|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- almatom
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Szívesen megnézem neked, Gábor! Bár nem sütivel.......ha úgy jó?!
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 932 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal
Tomi!
Szeretném a Logic programban lejátszott SD1000-re megírt midit kiküldeni az SD1000-re,hogy az ott szólaljon meg!
Külső eszközként felismeri a modult!
Hogy lehet ezt megoldani?
Üdv! Ata
Szeretném a Logic programban lejátszott SD1000-re megírt midit kiküldeni az SD1000-re,hogy az ott szólaljon meg!
Üdv! Ata
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
---Qgli--- írta:No CakeWalk-mesterek!
Csináltam egy egyszerű négy ütemes dobsávot. Minden egyes mentésnél a dobot 3 egységgel megtolja! Miért van ez??? Ha valaki mélyebben bele tud nézni egy file-ba mint a cakewalk Even Edit-je, akkor elküldöm.
Szia Qgli!
Nem nagyon van rajta mit nézni. Sajnos a cakewalk csinál ilyet, hogy minden egyes mentésnél eltolja az ütemet.
Ez az adott projekt hibája. Próbáld úgy, hogy hívj egy midit törölj belőle ki mindent és úgy csináld meg. Ha ezt egy meglévő midiben csináltad akkor azzal van valami.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- almatom
- VIP
Hová, Gabi? Mert nem kaptam semmit.......---Qgli--- írta:Elküldtem...
- almatom
- VIP
Úgy nyisd meg a midifile-t, hogy nyomod és nyomva tartod a klaviatúrán a command (cmd) billentyűt amíg a file ki nem nyílt.kissata írta:Tomi!
Üdv! Ata
Így az összes sáv external midiként fog KIMENNI a Logic-ból.
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Szerintem erre a kérdésre nem lesz magyarázat. Legfeljebb konstatálni fogják mások is, hogy tényleg így van. Én úgy tenném fel, hogy Melyik Cakewalk verziót használjam, hogy ne járjak így?---Qgli--- írta:CakeWalk ...Minden egyes mentésnél a dobot 3 egységgel megtolja! Miért van ez???
Én is szeretem a Cakewalkot, és engem is bosszantanak a hibázásai. Javasolom, hogy járjunk utána, adjuk össze tapasztalatainkat az egyes verziókkal kapcsolatban. Visszaolvastam több témában is. Olvasom, hogy xp alatt fagy, Win7 alatt meg nem. Más valaki meg ezt cáfolja. Na, akkor most mi van? Hozzáfogtam saját kezűleg a különböző verziók teszteléséhez, mert keresem, hogy melyikkel dolgozzak, hogy utána ne kelljen bosszankodni, hogy mi mindent elrontott.
Saját tapasztalat:
Sonar 4 Producer Edition (4.0.0) WIN7 alatt 2 üres ütemet szúr be a dal elejére. Lyrics-ben az első szótagot 2 ütemmel korábbra húzza (áthelyezi).
Pro Audio 9.03 XP alatt egy üres ütemet szúrt be az elejére. De hibázott a beszúrás parancs is, amikor több track, több üteme volt a vágólapon.
Most jelenleg a gyártó honlapjáról letöltött Sonar X1 (X1b build8) Triál verziót nyüstölöm. (Nehogy már ez is hibázzon!!!). Csak ez hamarosan le fog járni.
-
kissata
- VIP
Köszi Tomi!
Alakul a dolog, csak annyi a gáz, hogy minden csatornán a dob kivételével az alap zongi szól...
Van egy SD1000 hangkészletet tartalmazó LOGIC LSO file,ha azt megnyitom egy sor ablak ugrik elő,ez hogyan kezelendő?
Alakul a dolog, csak annyi a gáz, hogy minden csatornán a dob kivételével az alap zongi szól...
Van egy SD1000 hangkészletet tartalmazó LOGIC LSO file,ha azt megnyitom egy sor ablak ugrik elő,ez hogyan kezelendő?
-
kissata
- VIP
Na sikerült a dolog, furcsa módon volt a midi 1-es csatornáján az elején egy roland sysex üzenet,ezt törölni kellett!kissata írta:Köszi Tomi!
Most már hangszínhelyesen szól minden.
Érdekes,hogy a "solo" funkció nem működik,a "mute" viszont igen...
- herflis
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Rolang G800 Korg PA1000
- Adott köszönetek: : 55 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 29 alkalommal
De jó, hogy előjött másnál is ez a Cakewalk probléma! Ezzel szenvedek már én is egy ideje.
Minden amit a Cakewalkban megcsinálok egy ütem csúszással játszik a hangszer.
Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána. /Miles Davis/