Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Fénytechnika

Fény- és látványtechnikai megoldások

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 41
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Fénytechnika

Hozzászólás: # 14891Hozzászólás Asterix
2013.06.13. 12:33

Jó az a fény, csak nehéz, mint a dög. És azért egymagában kevés.Pár évig én is használtam.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 15002Hozzászólás vili2105
2013.06.19. 12:21

Sziasztok!
Mi is mindig nagy gondban voltunk a fény kérdéssel.
Régebben 8db 300Wattos par 56 halogént használtunk, majd 6 db 500Wattos Par64-et.
Ezekkel több gond is volt.
Egyrész kényesek a szállításra, és drága az égő bele, másrészt ha kisebb helyen játszol, zártabb szinpadon, akkor olyat fűtt hogy a hajad leég.
Harmadrészt, és ez volt a legnagyobb gond vele, hogy sok helyen 16A-os kismegszakító van a szinpadhoz. Na ezt úgy vágja le, hogy öröm hallgatni (mert látni nem lehet a sötét miatt!! :xx: :dash2: :lol: ).
Jelenleg 4 db Stairville LED Par64 10mm Chrom RGB-t használunk, amit szeretnék bővíteni majd.
Jók ezek a ledes lámpák, csak a hideg fényük miatt kicsit gyengébb a fény, viszont ha színt akarsz a szinpadon, hát tökéletes.
A vak sötét termekben meg azt gondoltam ki, hogy felrakok 2 kis reflektort tescósat, praktikereset, akármilyet, amit letompítok fényerőbe, hogy adjon egy kis természetes szórt fényt a szinpadra.
Mondjuk nálunk nem jellemző a vak sötét a termekben, mert ahol játszunk lagzikban, meg alapítványi bálokban, nem a vaksötét terem a jellemző, mindig van egy kis szórt fény, kis hangulatvilágítás. Az meg már pont elég.
Egyszer vittem szabadtéri buliba 2 db par56halogént 300Wattosat, mert tudtam hogy ott tényleg sötét lesz, dupla sárga fóliával egész jó fényt adott, és szépen lehetett színezni is a ledekkel.
Ez itt a reklám helye.
Itt vettük a ledes lámpákat:
http://zenepower.hu/
Thomannból hordják az árut, kicsivel drágább mintha Thomannból rendeled, de legalább magyar gari.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

edmund
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: KORG PA 4X
Adott köszönetek: : 845 alkalommal
Kapott köszönetek: : 207 alkalommal

Hozzászólás: # 15005Hozzászólás edmund
2013.06.19. 17:28

Én csak örvendeni tudok, hogy még nálunk nem divat a fénytechnika...
Lenne egy kérdésem: vajon a vendégek hány százalékát idegesíti a fénytechnika, illetve milyen százalékban kedvelik?
Mert egy vendégségben, s nem egy diszkóban...túlzottan használni...szörnyű lehet.

birolevi81
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Korg PA900
Adott köszönetek: : 205 alkalommal
Kapott köszönetek: : 118 alkalommal

Hozzászólás: # 15007Hozzászólás birolevi81
2013.06.19. 17:31

Egyetértek :?

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 15009Hozzászólás vili2105
2013.06.19. 20:40

edmund írta:Én csak örvendeni tudok, hogy még nálunk nem divat a fénytechnika...
Lenne egy kérdésem: vajon a vendégek hány százalékát idegesíti a fénytechnika, illetve milyen százalékban kedvelik?
Mert egy vendégségben, s nem egy diszkóban...túlzottan használni...szörnyű lehet.
Mi is csak szolidan egy szin egyszerre, majd szép lassan váltakoznak a színek.
Csak színezésre használjuk, szerintem úgy hangulatos, én így szeretem. Nem villog, szép színes tőle a színpad.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

edmund
VIP

Hozzászólás: # 15018Hozzászólás edmund
2013.06.20. 06:48

Jónapot Almatom!

Egyszerre lehet igaz és szörnyű. Leoltják a mindennapi világítást, és indulnak a fények. Mire is jó ez?
Saját vélemény:
1 :kevesebb fénynél jobban felszabadulnak ez emberek, tapasztalatból írom, nappali vendégség, igazi buli csak szürkülödés után :yahoo:
2: a kevesebb fény jól álcázza, hogy mennyire nem tudnak táncolni, ill. mennyire igen :PPP
3: emlékeket idéz a fiatalkori diszkós-bulikból
4: a folytonos csilli-villi mozgásra késztet, dinamika van benne
5: divat lett, már megszokott...

LInkeljetek be olyan videókat, ahol tombol a társaság , jól táncolnak.

A reklám-hasonlat, az nyugati behatás...Egyszerű a faék igaz...csak az legalább eredeti eszköz, többször kellene használni.
Mindenképp a környezet kultúrájától függ a siker. Itt Téged elhajtanának a sok csillivel, ha nem zenélnél idevalót, meg ha eloltod a lámpákat. :hit2:

edmund
VIP

Hozzászólás: # 15020Hozzászólás edmund
2013.06.20. 07:13

Hát Erdélyben barátom!
De tényleg a világítás nem változik az éjszaka folyamán, max. amikor a tortát behozzák, rossz a hasonlat a kivilágított múzeummal, kellemes világítások vannak, erre odafigyelnek.
Ugy-e milyen hatalmas kűlömbségek vannak?
De azért tényleg SOKSZOR megjegyezték Mo.-i vendégek lagzikban: itt mindenki táncos?
Ilyet ők ott nem látnak, de én is sokszor zenéltem Mo-i csoportnak...nagyon messziről felismerem a mozgásukról.
Erről már egyszer a véleményemet leírtam.
Nagyon keresek olyan videókat, ahól tisztességesen mulatnak és táncolnak...Rossz a nagyítóm lehet.

Na ha csak attól lesz hangulat akkor az tényleg ultragáz.
Megint terelődik a figyelem a lényegről: a muzsikáról és az emberekről. :cry2:

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 15037Hozzászólás beejaybudai
2013.06.20. 14:10

Szia Almatom!

A következő fényeket használom:
Ez a ledes disco gömb magában is nagyon látványos, jól elhelyezve nagy helyeket is igen jól lefed és nem kell hozzá teljes sötétség sem (ja és baromi olcsó): LED Ball
A következő lámpám egy két tükörrel szerelt pásztázó effekt, ez magában nem annyira látványos, inkább csak akkor jó ha van mellette más is: Chauvet Mayhem.
A legújabb fényem pedig egy 4 kilépőoptikás effekt, nagyobb helyen - jól elhelyezve - ez is nagyon látványos, szerintem egy darab LED Ball-al kombinálva már teljesen korrekt: Chauvet Mega Moon

Mindegyik eszköz használható automata, illetve hangvezérelt módban és DMX csatornákon is vezérelhetőek.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR18, Sennheiser E865, E835, Electro-Voice RE510, Shure Sm58, Turbosound NuQ122-AN, QSC K12.2, QSC CP8, FBT X-SUB115 SA, dB Opera 10, LED-es PAR és robotlámpák, wifi-s fényvezérlő, füst, stb…

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 15040Hozzászólás Mcmiki
2013.06.20. 16:38

Tiszteletem Jani kolléga!
Lenne egy kérdésem, ha nem zavarlak; látom felszerelted a Led Ball-okat álványra, van direkt hozzá gyárilag fül vagy fogantyú vagy külön vettél, és ha igen milyen, mert én az enyémhez nem kaptam semmi ilyesmit, csak néhány csavarnak van hely, de nem találtam normális megoldást,hogy szépen fel tudjam csavarozni az álványra csak egy szimpla huzallal kötöttem fel ideiglenes megoldásként!
Amugy gratulálok az új szerzeményhez is,nagyon szép darab, nálunk sokkal drágábba kerül ez a tipus is, mint általában az összes fény!
Köszi! :777

Üdv. Miki!

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 15045Hozzászólás beejaybudai
2013.06.20. 17:18

Szia Miki!

Nekem sincs hozzá semmilyen kengyel, vagy konzol. Úgy oldottam meg, hogy a fényállvány gyári függőleges felfüggesztő csavarját kicseréltem egy szemes csavarra (a feje helyén egy szem található) és ehhez a szemhez rögzítem a lámpát egy másik csavarral (6-os kapupánt-ot választottam, hogy ne essen át a feje a szemen, de természetesen alátéttel is megoldható és egy hatlapfejű csavarral. Esetleg szárnyas anyával, hogy könnyebb legyen a szerelése.

Kép
Kép

Amint a képeken is láthatod, nem kell teljesen meghúzni, sőt a lámpa dőlésszögét is állíthatod valmennyire azzal, hogy mennyire húzod meg az anyát.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR18, Sennheiser E865, E835, Electro-Voice RE510, Shure Sm58, Turbosound NuQ122-AN, QSC K12.2, QSC CP8, FBT X-SUB115 SA, dB Opera 10, LED-es PAR és robotlámpák, wifi-s fényvezérlő, füst, stb…

Új hozzászólás