|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- edmund
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 82
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Egyelőre a kisebb feszültségű transzformátorokkal kisebb az alapzaj.A mérés alatt nem volt minden csatorna használatban, csak 2 a négyből. Fx sem volt az alatt használva. Laptopról muzsika. És aktív hangfal rákötve, persze. A kísérlet folytatódik. 
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 82
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Ismeri-e valaki közületek az Alto keverőket, pontosabban a Live 1604 és a Zmx 154 fx/usb típusokat?
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Edmund!
Nekem volt ALTO L-12 keverőm. Ahogy nézem egy az egyben ugyan az mint az általad hivatkozott Zmx 154 fx/usb típus, csak az enyém 12 csatornás volt, ez meg 16. Illetve a festése ennek fekete, az enyém ezüst volt. De az összes poti, aljzat és kapcsoló elhelyezkedése és funkciója ugyan az, mint az L-12-é.
Mielőtt anno megvettem utána olvastam, érdeklődtem. Eredetileg olasz márka, de a mai valóságban kínai. Az Altot kicsit a Behringer, Phonic fölé pozicionálják, bár nekem a potik, kapcsolók minősége hasonló benyomást keltett. (Használtam több Behringert is korábban.) Nekem például a grafika szitázása kicsit félre volt csúszva.
Szolgáltatásban jók, és az eq-k is elég széles tartományban szabályoznak. A zaja sem vészes míg nem használod a 9-sávos master eq felső csúszkáinak kiemelését. De ez így van a drágább Mackie keverőmnél is. Az effektek között sok a sallang, és még nem digitális a kiválasztásuk, hanem két forgó kapcsoló van. Az egyikkel a fő csoportokat választod, a másikkal az alprogramokat.
Nekem előjött egy olyan hibája, hogy néha bekapcsoláskor, vagy ha kicsit túlhajtottam az effekt bemenetét, akkor elment az effekt. Majd 5-10 perc múlva visszajött. De később már egyre lassabban. (Érdekes a Mackie-m is néha csinált már ilyet, de annál egy ki/be kapcsolás segít.)
Tehát az ár tükrözi a minőséget. De ezt csak az L-12 / Zmx 154 párosról írtam.

Nekem volt ALTO L-12 keverőm. Ahogy nézem egy az egyben ugyan az mint az általad hivatkozott Zmx 154 fx/usb típus, csak az enyém 12 csatornás volt, ez meg 16. Illetve a festése ennek fekete, az enyém ezüst volt. De az összes poti, aljzat és kapcsoló elhelyezkedése és funkciója ugyan az, mint az L-12-é.
Mielőtt anno megvettem utána olvastam, érdeklődtem. Eredetileg olasz márka, de a mai valóságban kínai. Az Altot kicsit a Behringer, Phonic fölé pozicionálják, bár nekem a potik, kapcsolók minősége hasonló benyomást keltett. (Használtam több Behringert is korábban.) Nekem például a grafika szitázása kicsit félre volt csúszva.
Szolgáltatásban jók, és az eq-k is elég széles tartományban szabályoznak. A zaja sem vészes míg nem használod a 9-sávos master eq felső csúszkáinak kiemelését. De ez így van a drágább Mackie keverőmnél is. Az effektek között sok a sallang, és még nem digitális a kiválasztásuk, hanem két forgó kapcsoló van. Az egyikkel a fő csoportokat választod, a másikkal az alprogramokat.
Nekem előjött egy olyan hibája, hogy néha bekapcsoláskor, vagy ha kicsit túlhajtottam az effekt bemenetét, akkor elment az effekt. Majd 5-10 perc múlva visszajött. De később már egyre lassabban. (Érdekes a Mackie-m is néha csinált már ilyet, de annál egy ki/be kapcsolás segít.)
Tehát az ár tükrözi a minőséget. De ezt csak az L-12 / Zmx 154 párosról írtam.
Üdv.: Apelláta
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Hahó!
Nem akarok senkinek a döntésébe beleszólni, csak én is épp keverő és felvevő kutatásban, keresésben ,dilemmában vagyok.
Azt gondolom, hogy az alacsony kategóriás, gyengébb minőségű keverők ideje lejárt. Mire alapozom mindezt? A mostani digitális keverős térhódítás miatt ( abszolút elérhető áron lehet venni Behringer X air 18-at, Midas-t, Presonus stb keverőket, millió szolgáltatással), az analóg keverők árai meredek lejtőre kerültek. Nagyon penge minőségű Mackie, A&H, Soundcraft keverőket látok kitéve 50.000 környékén, amikor emberek ugyan annyi csatornás analóg Behringer meg Phonic pultokat kínálnak mondjuk 10.000-el olcsóbban....
Nem akarok senkinek a döntésébe beleszólni, csak én is épp keverő és felvevő kutatásban, keresésben ,dilemmában vagyok.
Azt gondolom, hogy az alacsony kategóriás, gyengébb minőségű keverők ideje lejárt. Mire alapozom mindezt? A mostani digitális keverős térhódítás miatt ( abszolút elérhető áron lehet venni Behringer X air 18-at, Midas-t, Presonus stb keverőket, millió szolgáltatással), az analóg keverők árai meredek lejtőre kerültek. Nagyon penge minőségű Mackie, A&H, Soundcraft keverőket látok kitéve 50.000 környékén, amikor emberek ugyan annyi csatornás analóg Behringer meg Phonic pultokat kínálnak mondjuk 10.000-el olcsóbban....
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
Én ezelőtt 4 évvel vettem a Yamaha MGP16X keverőmet, ha akkor ilyen elérhető áron lettek volna a digitális keverők biztos azt vettem volna, akkor is kacsingattam a digitálisok fele, de a zsebem nem engedte meg, viszont 4 év alatt több mint felére esett az áruk.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
XR18 keverőt használok a bulikban, a templomban pedig XR16-ot. Tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Könnyen kezelhető és mindent tud, amire szükségem van.
Ma már analóg keverőt csak az vegyen szerintem, aki idegenkedik egy ilyen kütyü kezelésétől. Bár hozzáteszem, bulikban már maximum a hangerő potikhoz nyúl az ember.
Ma már analóg keverőt csak az vegyen szerintem, aki idegenkedik egy ilyen kütyü kezelésétől. Bár hozzáteszem, bulikban már maximum a hangerő potikhoz nyúl az ember.
-
djkoxi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Denon-Pioneer
- Adott köszönetek: : 162 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
Nemrég vettem hobbi célra egy ilyen keverőt: https://www.muziker.hu/mackie-profx8-v2. Nekem valahogy szimpatikusabb mint egy tabletet nyomkodni. Lehet, hogy stabil, megbízható, sokoldalú a rack-es keverő, de erre ránézek és tudom mi hol áll, egy pillanat alatt le tudom húzni a fader-t, stb. Erre a felhasználásra jobbnak találom a hagyományos keverőt.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Sziasztok!Létezik passziv sub 2 bemenettel?Külön jobb és bal bemenetre gondolok..
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Karesz!Karesz írta:Sziasztok!Létezik passziv sub 2 bemenettel?
Ha csak 1 hangszóró van a ládában akkor tuti nem!!!!!
A továbbfűzés miatt van benne a 2 csatlakozó aljzat!! Mert ez viszont megszokott, sőt nevesebb gyártóknál szabvány! Én is így építem a hangfalaimat....
Karesz írta:Külön jobb és bal bemenetre gondolok..
Ismétlem! Ha csak 1 hangszóró van a ládában akkor tuti nem!!!!!
Ha esetleg 2 és az egyik csatlakozó használatakor csak ez egyik szól , majd felcserélve a másik, akor IGEN! Bár én még ilyennel nem találkoztam....
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Én sem találkoztam még ilyennel,azért kérdeztem.Aktivban vannak ilyenek,pl:ez itt,https://www.thomann.de/intl/hu/alto_ts_212s.htm
Ebből kiindulva gondoltam,hátha passzivban is akad
Ebből kiindulva gondoltam,hátha passzivban is akad