Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

MIDI - Technikai kérdés/válaszok

MIDI-vel kapcsolatos eszmecsere. MIDI fájlok feltöltése és kérése SZIGORÚAN TILOS!

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 149
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok

Hozzászólás: # 20254Hozzászólás ---Qgli---
2014.01.03. 20:36

Mit ajánlanál helyette?

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 20268Hozzászólás ---Qgli---
2014.01.04. 14:19

Az a helyzet, hogy a CakeWalk 9.0 és a Sonar között csak audio szerkesztésben vannak különbségek. A midi file szerkesztője teljesen ugyanaz, tehát ha csak erre használom, akkor tökmindegy, hogy egyik vagy másik. Igaz lehet, hogy a sonar nem tolja el az NRPN-ek miatt, de én NRPN-eket nem használok, legalábbis még nem jöttem rá, hogy hogyan kellen alkalmazni.
A dobok elhangolásán kívül mit lehet még csináléni az NRPN-ekkel?

A Wah-pedálos dolog is érdekelne...
Meg kellene keresni, hogy melyik Controll change vezérli a Wah-t?
Ezrt hol tudom megkeresni?

maxpaine
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Korg Pa 300
Adott köszönetek: : 96 alkalommal
Kapott köszönetek: : 41 alkalommal

Hozzászólás: # 20301Hozzászólás maxpaine
2014.01.05. 07:44

almatom írta: Üdv Alino,
Azt kell megnézned, hogy a hangszeredben a wah melyik Control Change-re van kiosztva, illetve annak a vágási frekvenciája.
Ha ez megvan, akkor egy programozható slider segítségével könnyedén be tudod írni a wah gitár jellegzetes "vauzását" mint ahogy egy wah-pedállal hápog a gitáros.
Sziasztok, igaz, hogy a kérdésem nem a tárgyhoz illik teljesen ,de olyan kérdésem volna, hogy meg lehet-e csinálni azt a cakewalkban vagy esetleg más programban hogy egy adott midiből kitörlök minden track-et a 4-es sávon kívül ahol a dallama van a midinek , és utána valós időben a szintivel a zenekari kíséret részét felvenné a progi .amit közben játszok a dallamhoz .Úgy értem, hogy össze van kötve a szinti a pc-vel és a progiban van-e olyan felvevő ami képes erre .Sziasztok.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 20311Hozzászólás ---Qgli---
2014.01.05. 08:11

Erre van lehetőség, csak sávonként kell feljátszani mindent - külön a basszust, zongorát, gitárt stb. Ez a midifile készítés módja.
Bár lehet, hogy automatával is hozzá lehet játszani a 4-es track-hez, csak az órajeleket kell összehozni. Ebben az esetben csak a CakeWalk órajele működik Master-ként a hangszered órajele pedig Slave-ként. Ha eztr be tudod állítani a hangszereden, akkor semmi akadálya.

Alino
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Yamaha PSR 9000
Adott köszönetek: : 1233 alkalommal
Kapott köszönetek: : 250 alkalommal

Hozzászólás: # 20326Hozzászólás Alino
2014.01.05. 11:25

Üdv.
AlmaTominak már megirtam PÜ-ben, de lehet, hogy mást is érdekli. PSR 9000-em van . A hangszerben a Wah gitár működik.
A cubaseban beirom a Control Change-et (MSB 0, LSB 122) a prg-ot (27). De a cubaseban nem működik. A gitár csak simán megy.

orfeusz2
Újonc
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Roland va7
Adott köszönetek: : 61 alkalommal
Kapott köszönetek: : 54 alkalommal

Hozzászólás: # 21045Hozzászólás orfeusz2
2014.01.17. 16:34

Üdv! Egy kis segítség kellene.Nagy méretű midit /318 Kb/ Betölti a hangszerem/Va-7/ DE sem a szöveget nem írja se nem tudom szerkeszteni .Azt írja ki hogy To Big. Tudna valaki ajánlani valamilyen progit amivel kisebbre lehet venni a méretét? 250Kb-ost már kezeli rendesen. Előre is köszönöm a válaszokat.

Sanyi.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 21046Hozzászólás Adames
2014.01.17. 17:07

Lehetséges volna, hogy a Te hangszered egy bizonyos méretig engedi a szerkesztést ezek szerint?
A legegyszerűbb, ha egy programba bekérve megszerkeszted akkor, mint pl. a CakeWalk.

orfeusz2
Újonc

Hozzászólás: # 21047Hozzászólás orfeusz2
2014.01.17. 17:33

Igen ez így van.Sajnos nem nagyon értek ezekhez a progikhoz,nem tudnád elmagyarázni röviden hogy mit kell vele csinálni,esetleg mit kellene törölni hogy kisebb legyen? Köszi!

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 21050Hozzászólás Adames
2014.01.17. 18:46

Megmondom őszintén, hogy midi fájl tömörítésről én még nem hallottam. Ilyen nem is létezhet eleve, mivel ez nem egy zenei fájl, hanem egy egy aszinkron soros vonali kommunikációs szabvány, ami adatokat, utasításokat tartalmaz, amit a szintetizátorod tud értelmezni.
Az sem kizárt, hogy a szóban forgó midi hibás mondjuk. Szöveg nagyon sok fájlból hiányzik, amit CakeWalkkal, vagy más programmal be tudsz vinni.
Mindenképp érdemes valamilyen programot elsajátítanod, mert ha midikkel akarsz foglalkozni, akkor elengedhetetlen hidd el!

orfeusz2
Újonc

Hozzászólás: # 21052Hozzászólás orfeusz2
2014.01.17. 19:18

Köszönöm a válaszodat! megpróbálom elsajátítani valamelyik midi szerkesztő használatát.Én különben úgy gondoltam hogy nem tömöríteni hanem mondjuk sávokat törölni.Hátha akkor csökkenne a méret. Egyébként nem hibás a midi mert másik midivel is ezt csinálja,pedig az eredeti Chris midis .Onnan vettem.Csak az is nagy méretű egyveleg.
De még egyszer kösz :-|

Új hozzászólás