suszitibi írta:Sziasztok
A vArranger nem 1, hanem az összes midi csatornát használja. Bármelyik midi csatornán adatot küldesz be, a tuchel ikon villogni fog. Ez viszont, nem jelenti azt, hogy szólni is fog. Hangokat csak úgy továbbít, ha az az 1-es midi csatornán érkezik be. Ha a bal kéz az 1-es midi csatornán van, a jobb pedig pl. a 2-es csatornán, akkor mindkét szekció billentyűinek lenyomásakor villog az ikon, viszont csak a bal kéz szól. A vezérlő billentyűnek az 1-es csatornán kell lenni. A másik lehetőség, a midi harmonikára állítva, letesztelni, melyik csatornán kommunikál a jobb kéz.
Legegyszerűbb, ha a vezérlő bill. nincs splittelve, végig az 1-es csatornán van.
Szia.
Nos nincs split-elve a billentyűzetem, tehát végig az 1-es kimeneti csatornán küldi az utasításokat a program irányába! A képen nyíllal jelöltem, hogy (szintén csak illusztrációként) látszik a kis DIN visszajelzőn kívül az is, hogy a hangszerhangokat is meg szólaltatja, de azok már visszafelé nem jutnak a Rolandba, csak a kíséret (bal kéz)!! Mindegyik MIDI szabványt kipróbáltam már, de nincs eredménye.
Érdekesség, hgy ha a vArrangeren nem a Rolandot jelölöm ki megszólaltató eszközként, hanem pld. Midi SoftSynthetizert, akkor minden megszólal a hangkártyán keresztül.
Köszönöm a hozzászólásod.
Üdv.