|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Így szól az én hangszerem
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 80
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2458 alkalommal
Re: Így szól az én hangszerem
Három napig nem volt időm írni, úgy gondoltam, hogy megteszem, DE!!!
Tomi mindenre válaszolt helyettem az akusztikus zenével kapcsolatban, a dob pontatlanságával kapcsolatban, Robikával kapcsolatban, a koncertekkel kapcsolatban stb.
Nagyjából 150 százalékban értek egyet Tomival és ezúttal köszönöm is neki, hogy mindent megválaszolt helyettem, mert sokkal jobban, sokkal szakszerűbben, sokkal jobb rálátással és sokkal humánusabban válaszolta meg a kérdéseket, mint én tettem volna.
Sajnos én nem értek a stúdiózáshoz én nem foglalkozok insert effektekkel, meg a hangosításhoz sem értek, én csak azt tudom, hogy mit szeretnék hallani, de ezt nagyon sok zenésztől nem kapom meg. Az élő zenekarok nagy részétől is csak azért, mert élőben játszanak élő hangszereken.
Én - azt hiszem - azok közé a zenészek közé tartozok, akik azt mondják, hogy ma az EVENT-et nem éri utol egyik hangszer sem, de nem használok EVENTET!
Miért van ez így?
Ebben is megegyezek Tomival! ( Kár, hogy a fülem nem egyezik a Tomiéval... )
Én Korgra építettem fel a műsoromat ( Tomi az X4-re ). Mire én átírom az összes nótámat Eventre, az egy-két évig tart és ezalatt az egy-két év alatt nem csináltam új nótát, mert az átállás miatt nincs rá időm! Sajnos ezt én már nem lépem meg és erre mondtam én, hogy az Event ezzel a tudásával számomra elkésett. Ha most huszonéves lennék, akkor még nekiállnék és átdolgoznám az egész műsoromat Eventre, de közel 50 évesen ezt már nem lépem meg, mert lehet, hogy felesleges lenne.
Tomi mindenre válaszolt helyettem az akusztikus zenével kapcsolatban, a dob pontatlanságával kapcsolatban, Robikával kapcsolatban, a koncertekkel kapcsolatban stb.
Nagyjából 150 százalékban értek egyet Tomival és ezúttal köszönöm is neki, hogy mindent megválaszolt helyettem, mert sokkal jobban, sokkal szakszerűbben, sokkal jobb rálátással és sokkal humánusabban válaszolta meg a kérdéseket, mint én tettem volna.
Sajnos én nem értek a stúdiózáshoz én nem foglalkozok insert effektekkel, meg a hangosításhoz sem értek, én csak azt tudom, hogy mit szeretnék hallani, de ezt nagyon sok zenésztől nem kapom meg. Az élő zenekarok nagy részétől is csak azért, mert élőben játszanak élő hangszereken.
Én - azt hiszem - azok közé a zenészek közé tartozok, akik azt mondják, hogy ma az EVENT-et nem éri utol egyik hangszer sem, de nem használok EVENTET!
Miért van ez így?
Ebben is megegyezek Tomival! ( Kár, hogy a fülem nem egyezik a Tomiéval... )
Én Korgra építettem fel a műsoromat ( Tomi az X4-re ). Mire én átírom az összes nótámat Eventre, az egy-két évig tart és ezalatt az egy-két év alatt nem csináltam új nótát, mert az átállás miatt nincs rá időm! Sajnos ezt én már nem lépem meg és erre mondtam én, hogy az Event ezzel a tudásával számomra elkésett. Ha most huszonéves lennék, akkor még nekiállnék és átdolgoznám az egész műsoromat Eventre, de közel 50 évesen ezt már nem lépem meg, mert lehet, hogy felesleges lenne.
- ---Qgli---
- VIP
Lehet, hogy nincs bulim, de éves viszonylatban jóval több órát zenélek, mint te és az órabérem sem ezerötszáz forint, de ezt a témát itt befejezem, mert ehhez senkinek semmi köze.Mauglidyro írta: ↑2024.07.15. 05:58Lehet azért sincs bulid, mert nem haladsz a korral? Mert ahelyett, hogy a vendégek igényeinek felelnél meg, a rögeszméidnek akarsz megfelelni?
Az, hogy nem haladok a korral....hát, ha meghallgatnád a műsoromat, lehet, hogy felét sem ismernéd, mert annyira újak...
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdv!almatom írta: ↑2024.07.16. 14:31A lábdobot a basszus alá dolognak van egy nagy hátránya: nem lehet a basszerral figurázni, mert minden hangnál megszólal a lábdob. Ezért az összes lehetőség csak a kvintváltós basszusig szól, nyolcados mozgást csak nagyon rövid ideig lehet, mert ugyanúgy üti a lábdob a nyolcadokat, ahogy azt játszom a basszeren.
Erre van egy nagyon egyszerű megoldásom:
A lábdobot úgy kell beállítani, hogy az mondjuk csak 100-as velocity fölött szólaljon meg és így van lehetőség játszani a basszussal finomabb billentéssel. Én már régóta alkalmazok ilyen layer-eket a szóló hangszínek esetében, ezért gondolom, hogy itt is működhet a dolog.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Pityu
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Studiologic SL88 Studio
- Adott köszönetek: : 688 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1145 alkalommal
- Kapcsolat:
Nekem van csak olyan érzésem, hogy elbeszélnek a drága kollégák egymás mellett ebben a "legyen effekt, ne legyen effekt" témakörben?
Persze érthető részben, hiszen mindkettő álláspontnak van értelme és helye de nem úgy, hogy csak az egyik félnek van igaza..
Ez kicsit olyan, mint amikor azon vitáznak, hogy a 500 gb-os zongora hangszín szól jobban vagy az 500 mb-os?
A válaszom, mindkettő jól szól..!!
Lehet rajta vitázni, hogy na de az 500 gb-os sokkal több layerből áll, de a zenében meg lehet nem hallod úgy ki, mint a kisebb testvérét...
Az effekteknek nyilván van létjogosultságuk (még szép), de elég baj, ha egy sound akkor jó csak, ha effektezve van. Illetve nyilván erre is van példa. Talán itt külön is lehetne bontani, hogy mely soundok is azok, amelyek elviselik vagy éppen követelik az effektet a jobb megszólaláshoz? Izgalmas téma lehetne.
Bár nem biztos, hogy a megfelelő fórumon vagyunk ennek a témának a megvitatásához (ez elég jól látható..)
És még az ének effektezésről nem is beszéltünk..
Persze érthető részben, hiszen mindkettő álláspontnak van értelme és helye de nem úgy, hogy csak az egyik félnek van igaza..
Ez kicsit olyan, mint amikor azon vitáznak, hogy a 500 gb-os zongora hangszín szól jobban vagy az 500 mb-os?
A válaszom, mindkettő jól szól..!!
Lehet rajta vitázni, hogy na de az 500 gb-os sokkal több layerből áll, de a zenében meg lehet nem hallod úgy ki, mint a kisebb testvérét...
Az effekteknek nyilván van létjogosultságuk (még szép), de elég baj, ha egy sound akkor jó csak, ha effektezve van. Illetve nyilván erre is van példa. Talán itt külön is lehetne bontani, hogy mely soundok is azok, amelyek elviselik vagy éppen követelik az effektet a jobb megszólaláshoz? Izgalmas téma lehetne.
Bár nem biztos, hogy a megfelelő fórumon vagyunk ennek a témának a megvitatásához (ez elég jól látható..)
És még az ének effektezésről nem is beszéltünk..
- ---Qgli---
- VIP
Én nem az effektek létjogosultságát vitatom, mert egy rock gitár sosem fog szólni torzító nélkül, meg énekre is kell effekt, de nekem például egy nagyon minimális reverb van az énekem, ami annyira minimális, hogy sokan azt mondják, hogy nem is hallják. Ez nekem így tetszik, mert így tudok jól dinamikázni az énekkel. Ha sok reverbet tennék rá, akkor egy break kiállásba nagyon belecsengene és én azt nem szeretem.
De azért egy rossz muzsikálást ne akarjunk effektekkel kijavítani, mint, ahogy Tomi megírta, az EVENT-nél, hogy ha egy sáv rendesen meg van írva, akkor arra nem kell semmiféle effekt, annak jól kell szólnia!
De azért egy rossz muzsikálást ne akarjunk effektekkel kijavítani, mint, ahogy Tomi megírta, az EVENT-nél, hogy ha egy sáv rendesen meg van írva, akkor arra nem kell semmiféle effekt, annak jól kell szólnia!
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Ez már nem magyar vendéglátós színvonal. Lévén, nem is kérik ezt a számot sose. Feltételezem nem is oda készült a styl. Ahogy az event se.
Meg van a helye egy amerikai turistákkal teli dunai hajón, vagy pesten az egyik világhírű szállodalánc bárjában. Rögtön kinyílik a pénztárca.
Jobb füle van egy világot bejárt zenésznek és vendégnek is, mint aki ki se mozdul.
Meg van a helye egy amerikai turistákkal teli dunai hajón, vagy pesten az egyik világhírű szállodalánc bárjában. Rögtön kinyílik a pénztárca.
Jobb füle van egy világot bejárt zenésznek és vendégnek is, mint aki ki se mozdul.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Szia Vigo,
Na várjál, mert a következő stílusom kimondottan a magyar "vendéglátós bossanova" lesz.
Na várjál, mert a következő stílusom kimondottan a magyar "vendéglátós bossanova" lesz.
- Pityu
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Studiologic SL88 Studio
- Adott köszönetek: : 688 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1145 alkalommal
- Kapcsolat:
Ez mit sem számít.. Megveszik mert megtehetik, gyorsan rátesznek pár gagyi mulatós stílust, amik ugyanúgy szarul szólnak, mint a korábbi gépükön de legalább elmondhatják, hogy Event-et használnak és ez a lényeg a történetben...vigo01 írta: ↑2024.07.18. 23:20Ez már nem magyar vendéglátós színvonal. Lévén, nem is kérik ezt a számot sose. Feltételezem nem is oda készült a styl. Ahogy az event se.
A szintén gagyi midikről már nem is beszélve.
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Várjuk. A csepereg az esőt viszi? Speciàlba?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vigo01 2024.07.19. 21:34-kor.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A