|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- csepi
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Millió verziót megsasoltam, füleltem....
Emelett ami döntött: nagy felület(15"), mégis pici súly(12kiló), óriási hangnyomás-hangerő(130db), nagyon szép magasak, és kis buliban tényleg elegendő mély.
Az ára 200 alatt. És hát a normális aktív motyó nem olcsó móka, ennyiért ilyen paraméterekkel nem nagyon kapsz semmit.
Emelett ami döntött: nagy felület(15"), mégis pici súly(12kiló), óriási hangnyomás-hangerő(130db), nagyon szép magasak, és kis buliban tényleg elegendő mély.
Az ára 200 alatt. És hát a normális aktív motyó nem olcsó móka, ennyiért ilyen paraméterekkel nem nagyon kapsz semmit.
- csepi
- Kiemelt tag
Még csak annyit, h pénzem több lenne, meg nem lennék lusta disznó 30 kilós falat cipelni, lett volna 1-2 ötletem. 
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
CSepi! Az ára csak 200 alatt? Még jó, hogy lehet kapni!
Magyarul párban akkor mennyi is? 400 alatt közel?
Viccet félre téve, semmi baj az árával persze ha a megfelelő minőséget hozza!
Viccet félre téve, semmi baj az árával persze ha a megfelelő minőséget hozza!
- csepi
- Kiemelt tag
Ennyi... Figyu aktív Qsc, Yami Dsr és társai, 2-300 ezer-től indul...per darab
- csepi
- Kiemelt tag
Allen & Heath PA20-CP mennyi?
No ugye... ide az nem kell, ha pl az énked szintiről kevered...
Én mondjuk használok egy dyna keverőt, de passzív rendszert használva is u-ott jössz ki. Mennyi egy jó végfok? 200.000
Bár az aktív-passzív téma mindenkinek saját döntése... 15 évig passzívat vittem. Ma már nem vennék.
No ugye... ide az nem kell, ha pl az énked szintiről kevered...
Én mondjuk használok egy dyna keverőt, de passzív rendszert használva is u-ott jössz ki. Mennyi egy jó végfok? 200.000
Bár az aktív-passzív téma mindenkinek saját döntése... 15 évig passzívat vittem. Ma már nem vennék.
- Adames
- Kiemelt tag
Az aktív hangfalakban két dolgot nem csipáztam.
1. Még külön 230-as hosszabbítót is kellett ugyebár mindegyikhez berakni.
2. Műanyag hangzásuk volt mindnek.
Van már fából készült is, de az ugyebár még olcsóbb.
1. Még külön 230-as hosszabbítót is kellett ugyebár mindegyikhez berakni.
2. Műanyag hangzásuk volt mindnek.
Van már fából készült is, de az ugyebár még olcsóbb.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Sziasztok!
Az alap problémája minden helynek más! Az sem mindegy Bandpass vagy bass reflex stb a kialakítása a subnak! Ha kettő van mi a jó megoldás? Színpadon vagy lent? Nekem is lent eddig jobban bevált! Arra figyelek mindig csak előtte van lerakva, a meglévő rendszernél meg figyelek arra is milyen a lesugárzási szöge a topoknak és a suboknak! A subokkat egymás mellé 1,5 -2 -3méter /terem függő/ vonalban teszem le! Ha 2 szélén van pláne ...Picit Rám fordítva, bár hangerő függő sajnos a terem bizonyos részén többségében a táncparkett közepében vagy végében kioltják az egymás ellen dolgozó mélyek!
Most hétvégén egy döngős alulába megyek! Legutóbb 4 topot L alakba egymástól kb 4 méteres távolságba raktuk szét! 1 Sub rövid oldalon előttünk! Nagyon szépen szólt bárhol hallgattuk!
Most egyedül megyek.. Megpróbálok játszani azzal, hogy egymásra teszem magam elé a 2 subot fektetve, így még nem takar ki, de védeni is fog:) Lehet keresztbe fordítom egymáson, és az egyiket 180-as fázissal átkapcsolom ! Korábban egyeüdl 2 subbal vonalba nem hozta a kívánt hatást!
APi!
Kontroll? Ha valamit állítasz az jó kell szóljon kifelé! Akkor miért ne hallgassam a kontrollt? Pláne, ha azon az éneket sokkal jobban hallom, mert úgy van állítva az eq... Minek döngjön a fülembe minden freki! Mellesleg a füles kimenetéről egy sztereó csatival kábellal, a végén közös monora kötve mindent hallok, nem monoba!
CSepi!
Legyen vele szerencséd!
Remélem nagy hangerőn is elégedett leszel vele és nem érzed a műanyag könnyű jellegét!
Adames!
Lite 15? Neked a 12"es van! A 15" azért egy jó meghajtással odavág..De az ára is jelzi! B. 350eft... Még nettóba is húzós!
Azért egy normális digi keverő, és egy digi végfokkal odavágna jó pár aktívnak..
De hasonlítsd össze egy aktív változattal ne a passzívval!
És itt jön Csepi amit mond! Bizony egy jó passzív motyó is min. annyiba van mint egy aktív! Ráadásul továbbra is az van, ha egy passzív cuccnál megáll valami lásd végfok vagy keverőerősítő stb, és nincs tartalék buli állj! Aktívnál meg most ha kell kontroll felteszem az egyik helyére, és rosszabb minőségben ugyan sztereóban halkabb hangerőn egyik oldalt befejezném a bulit!
Adames: A mostani ládáknál van connekt továbbfűzési lehetőség! Egy egy 5-10 méteres egyes elosztót elég elvinni és onnan egy tápkábellal összekötni ! Ez azért nem olyan gáz! Van akinek a jelkábel is így van csoportkábelnak megcsinálva! Letekeri összedug és ennyi!
Az alap problémája minden helynek más! Az sem mindegy Bandpass vagy bass reflex stb a kialakítása a subnak! Ha kettő van mi a jó megoldás? Színpadon vagy lent? Nekem is lent eddig jobban bevált! Arra figyelek mindig csak előtte van lerakva, a meglévő rendszernél meg figyelek arra is milyen a lesugárzási szöge a topoknak és a suboknak! A subokkat egymás mellé 1,5 -2 -3méter /terem függő/ vonalban teszem le! Ha 2 szélén van pláne ...Picit Rám fordítva, bár hangerő függő sajnos a terem bizonyos részén többségében a táncparkett közepében vagy végében kioltják az egymás ellen dolgozó mélyek!
Most hétvégén egy döngős alulába megyek! Legutóbb 4 topot L alakba egymástól kb 4 méteres távolságba raktuk szét! 1 Sub rövid oldalon előttünk! Nagyon szépen szólt bárhol hallgattuk!
Most egyedül megyek.. Megpróbálok játszani azzal, hogy egymásra teszem magam elé a 2 subot fektetve, így még nem takar ki, de védeni is fog:) Lehet keresztbe fordítom egymáson, és az egyiket 180-as fázissal átkapcsolom ! Korábban egyeüdl 2 subbal vonalba nem hozta a kívánt hatást!
APi!
Kontroll? Ha valamit állítasz az jó kell szóljon kifelé! Akkor miért ne hallgassam a kontrollt? Pláne, ha azon az éneket sokkal jobban hallom, mert úgy van állítva az eq... Minek döngjön a fülembe minden freki! Mellesleg a füles kimenetéről egy sztereó csatival kábellal, a végén közös monora kötve mindent hallok, nem monoba!
CSepi!
Legyen vele szerencséd!
Adames!
Lite 15? Neked a 12"es van! A 15" azért egy jó meghajtással odavág..De az ára is jelzi! B. 350eft... Még nettóba is húzós!
Azért egy normális digi keverő, és egy digi végfokkal odavágna jó pár aktívnak..
És itt jön Csepi amit mond! Bizony egy jó passzív motyó is min. annyiba van mint egy aktív! Ráadásul továbbra is az van, ha egy passzív cuccnál megáll valami lásd végfok vagy keverőerősítő stb, és nincs tartalék buli állj! Aktívnál meg most ha kell kontroll felteszem az egyik helyére, és rosszabb minőségben ugyan sztereóban halkabb hangerőn egyik oldalt befejezném a bulit!
Adames: A mostani ládáknál van connekt továbbfűzési lehetőség! Egy egy 5-10 méteres egyes elosztót elég elvinni és onnan egy tápkábellal összekötni ! Ez azért nem olyan gáz! Van akinek a jelkábel is így van csoportkábelnak megcsinálva! Letekeri összedug és ennyi!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Adames
- Kiemelt tag
15"-osom van Zsolti! A nyár végén lecseréltem a 12-eset, és erről beszéltem, hogy pont ezért szubot már egyáltalán nem is használok, és meg sincs az se.
Azért a 2x500-as keverőerősítő tud ám rendesen szólni hidd el a 700 wattos Geriken már!
Buliba meg max veszek majd egy aktívat a biztonság kedvéért. Kontrollnak jó lesz, meg biztosítéknak ha a kötél szakad.
Azért a 2x500-as keverőerősítő tud ám rendesen szólni hidd el a 700 wattos Geriken már!
Buliba meg max veszek majd egy aktívat a biztonság kedvéért. Kontrollnak jó lesz, meg biztosítéknak ha a kötél szakad.
- Stewee
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Nord Stage EX88,Ketron SD5,Korg Trinity Plus
- Adott köszönetek: : 24 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Én most Solton Aart szériát újitottam a JBL után.amilyen ügyes,kis falak, olyan frankó hangjuk van.
Aart 88-as topok(toponként 2 db 8colos hangszóró,meg egy tölcsér), és egy 15 ös sub.aktiv cucc,és az 54 kilós falak után, megkönnyenbülés:)
Én most Solton Aart szériát újitottam a JBL után.amilyen ügyes,kis falak, olyan frankó hangjuk van.
Aart 88-as topok(toponként 2 db 8colos hangszóró,meg egy tölcsér), és egy 15 ös sub.aktiv cucc,és az 54 kilós falak után, megkönnyenbülés:)
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Az aktív és passzív rendszereknek is megvannak az előnyei és hátrányai egyaránt. Én nem változtatnám meg a bevált rendszeremet, hogy aktívra cseréljem, egyrészt mivel szinte mindent kukába kellene dobni, egy aktív valamire való rendszer pedig arany árban van. Keverő ahhoz is kell, ha zenekarod van, bizonyos szint alá azzal sem mennék. A kontroll ládák maradhatnának, de azt ebbeN az évben vettem úgy hogy nem igazán kellene kidobálni.
Se vezetékelés szempontjából, se tartalékképzés szempontjából nem látom, hogy miért lenne az én esetemben jobb egy aktív motyó. Mondjuk elég spec helyzetekre és felállásokra kell készen lennem, de szerintem a legtöbben így vannak ezzel, többféle felállásban és zenében játszanak.
Kis klubok, csak LiveS és PM600.2, nagyobb termek liveS + Lite sub pm600.2 + VLP1500 végfok, 2 kontrol aktív fal.
Élőbandánál + 1 keverő. Tehát max a végfokot kiváltanám a nagyobb bulikban aktív ládákra de a Dynacordot akkor is vinnem kellene, vagy egy keverőt helyette a billentyűket bekeverni akkor meg minek.
a tartalék így is meg van egyrészt a 2x200 aktív kontrolban másrészt a pm600-ban mint erősítő, vagy keverő, és az Inter-M 12.4.2 keverőben. bármi esik ki, azonnal van helyére valami. Egyedül én vagyok pótolhatatlan elem a rendszerben.
))))))))))
Se vezetékelés szempontjából, se tartalékképzés szempontjából nem látom, hogy miért lenne az én esetemben jobb egy aktív motyó. Mondjuk elég spec helyzetekre és felállásokra kell készen lennem, de szerintem a legtöbben így vannak ezzel, többféle felállásban és zenében játszanak.
Kis klubok, csak LiveS és PM600.2, nagyobb termek liveS + Lite sub pm600.2 + VLP1500 végfok, 2 kontrol aktív fal.
Élőbandánál + 1 keverő. Tehát max a végfokot kiváltanám a nagyobb bulikban aktív ládákra de a Dynacordot akkor is vinnem kellene, vagy egy keverőt helyette a billentyűket bekeverni akkor meg minek.
Buba