|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Fénytechnika
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Re: Fénytechnika
Asterix!
Még tavaly beszéltünk egy lézerről, amire azt mondtad, hogy majd szólsz, ha lesz.
Még tavaly beszéltünk egy lézerről, amire azt mondtad, hogy majd szólsz, ha lesz.
-
vili2105
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Mi most vettünk derítő lámpát.
Én ilyet választottam sok keresés után, nagyon meg vagyok vele elégedve.
7 csatornán is tudod vezérelni, de a 24 csatorna az igazi.
http://www.pako.hu/aruhaz/termek/5080/c ... ___wash_fx
7csatin csak telibe tudod a színeket, 24 csatornán pedig a hat szekciót külön is tudod színezni
Én ilyet választottam sok keresés után, nagyon meg vagyok vele elégedve.
7 csatornán is tudod vezérelni, de a 24 csatorna az igazi.
http://www.pako.hu/aruhaz/termek/5080/c ... ___wash_fx
7csatin csak telibe tudod a színeket, 24 csatornán pedig a hat szekciót külön is tudod színezni
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Gyere el és nézd meg, hogy milyen és egyáltalán kell-e. Nem rossz nekem. A múltkor 2 jött, nem tudtam, hogy kell-e még neked? Balázs is szólt, hogy neki is kell 1, akkor már érdemes lesz rendelni 3-4 db-ot....
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Vili!
Én nem ilyenre gondoltam, hanem ami több fényt ad, hogyha tök sötét van, akkor legalább a hangszer kezelőgombjait lássam. Elbotorkáltam én a pa800-al sötétben is, de a pa3xLe kijelzőjének olyan fénye van, hogy amikor a szemembe világít, akkkor semmit nem látok a hangszer gombjaiból ( még amelyikk világít abból sem ).
Asterix!
Egyszer már feltetted ide és nekem tetszett. Akkor azt mondtad, hogy lesz majd, de azóta elfelejtettem rákérdezni. Mennyi az ára?
Én nem ilyenre gondoltam, hanem ami több fényt ad, hogyha tök sötét van, akkor legalább a hangszer kezelőgombjait lássam. Elbotorkáltam én a pa800-al sötétben is, de a pa3xLe kijelzőjének olyan fénye van, hogy amikor a szemembe világít, akkkor semmit nem látok a hangszer gombjaiból ( még amelyikk világít abból sem ).
Asterix!
Egyszer már feltetted ide és nekem tetszett. Akkor azt mondtad, hogy lesz majd, de azóta elfelejtettem rákérdezni. Mennyi az ára?
-
vili2105
- VIP
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Qgli!
Ez olyan lámpa.
Mi úgy haszáljuk, hogy a hangfal tetején található m10-es csavarra csináltam egy méteres menetes szárat, azon van. Ígyoldalról megvilágítja az egész zenekart, lehet mellette olvasni is, és mind a négy zenészt megvilágítja.
Csak azért veszünk most még egyet, hogy mindkét oldalról meg legyen egyformán világítva a színpad.
Egy fény is bőven elég, csak szebb ha két oldalról jön a fény, meg jobban lehet variálni a színeket.
Hidd el nekem, ha teli színben világít, akkor dúrva ez a lámpa.
Az autómata program nem a legjobb benne, de ha dmx vezérli szuper, vagy ha fix színt állítasz rajta, akkor brutál!
Ez olyan lámpa.
Mi úgy haszáljuk, hogy a hangfal tetején található m10-es csavarra csináltam egy méteres menetes szárat, azon van. Ígyoldalról megvilágítja az egész zenekart, lehet mellette olvasni is, és mind a négy zenészt megvilágítja.
Csak azért veszünk most még egyet, hogy mindkét oldalról meg legyen egyformán világítva a színpad.
Egy fény is bőven elég, csak szebb ha két oldalról jön a fény, meg jobban lehet variálni a színeket.
Hidd el nekem, ha teli színben világít, akkor dúrva ez a lámpa.
Az autómata program nem a legjobb benne, de ha dmx vezérli szuper, vagy ha fix színt állítasz rajta, akkor brutál!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Zeneboy
- Moderátor
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Szia Qgli!
Keresd meg Boros Sz. kollégámat a facen az ismik között..nézd meg a képek között. A dupla szettje állványostul eladó. Azt hiszem 15-20 körül hirdette meg...
Olyan állványon van amit kiveszel egy táskából fixen rajta a két kis led pár , felhúzod a hangfal alá a csőre megszorítod a csavarra, tápot neki, meg ha azt szeretnéd, hogy egyszerre keverje a színeket akkor xlr-xlr kábellel összekötöd. Dmx vezérléses... Nem kell többet keresgélni a gombokat...
Nekem van 2 ilyen, ez elég mert 2 másikat venne helyettük, hogy többféle legyen..
Keresd meg Boros Sz. kollégámat a facen az ismik között..nézd meg a képek között. A dupla szettje állványostul eladó. Azt hiszem 15-20 körül hirdette meg...
Olyan állványon van amit kiveszel egy táskából fixen rajta a két kis led pár , felhúzod a hangfal alá a csőre megszorítod a csavarra, tápot neki, meg ha azt szeretnéd, hogy egyszerre keverje a színeket akkor xlr-xlr kábellel összekötöd. Dmx vezérléses... Nem kell többet keresgélni a gombokat...
Nekem van 2 ilyen, ez elég mert 2 másikat venne helyettük, hogy többféle legyen..
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Üdv,
a 10-20ezer forintos LED Par derítőknél mennyire fontos a ventilátor? Mi van akkor, ha pl a zajos működés miatt kikötöm?
a 10-20ezer forintos LED Par derítőknél mennyire fontos a ventilátor? Mi van akkor, ha pl a zajos működés miatt kikötöm?
- Zeneboy
- Moderátor
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Nem is melegszik..azoknak minek? 
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
A LED technológia lelke a megfelelő hűtés. Bármilyen LED fényforrást vásároltok, mindig azt nézzétek meg először, hogy milyen a hűtése! Pl. Ha egy 10 W-os LED villanykörtének nincsenek vaskos fém hűtőbordái, csak valami ócska műanyag burkolata, akkor ne vegyétek meg, annyit sem fog bírni, mint egy jobb fajta kompakt fenycső. LED szalagokat is csak hővezető sínre szabad szerelni, mert enélkül nagyon hamar tönkremegy. A nagyobb teljesítményű LED fényforrások esetében (mint amilyenek a fénytechnikában használt smd vagy cob LED-ek) fokozottan fontos a megfelelő hűtés.
Szóval nem érdemes kikötni a ventillátort. Inkább próbáld meg kitakarítani és egy kis wd40-el befújni...
Szóval nem érdemes kikötni a ventillátort. Inkább próbáld meg kitakarítani és egy kis wd40-el befújni...
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR18, Sennheiser E865, E835, Electro-Voice RE510, Shure Sm58, Turbosound NuQ122-AN, QSC K12.2, QSC CP8, FBT X-SUB115 SA, dB Opera 10, LED-es PAR és robotlámpák, wifi-s fényvezérlő, füst, stb…
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Na igen, pont ezért gondoltam arra, simán csak kikötöm. Aztán több helyen olvastam a hűtés fontosságáról - ahogy beejaybudai is írja - és merült fel bennem a kérdés.Zeneboy írta:Nem is melegszik..azoknak minek?