Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 6071Hozzászólás Asterix
2012.06.16. 09:36

pap66 írta:Csehországban,ahol személyesen regisztráltak.
ircsik2@freemail.hu -ra dobj már egy mailt, mert itt nem megy át az üzenet!
Köszi.

Infinity
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Roland EXR-7s
Adott köszönetek: : 20 alkalommal
Kapott köszönetek: : 30 alkalommal

Hozzászólás: # 6073Hozzászólás Infinity
2012.06.16. 10:37

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni hangosítás vásárlása terén? Roland EXR-7s-hez szeretnék venni erősítőt + hangfalakat. Azt szeretném megkérdezni, hogy miből milyen teljesítményűt, milyen márkájút, és hol érdemes vennem?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Kellemes zenélést kívánok mindenkinek!

Roland EXR-7s

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 6074Hozzászólás Asterix
2012.06.16. 11:07

Infinity írta:Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni hangosítás vásárlása terén? Roland EXR-7s-hez szeretnék venni erősítőt + hangfalakat. Azt szeretném megkérdezni, hogy miből milyen teljesítményűt, milyen márkájút, és hol érdemes vennem?

Az első dolog a hangosítás vásárlásakor annak megállapítása, hogy mennyi az az összeg, aminél többet akkor sem szánsz rá, ha aranyból adják a hangfalakat. Ha ez meg van, utána könnyebben tudunk érdemben segíteni. ;)

Infinity
Újonc

Hozzászólás: # 6075Hozzászólás Infinity
2012.06.16. 13:03

Asterix írta: Az első dolog a hangosítás vásárlásakor annak megállapítása, hogy mennyi az az összeg, aminél többet akkor sem szánsz rá, ha aranyból adják a hangfalakat. Ha ez meg van, utána könnyebben tudunk érdemben segíteni. ;)
Én olyan 100000Ft-ra gondoltam. Nem tudom ennyiből lehet-e venni olyan felszerelést, amely szépen, tisztán szól. Ahogy olvasgattam a fórumot, úgy látom hogy egy 2*500W teljesítményű hangfalpár megfelelő lenne. Szerinted Asterix? Én nem igazán tudom ezt még megítélni. Láttam neten olyan hangfalakat, amelyek 500W-os teljesítményűek, és 30000Ft-ért már kaphatok. De láttam olyat is, amely szintén 500W-os, de 200000Ft. Nekem az arany középutat kellene megmutatni. :)

Roland EXR-7s

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 6078Hozzászólás beejaybudai
2012.06.16. 13:44

Infinity írta:Sziasztok!

Szia!

Ennyi pénzből erősítőt és hangfalakat is venni nem egyszerű dolog, csak komoly kompromisszumok árán lehetséges. Szerintem eleve csak is használt cuccokban gondolkozhatsz, mert újan legfeljebb két passzív hangfalat veszel ennyiért és akkor még nincs erősítőd! Két lehetőséged van: ha nincs keverőd (ezt nem írtad), akkor veszel valami olcsó használt keverőerősítőt (30-40e körül), a maradék pénzből pedig két használt hangfalat. Ha viszont van keverőd, akkor inkább két használt aktív hangfalat javaslok, mert nagyon megkönnyítené később a dolgod.

Pl.: Ez egy kisebb teljesítményű aktív hangfalpár 80e-ért-
Ha pedig nagyobb teljesítményt szeretnél egy kicsit több pénzért, akkor itt van ez.
Ez is jó vétel lehet, ha van belőle két darab!

Üdv.
Bee Jay Budai

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Infinity
Újonc

Hozzászólás: # 6081Hozzászólás Infinity
2012.06.16. 15:29

beejaybudai írta: Szia!

Pl.: Ez egy kisebb teljesítményű aktív hangfalpár 80e-ért-
Ha pedig nagyobb teljesítményt szeretnél egy kicsit több pénzért, akkor itt van ez.
Ez is jó vétel lehet, ha van belőle két darab!

Üdv.
Bee Jay Budai

Szia! Szerinted mennyiből lehetne kihozni megfelelő minőségű felszerelést? Pl.: egy 2*500W-os hangfalpárat, és hozzá erősítőt? Nincs keverőm.

Roland EXR-7s

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 6082Hozzászólás Zeneboy
2012.06.16. 16:03

Sziasztok!

Ennyi pénzből ne is álmodjon senki még normális cuccon!Használt passzív ládák ugyan kaphatóak de 30-40eft ért megnézném milyen keverőerősítőt lehet venni és milyen használt hangfal párat foghatunk ki!

Én csak azt mondom gyűjtögess még kicsit, vagy bérelj!

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 6083Hozzászólás beejaybudai
2012.06.16. 16:22

Infinity írta:
beejaybudai írta:
Infinity írta:
Szia! Szerinted mennyiből lehetne kihozni megfelelő minőségű felszerelést? Pl.: egy 2*500W-os hangfalpárat, és hozzá erősítőt? Nincs keverőm.
Zeneboy-nak igaza van, ennyi pénzből normális cuccot nem lehet összehozni, csak egy belépő szintű felszerelést.
2x500W bizony elég nagy elvárás (ha csak nem valami kínai cumó, amire akkora teljesítményt írnak rá, amennyit nem szégyelnek). Nekem kettő 400W-os aktívam van, azok kerültek 330 ezerbe... és ez is még csak közép kategória.
De azért megpróbálok vlami támpontot adni:

-Keverőerősítő
-Hangfalak

Így 125 ezerből jön ki, de ezzel már el lehet menni zenélni!

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Infinity
Újonc

Hozzászólás: # 6084Hozzászólás Infinity
2012.06.16. 16:44

Zeneboy-nak igaza van, ennyi pénzből normális cuccot nem lehet összehozni, csak egy belépő szintű felszerelést.
2x500W bizony elég nagy elvárás (ha csak nem valami kínai cumó, amire akkora teljesítményt írnak rá, amennyit nem szégyelnek). Nekem kettő 400W-os aktívam van, azok kerültek 330 ezerbe... és ez is még csak közép kategória.

-Keverőerősítő
-Hangfalak

Nagyon szépen köszönöm. Egyrészt azért kérdeztem meg, hogy tudjam mennyi pénzt tegyek félre rá, másrészt tudjam hogy mégis mekkora teljesítményű, milyen márkájú legyen. Még egy megválaszolatlan kérdésem lenne: Szerintetek érdemes használt hangfalakat vásárolni?

Roland EXR-7s

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 6091Hozzászólás Zeneboy
2012.06.16. 20:35

Infinity írta:

-Keverőerősítő
-Hangfalak

Nagyon szépen köszönöm. Egyrészt azért kérdeztem meg, hogy tudjam mennyi pénzt tegyek félre rá, másrészt tudjam hogy mégis mekkora teljesítményű, milyen márkájú legyen. Még egy megválaszolatlan kérdésem lenne: Szerintetek érdemes használt hangfalakat vásárolni?
Infinity!

Mivel megnéztem és látom a szárnyaidat bontogatod 18 évesen, mindenképp azt mondom ha találsz vagy nézegetsz valamit vagy kérdezz utána, keress rá a neten, vagy beszélj hangosítókkal esetleg aktuális forgalmazókkal, ha javítani kell tudják e stb. ! Mint minden műszaki cikk lutri! AZ újnál legalább van gari! Garis cuccot ennyiből nem fogsz találni!
Picivel többért 2 10" hangfal!
ENERGY 10P AKtív
Kis éttermekbe 50 főig gond nélkül elég 2 ilyen!
1 aktív subbal később topként tökéletesen elég!

EZ is gyári garis cucc 2.1 ! Igaz 300watt viszont ezt viszonylag tűrhetően szól ennyiért!
LD dave 10 system

Használtban inkább márkásat érdemes nézni, és mindig megnézni mi lehetett az új ára! Később ha ki szeretnél szállni nem mindegy mennyit bukik az ember!

Üdv: zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Új hozzászólás