) betonfal. Ez a zsalukiosztás? Én ezt zsaluzásnak ismertem...mindegy.
Ezzel a hasonlattal csak arra akartam rávilágítani, hogy ha kezedbe adnék egy görbe oszlopot ( nem egyenes deszkát, hanem olyan oszlopot, amiknek nincs egyenes oldala!!! ), akkor abból hogy tudnál egyenes zsaluzást csinálni? Sehogy, mert az alapfelszerelés sz@r.
Ez van a midikkel is. Ha rosszul vannak feljátszva a hangok, akkor arra hiába teszek bármiféle hangszínt...
Én, amikor a kerítésemet csináltam, csináltam előtte deszkából egy zsaluzást és abba öntöttem a betont, majd amikor megkötött és elbontottam, akkor ott maradt a kívánt ( 20 centis ) betonfal. Ez a zsalukiosztás? Én ezt zsaluzásnak ismertem...mindegy.
Ezzel a hasonlattal csak arra akartam rávilágítani, hogy ha kezedbe adnék egy görbe oszlopot ( nem egyenes deszkát, hanem olyan oszlopot, amiknek nincs egyenes oldala!!! ), akkor abból hogy tudnál egyenes zsaluzást csinálni? Sehogy, mert az alapfelszerelés sz@r.
Ez van a midikkel is. Ha rosszul vannak feljátszva a hangok, akkor arra hiába teszek bármiféle hangszínt...
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 24
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Én már megint nem tom megnézni a file-t,mert nincs mag a jogosultságom hozzá....bla bla bla
Ez már a 100-dik eset.Nem lehetne vmit tenni ellene??Köszi:Ottó
Ez már a 100-dik eset.Nem lehetne vmit tenni ellene??Köszi:Ottó
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Teljesen igazat adok.igy senki nem tudja,h jó lett e a szám,vagy nem.Senki nem reagált,csak mindenki a amagáét tolta fel ezerrel. A végén már azt sem tudtam ,ki fia borja vok én egyáltalán.....???Apelláta írta:Csak halkan jegyzem meg, hogy mi értelme volt ezen hangszeres midi párbajnak? Nem sok kommentek születtek az egyes dalok után.
Talán úgy lett volna értelme, ha valaki feltesz egy hangszerről egy nótát, majd azt kivesézzük. Pár nap múlva jön a következő, azt szintén, stb.. Minden hangszer képviseltetve. Persze ekkor is felmerül, hogy nem csak a hangszeren, hanem a használóján is nagyban függ egy dal megszólalása. De így, ebben a formában nem sok értelmét láttam. sorry
Tényleg máshogy kellene csinálni.Talán ,mind előttem már mondták,lehetne stylussal is játszani 1 számot,aztán azt elemezzük ki sorra-sorra.Bocsi:Ottó
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Csak egy gondolat jutott eszembe:
Tomi és Qgli a közkézen forgó midik minőségét szapulják állandóan, aminek létjogosultságát magam sem vitatom. De azért valljuk be, hogy ezek közül is a legtöbb, ha jól be van állítva - de ez feltétlen szükséges hozzá és egy jól megszólaló hangszer is - ahhoz képest egy saját gyártású profin megírt midi is csak annyival nyújt többet a közönség 98 %-nak, mint egy Pa3 egy Pa800-hoz képest. Magyarán lepkefingnyit. Inkább magamat, és a szűk szakmát elégítem ki egy jól megírt saját midivel.
...ja és legtöbbünk nem azért használ közkézi midiket, mert ennél jobbat el sem tudna képzelni, hanem mert...(már sokszor lerágott csont)
Tomi és Qgli a közkézen forgó midik minőségét szapulják állandóan, aminek létjogosultságát magam sem vitatom. De azért valljuk be, hogy ezek közül is a legtöbb, ha jól be van állítva - de ez feltétlen szükséges hozzá és egy jól megszólaló hangszer is - ahhoz képest egy saját gyártású profin megírt midi is csak annyival nyújt többet a közönség 98 %-nak, mint egy Pa3 egy Pa800-hoz képest. Magyarán lepkefingnyit. Inkább magamat, és a szűk szakmát elégítem ki egy jól megírt saját midivel.
...ja és legtöbbünk nem azért használ közkézi midiket, mert ennél jobbat el sem tudna képzelni, hanem mert...(már sokszor lerágott csont)
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Én miközben hallgattam a korábban feltett dalokat elkezdtem jegyzetelni, hogy a végén hangszerenként írok egy pozitív és negatív összegzést, de mikor már többen a sokadik módosítását tették fel, belegabalyodtam már én is és hagytam az egészet. Igazából a különböző hangszerek megszólalására lettem volna én kíváncsi, nem is magára a zenére. Igaz ez akkor lett volna legkorrektebb, ha én hangszerelem be magamnak a saját számíze szerint minden hangszeren a midit, és így hasonlítom össze.
Most lehet nem leszek népszerű (de legalább őszinte
):
Nekem Bazsival ellentétben nem sok feltett dal nyerte el túlzottan a tetszésemet. Főleg, hogy zöme zászlóshajókból szólalt meg. És a félreértések elkerülése végett ezt nem nagyképűségből írom, mert az én feltöltésemet is lehetne kritizálni.
Ennek lehet az is az oka - ha jól rémlik Goozl Lacival egyetértve -, hogy túl gitár centrikus szám lett kiválasztva. Dob, gitár és basszus hangszínen kívül (meg egy halk pad), más nem játszott szerepet. És megmondom őszintén én nem is a dob hangszínekben, hanem a gitárokban csalódtam a legjobban. Nem gondoltam volna, hogy egyes hangszerekben ennyire gyengék lennének. Ez számomra a legnagyobb tanúsága az egésznek. Talán egy hangszerileg szélesebb spektrumú dallal szerencsésebb lenne egy összehasonlítás.

Most lehet nem leszek népszerű (de legalább őszinte
Nekem Bazsival ellentétben nem sok feltett dal nyerte el túlzottan a tetszésemet. Főleg, hogy zöme zászlóshajókból szólalt meg. És a félreértések elkerülése végett ezt nem nagyképűségből írom, mert az én feltöltésemet is lehetne kritizálni.
Ennek lehet az is az oka - ha jól rémlik Goozl Lacival egyetértve -, hogy túl gitár centrikus szám lett kiválasztva. Dob, gitár és basszus hangszínen kívül (meg egy halk pad), más nem játszott szerepet. És megmondom őszintén én nem is a dob hangszínekben, hanem a gitárokban csalódtam a legjobban. Nem gondoltam volna, hogy egyes hangszerekben ennyire gyengék lennének. Ez számomra a legnagyobb tanúsága az egésznek. Talán egy hangszerileg szélesebb spektrumú dallal szerencsésebb lenne egy összehasonlítás.
Üdv.: Apelláta
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia Api!Apelláta írta:Csak halkan jegyzem meg, hogy mi értelme volt ezen hangszeres midi párbajnak? .........
Nem tudom. Szerintem a célját elérte a dolog. Mégpedig azt, hogy esetleg vásárlás előtt álló tagok, de akár csak érdeklődést mutató más gyártó hangszerét használók lehetőséget kaptak egy azon dal több forrásból történő meghallgatására. Nem gondolom, hogy ez egy verseny lett volna amit minősíteni, vagy zsűrizni kell. Minősítse ki-ki a hangszórói mögött a hallottak alapján és döntse el, hogy számára melyik hangzás a barátságosabb. Természetesen az emberi tényező, mint szubjektív hibaforrás itt is utolérhető, de alapjában véve az ízeket megkapja mindenki a feltöltött demókból. A gitárokra kitérve, valóban nem erőssége a legtöbb arrangernek az élethű distosion. Talán a Korg billentyűkben lehet valami arra emlékeztetőt megtalálni. Azonban ez is felhasználó és ízlés függő. Mert egy kis macerálással a legtöbb hangszerből ki lehetne hozni az optimális rock hangzást ez effektek használatával. (már amelyikben egyáltalán van mód effektek használatára a frontról, de sysex üzenetekkel biztosan behívhatóak a legtöbb hangszerben.
Legközelebb, valami kevésbé gitáros nótát kellene össznépileg jól elrontani és megosztani egymással.
Buba
- ---Qgli---
- VIP
Erről van szó! És erre mondtam én, hogy nem érdemes kiadni milliókat egy hangszerért ( pa3 ). Inkább vegyél egy pa 800-at feléért és csináld meg rá a midi filet fajinul. Ha van egy jól megírt midim pa 800-ra, az jobban szól, mint egy szarul megírt midi pa3-on! Márpedig ha ezeket a sz@rul megírt midiket berakjátok a pa3-ba, akkor hiába adtatok ki milliókat a hangszerért, mert így is úgy is sz@r. Félreértés ne essék nem akarom megint a régi témát lovagolni és pláne nem akarok senkit megbántani!!!Apelláta írta:ahhoz képest egy saját gyártású profin megírt midi is csak annyival nyújt többet a közönség 98 %-nak, mint egy Pa3 egy Pa800-hoz képest. Magyarán lepkefingnyit. Inkább magamat, és a szűk szakmát elégítem ki egy jól megírt saját midivel.
Pedig hidd el Api, hogy meg lehet csinálni a gitár hangokat is úgy, hogy jól szóljon, csak nem ugyanúgy kell feljátszani, mint ahogy azt eredetileg játszotta a gitáros, hanem egy kicsit több hangot kell belejátszani és rögtön vastagabb lesz, arról nem beszélve, hogy nem egy gitár hangszínnel kell megcsinálni egy gitár sávot, hanem több más sávokat is játszani kell hozzá. Én olyan sávokat is játszok a midi filejaimba, amik eredetileg benne sincsenek. Nekem a rockos számokba szinte mindbe van Hammond sáv, pedig a Bikini nem is használt Hammondot. De a Hammond hangszínnel meg lehet támogatni a fúvósokat is. Sajnos ezek a hangszerek/hangszínek vékonyan szólnak, de hogyha több hangszert teszünk össze, akkor lehet rajta alakítani. Akik a - közkézen forgó - midi file-okat csinálják, azok nem tudják, hogy melyik hangszernek mi a sajátossága, márpedig a hangszer előnyeit ki kell használni. Egy midi file-ban sincs benne a basszusnak az RX hangjaiból egy sem, akkor minek van benne a hangszerben?Apelláta írta:És megmondom őszintén én nem is a dob hangszínekben, hanem a gitárokban csalódtam a legjobban.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Te csak azt hiszed, hogy a kerítésedet magad csináltad! Te vágtad ki a fát az erdőben? A gatteron te csináltál belőle deszkát? A vasat, drótot te hengerelted, amit felhasználtál a rögzítéshez? A cementet te készítetted, a sódert te hoztad fel a tó mélyéről? Nem???---Qgli--- írta:Én, amikor a kerítésemet csináltam, csináltam előtte deszkából egy zsaluzást és abba öntöttem a betont, majd amikor megkötött és elbontottam, akkor ott maradt a kívánt ( 20 centis ) betonfal. Ez a zsalukiosztás? Én ezt zsaluzásnak ismertem...
Akkor mit csináltál tulajdonképpen? Mások által előre elkészített valamit csak összeraktál egy helyre egy adott célból. Erről szól a midik áthangszerelése is. Te a kerítéskészítést saját munkádként élted meg, pedig jóformán "semmi" komoly munkát nem végeztél. És ott senkit nem zavar, hogy ez így készül, csak a zenében zavar mindenkit, aki képes arra, hogy a "zsaluzás műveletét a fa kivágásával kezdje".
Sajnos, nem sajnos? Nem mindegyikünknek adatott ez meg.
Volt egy zenetanárom, Almatom kategóriájú, kiváló képességű és tudású zenész, az Asterix billentyűse jelenleg. Ő mondta nekem, aki mindig felnéztem rá, amikor harmonikázni tanultam, hogy majdnem abbahagyta a zenélést, amikor egy harmonika világverseny győztesének produkcióját meghallgatta. (Ez még az internet kora előtt volt.) És ő mondta, hogy nem az volt a baj, hogy nem tudta lejátszani, amit az az ember játszott, hanem el sem tudta képzelni a technikát, amivel ezt le lehetne játszani.
Mindenkinél van jobb és van rosszabb. Mindenkinek mást jelent a munka. Nekem egy mázsás súlyt felemelni lehetetlen, Fekete LAcinak reggeli bemelegítés. Ezért még ne fikázzuk le a másik által kemény munkának tartott és megélt dolgokat szerintem...