Gábor!---Qgli--- írta:No kérem szépen! Csináltam egy videófelvételt a DXR 12-es hangfalamról, amint elmászik a padlón és egy panaszos levélként elküldtem a Yamahának. A válasz a következő:
A videó felvétel szerint a DXR12 hangszoró a leghangosabb szinten van müködtettve , a Bass hangoknak van a legnagyobb amplitúdója...... (a csempe felületén,ami eleve csúszós is egyértelmüen ezt mutatja, hogy a hangszoró túl hangosra van beállítva a bass -al), A boxokat hallkabban kellene használni, (a DXR 12 mint ahogy a magyar szervíz is igazolta rendben van)
Ha az z ügyfélnek annyira sok bass hangra van szüksége, akkor még egy DXS 15 vagy DXS 18 kell hozzá beszerezni.
Ezek már csak ilyen utólagosan kitalált bemagyarázások!!!
Nem láttam a videót, de a leírásból azt gondolom csak mély beütésekkel vetted fel.
Csinálj egy olyan videót amelyen egy "full range" zeneszámot lejátszva is elmászik a hangfal és azt küldd el nekik!!
Nevetséges, hogy (Ha az z ügyfélnek annyira sok bass hangra van szüksége...) lemerik ezt írni egy a specifikáció szerint szélessávú (vagyis mély tartományt is tudni kellő) hangfalnál!!!
( Teljesítmény: Dynamic:1100W (LF: 950W HF: 150W) / Continuous: 700W (LF: 600W HF: 100W)
Hangnyomás: 132dB
Átvitel: 52Hz - 20KHz)
Meg azt, hogy : "a leghangosabb szinten van müködtettve" !!! Beépített erősítője van!! Ha ennyire nem lehet hangosan használni, miért nem korlátozták le a végfokot ????? Vagy a frekvenciát, hogy ne tudjon ennyire mélyet leadni ???
Röhej....!!
Ja! És ezt is olvastam az egyik forgalmazó leírásában:
"minden YAMAHA DXR modellnél, hogy a közönség mindig a legprecízebb hangot, a kristálytiszta magasakat, ütős mélyeket, és a teraszos közepeket élvezhesse"
Szóval akkor? Kell tudnia a mélyet????