|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Adames
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Az új dB Opera 12-15-re azt mondják, hogy nagyon jó. Állítólag szebben is szól, meg hangosabban is, mint az elődjei.
Amit még sokan vesznek az az EV ELX és EKX széria, illetve RCF 312, 712 és HD 10.12.
Amit még sokan vesznek az az EV ELX és EKX széria, illetve RCF 312, 712 és HD 10.12.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Matya!
Az általad említett egy subhoz elég két 10", vagy 12"-os top. A 15"-os értelmetlen kiadás, mert azt a plusz mélyet amit a 15" jelent, úgyis levágod róla és a subra fogod küldeni.
Nem tudom, hogy a subodban van e belső keresztváltó és 2.1-es továbbfűzési lehetőség a topok felé. Ennek hiányában a keverő után be kell iktatni egy aktív crossovert, vagy rendszerprocit, amivel szét tudod osztani a jeleket 2.1 szerint a sub és a topok felé, és külön-mülön vezetékkel mész beléjük.
Az általad említett egy subhoz elég két 10", vagy 12"-os top. A 15"-os értelmetlen kiadás, mert azt a plusz mélyet amit a 15" jelent, úgyis levágod róla és a subra fogod küldeni.
Nem tudom, hogy a subodban van e belső keresztváltó és 2.1-es továbbfűzési lehetőség a topok felé. Ennek hiányában a keverő után be kell iktatni egy aktív crossovert, vagy rendszerprocit, amivel szét tudod osztani a jeleket 2.1 szerint a sub és a topok felé, és külön-mülön vezetékkel mész beléjük.
Üdv.: Apelláta
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
2.1-nél ne vágjál le szerintem semmi féle mélyet. Tedd középre a szubot és külön AUX-on vezesd ki rá a jelet, és csak a szintit. Az éneket NE, mert az ronda ha a szubból is jön!
A két TOP-od pedig szerintem inkább 12"-os legyen minimum, mert akkor legalább azokból is jön valamennyi mély. Ha közvetlen beállnak eléjük akkor úgy ronda, ha csak a a közép magasat hallják onnan.
Legalábbis szerintem.... Az, hogy akkor nem szól akkorát a cucc? Olyat kell venni ami megfelel hangnyomásban neked. Minimum 129dB mondjuk.
A két TOP-od pedig szerintem inkább 12"-os legyen minimum, mert akkor legalább azokból is jön valamennyi mély. Ha közvetlen beállnak eléjük akkor úgy ronda, ha csak a a közép magasat hallják onnan.
Legalábbis szerintem.... Az, hogy akkor nem szól akkorát a cucc? Olyat kell venni ami megfelel hangnyomásban neked. Minimum 129dB mondjuk.
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Ha állandóan 2.1-et akarsz vinni, akkor elég a 10-es, Ha viszont van alkalom, hogy nem kell a sub, és nem kell komolyabb hangerő, de kell kicsi mély, akkor inkább 12-es. Szerény véleményem
Én így állítottam össze a cuccom, bár nekem van 15-ös top is.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Én is használtam 2.1 ben cókmókot, két 10-es DB top meg egy HK sub. Sosem gondolkodtam volna másban, ha egy buliban nem áll meg a subládám, és a két 10-es top igencsak vékony volt. Én két 15-ös EV topot viszek oszt' jó napot. Nekem elég, ha a tánctér hangos, a többi nem izgat. Mi ezzel a két topládával járunk zenekarral frontba is, általában a leggyakrabban elhangzott mondat az, hogy hangos a zene....
-
KányaDániel
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Roland bk3
- Adott köszönetek: : 7 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1 alkalom
Szép napot azt szeretném megkérdezni hogy miért van a passzív hangfalakon 2 pseakon csatlakozási lehetőség?
Köszönöm a segítséget?
Ezt szeretném megvenni erre gondoltam:
http://www.electronic-star.hu/Par-Omnit ... i29915.htm
Köszönöm a segítséget?
Ezt szeretném megvenni erre gondoltam:
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia!
A két aljzat azért van, hogy az erősítő jelét tovább tudod fűzni egy másik hangfalra is. Az egyik alzat az "Input", ebbe dugod az erősítőből jövő jelet. A másik csati a "Link", ezt kötöd össze egy másik hangfallal. Így az "Input"-on beküldött erősítő jelet a "Link"-en áttudod adni egy másik hangfal számára is.
Nem tudom mire akarod ezt a hangfalat használni, de ha szintit kötsz rá nagyon vigyázz vele, mert piezo magas van bennük, amik nagyon kényesek és könnyen elfüstöltethetők!
A két aljzat azért van, hogy az erősítő jelét tovább tudod fűzni egy másik hangfalra is. Az egyik alzat az "Input", ebbe dugod az erősítőből jövő jelet. A másik csati a "Link", ezt kötöd össze egy másik hangfallal. Így az "Input"-on beküldött erősítő jelet a "Link"-en áttudod adni egy másik hangfal számára is.
Nem tudom mire akarod ezt a hangfalat használni, de ha szintit kötsz rá nagyon vigyázz vele, mert piezo magas van bennük, amik nagyon kényesek és könnyen elfüstöltethetők!
Üdv.: Apelláta
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 82
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Csak még annyit, hogy az erősítőn azt kell írja, hogy minimum 4 ohmos eredő ellenállás legyen, mert úgy-e 2 db 8 ohmos hangfal párhuzamosan kötve 4 ohmot ad.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Ezzel a hangfalpárral csak annyi a probléma, hogy nagyon nem 200/400W-osak!!KányaDániel írta: Ezt szeretném megvenni erre gondoltam:
Inkább 100/150W amit ténylegesen huzamosabb használat (folyamatos 2-3 órán túl) alatt elbírnak.
Egy Ágota DS400-assal (200w 8Ohm /oldal) 70%-os hangerővel használtam ilyet 1x !! Kb 40 perc után égett szag majd nagy csönd lett kicsi magas cicergésen kívül.
Sajnos az Omnitronic-ék (is) hajlamosak "kis" túlzásra. Megvettem a TX-2520-as hangfalat mivel azt írták rá 1400W.
Az 1200-as SIVA (oldalanként 600W /4Ohm) nem egész 25 perc alatt vágta gajra.
Kicseréltem a dobozba mindent. 2x15"-os Eminence mély/mély-közép, FS Audió 300w-os közép driver, 2x 200W-os M.N.C magas driver. Így ugyan 4Ohm-os lett egy-egy hangfal, de az 1600-as SIVA-val fullon hajtva is egész éjszaka bírja.
Üdv.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Nekem mindenhol szól minden. A napokban jöttem rá, hogy a szubból sosem fog jönni ( ének szempontjából ) mély, mert a szub csak 100 Hz alatt szól. Az ének már abban frekvenciában nincs, vagy legalábbis nagyon elenyésző. Tehát nekem az a véleményem, hogy mehet nyugodtam az ének is a szubra.Adames írta: Az éneket NE, mert az ronda ha a szubból is jön!