|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
És ez benne van a használati útmutatóban?

"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Nem tudom mi van benne,nem néztem még annyira,egyébként azt hiszem talán 2 oldal az egész,de tök mindegy..12 óránál jobban nem volt soha felcsavarva a hangerő,ugyanis addig line a bemenet,utána mikrofon.Ennyi esze meg mindenkinek van,meg olvasni is tud,mert rá van írva a poti alá.Nem is ez a lényeg,hanem a hozzáálás...tök hülyének nézik az embert,
- Istvan
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Korg PA1X Pro, Korg P 4x
- Adott köszönetek: : 168 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 226 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok !
Olvasva a Páko szerviz vezetőjének kommentjét "Sajnos a felhasználók többsége nem veszi tudomásul, hogy a gain potméter félállástól felfelé már mikrofon erősítésére van kalibrálva" megértem ezt is , hogy esetleg sokan nem veszik tudomásul a gain beállítást, de a bajom változatlanul az, hogy én igen is komolyan vettem és 9-10 óra állásban ment tönkre a driver melyet ki kellett fizetnie a kereskedőnek mivel ő vitte el javítani.. Egyébként én is szerviz vezető vagyok és pont ezért nem értem ezt az általánosító hozzá állást, valamint azt, hogy miért nézik a zenészeket ennyire szakmai analfabétának. Egyébként várom a gyártó válaszát és utána folytatom a szervizzel valamint a fogyasztó védelemmel.
melodia
Adatlap
Fajl neve: alto 215
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok !
Olvasva a Páko szerviz vezetőjének kommentjét "Sajnos a felhasználók többsége nem veszi tudomásul, hogy a gain potméter félállástól felfelé már mikrofon erősítésére van kalibrálva" megértem ezt is , hogy esetleg sokan nem veszik tudomásul a gain beállítást, de a bajom változatlanul az, hogy én igen is komolyan vettem és 9-10 óra állásban ment tönkre a driver melyet ki kellett fizetnie a kereskedőnek mivel ő vitte el javítani.. Egyébként én is szerviz vezető vagyok és pont ezért nem értem ezt az általánosító hozzá állást, valamint azt, hogy miért nézik a zenészeket ennyire szakmai analfabétának. Egyébként várom a gyártó válaszát és utána folytatom a szervizzel valamint a fogyasztó védelemmel.
melodia
melodia
Adatlap
Fajl neve: alto 215
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok !
melodia
Istvan ( melodia)
- Karesz
- VIP
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Gyerekek, ne vicceljünk már !!!!!!
Egy ócska RH Sound aktív hangfalban is külön van Line és Mic bemenet külön hangerő szabályzóval......nem egy "GAIN" potméterrel (ami elvileg a bejövő jel előerősítését szabályozza , s nem az elő-erősíő - végfok közötti jel szabályzását volna hivatott) és ezáltal sokkal érzékenyebb mint a normál hangerőszabályzó!
De egye fene nem akartak külön szabályzót tenni. Akkor már nem fért volna el még egy mikrokapcsoló ami átvált Line/Mic között??
A másik fele, hogy mi van akkor, ha nem egy 0,775mV-os (vagy 1,5V-os) jellel használjuk a bemenetet hanem magasabbal??? Vagy esetleg egy alacsonyabbal ?? Akkor már átlehet tekerni a GAIN-t a mikrofon fokozatba? Persze úgy, hogy a CLIP jelző még nem villog!!!
Idétlen megoldás..... idétlen magyarázat, hogy ne kelljen garanciában javítani.....
Akkor hogy a bánatba lehet túlhajtani a hangszórót ami által hivatkoznak a garancia-vesztésre????Karesz írta: Az erősítő tudja ezt a teljesítményt, de a hang sugárzókra csak a megengedett Watt -t engedi.
MI VAN ?????Sajnos a felhasználók többsége nem vesz tudomásul, hogy a gain pot félállástól felfelé már mikrofon erősítésére van kalibrálva.
Egy ócska RH Sound aktív hangfalban is külön van Line és Mic bemenet külön hangerő szabályzóval......nem egy "GAIN" potméterrel (ami elvileg a bejövő jel előerősítését szabályozza , s nem az elő-erősíő - végfok közötti jel szabályzását volna hivatott) és ezáltal sokkal érzékenyebb mint a normál hangerőszabályzó!
De egye fene nem akartak külön szabályzót tenni. Akkor már nem fért volna el még egy mikrokapcsoló ami átvált Line/Mic között??
A másik fele, hogy mi van akkor, ha nem egy 0,775mV-os (vagy 1,5V-os) jellel használjuk a bemenetet hanem magasabbal??? Vagy esetleg egy alacsonyabbal ?? Akkor már átlehet tekerni a GAIN-t a mikrofon fokozatba? Persze úgy, hogy a CLIP jelző még nem villog!!!
Idétlen megoldás..... idétlen magyarázat, hogy ne kelljen garanciában javítani.....
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Karesz
- VIP
Felháborítónak találom az egészet én is.A clip led nem villant még csak fel sem,mert szoktam figyelni buli közben.
Választ írok nekik,most már azért sem hagyom annyiban.Még csak azt sem mondhatom,hogy nagy jel ment rá a keverőből,mert a kivezérlés jelző ledek a keverőn alig jeleztek.Nagy,kongó terem volt,nem kellett nagy hangerő.Ahogy mondod Lali,nem akarják érvényesíteni a garanciát,mert akkor elismernék,hogy gyenge benne a driver.
Választ írok nekik,most már azért sem hagyom annyiban.Még csak azt sem mondhatom,hogy nagy jel ment rá a keverőből,mert a kivezérlés jelző ledek a keverőn alig jeleztek.Nagy,kongó terem volt,nem kellett nagy hangerő.Ahogy mondod Lali,nem akarják érvényesíteni a garanciát,mert akkor elismernék,hogy gyenge benne a driver.
- Istvan
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Korg PA1X Pro, Korg P 4x
- Adott köszönetek: : 168 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 226 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Karesz !
Király stúdióban vettem Vácon.
Vác Makay Imre u 15. Király Győző .
A tulajdonos személyesen szállította házhoz.
üdv:
Király stúdióban vettem Vácon.
Vác Makay Imre u 15. Király Győző .
A tulajdonos személyesen szállította házhoz.
üdv:
Istvan ( melodia)
- Karesz
- VIP
Na,előkerestem a hozzá kapott használatit.Természetesen nincs benne magyarul semmi.Angol része is 4 oldal,abból egy oldal teljes oldalas kép,a másik 1 oldal a gombok funkciójának felsorolása,szó sincs róla benne,hogy 9-10 óra állásban kellene használni.Sőt,még az sincs benne,hogy 12-ig line,utána mikrofon.Pedig originál cuccként vettem,itthon bontottam ki mindkettőt.,egyenesen a nagykerből jött.Végül is ez mindegy...a szervíz hozzáállása ami dühít,nem kicsit.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Karesz írta:Gyakorlatilag 1 éve van a piacon,most jönnek ki a problémák.
Ez így elég ellentmondásos, k.rvára tudja mi kell bele, de most jönnek elő a hibák!Karesz írta:T. Karesz!
Az erősítő tudja ezt a teljesítményt, de a hang sugárzókra csak a megengedett Watt -t engedi.
Több százezer darabot gyártó cégről van szó, ami nem csak közép kategóriás készüléket gyárt, tudja, mibe mit kell, tegyen. Lásd: Alto Pro
Ezt nem tesztelték le?
És nem is ez a baj elsősorban, hanem ez a lehúzós magyar hozzáállás! Kiváncsi lennék rá, hogy külföldi fórumon megkérdezve, ott megcsinálják-e garanciában?
Mocskos egy hozzáállás ez!
Ez újra felveti a kérdést, hogy érdemes-e magyarban venni bármit is. Szerintem a thomann ettől fényévekre jár, ott szó nélkül visszaveszik x napig ha nem tetszik, és szó nélkül javítanak, vagy küldenek cseredarabot!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Így van Vili...
Nem lehet a magyar kereskedöket egy lapon említeni a Thomannal, vagy mondjuk egy osztrák kereskedövel...
Nálam a Thomann magasan a legjobb... Profik és tényleg számít nekik az ügyfél elégedettsége...
Nekem volt garanciális javításom, felhívtak, hogy szeretnék-e csere készüléket a javítás idejére, persze
a postát oda-vissza a Thomann állta...
Eddig Magyarországon talán kétszer sikerült veszekedés és fenyegetözés nélkül garanciát érvényesítenem
az elmúlt 20-25 évben...
Mindegy, hogy milyen termékröl vagy árkategóriáról beszélünk... mindig hamar jöttek a kifogások, miért
nem érvényes a garancia...
Nem lehet a magyar kereskedöket egy lapon említeni a Thomannal, vagy mondjuk egy osztrák kereskedövel...
Nálam a Thomann magasan a legjobb... Profik és tényleg számít nekik az ügyfél elégedettsége...
Nekem volt garanciális javításom, felhívtak, hogy szeretnék-e csere készüléket a javítás idejére, persze
a postát oda-vissza a Thomann állta...
Eddig Magyarországon talán kétszer sikerült veszekedés és fenyegetözés nélkül garanciát érvényesítenem
az elmúlt 20-25 évben...
Mindegy, hogy milyen termékröl vagy árkategóriáról beszélünk... mindig hamar jöttek a kifogások, miért
nem érvényes a garancia...
"Még mindig csak amatőr vagyok..."