Hozzászólás: # 69962Hozzászólás
---Qgli---
2024.07.21. 07:28
Sajnálom. Ahogy egyre idősödök, egyre jobban nem tudom magamban tartani a véleményemet és ez azért van ,mert a gépkezelő, effektező, transzponáló, potmétertekergető dolog már kezd átcsapni a művészet feje fölött.
Én ezt a hangszert tanítom, ebben a hangszerben sokkal több lehetőség rejlik, mint, amit sokan gondolnak. Mivel keyboardos versenyekre járok a gyerekekkel, ezért a mai napig látok új és nagyon jó megoldásokat, de ez egyik sem a potmétertekergetésen alapul, hanem a tudáson. ( És a minap megint láttam egy újat, Tominak a mulatós lábdob+basszusos megoldását, ami még nekem eszembe nem jutott volna, de ez megint csak nem megy tudás nélkül!!! )
Sok zeneiskolába ennek a hangszernek a tanítását nem is akarják bevezetni, mert a nívóját az efféle tudatlanságon, zeneietlenségen alapuló "zenészek" terjesztik, ami tényleg nevetségessé teszi a hangszert. Számomra is!
Mint az élet rengeteg területén itt is már azt érzem, hogy a zenélés már senkit nem érdekel, mert nem akarnak gyakorolni, hanem effektezéssel, meg a potméterek tekergetésével akarják megoldani a gyakorlás hiányát. Ezzel még akkora problémám nem lenne, de amikor már be is akarják bizonyítani, hogy az fontosabb, mint a zenetudás, az már engem rohadtul zavar!
És ez olyan dolog, mit más szakmákban, hogy mindenki öt perc munkával akarja ugyanazt az eredményt elérni, amiért más évekig tanult. Én kertes házban lakok és itt mindennel is foglalkozni kell az asztalosiparon keresztül a villanyszerelésen át a festéssel és lakatosipari hegesztéssel is, DE!!!! Sosem mondanám magamról, hogy asztalos, villanyszerelő, vagy lakatos vagyok, pedig felépítettem fából egy pergolát, most csináltam magamnak kovácsoltvas teraszt és senki másnak nem dolgoznék, csak magamnak. Elfogadom azt, hogy nem értek úgy azokhoz a szakmákhoz, mint azok a asztalosok, lakatosok, akik húsz-harminc éve minden nap gyalulnak, hegesztenek. Pláne nem akarom nekik bebizonyítani, hogy hiába hegesztenek harminc éve, én két-három év hegesztés után ugyanúgy hegesztek, mint ők, mert az én hegesztőmön sokkal jobbak az állítási lehetőségek!
Semmi bajom nem lenne, ha mindenki úgy állna ehhez a szakmához, mint ahogy én állok hozzá az asztalos, vagy lakatosiparhoz. Én is szeretek hegeszteni is, meg asztaloskodni is, de eszembe nem jutna, hogy én másnak dolgozzak és hirdetném magamat, mint asztalos, vagy lakatos még akkor sem, ha sok esetben azt gondolom, hogy én sokkal jobban megcsináltam magamnak a kovácsoltvas kerítést, mint, amit egy-két lakatos keze közül látok kikerülni. Nem szólom meg őket és nem próbálom bebizonyítani, hogy amit én csinálok az sokkal jobb!