|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Sziasztok! Ha valakinek meglenne Roland VA7 cakewalk-hoz az ins-file legyen szíves ossza már meg velem, mert sehol sem találom a neten. Előre is köszönöm!!!
-
maxpaine
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Korg Pa 300
- Adott köszönetek: : 96 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 41 alkalommal
Szia , bocs ,hogy én szólok hozzá, én használom a Cakewalk Programot és Természetesen a változást valós időben hallod ,csak a hangszerkészletet érdemes egy másik program segítségével változtatni . Nekem Yamaha hangszerem van , én a Revoice midi programot használom . A cAKEWALK pROGRAMBAN 1 OPTIONS 2 MIDI DEVICES 3 MIDI PORTS OUT ILLETVE IN ,HELYES BEÁLLÍTÁSA szükséges hozzá hogy működjön , és megfelelő DRIVER telepítése a PC-re, .SziaB.Bazsi írta:Megoldható az hogy amit a cakewalkban csinálok, a változást a hangszeren hallom? Ha összekötöm usb-vel hallani fogom?
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Köszönöm, megoldódott a problémám!
De hogy tegnap mit kínlódtam én....
Megcsináltam az egyik hangnál a készülő file-ban egy egy oktávos hanghajlítást, ahogy Almatomi leírta még anno nekem, 100, 101, 6-12-es kódokkal. Gyönyörűen meghajlott egy oktávot a kívánt hang, ahonnan már csak a normál egy egész hangnyi hajlításra volt szükségem, visszaírtam 2-esre az értéket, és azt vettem észre hogy egy egész hanggal lejjebb szólnak azok a hangok melyek a visszaállított érték után következnek. Néztem mint a hülye gyerek hogy most mi van...? Beállítottam 0-ra az értéket, végre a normál hangmagasságba kerültek a hangok, így viszont a további már meglévő hajlítások "tűntek el". Átnéztem, azt hittem kitörlődtek a további pich bend értékek de nem, megvoltak. Újra átállítottam 2-re, újra elcsúsztak. Végülis rájöttem a megoldásra (megdícsértem magam nagyon...
) A 100,101, 6-0-ás controll change üzenet után újra be kellett írni a 100,101,6-2-es et, így jöttek vissza a további 2 értékes hajlítások. Jó fél órát kínlódtam vele mire rájöttem, P.B.-től kezdve már "mindent" próbáltam, de végül csak sikerült. Ezt se felejtem már el az életben se hogy hogy kell visszaállítani...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
maxpaine
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Korg Pa 300
- Adott köszönetek: : 96 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 41 alkalommal
Szia , ne haragudj , hogy én válaszolok erre a kérdésre , szerintem is mindenképpen ki kell törölni a midikből a felesleges dolgokat az elejéről , vagy bármelyik részéről mert elég rosszul hangzik pl a metronom jelzések az elején ami a 10-es sávon található néhány 3-4 dobhang .a többi az nem befolyásolja. Én személy szerint azt szoktam csinálni , hogy 3-4 midifile-t összefűzök egymással és a kész mixböl kivágom a szüneteket és így azonnal indulnak egymás után .Viszont itt vigyázni kell hogy a hangszerelésre vonatkozó adatokat ne töröljük ki , ha kell akkor újra be kell írni . Az hangszerek váltási időpontját át kell írni az előző dal vége utánra közvetlenül . SziasztokB.Bazsi írta:Sziasztok!
Vannak midifile-ok melyek 2-3 másodpercbe telnek hogy a play megnyomása után megszólaljanak, vannak melyeket azonnal megszólnak a hangszeren. Jól gondolom hogy az az oka ennek hogy tele vannak fölösleges parancsokkal az egyes sávok? (A szekvenszerben kitöröltem az üresjáratot a dal elején, tehát elvileg azonnal szólniuk kellene a file-oknak). Ha ez az oka, honnan tudom hogy melyek azok a parancsok amelyek kellenek az egyes sávokban és melyeket törölhetem ki? Elnézést ha butának tűnik a kérdés de nem vagyok profi midiszerkesztő, csak egy ámátőőőr aki még ezt se tudja...
- B.Bazsi
- VIP
Megkésve bár, de köszönöm a segítséged!

- B.Bazsi
- VIP
Érdekes dolog történt tegnap. Szerkesztettem midit a Cakewalk-ban, és mentés után újrahallgatva azt vettem észre hogy helyenként ugrik a file. Azt hittem hogy a hangszerem bolondult meg, elindítottam egy másik file-t de azt rendben lenyomta. Újra lejátszottam amit szerkesztettem és újra ugrált, mindig ugyanazokon a helyeken. Beleléptem a micro szerkesztésbe, és megnéztem a helyeket ahol az ugrásokat hallottam, és azt vettem észre hogy valamiért egy csomó controll change üzenet került bele a file-ba, azért ugrált. Pl. "ccX"15-1-01, "ccy"05-1-02,..."ccZ"15-1-05" (a CCX,Y,Z csak jelképezik az üzeneteket, nem ezek kerültek a sávokba) 5 egységet ugrott a file minden sávja az első ilyen ugráskor, a file végére már 28-at. Mi történhetett, miért kerültek ezek bele minden sávba? Én nem raktam beléjük, mi történhetett, meg tudjátok mondani?
- B.Bazsi
- VIP
Szia Tomi!
Köszi a választ, értetlenül állok a dolog előtt, szerencsére el volt mentve a file 2 helyre és a jóval "újra" tudtam kezdeni illetve folytatni tudtam a munkát, este nekiülök újra és elvégzem ugyanazt a műveletet a cakewalk-kal ami után ez a jelenség történt, utána talán okosabb tudok lenni (remélem), köszi a tippet! Mi az a mennyiségű parancs amit egy adott hangra "parancsolni" lehet? Reverb, chorus, pan, vol, flanger, stb egyidejűleg...
Köszi a választ, értetlenül állok a dolog előtt, szerencsére el volt mentve a file 2 helyre és a jóval "újra" tudtam kezdeni illetve folytatni tudtam a munkát, este nekiülök újra és elvégzem ugyanazt a műveletet a cakewalk-kal ami után ez a jelenség történt, utána talán okosabb tudok lenni (remélem), köszi a tippet! Mi az a mennyiségű parancs amit egy adott hangra "parancsolni" lehet? Reverb, chorus, pan, vol, flanger, stb egyidejűleg...
- B.Bazsi
- VIP
Nem volt létjogosultságuk mert 1-2 sávot és hangot úgy elcsesztek hogy csak pislogtam mint hal a szatyorban. Nem tudtam helyrehozni őket, ezért folytattam a korábbi mentett file-al amiben ezek a parancsok nem voltak. Nem volt kedvem és türelmem átbogarászni mindet, ezért nem törölgettem ki azokat egyenként, de biztos hogy nem tettek jót az anyaggal.almatom írta: -meg kell nézni, hogy melyek ezek az üzenetek és, hogy van-e létjogosultságuk ott lenniük. Ha nincs, akkor ki kell őket törölni.
-
Alino
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Yamaha PSR 9000
- Adott köszönetek: : 1233 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 250 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
A CakeWalk-al vigyázni kell, mert ha túl sok NRPN üzenet van egy sávban, akkor mentéskor így elcsúsztatja a sávokat!