|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Én még jól szólni nem hallottam Tyros hangfalszettet. Elég gagyi. A Korggé 100x különb.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Az bizony meglehet, de nem is 25-30.000 Ft 
Buba
- Regec
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
- Adott köszönetek: : 91 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 127 alkalommal
Szia.GabEsz írta:Sziasztok!
Érdeklődnék....valaki látta, hallotta már valamelyiket is a két keverő(modul vagy mi) közül?
Esetleg ha van valakinek valami véleménye róluk azt szívesen venném. Mennyire használhatóak ezek, megérik az árukat?
Nekem Soundcraft Ui12-es van. A 16-os kistesója. 4 csatival kevesebb, ill. nem tud közvetlen felvételt készíteni, de egyébként azt hiszem megeggyezik. Mire lennél kíváncsi?? Az hogy megéri e az árát, az nagyon egyén függő. Van aki egy fillért sem adna érte. Annak nyilván drága.
Egyébként minden, de tényleg minden paramétere állítható. Olyannyira, hogy aki csak ahhoz van hozzászokva, hogy fülre beállítja a kis keverőjén a magas, közép mély tartományt, na annak szerintem nagy falat egy ilyen. Én magam is így jártam. Bár igaz, hogy csak 2 buliba volt velem, mert nincs hozzá egy tisztességes tabletem. Ugyanis mint kiderült a vallatásnál, ami van nekem itthon, az gyenge hozzá. Olyan lassú, hogy egyszerűen nem lehet vele semmit csinálni. Aztán kértem kölcsön, az már jó volt hozzá, de az meg folyton elvesztette a jelet.
A telefonom viszont nagyon stabilan kezeli. Csak annak meg kicsi a kijelzője. A lagziban vacsora alatt ültünk a többi szolgálltatóval, mikor mondja a vőfély, hogy menjek már halkítsam le a zenét, mert jönne a következő fogás, és verset akar mondani. Na ekkor elővettem a telefonom, és hopp
Érdekesen néztek rám
Egy viszont biztos, hogy ha sokat szoktál menetközben a keverőn állítgatni, akkor nehéz dolgod lenne, mert azért még sem olyan mint egy poti, amit fizikailag is érzel, és finoman tudsz tekergetni.
Ja és az enyém garanciásan eladó.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal
99 Euroért adják Thomannál egy Pa4x-61 mellé. Csak olyannal kell megbeszélni, aki ilyen hangszert akar venni, de nem kell neki hozzá a hangfal... Én is így csináltam anno...Bubamara írta:Az bizony meglehet, de nem is 25-30.000 Ft
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Szia Regec!Regec írta: Szia.
Nekem Soundcraft Ui12-es van. A 16-os kistesója.....
Köszönöm válaszod!
A 16-ban van még hdmi kimenet, meg több az aux és rackbe építhető. Hogy mire jó a hdmi kimenet azt nem tudom.
Pont a tabletes része ami kérdéses nekem. Mennyire tartós ez a wifi kapcsolat, milyen minimum rendszerkövetelmény van megszabva egy tablethez...gondolom inkább IPad legyen mint valami Androidos. Telefonról is minden funkció ugyanúgy elérhető mint tabletről?
Laptoppal nem próbáltad amúgy?
EQ, effekt, kompresszor stb. jól használhatók benne?
A fizikai potik nekem nem hiányoznak, szeretek tapogatni.
Üdv.: Gabesz
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 974 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2461 alkalommal
Lehet, hogy hülye kérdés, de felteszem:
A hangfalak hangszórójában mágnes van. Ha én a hangfalaimat úgy tárolom, hogy a hangszórók egymással szemben vannak lepakolva, akkor a két mágnes nem teszi tönkre egymást?
A hangfalak hangszórójában mágnes van. Ha én a hangfalaimat úgy tárolom, hogy a hangszórók egymással szemben vannak lepakolva, akkor a két mágnes nem teszi tönkre egymást?
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Nincs akkora mágneses tere, hogy kihasson egymásra. Ha két hangszórót a mágnessel egymásra próbálsz helyezni, kb. 2 cm.-nél fogod érezni a mágneses tér kihatását.
Mikor a hangszóró dolgozik lesz kicsit erősebb a mágneses tér körülötte, de akkor is elhanyagolható.
Üdv.
Mikor a hangszóró dolgozik lesz kicsit erősebb a mágneses tér körülötte, de akkor is elhanyagolható.
Üdv.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 178
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1050 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Van nekünk ez a rendszerproci https://www.thomann.de/gb/the_tracks_ds_24.htm , kérdésem hogy van-volt-e már valakinek olyan procija melynek ugyanilyen rs232 típusú csatlakozója van-volt, kötötte-e már össze laptoppal? Jó lenne ha egy laptoppal távolabbról is be tudnám állítani úgy, hogy a hangrendszerünkkel szemben állok, és úgy hallom amit állítok. Egy rs232-usb csatlakozós madzag kell hozzá mindössze hogy a kapcsolat létrejöjjön a két cucc között? A proci cd-je megvan.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
B.Bazsi!
Nekem nem Thoman, hanem STAudio (Hoontech) típusú processzorom volt amit lehetett az RS232-n vezérelni.
Nálam tulajdonképpen ugyanazt láttam a monitoron mint a készülék kezelőpaneljén (bár volt egy kiegészítő panel ahol burkológörbék állításával is lehetett szórakozni, de én nem használtam). Annyiból volt egyszerűbb, hogy több beállítást lehetett a számítógépen elmenteni, mint magában a készülékben (a készülék 5 beállítást mentett csak). Viszont én soros kábellel kötöttem össze nem USB-RS232-s kábellel.
Üdv.
Nekem nem Thoman, hanem STAudio (Hoontech) típusú processzorom volt amit lehetett az RS232-n vezérelni.
Nálam tulajdonképpen ugyanazt láttam a monitoron mint a készülék kezelőpaneljén (bár volt egy kiegészítő panel ahol burkológörbék állításával is lehetett szórakozni, de én nem használtam). Annyiból volt egyszerűbb, hogy több beállítást lehetett a számítógépen elmenteni, mint magában a készülékben (a készülék 5 beállítást mentett csak). Viszont én soros kábellel kötöttem össze nem USB-RS232-s kábellel.
Üdv.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!