A Hercules nagyon jó állványokat gyárt, és egyébként a Z állvány szerintem az egyik legjobb állvány fajta, én is azt javasolnám neked. Én is Z állványt használok, de csak egy hangszerrel.vigo01 írta:Sziasztok
Szerintetek az én 2 hangszeremhez milyen állvány lenne optimális? Ezeket nézegettem
https://m.muziker.hu/hercules-ks410b
https://m.muziker.hu/on-stage-ks9102
https://hitspace.hu/jaspers-keyboard-stand-2d-120b.html
https://www.opushangszer.hu/euromusic-e ... lvany.html
Ilyen bárszéket használnék hozzá
https://goo.gl/images/kDeFnZ
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
slager
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: billentyű
- Adott köszönetek: : 8 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 12 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 104
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Praktikusabbnak is tűnik a hercules, de a felső szint dőlése fix csak 2 fokozatban állítható, vízszintes meg még egy.
Hosszú távon most jobbnak találom a jasperst, remélem nem bãnom meg, hogy ilyen nagy állványt veszek.
Hogy silver vagy black, az még egy kérdés.
Hosszú távon most jobbnak találom a jasperst, remélem nem bãnom meg, hogy ilyen nagy állványt veszek.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
-
slager
- Újonc
Két szürke hangszerhez jobb egy fekete állványvigo01 írta:Praktikusabbnak is tűnik a hercules, de a felső szint dőlése fix csak 2 fokozatban állítható, vízszintes meg még egy.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
25- 30 évvel ezelőtt ilyen állványokat használtunk. De az akkoriakat nehézkes volt szállítani, vagy teljesen szétszedett állípotból nehézkes és időt igénylő volt a telepítése. A mai modern állványok jól néznek ki, amire kell használhatóak is és 20 másodperc alatt fel van állítva.... 
-
slager
- Újonc
Sziasztok!
Használ itt valaki TC-Helicon Harmony M vagy Voicelice Touch énekeffektet?
Mi a tapasztalat ezekkel kapcsolatban? Miben különbözik a kettő? (számomra nem teljesen egyértelmű)
Köszi.
Használ itt valaki TC-Helicon Harmony M vagy Voicelice Touch énekeffektet?
Mi a tapasztalat ezekkel kapcsolatban? Miben különbözik a kettő? (számomra nem teljesen egyértelmű)
Köszi.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
A Harmony M elsősorban vokálszólamokat tesz az énekre, az M széria ezt midi alapon teszi, billentyűn lefogott harmónia alapján. A Touch ennél sokkal átfogóbb énekmulti, elsősorban kreatív szólóénekeseknek való, előlapi panelről kapcsolható hatásokkal, de vezérelhető midivel is. Használtuk, nagyon jó. A 2 es széria újabb algoritmusokat tartalmaz, és több memóriahelyet. A YouTube tele van remek demókkal, ajánlom figyelmedbe!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
slager írta:Sziasztok!Használ itt valaki TC-Helicon Harmony M vagy Voicelice Touch énekeffektet?
Köszi.
Annyival egészíteném ki Csabi írását, hogy a Harmony-M is tud MIDI nélkül is (úgymond) automata üzemmódot. És akkor is elég jól hozza a szólamokat. Sőt, alapértelmezésben ez a beállítása és ezt lehet átkapcsolni MIDI vezérlésre is.tacso írta:A Harmony M elsősorban vokálszólamokat tesz az énekre, az M széria ezt midi alapon teszi, billentyűn lefogott harmónia alapján. A Touch ennél sokkal átfogóbb énekmulti, elsősorban kreatív szólóénekeseknek való, előlapi panelről kapcsolható hatásokkal, de vezérelhető midivel is. Használtuk, nagyon jó. A 2 es széria újabb algoritmusokat tartalmaz, és több memóriahelyet. A YouTube tele van remek demókkal, ajánlom figyelmedbe!
Érdemes elolvasni a leírását a beállítások végett, megtalálható benne.
Üdv.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
phantie
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: gitár
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
Sziasztok!
Volna egy kérdésem: egy régi technics cd lejátszót szeretnék használni, de nincs erősítőm. Arra gondoltam, hogy valahogy rákötöm a laptopomra. lehet ilyet? Vagy csak spárgával?
Találtam egy ilyet a neten: PDX015, ami egy előerősítő. Ezzel sikerülhet?
ha valakinek volna valamilyen javaslata akkor megköszönöm,
phantie
Volna egy kérdésem: egy régi technics cd lejátszót szeretnék használni, de nincs erősítőm. Arra gondoltam, hogy valahogy rákötöm a laptopomra. lehet ilyet? Vagy csak spárgával?
ha valakinek volna valamilyen javaslata akkor megköszönöm,
phantie
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia.phantie írta:Sziasztok!Volna egy kérdésem: egy régi technics cd lejátszót szeretnék használni, de nincs erősítőm. Arra gondoltam, hogy valahogy rákötöm a laptopomra. lehet ilyet? Vagy csak spárgával?
Nincs rá szükség.
Az előerősítőre akkor lenne szükséged ha régi BAKELIT lemezjátszót - aminek nem vonali szintű (750mV), hanem úgymond alacsony jel-szintű (PHONO) kimenete van - kötnél egy hangkártya vonaljel szintű (LINE IN) bemenetére. De a legtöbb laptop-on nem vonali bemenet hanem mikrofon bemenet található ami alapból tartalmaz egy előerősítőt, vagyis a BAKELIT lemezjátszót oda simán lehetne kötni, míg a CD lejátszót nem!!!
Amit belinkeltél kimondottan BAKELIT (LP) lemezjátszóhoz ajánlott pre-amp.
Viszont ezen az áron (sőt olcsóbban is) már tudsz venni egy USB-s hangkártyát amin van LINE IN csatlakozó is és ily módon kötöd a laptopra a CD lejátszót. Így nem lesz a laptop mikrofon bemenete túlterhelve és nem megy tönkre, ráadásul szebben is fog szólni.
Ráadásul a laptopok hangkártya ki- és bemenete hajlamos a földhurok (brumm) kialakulására és ez miatt zajos a hangátvitel!
Üdv.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
phantie
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: gitár
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
Kedves Lalikirály!
Köszi a hozzászólást! Van egy külső hangkártyám, egy UR22 mk II-es. A lejátszóhoz volt egy kábel bal/jobb csatlakozóval, ami egy midiben végződött. Ezt kötöttem össze a külső hangkari midi in-vel, de nem hallottam semmit. Tekergettem a potikat de nem hallottam a cd lejátszót. Nem tudom, mit csinálok rosszul.
Természetesen cd-t is raktam bele, és el is indítottam.
phantie
Köszi a hozzászólást! Van egy külső hangkártyám, egy UR22 mk II-es. A lejátszóhoz volt egy kábel bal/jobb csatlakozóval, ami egy midiben végződött. Ezt kötöttem össze a külső hangkari midi in-vel, de nem hallottam semmit. Tekergettem a potikat de nem hallottam a cd lejátszót. Nem tudom, mit csinálok rosszul.
Természetesen cd-t is raktam bele, és el is indítottam.
phantie