|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Így szól az én hangszerem
Moderátor: Moderátorok
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: Így szól az én hangszeremen...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Latin szerenád - Psr 9000 pro automata... jaj, de szeretem ezt az ócskavasat....
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Piercarlo
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Yamaha PSR-SX700
- Adott köszönetek: : 145 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
Bocsánat, nem belepofázni akarok, de a szólóban a második akkord (az Em után) nem Hm, hanem D, egész pontosan szerintem D6.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 24
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Ez nem belepofázás kérdése. A segítség, az előre mutató hozzászólás mindenkinek jó.
Ezt a hozzászólásodat összekapcsolva a másik topicban elkezdett "harmónia fejtegetéssel", javasolnám, hogy egy külön topicban feltehetnétek daloknak ilyetén módon megharmonizált változatát, már persze, ha nem vagytok irigyek saját szellemi terméketekre, hogy mi, akik nem vagyunk képesek így megharmonizálni egy dalt, de esetleg lejátszani igen, használhassunk esetleg komolyabb harmonia meneteket is.
Én igyekszem gyári kottákat használni, már amit el lehet érni kottán, de tánczenében ritkák a komolyan megharmonizált kották...
Ezt a hozzászólásodat összekapcsolva a másik topicban elkezdett "harmónia fejtegetéssel", javasolnám, hogy egy külön topicban feltehetnétek daloknak ilyetén módon megharmonizált változatát, már persze, ha nem vagytok irigyek saját szellemi terméketekre, hogy mi, akik nem vagyunk képesek így megharmonizálni egy dalt, de esetleg lejátszani igen, használhassunk esetleg komolyabb harmonia meneteket is.
Én igyekszem gyári kottákat használni, már amit el lehet érni kottán, de tánczenében ritkák a komolyan megharmonizált kották...
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Érdekes én nem hallom Hm nak a szóló 2. harmóniáját. legalábbis a basszus megy d re úgy hallom.
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
- Piercarlo
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Yamaha PSR-SX700
- Adott köszönetek: : 145 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
Én ugyanezt írtam két hozzászólással feljebb... Íme:"Bocsánat, nem belepofázni akarok, de a szólóban a második akkord (az Em után) nem Hm, hanem D, egész pontosan szerintem D6."tacso írta:Érdekes én nem hallom Hm nak a szóló 2. harmóniáját. legalábbis a basszus megy d re úgy hallom.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 80
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Hát igen...
Egy moll akkordnak a kvart-szext megfordítása nem igazán fog mollnak szólni soha.
Nem beszélve a moll7-ről. Súlyponti helyre dúr akkord kerül....( lsd: sixte ajoutée )
1, a harmóniahangokat ki kell bővíteni 9-11-13-as hangokkal,
2, alterálni kell az akkord kvint és nóna hangjait
Ebben az esetben sokkal fontosabbnak tartom a kibővített akkord megfogásának módját, mint magát a harmóniát!
A kicsit bonyolultabb megoldáshoz funkcióelméleti tudásra van szükség. --> Meg kell célozni egy-egy harmóniát és azt különálló tonális egységként kell kezelni. Ez már egy kicsit bonyolultabb, mert a dallamhangtól is függ a tonális egység tonalitásának meghatározása és az akkord megfogása is.
Ha ilyenre van igény, akkor nagyon szívesen elmondom az egésznek a lényegét - mert ezt csak meg kell érteni - de ezt kizárólag élőben tudom elmagyarázni.
Egy moll akkordnak a kvart-szext megfordítása nem igazán fog mollnak szólni soha.
Nem beszélve a moll7-ről. Súlyponti helyre dúr akkord kerül....( lsd: sixte ajoutée )
Nem kell bonyolult dologra gondolni itt Laci. Nem sok változtatás kell egy nóta akkordjainak megváltoztatásához. Az első két lépés ( ami a legegyszerűbb ), hogyAsterix írta:javasolnám, hogy egy külön topicban feltehetnétek daloknak ilyetén módon megharmonizált változatát,
1, a harmóniahangokat ki kell bővíteni 9-11-13-as hangokkal,
2, alterálni kell az akkord kvint és nóna hangjait
Ebben az esetben sokkal fontosabbnak tartom a kibővített akkord megfogásának módját, mint magát a harmóniát!
A kicsit bonyolultabb megoldáshoz funkcióelméleti tudásra van szükség. --> Meg kell célozni egy-egy harmóniát és azt különálló tonális egységként kell kezelni. Ez már egy kicsit bonyolultabb, mert a dallamhangtól is függ a tonális egység tonalitásának meghatározása és az akkord megfogása is.
Ha ilyenre van igény, akkor nagyon szívesen elmondom az egésznek a lényegét - mert ezt csak meg kell érteni - de ezt kizárólag élőben tudom elmagyarázni.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Gábor! Gyere el a fórumtalálkozóra! Tarts ott egy előadást! Légyszi!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!