Asterix!
Hangszerelés!
Stylusok hansgzerelésénél én általába a fülem után megyek, dob, basszer, majd a kísérő sávok sűrűség szerint csökkenő sorrendben!
Dobra kizárólag EQ, szinte semmi más. Nagyon ritkán némi reverb bizonyos testekre, de az is tényleg csak nagyon finoman. Ezen felül semmi más
(Viszont láttam extrém eseteket, hogy egyes emberbek agyon Compressorozzák a dobsávokat. Neveket nem fogok írni, de borsodban van jó pár emberke, akik ezt alkalmazzák

)
Bassusra BassAmpCabinet amit használok, hangszínként gyári basszert alkalmazok! Erről raktam is fel egy videót a Hivatalos YouTube csatornámra, "MIDI hangszerelés Rögzítés KORG Pa Hangszeren" címmel!
A kísérősávokra hangszerfüggő a dolog, hova mik a jellemzők, de többségében inkább gitárok, ezekhez való iFX-eket szoktam alkalmazni. Elvétve Synth hangszerek, ezekhez inkább valamilyen Chorus, vagy Pitch Shifter Mod.
Általában ezek jók e.piano, egyéb harmónikák, orgonák, gitárok, stb-khez is.
Fúvósokra inkább Compi szokott beválni.
Amikor nagyjából megvannak a sávok, EQ-zom, hangerőzöm őket, aztán jöhet az összehasonlítgatás!
Pa5x esetében nagy dolog a Finalizer, ezzel nagyon jól össze lehet húzgálni a külömböző stylosok, midik, mp3-ak közötti eltéréseket. Kicsi játékos, de lényegében egyszerű.
Minkét Player-be berakot a fájlokat, átmégy a Finalizer részbe, aztán tologatod egyik Player-ből a másikba, és szükség szerint állítod a Finalizer Limitert, és az EQ-t. AMikor kész vagy, elmented!
Én személyem szerint túlzottan még nem foglalkoztam vele, de valószínű, ha lesz ráértebb időm, kicsit elbabráskodom majd vele
---
Fülmonitor!
Minél többet késlelteszt annál zavaróbb lesz!. Én nem alkalmazok ilyesmit, egy az egybe jön ami kifelé is, pontosan ugyanakkor!
Egyedül a SUB-ot szoktam késletetni, ha esetleg térben előrébb kell helyezni a top ládáktól, de amióta digit pultom van, talán kétszer volt rá alkalom, mert a SUB ládát majd 2 méterrel előrébb kellett raknom, mint a top ládákat, valamint egy alkalom volt, amikor a SUB ládát kb 3 méterrel hátrébb tudtuk csak rakni (sarokba kellett pakolni) akkor viszont a top ládákat késleltettem megfelelően! 10 éve használok digit pultot!