Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Így szól az én hangszerem

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

Toncsi30
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Genos,event
Adott köszönetek: : 113 alkalommal
Kapott köszönetek: : 70 alkalommal

Re: Így szól az én hangszerem

Hozzászólás: # 69954Hozzászólás Toncsi30
2024.07.19. 21:05

Pityu írta:
2024.07.19. 07:19
vigo01 írta:
2024.07.18. 23:20
Ez már nem magyar vendéglátós színvonal. Lévén, nem is kérik ezt a számot sose. Feltételezem nem is oda készült a styl. Ahogy az event se.
Meg van a helye egy amerikai turistákkal teli dunai hajón, vagy pesten az egyik világhírű szállodalánc bárjában. Rögtön kinyílik a pénztárca.
Jobb füle van egy világot bejárt zenésznek és vendégnek is, mint aki ki se mozdul.
Ez mit sem számít.. Megveszik mert megtehetik, gyorsan rátesznek pár gagyi mulatós stílust, amik ugyanúgy szarul szólnak, mint a korábbi gépükön de legalább elmondhatják, hogy Event-et használnak és ez a lényeg a történetben... :PPP
A szintén gagyi midikről már nem is beszélve.
Már bocsánat,de eddig nem arról volt szó,hogy eventtel senki nem jár zenélni,mert szar?????????akkor ki a f...om tölti fel mulatóssal és szarul szólva jár zenélni??????????
Döntse már el a tisztelt társulat ,hogy akkor mi is van?????? :777 :777 :777 :777

Toncsi30
Újonc

Hozzászólás: # 69955Hozzászólás Toncsi30
2024.07.19. 21:10

Mért van az,hogy mindenki ennyire negatív az eventtel szemben????
Ideje lenne meghallgatni,kipróbálni egyet,azt utána fikázni.
Bocsi,nem személyesen neked szól ez.
Písz :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 80
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Hozzászólás: # 69956Hozzászólás ---Qgli---
2024.07.20. 05:52

vigo01 írta:
2024.07.18. 23:20
Ez már nem magyar vendéglátós színvonal. Lévén, nem is kérik ezt a számot sose. Feltételezem nem is oda készült a styl. Ahogy az event se.
Meg van a helye egy amerikai turistákkal teli dunai hajón, vagy pesten az egyik világhírű szállodalánc bárjában. Rögtön kinyílik a pénztárca.
Jobb füle van egy világot bejárt zenésznek és vendégnek is, mint aki ki se mozdul.
Mint a szállodaipar oszlopos "munkása" , ezt a kijelentést erősen cáfolom!
Ezzel kijelentéssel lenézed a vidéki szállodák vendégeit, pedig van igényük rá, csak ezt nem nyújtja nekik senki, mert sok zenész erre képtelen! Inkább ilyen kijelentéseket tesznek, hogy " ez nem kell a parasztnak" meg, hogy "erre nincs igény". DE VAN! Én személyesen tudom bizonyítani!

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 69957Hozzászólás vigo01
2024.07.20. 13:16

Lehet manapság nyílt már vidéken is 1-2 ilyen hely de nem ez a tendencia.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Toncsi30
Újonc

Hozzászólás: # 69958Hozzászólás Toncsi30
2024.07.20. 15:22

almatom írta:
2024.07.14. 09:24
malko írta:
2024.07.12. 13:31
Ismét előkapartam egy régi nótát. A tempót 86.-ról 100-ra emeltem.
80% a nótának Genos2 stílussal lett feljátszva. Ilyen hangzásra csak a Genos képes!!!!!Nehany ev utan.zip
Ez egy hibátlan, tökéletes felvétel, mint általában az összes általad megosztott felvétel, Malkó!
Én egy olyan Genosos felvételt szeretnék évek óta hallani, ahol elfelejtem azt, hogy nem egy gépet hallok, hanem egy élő bandát, de valahogy mindenki kizárólag a gépi hangzást nyomatja a Genosokból. Még akkor is, ha az eredeti dal full akusztikus. Ami akusztikust meg eddig hallottam Genosékból, az pont annyira volt gépies hangzás, mint ahogy az elektromos hangzás szólal meg belőle, csak más basszussal, dobhangokkal.
malko írta:
2024.07.12. 13:31
Ilyen hangzásra csak a Genos képes!!!!!
Ezt a hangzást lazán hozza a Korg is! :777
látom Malko minden bejegyzését törölte....hmmmmm
Pedig csak annyit akartam mondani ,hogy én is feljátszottam!!!! a Néhány év után c. dalt....
Nincs benne semmi extra,,,semmi almatom varázslat....,egyszerüen egy stílus az eventből!
Méghogy csak a genos képes ilyen hangzásra.......szerintem eventtel sem kell szégyenkezni modernebb stílusok terén!!!
Ja....És nézzétek el nekem,hogy csak a saját énekemmel tudtam elküldeni,mert nem is tudom hogy kellene az eredetit alátenni :D :D Én fel merem vállalni,még ha nem is mindenhol hibátlan :777 :777 :777
Nehany ev utan 1.rar
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 69959Hozzászólás ---Qgli---
2024.07.20. 15:44

Toncsi30 írta:
2024.07.19. 21:10
Mért van az,hogy mindenki ennyire negatív az eventtel szemben????
Ideje lenne meghallgatni,kipróbálni egyet,azt utána fikázni.
Bocsi,nem személyesen neked szól ez.
Písz :777
Nem negatívok, hanem sok embernek beáll a füle egy hangzásra és azt hiszi, hogy attól jobb nincs. Figyeld meg, hogy a korgosok állítják, hogy a korg jobb, mint a yamaha, a yamahások bizonyítják ugyanezt! A Ketront mindkét tábor támadja. Mindenki azt állítja, hogy az ő hangszere a legjobb. Sokan azért gondolják, hogy az övék a legjobb, mert a pa5x-en már lehet százezer effektet rátenni, de a yamahán már lehet transzponálni az audio dolgokat. Közben nem veszik észre, hogy egy zenésznél nem ez számít. Nem az számít, hogy mit csinálsz, hanem az számít hogyan csinálod azt! Ez mellett már elsiklik a dolog.
Ha én meghallgatok egy zenészt, akkor nem is érdekel, hogy milyen hangszer van előtte. Engem az érdekel hogyan játszik rajta. Ha stílussal játszik, akkor azt figyelem, hogy mit játszik hozzá a stílushoz, ha midi file-al játszik akkor azt figyelem mit játszik hozzá a midi file-hoz! Ott van a lényeg!

Toncsi30
Újonc

Hozzászólás: # 69960Hozzászólás Toncsi30
2024.07.20. 21:30

Tudod én nem mondom,hogy a ketron a legjobb!Van egy genosom is...az is nagyon jó ...sok esetben jobb,mint az event.Viszont.......ha valódi zenei hangzást akarok,akkor, már mindenki megbocsásson,az eventet használom.
Én nem fikázom egyik tábort sem,úgy van ahogy mondod.a lényeg,h ki és mit tud varázsolni egy billentyűn!
Meg szerintem a legfontosabb ,hogy én jól érezzem magam,ha bekapcsolom a szintit ha nekiállok zenélgetni rajt. :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal

Hozzászólás: # 69961Hozzászólás Asterix
2024.07.20. 23:00

Ne haragudjatok, de szégyen az, amit itt csináltok...
Az embernek lassan hányingere attól, amit itt olvas...
Mást sem lehet olvasni, csak a hangszerek és az azokon játszó emberek (szándékosan nem zenészeket írtam, mert ti sem tartotok szinte senkit sem zenésznek) fikázását és mocskolását...
Én szégyellném magam a helyetekben... Megütöttéket a kiscsoportos óvodások színvonalát!
Gratulálok... :dash2: :dash2: :dash2: :dash2: :dash2:

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 69962Hozzászólás ---Qgli---
2024.07.21. 07:28

Sajnálom. Ahogy egyre idősödök, egyre jobban nem tudom magamban tartani a véleményemet és ez azért van ,mert a gépkezelő, effektező, transzponáló, potmétertekergető dolog már kezd átcsapni a művészet feje fölött.
Én ezt a hangszert tanítom, ebben a hangszerben sokkal több lehetőség rejlik, mint, amit sokan gondolnak. Mivel keyboardos versenyekre járok a gyerekekkel, ezért a mai napig látok új és nagyon jó megoldásokat, de ez egyik sem a potmétertekergetésen alapul, hanem a tudáson. ( És a minap megint láttam egy újat, Tominak a mulatós lábdob+basszusos megoldását, ami még nekem eszembe nem jutott volna, de ez megint csak nem megy tudás nélkül!!! )
Sok zeneiskolába ennek a hangszernek a tanítását nem is akarják bevezetni, mert a nívóját az efféle tudatlanságon, zeneietlenségen alapuló "zenészek" terjesztik, ami tényleg nevetségessé teszi a hangszert. Számomra is!

Mint az élet rengeteg területén itt is már azt érzem, hogy a zenélés már senkit nem érdekel, mert nem akarnak gyakorolni, hanem effektezéssel, meg a potméterek tekergetésével akarják megoldani a gyakorlás hiányát. Ezzel még akkora problémám nem lenne, de amikor már be is akarják bizonyítani, hogy az fontosabb, mint a zenetudás, az már engem rohadtul zavar!

És ez olyan dolog, mit más szakmákban, hogy mindenki öt perc munkával akarja ugyanazt az eredményt elérni, amiért más évekig tanult. Én kertes házban lakok és itt mindennel is foglalkozni kell az asztalosiparon keresztül a villanyszerelésen át a festéssel és lakatosipari hegesztéssel is, DE!!!! Sosem mondanám magamról, hogy asztalos, villanyszerelő, vagy lakatos vagyok, pedig felépítettem fából egy pergolát, most csináltam magamnak kovácsoltvas teraszt és senki másnak nem dolgoznék, csak magamnak. Elfogadom azt, hogy nem értek úgy azokhoz a szakmákhoz, mint azok a asztalosok, lakatosok, akik húsz-harminc éve minden nap gyalulnak, hegesztenek. Pláne nem akarom nekik bebizonyítani, hogy hiába hegesztenek harminc éve, én két-három év hegesztés után ugyanúgy hegesztek, mint ők, mert az én hegesztőmön sokkal jobbak az állítási lehetőségek!

Semmi bajom nem lenne, ha mindenki úgy állna ehhez a szakmához, mint ahogy én állok hozzá az asztalos, vagy lakatosiparhoz. Én is szeretek hegeszteni is, meg asztaloskodni is, de eszembe nem jutna, hogy én másnak dolgozzak és hirdetném magamat, mint asztalos, vagy lakatos még akkor sem, ha sok esetben azt gondolom, hogy én sokkal jobban megcsináltam magamnak a kovácsoltvas kerítést, mint, amit egy-két lakatos keze közül látok kikerülni. Nem szólom meg őket és nem próbálom bebizonyítani, hogy amit én csinálok az sokkal jobb!

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 69963Hozzászólás ---Qgli---
2024.07.21. 07:38

És még egy dolog!
Minden más szakmához végzettséget igazoló papír szükséges ahhoz, hogy valaki abban a szakmában dolgozzon! Nem lehetek lakatosvállalkozó, mert nincs hozzá végzettségem. Nem lehetek még képkeretező vállalkozó sem, mert nincs asztalos szakmai papírom!
Zenész lehet bárki! Nem kell hozzá végzettség. A tököm ki van azzal, hogy valaki bemegy a hangszerboltba, vesz egy gitárt és holnaptól hirdetheti magát, mint gitáros. Másnap vesz egy szintetizátort és onnantól kezdve szintetizátoros is meg gitáros is!
Ez egyik szakmában sem lehetséges, csak itt!!!

Ha pedig kiscsoportos óvodás dolognak tűnik, hogy próbálom a saját szakmámat védeni, színvonalát megtartani, és nem engedni, hogy a kóklerok a fejemre és az egész szakma fejére nőjenek, akkor az már megint azt bizonyítja, hogy ebben a világban valami nagy baj van!

Új hozzászólás