|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
A korggal tudod szerkeszteni a szöveget???
Hogyan?
Én meg sem tudom nézni...
Hogyan?
Én meg sem tudom nézni...
- goozl
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
HA már midi..Volt ilyen kérdésem, de igazán nem jutottam semmire. Lehet én vagyok a balfék, de vannak olyan midik, amiknél bármilyen hangszerelést mentek a PA1Xproban mihelyt újra elindítom a lejátszást újra visszaáll az eredeti állapotra.
Kérdés ezeket a sysex üzeneteket hol tudom inaktiválni, vagy törölni?
Illetve ki mivel csinálja, vagy lehet e a hangszerben eleve?
Köszönöm szépen!
Kérdés ezeket a sysex üzeneteket hol tudom inaktiválni, vagy törölni?
Köszönöm szépen!
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Goozl!
Sztem azért van ez, mert csak átírod másik hangszínre, de a sávban benne maradnak a program change-ek. A sávokból töröld ki a program change-ket és akkor megmarad az általad állított hangszín.
Seq-ba behívod --> sávra rálépsz --> edit --> itt töröld a program change-ket és minden mást, amit te akarsz állítani ( control 7 - hangerő ; control 91 - reverb ; control 93 - chorus )
Sztem azért van ez, mert csak átírod másik hangszínre, de a sávban benne maradnak a program change-ek. A sávokból töröld ki a program change-ket és akkor megmarad az általad állított hangszín.
Seq-ba behívod --> sávra rálépsz --> edit --> itt töröld a program change-ket és minden mást, amit te akarsz állítani ( control 7 - hangerő ; control 91 - reverb ; control 93 - chorus )
- goozl
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Köszönöm a segítséget de konkrétan mit töröljek és hogy? Sajnos ezt a részét nagyon nem vágom..Ugyanis a Pa1 esetén hol találom ezeket és mi az amit törölni kell és hogyan? Bocsánat ha Számotokra evidens alapvető dolgokat kérdezek, de Korg vonalon még most ismerkedem a dolgokkal.
Üdv: Laci
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
goozl írta: Kérdés ezeket a sysex üzeneteket hol tudom inaktiválni, vagy törölni?
Szia goozl!
Ez egy általános probléma. És ez abból adódik, hogy aki írja a gyártóknak a midit az bele rak egy nota üzenetet 1:1:00 -ra szóval a legelső hang ő, aminek se hangereje sem hossza sincs. Na ha ezt egy hangot törlöd és mentesz utána már nem lesz ilyen gondod. De lehet jó lenne ezt nem a hangszerrel törölnéd ha nem valami midi szerkesztő progival, pl cakewalk.
Üdv Malkó!
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- najanek
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Korg PA 50 Sd
- Adott köszönetek: : 249 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 117 alkalommal
goozl írta:Köszönöm a segítséget de konkrétan mit töröljek és hogy? Sajnos ezt a részét nagyon nem vágom..Ugyanis a Pa1 esetén hol találom ezeket és mi az amit törölni kell és hogyan? Bocsánat ha Számotokra evidens alapvető dolgokat kérdezek, de Korg vonalon még most ismerkedem a dolgokkal.
Kedves goozl!
Én a midi szerkesztést a PSRUTI nevű programmal szoktam kezdeni. Behívom a midit majd a MIDIFILE DATA gombbal megnézem hogy milyen is a midi (GM,GS,XG, stb:)
Ezután az EXTRAS gomb lenyomásával kiad egy ujabb ablakot és abban átszerkesztem a COPYRIGHT-ot. A DELETE KEYBOARD EVENTS gomb használatával a midiből törlődnek az adott események. Utána a DELETE MIDI EVENTS-et szoktam használni. Ott ki lehet választani mit is akarunk törőlni. Én csak a sysex-et szoktam. Ezután a GM CONVERSION-nal átalakítom GM midivé. Azt már megeszi a hangszer.
Majd a Cakewalkba behívom a midit és itt még utána állítok pár dolognak. Pl: itt kitudom törölni a néma hangot is és a szövegben is át szoktam írni az adott midi gyártóra vonatkozó dolgokat. (pl: a szöveg úgy kezdödik hogy gregmidi akkor én ezt átírom akármire). Egyébként a Cakewalkban meg lehet nézni a sysex utasításokat úgy is hogy behívod a midit kiválasztasz (kijelölsz) egy csatornát majd EVENT LIST VIEW (a zongora jel mellett) és utána a NOTE EVENTS ikonra kattintasz (kis hangjegy).
A hangszerben így már utána tudok állítani dolgoknak, hangszereket kicserélni, hangosítani stb. hogy a cuccomnak megfelelően szóljon. És ha így mentem el akkor megmaradnak a beállítások.
Szép napot!
najanek
- goozl
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Üdv MIndenkinek!
Köszönöm a segítséget!! A Cakewalkot még nem használtam nincs is meg. de majd utánanézek milyen módon tudom elérni. A PSRUTI ha jól emlékszem a nevére meg csak fellelhető valahol..Köszönöm a részletes leírást. Bírkózom ezerrel a dologgal több-kevesebb sikerrel.. Így jár az ember ha akad egy kis szabadideje..
Üdv: LAci
Köszönöm a segítséget!! A Cakewalkot még nem használtam nincs is meg. de majd utánanézek milyen módon tudom elérni. A PSRUTI ha jól emlékszem a nevére meg csak fellelhető valahol..Köszönöm a részletes leírást. Bírkózom ezerrel a dologgal több-kevesebb sikerrel.. Így jár az ember ha akad egy kis szabadideje..
Üdv: LAci
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
- goozl
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
NAgy örömködés van Hála Nektek! Már vagy 50 nótát áttúrtam tegnap óta.. Már csak cirka 100 van vissza nov 16-ig..
No meg pár próba..
De jól haladok. Néha az agyam eldobom mit lehet művelni csak egy egyszerű áthangszereléssel. Mi lenne ha már lett volna időm rendesen megismerni és feltöltögetni a hangszer. Mégvegyszer köszönöm a segítséget! Üdv: Laci
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Na megkezdtem valamelyik nap a midik átnézését, és hát köszönet nektek érte, az említett "első rejtett hang" kitörlése után kapásból indulnak a file-ok.
Én azt hittem szegény hangszerem nem tudja kapásból olvasni a dalokat az első hangtól, de hogy a fenébe ne tenné már?!?! kitörlöm a hangot, és bármennyi ütemre "el van tolva" a midi, azon nyomban megszólal
. Köszönöm a segítségeteket!!!

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.