Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

kissata
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal

Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Hozzászólás: # 39860Hozzászólás kissata
2016.02.05. 19:54

Milyen hangszereket használtál Tacso?
Tök jó lett. Bravó!

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 164
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39865Hozzászólás tacso
2016.02.05. 21:12

Szia Ata! Vst minden! Stúdió Drummer, Korg M1 E-piano, Halion One bass, Kontakt e-guitar, Polysix pad, B3 Hammond, Tacso vokál :D... Nagyjából ennyi, és kösz!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39872Hozzászólás jamy1
2016.02.05. 22:47

Nagyon jó alap!
Nekem egy kicsit hangos a bőgő, valamivel halkabbra venném és inkább a közép/magas tartományban emelnék rajta,hogy élőbb hatásúnak hangozzék.
Ez már csak ízlés kérdése, szeretem az ércesebb bőgőket :)

Gratulálok!

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39874Hozzászólás tacso
2016.02.05. 23:43

Teljesen egyetértek! Én is az érthetőbb középdúsabb basszusok híve vagyok, most viszont koncepcionálisan mélyebbre küldöm a basszus tartományt, hogy az ének a teljes freki spektrumon szabad legyen mélyközéptől. Ez egy kísérlet, eddig úgy néz ki működik, de az észrevétel helyes! :777

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 152
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 39881Hozzászólás Apelláta
2016.02.06. 10:21

Nekem is kicsit erős a basszus, de érdekes, hogy ezt még Almatomi felvételeinél is többször (nem mindig) tapasztalom. De ezzel együtt is nagyon tetszik Csabi! :taps:

Üdv.: Apelláta

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39891Hozzászólás tacso
2016.02.06. 15:23

Én a 20 éves Tecnics hifi erősítővel, és Magnat 2.1 rendszerrel hallgatózom ami nem egy mai teknika, de kevésbé süket mint az Edirol olcsó stúdió monitorjaim. De ha már itt tartunk a basszus és mély tartomány elemzésénél és egyben dinamikai és spektrum növelésésénél az új zenéimben, szeretném hangsúlyozni, hogy ez teljesen tudatos új út, kísérlet jelleggel. Hordoz veszélyeket is, mert mi elsősorban hotelzenészek vagyunk ami nem a döngetésről szól. Eddig előszeretettel heréltem masterelésnél a mélyet, 80 Hz nél már meredeken nyestem az alját, nem emeltem 100 Hz környékén sem, 250 nél csillapítottam a döngőket (most is), szerettem a középdús basszus soundokat, aminek az lett a következménye, hogy szépen felcsúszott minden a középtartomány aljához, és lett egy olyan kis szép töketlen hoteles megszólalásunk ami vacsi mellé tök jól működött. Gond akkor volt, ha buliba lendülő közönségünk hangerőt kért, mert az aljából nem tudtam mit odapakolni hiszen kívágtam. Olyankor a mély eq emelés sem jó megoldás, mert csak maszatol és gerjed. Ezért az új koncepció, aminek az eredménye egy dinamikusabb megszólalás, (a hotel hangerőt 1/3 al lejjebb vettük) viszont sokkal hamarabb állnak fel az emberek táncolni, ha van egy kis biztos dinamikus tempó ütés a hangfalakról.Ezen kívül a középtartomány kitisztulása miatt mindig van elég ének, és jobban domborodik az élő Hangszeres játék is.
A zenésztalin Buba Sd7 megszólalása adta a végső lökést ebbe az irányba. Nem spórólt a mély régióban semmivel, és ütött rendesen! Persze a zenész beállításaitól is függ a dolog, Bubában is van egy jó adag Rocker úgy mint bennem is, mégis úgy gondolom hogy a trend ebbe az irányba tart.

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 39893Hozzászólás malko
2016.02.06. 15:45

Sziasztok!

Kedvet kaptam tacsótól a ragyog a szívem című nótához. Összedobtam én is. A tyros 4-el vettem fel és mondom felteszem hogy hallgassátok meg ezt is. Tomi írta, hogy egy jó studió monitor hangfal mennyit jelent. Na a héten van szerencsém nyúzni egy Genelec M040.-et.
Hát azt kell mondjam, hogy ebben az árkategóriában tuti, hogy nincs ellenfele. Bocsi de nem tudtam máshogy feltölteni, a zip.-et nevezzétek már át mp3.-ra. Köszi!
Üdv Malkó
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 75
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 39894Hozzászólás ---Qgli---
2016.02.06. 16:22

Apelláta írta:Nekem is kicsit erős a basszus, de érdekes, hogy ezt még Almatomi felvételeinél is többször (nem mindig) tapasztalom.
Nekem mindenhol sok a basszus almatomi felvételeinél, de ha neki így tetszik, akkor így is jól szól. Én például a dobot is jóval hangosabban szeretem használni, mint Tomi.

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39901Hozzászólás jamy1
2016.02.06. 18:24

Nekem Yami monitorom van. A többi monitorhangfalhoz kèpest ennek a legkevesebb a mèlye. A maga kategóriájában ez is referencia monitor csak kevesen tudják. Mivel az NS10 aktív változata.
Ami mèly frekvencia ezen a hangfalon soknak számít, az már biztos,hogy mindenhol soknak hat.
Èn inkább a bass hangerejèt sokalltam.

Egyèbkènt ez sem kerül nagy összegbe,de rengeteg producer használja a linearitása ès a szèles közèp/magas tartománya miatt.

A rádiókèsz keverèst ès a "fülbarát zenèszkeverèst" èlesen elkell választani egymástól. Ahogy Almatom is fogalmazott, ami èlőben jó az nem biztos,hogy jó felvètelen,de fordítva viszont igaznak kell lennie.

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 39915Hozzászólás vigo01
2016.02.07. 02:54

almatom írta:Na akkor nem hallottál még minket élôben!.....

Hát én nem értem, hogyan tud valaki ennyire részletezően artikulálni éneklés közben. Kökény Attila rekesztési tudományát juttatja eszembe eme színvonal.

Moderálva: Az áttekinthetőség érdekében Ne idézd a teljes hozzászólást. üdv, buba

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Új hozzászólás