ezért kérdezősködöm... Nekem nincs komoly hangtechnikám, ami van, itthonra tökéletesen megfelel nekem...
A "felszerelésem" a következőkből áll össze...
- Alto AMX 140FXkeverő
- McCrypt MP2000 végfok
- LD Systems SAT 62 G2 hagfalpár (Lehet hamarosan egy LD Systems SUB88 is lesz)
- TC-Helicon VoiceLive Touch 2 vokálprocesszor
- Rode M1 mikrofon
- Conrad AQL-200 EQ (Használaton kívül)
Az a problémám, hogy amióta megvettem a Ketron SD7-et, azóta nem igazán találok jó beállítást.
Egy 1,50x1,50m-es sarok van kialakítva nekem, a hangfalak fej magasságban a falra felszerelve a
billentyű felett, felém fordítva... A Yamaha S900 esetében be volt kötve az EQ is, azzal próbáltam
dögösebb hangot varázsolni a régi vasamból. Akkor valahogy sikerült úgy beállítanom, hogy nem
gerjedt össze a cucc. Most kikerült a rendszerből az EQ és az SD7 közvetlenül megy a keverőbe...
Sajnos az utóbbi időben énekre esélyem sincs, mert olyan gerjedékeny most a cucc, hogy valami
hihetetlen... A másik, hogy a billentyűt faszányosan beállítottam, amikor megvettem, de a kislányom
előszeretettel tekergeti a potikat a keverőn... Most az SD7 sem szól olyan szuperül, mint szeretném
nem találom a beállítást...
Azon gondolkoztam, hogy lenne itt egy eladó DBX DriveRack PA2 jó pénzért... Megéri esetleg ilyen
kis helyre betenni? Segíthet valamit a problémámon? Tudok ezekből az LD Systems hangfalakból valami
jót kicsalni vele? Megszüntetheti a gerjedést? Mindenképpen csak mérőmikrofonnal tud segíteni, vagy
vannak presets-ek benne? Tud egyáltalán ilyen kis szűk helyen érdemlegesen mérni/dolgozni?
Később tervben vannak nagyobb hangfalak is és egy nagyobb zeneszoba...
Uí: Lenne egy Edirol digikeverő, olyan mint Asterixnek... Az esetleg? Az Edirol 100 Euró lenne, a DBX 220 Euró...