Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Fénytechnika

Fény- és látványtechnikai megoldások

Moderátor: Moderátorok

Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1893 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Re: Fénytechnika

Hozzászólás: # 58522Hozzászólás Karesz
2018.06.26. 18:46

Nekem a soundking van,semmi bajom vele,igaz nehezet még nem raktam rá.Most a hétvégén felteszek rá 2 db mini robotlámpát,4kg körül van darabja,meglátjuk birja-e :D

djkoxi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Denon-Pioneer
Adott köszönetek: : 162 alkalommal
Kapott köszönetek: : 87 alkalommal

Hozzászólás: # 58523Hozzászólás djkoxi
2018.06.27. 06:49

Szülinapi buli.jpg
https://www.hangszerdiszkont.hu/feny/fe ... ai-allvany
Ilyet használok, csak Showlite márkanevezetűt. Ha magasra emeled fontos a stabilitás. Távirányítós konnektorokkal kapcsolom a fényeket.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 58525Hozzászólás Mcmiki
2018.06.27. 08:49

Nekem Athletic Ls-4KIT fényálványom van, kb 7 kg a súlya, de nagyon stabil, 3,20 méterig emelhetö és nem is vészes az ára!
Csak ajánlani tudom,ezt a tipust!

Üdv. Miki!

djkoxi
Kiemelt tag
Hangszer: Denon-Pioneer
Adott köszönetek: : 162 alkalommal
Kapott köszönetek: : 87 alkalommal

Hozzászólás: # 58799Hozzászólás djkoxi
2018.07.23. 18:10

https://de.aliexpress.com/item/90-watt- ... autifyAB=0

Vásároltam egy ilyen fényeffektet. Látványos, kicsi, könnyű, nagy fényerő, széles lefedettség. Zenészeknek is jó alternatíva lehet a hangulat fokozására.

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1893 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 58800Hozzászólás Karesz
2018.07.23. 18:17

Nem lehet rossz,én egy mini robotot vettem a múltkor,7 ledes,15w ledenként.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 41
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1889 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2908 alkalommal

Hozzászólás: # 60884Hozzászólás Asterix
2019.02.16. 12:32

vigo01
VIP
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 241 alkalommal
Kapott köszönetek: : 415 alkalommal

Hozzászólás: # 67733Hozzászólás vigo01
2021.08.07. 21:37

https://www.electronic-star.hu/Hangtech ... AwQAvD_BwE

Valaki ezt ismi? Hátam mögé gondoltam színpadra.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Mauglidyro
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Villanycsengő, 3 fázisú elektromos brácsa
Adott köszönetek: : 86 alkalommal
Kapott köszönetek: : 444 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 68983Hozzászólás Mauglidyro
2023.01.12. 18:47

Na üdv. mindenkinek!

Hát igen, a 10 éve vásárolt Eurolite KLS200 4spotos fényünk a szilveszteri bál előtt nem sokkal megkotlott.
Jobban mondva, csak a pedálja, amit ott értünk tetten, hogy nem váltott Preset-et.

Persze idő már nem volt a renoválásra, ezért nem sokkal érkezésünk előtt a csatlakozón lévő pontokat összeérintve beállítottunk egy fix Preset-et,
aztán csak reménykedni tudtunk, hogy az éjjel nem lesz áramszünet.
Ami bejött, mert megúsztuk enélkül.

Viszont eljött a nap, hogy megnézzük, hol is hibádzik a dolog.
A kábelt végig mérve több helyen is szakadást mértünk, így hamar eldőlt, hogy a kábelt kukázni kell.
De ott kezdődik a kritérium, hogy ez bizony egy GND-vel együtt 5 eres kábel.
Na most erre a célra vehettünk volna DMX kábelt is, és annak egyik oldalát ugyanúgy fixre kötjük, mint ahogy eddig volt, de azzal a hibát előidéző tényezőt nem zárjuk ki,
mert bizony a tok oldalában nincs elegendő hely, és a tervezőt minimum elseggelném, aki ezt így kitalálta ... Jó, OKÉ, vegyünk DMX pultot ... meg a ... :dash2:
Annak idején 20-30 eft volt külön a pedál, egy DMX pult meg 100-tól kezdődik, így sem hordjuk annyiszor, mint kéne.

Felhívtuk a hangtechnikus barátunkat, oldjuk meg valahogy a problémát ...
Felmerült az ötlet, hogy használtan keressünk pedált a cuccoshoz.
Hát az esélytelenek nyugalmával láttam neki a Google keresésnek, miközben egész másra bukkantam.
Rögtön az első találatok közt találtam hosszabbító kábelt, amelynek echte ugyanolyan volt a csatlakozása, ráadásul 10 eft-ért vesztegették.
Kosárba be, GLS automatához ki, Paypass, hazahoz!

Közben megérkezett az Elimextől az 5 pines XLR csatlakozó, meg a hozzávaló aljzat.
Ma meg nagyfaterrel együtt nekiálltunk a procedúrának.
Nagyjából 1 Nitro-s Monster-rel, meg 2 órahosszával később a következő lett a végeredmény.
Ami nem látszik a fotón, hogy sajnos a házból is kellett kivágni, mivel az alsó résznek a pereme már felfeküdt volna az aljzatra.
Így a 6 csavarból már csak 5 tartja a tetejét, de annyi baj legyen.
kép.png
kép.png
kép.png
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Qu16, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 1x Turbosound Milan M15b

Mauglidyro
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Villanycsengő, 3 fázisú elektromos brácsa
Adott köszönetek: : 86 alkalommal
Kapott köszönetek: : 444 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70251Hozzászólás Mauglidyro
2025.01.10. 15:33

A sztorinak idén lett még egy folytatása is, ahol már egy másik kollégának ugyanezen gyártónak ugyanezen berendezése hibásodott meg.

A nehezítés most az volt, hogy a korábban említett készre szerelt hosszabbító kábelt mostanra itthon már kifuttatták,
Így további 2-3 tétellel lett hosszabb az idei bevásárló lista, illetve találnunk kellett megfelelő minőségű kábelt a feladatra.

Egy kis háttérsztori.

Ez a cucc korábban Malkóé volt, ám 6-7 éve egy közös ismerősünk és zenészkollégánk arzenálját erősíti.
Ha összeszámolom, akkor ez a cucc idén már a 15. évét tapossa, és még le merem fogadni, hogy ugyanennyit még simán el fog menni.
A sztori nagyjából megegyezik a miénkkel, buli előtt vette észre, hogy a pedál semmit nem csinál, ha már ott volt, akkor elvillogott a start preseten, (amitől a készülék továbbra is működőképes!)
de szerette volna megjavíttatni azt, ám ekkor még nekünk is működött a fényünk, illetve hogy így járt, erről nem is tudtunk.

Elirányították őt egy kontakthoz, aki kereskedő, illetve "javít" is ilyen cuccokat.
Tán 1 hét pihentetés után, rámondta az illető, hogy sokkal komolyabb problémája van, ami miatt nem javítható, újat kell vásárolni.
Nos ez egy kissé erős válasz én úgy gondolom, főleg, hogy viszonylag fillérekből javítható a probléma.
A fényen található GX csatlakozó pinek össze érintgetésével azonnal kiderült volna, hogy a pedál a bűnös,
ehelyett egy felesleges vásárlásba kényszerítette a kollégát, nyilván tudta a delikvens, hogy a kollégának vállalkozása van, így a költségeket le tudja írni,
de csak azért mert vállalkozó, azért még nem kéne lehúzni, és célszerű lenne tájékoztatni, hogy a javítást csak a gyári minőségében nem lehet megoldani,
amúgy meg erre egy barkácsolni kész vállalkozó szellemű ember (ez lennék én) egy 5 perces HESTORE bevásárlással megoldja ezt a problémát.
Így decemberben két ünnep között elhozta a beteget, illetve visszahozta a mi Eurolite-unkat is, amit még abban a hónapban kért kölcsön egy bulira, ahova több fény kellett.
Ami meg a projektet illeti, minekután felvázoltam a lehetséges megoldásokat, a kollégától szabad kezet kaptam, egyetlen kikötése volt, hogy MŰKÖDJÖN!

Jöjjön néhány cikkszám, mennyiség és ár.

GX16-5P-F csatlakozóból (a fény pedál kábel végén található csatlakozóval azonos) 2db, összesen 1278Ft (sajnos 6mm átmérőnél nagyobb kábelt nem fogad, így korlátozódtak a lehetőségeim)
GX16-5P-M aljzatból (a fényen található GX16 aljzattal azonos darab) 1db, ami 639Ft
LIYCY 5X0.25mm2 árnyékolt vezérlőkábel, 10m összesen 5052Ft (sajnos szürke, de annyi baj legyen, ha valakinek nem tetszik, vegyen rá kábelharisnyát.)
8/4mm BK 8mm/4mm-es zsugorcsőből 1 méter a kábelvégekre, hogy védjük a kötéseket a zárlattól, illetve a megtöréstől 200ft-ért.
Szállítással, utánvéttel mindez 9196 Ft

Végezetül az elkészült végeredmény így néz ki.
A kolléga a munka utolsó fázisait már videóhívásban követte, és látván hogy működik a cuccos,
majd kiugrott a bőréből. Nem győzött hálálkodni, hogy egy olyan problémát sikerült megoldanom, amit a fent említett delikvensnek nem állt érdekében megjavítani.
kép.png
kép.png

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Qu16, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 1x Turbosound Milan M15b

Új hozzászólás