|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Én már láttam ilyet! Ott a szinti ment, a többi hangszer vakított... Remélem, itt nem erről van szó!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Nagyon régen gitáros koromban voltam egy hasonló szituban.Egyedül a szintist ismeretem,a többi tagot akkor láttam először,és utoljára.Nem semmi volt,így zenélni egész éjjel.A felállás ha jól emlékszem,szinti,gitár,dob,saxi volt. 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Ez nálunk teljesen bevált dolog, hogy összeállnak négyen-öten egy lakodalomra és tolják, ahogy tudják... Feleségem kamerázott már olyan 5 tagú zenekart, ahol az adott dalnál a G70 midije volt az alap, a másik négy meg frankón "eljátszotta" a dalt.
Anno ezt azzal indokolta egyik kolléga, hogy így sokkal többet tud elkérni, mert kifizetik az 5 zenészt, ő abból valamennyit visszacsurgat a kamuknak, majd a többit zsebre teszi.
Egyszer egy basszusgitárossal volt így. Nagyon tolta a basszusgitárt a csávó, hajlongott is csavarta magát és a gitárt, mint a nagy rockerek. Szünetben odamentem a billentyűshöz, aki vállalta a bulit, hogy legalább egy zsinort dugj bele a basszusgitárba, mkert így a hülye is látja, hogy kamu... (Akkor még nem voltak vezeték nélküli kütyük...)

Anno ezt azzal indokolta egyik kolléga, hogy így sokkal többet tud elkérni, mert kifizetik az 5 zenészt, ő abból valamennyit visszacsurgat a kamuknak, majd a többit zsebre teszi.
Egyszer egy basszusgitárossal volt így. Nagyon tolta a basszusgitárt a csávó, hajlongott is csavarta magát és a gitárt, mint a nagy rockerek. Szünetben odamentem a billentyűshöz, aki vállalta a bulit, hogy legalább egy zsinort dugj bele a basszusgitárba, mkert így a hülye is látja, hogy kamu... (Akkor még nem voltak vezeték nélküli kütyük...)
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
És hogyha Borlai, Lattmann szintű emberek ülnének mögéd???almatom írta:Nincs az a pénz, amiért én elvállalnék így egy bulit!!
...
Akkor nem lenne hiba a muzsikálásban!
- Sztifler0301
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
- Adott köszönetek: : 494 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Digitális keverők
Háááát ha tudtam volna...
Nemrég nagyon baráti áron adtam át barátomnak a Yamaha 01V keverőmet. (70.000 Forint)
Kifogástalan minőség, 2 teljesen programozható effekt processzor.
Sávonként 4 sávos parametrikus EQ, Compressor - Expander, Gate!
Van benne anyag rendesen: keverő meg házi készítésű doboz 21 kilogramm!
Verhetetlen minőség, és még alkatrészek is vannak hozzá az e-bay-en, ha netalán valami félre sikerülne.
Itt egy saját élő amatőr felvétel, amin én énekelek és játszok. A dalt a 01V-vel kevertem, majd a jel direktbe ment be a számítógépbe:
http://bartusrobi.se/mp3_2010tol/ennemt ... nkihez.mp3
Semmi extra, csak egy Tyros3 és egy Sennheiser XS-W 65 rádiós szett, valamint a két kezem meg a hangom.
Itt egy videó arról, ami a birtokomban volt:
Eladásának oka: váltás a 01V96i-re.
Váltás oka: Az új vas egyúttal 16 sávos studió felvevőként is szolgál a megfelelő programmal!
Miért Yamaha? Részben mert talán márka-buzi vagyok, részben egy jó ideje több effektet használok, amiket magam szeretek állítani, meg úgy alapból egy igazán jó keverő.
Megjelenése pillanatában a 01V valahol 800-900 ezer Forintba került, amikor ezért a pénzért két darab Yamaha PSR730-as szintit lehetett venni!
Nemrég nagyon baráti áron adtam át barátomnak a Yamaha 01V keverőmet. (70.000 Forint)
Kifogástalan minőség, 2 teljesen programozható effekt processzor.
Sávonként 4 sávos parametrikus EQ, Compressor - Expander, Gate!
Van benne anyag rendesen: keverő meg házi készítésű doboz 21 kilogramm!
Verhetetlen minőség, és még alkatrészek is vannak hozzá az e-bay-en, ha netalán valami félre sikerülne.
Itt egy saját élő amatőr felvétel, amin én énekelek és játszok. A dalt a 01V-vel kevertem, majd a jel direktbe ment be a számítógépbe:
http://bartusrobi.se/mp3_2010tol/ennemt ... nkihez.mp3
Semmi extra, csak egy Tyros3 és egy Sennheiser XS-W 65 rádiós szett, valamint a két kezem meg a hangom.
Itt egy videó arról, ami a birtokomban volt:
Eladásának oka: váltás a 01V96i-re.
Váltás oka: Az új vas egyúttal 16 sávos studió felvevőként is szolgál a megfelelő programmal!
Miért Yamaha? Részben mert talán márka-buzi vagyok, részben egy jó ideje több effektet használok, amiket magam szeretek állítani, meg úgy alapból egy igazán jó keverő.
Megjelenése pillanatában a 01V valahol 800-900 ezer Forintba került, amikor ezért a pénzért két darab Yamaha PSR730-as szintit lehetett venni!
- Sztifler0301
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Na akkor kontroll CÉ - kontroll VÉ 
Van valakinek tapasztalata Yamaha aktív hangfalakkal kapcsolatban?
Egy kérdés engem sokat foglalkoztat mostanában, és ebben keresek segítséget, tapasztalatokat, véleményeket.
Konkrétan DSR széria vs DXR/DXS széria a Yamahán belül, továbbá az ideális toppok méretei. 10"? 12"? netalán 15"?
SUB-ok terén 1 vagy 2? 2XDXS12 vs 1XDSR118? Netalán DXR15?
A nagyobb mindenképpen jobb? Vagy mégsem?
Ha találkozott valaki imént említett típusokkal és van tapasztalata, azt előre is köszönöm.
(Előtte HK audio elemets hangrendszerem volt - 2 aktív és 2 passzív SUB, valamint további 2 végfok összesen 8 Szatellittel. A SUB-ok 10 colosak voltak, a szatellitek méretét már meg sem említem. Árban lényegesen drágább volt jelenlegi rendszeremnél, és nagyot is szólt, na de a YAMAHA DXR12/DXS12 szettem teljesen más. Fentebb említett HK cuccal még Pressert is hangosítottam színházban koncert alkalmából.)
Van valakinek tapasztalata Yamaha aktív hangfalakkal kapcsolatban?
Egy kérdés engem sokat foglalkoztat mostanában, és ebben keresek segítséget, tapasztalatokat, véleményeket.
Konkrétan DSR széria vs DXR/DXS széria a Yamahán belül, továbbá az ideális toppok méretei. 10"? 12"? netalán 15"?
SUB-ok terén 1 vagy 2? 2XDXS12 vs 1XDSR118? Netalán DXR15?
A nagyobb mindenképpen jobb? Vagy mégsem?
Ha találkozott valaki imént említett típusokkal és van tapasztalata, azt előre is köszönöm.
(Előtte HK audio elemets hangrendszerem volt - 2 aktív és 2 passzív SUB, valamint további 2 végfok összesen 8 Szatellittel. A SUB-ok 10 colosak voltak, a szatellitek méretét már meg sem említem. Árban lényegesen drágább volt jelenlegi rendszeremnél, és nagyot is szólt, na de a YAMAHA DXR12/DXS12 szettem teljesen más. Fentebb említett HK cuccal még Pressert is hangosítottam színházban koncert alkalmából.)
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia
Van nekem egy Yamaha01v keverőm eladó, és az ára is baráti.
Én Németországból hoztam, nagyon keveset használt (nálam egyáltalán), de ki volt próbálva és minden ok. Egyedüli hátrány - nekem, hogy picikét nagy.
Ha érdekel, írj PÜ-ben. Köszi.
Amúgy Roland Vm3100pro-t használok, viszont úgy a Zed-hez, mint a Roland-hoz viszonyítva, a Yamaha hangja a legtisztább, legkellemesebb.
Van nekem egy Yamaha01v keverőm eladó, és az ára is baráti.
Én Németországból hoztam, nagyon keveset használt (nálam egyáltalán), de ki volt próbálva és minden ok. Egyedüli hátrány - nekem, hogy picikét nagy.
Ha érdekel, írj PÜ-ben. Köszi.
Amúgy Roland Vm3100pro-t használok, viszont úgy a Zed-hez, mint a Roland-hoz viszonyítva, a Yamaha hangja a legtisztább, legkellemesebb.
Atti
- Sztifler0301
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Dehogy nagy egy 01V
Én kapásból 7 kimenetet használtam a keverőn!
Most lementem 6-ra 
1 mikrofon, két hangszer - eddig 5
PLUSZ: AUX-on kiszedtem a mikrofont, és visszaküldtem a Tyros5-be, majd két SUB csatornán kiszedtem a jelet, és újabb két csatornára visszaküldtem
Az egészet megfejeltem normális VOKÁL beállításokkal a hangszerben, valamint hozzácsaptam a szintihez egy Expressio pedált, amivel közvetlenül a kimenő mikrofont vezéreltem
Ha jól számolom, akkor ez eddig 7 összesen - plusz 1 AUX visszacsatolás
a 16 csatornából és 4 AUX-ból. Ehhez ha hozzáteszel még egy kollégát és egy laptopot, már lehet, hogy kicsi is a cájg 
És akkor még ott a külön mikrofon, amit az énekelni meg dumálni egyéneknek adsz, mert hát a tiédbe ne köpködjön senki
Nincs nagy keverő, csak kicsi fantázia - Így értem el, hogy végre többé-kevésbé tudtam használni a Tyros5 vokálját.
(Jelenleg bővítő kártyára vadászok az új vashoz, hogy még több csatornát tudjak használni!
)
1 mikrofon, két hangszer - eddig 5
PLUSZ: AUX-on kiszedtem a mikrofont, és visszaküldtem a Tyros5-be, majd két SUB csatornán kiszedtem a jelet, és újabb két csatornára visszaküldtem
Az egészet megfejeltem normális VOKÁL beállításokkal a hangszerben, valamint hozzácsaptam a szintihez egy Expressio pedált, amivel közvetlenül a kimenő mikrofont vezéreltem
Ha jól számolom, akkor ez eddig 7 összesen - plusz 1 AUX visszacsatolás
És akkor még ott a külön mikrofon, amit az énekelni meg dumálni egyéneknek adsz, mert hát a tiédbe ne köpködjön senki
Nincs nagy keverő, csak kicsi fantázia - Így értem el, hogy végre többé-kevésbé tudtam használni a Tyros5 vokálját.
(Jelenleg bővítő kártyára vadászok az új vashoz, hogy még több csatornát tudjak használni!
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Köszi a videó-felvételt
Főleg csapatban óriási segítséget nyújt az egyes hangszerekre programozott (és szerkeszthető) beállítás, értem itt dobok, szaxi, gitárok, stb. Két effektproci, kompresszor, .......... sok-sok finomság.
Főleg csapatban óriási segítséget nyújt az egyes hangszerekre programozott (és szerkeszthető) beállítás, értem itt dobok, szaxi, gitárok, stb. Két effektproci, kompresszor, .......... sok-sok finomság.
Atti
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Mi 2 db dxr10-et, és egy dxs15-öt használunk.
Nekem néha kicsit sok a dxs15, subos.
Lehet hogy most inkább a dxs12-t venném mellé.
Teljesítményben ez a szett minket tökéletesen kiszolgál, bár nem játszunk nagy koncerteken, meg szabadtéren. Lakodalomba, megy rendezvényekre tökéletesen elég.
Bár egy limitert még elbírna, mert ha nagyobb teremben meghajtjuk, néha előfordul hogy egy pillanatra belevillan a sub a pirosba, ezek a csúcsok jól foghatóak lennének egy Brickwall LImiterrel.
Nekem néha kicsit sok a dxs15, subos.
Lehet hogy most inkább a dxs12-t venném mellé.
Teljesítményben ez a szett minket tökéletesen kiszolgál, bár nem játszunk nagy koncerteken, meg szabadtéren. Lakodalomba, megy rendezvényekre tökéletesen elég.
Bár egy limitert még elbírna, mert ha nagyobb teremben meghajtjuk, néha előfordul hogy egy pillanatra belevillan a sub a pirosba, ezek a csúcsok jól foghatóak lennének egy Brickwall LImiterrel.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp