|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- csepi
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Sziasztok! Remek ez a hangfal téma. Nagyon tetszik a K10, trevis 12sub kombó. Benevezek rá lehet. A k10 sub nélkül mennyire használható? Mert anyagilag tuti eltelik egy kis idő míg subot is veszek. Zeneboy ismeri a cuccom: Egy Hk audio Lucas performerrel dolgozom. Nagyon szeretem, egy baja van: komoly buliba nagyon határon megy. 500watt sub, topok 200watt. Este egy majd 300 fős bálban voltam, és bizony még tekertem volna neki... Nem volt vészes, de pont az a pici hiányzott, legalábbis nekem. Amúgy igazi zenész álom 7 kg topok, a sub se vészes. Hangja is rendben van, a mélyek igazán ütnek.
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 24
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Szia Csepi,csepi írta:Sziasztok! Remek ez a hangfal téma. Nagyon tetszik a K10, trevis 12sub kombó. Benevezek rá lehet. A k10 sub nélkül mennyire használható? Mert anyagilag tuti eltelik egy kis idő míg subot is veszek. Zeneboy ismeri a cuccom: Egy Hk audio Lucas performerrel dolgozom. Nagyon szeretem, egy baja van: komoly buliba nagyon határon megy. 500watt sub, topok 200watt. Este egy majd 300 fős bálban voltam, és bizony még tekertem volna neki... Nem volt vészes, de pont az a pici hiányzott, legalábbis nekem. Amúgy igazi zenész álom 7 kg topok, a sub se vészes. Hangja is rendben van, a mélyek igazán ütnek.
Ha érdekel, akkor tudok segíteni QSC ügyben, mert naggggyon jó kapcsolatom van náluk....
Pacsi
Picasso
- Regec
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
- Adott köszönetek: : 91 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 127 alkalommal
Szia.csepi írta: A k10 sub nélkül mennyire használható?
Január óta használom a K10-est. Mit mondjak, szerintem nagyon jó. Na persze lenne ahol kellene alá a sub, mert ha rá van kapcsolva a mélykiemelés, akkor nyilván nem bír annyit mint anélkül. Nekem idáig kb 8 buliba nagyon szuperül teljesített. Ha lenne rá pénzem, vennék mellé egy subot, de méretéhez képest nagyon ütős.
- csepi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Pacsi Pico! Ok. Regec! Köszi a választ!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
A drága passzív persze hogy drágább, mint az olcsó...Zeneboy írta:Passzív rendszerrel biztos nem jár jobban! Normális 2 top 2 sub, végfok, és esetleg rendszervezérlővel többe van! /Feltételezem keverő adott, hisz az kell -vagy kellhet az aktív rendszerhez is!/ Itt most rugaszkodjunk el az öszvér keverőerősítőktől is!
Kis matek:
Trevis passzív8" 237eft /db 2db=474
Trevis Ta 15" 260eft/db 2db=520eft
Végfok PKNC LC 4004 4x500watt/8ohm beépített cross kb 280eft/ 1db= 280
De már nem írok semmit, mert úgyis kifordítjátok...
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Hidd el távol álljon, hogy kifordítsam! Csak tapasztalatból mondom4 nekem volt Keverőerősítős cucc, hallgattam nem egy iylet összehasonlításként, volt passzív 1 végfokos cuccom 2 végfokos +rendszerkeverős és van aktív!---Qgli--- írta: A drága passzív persze hogy drágább, mint az olcsó...
De már nem írok semmit, mert úgyis kifordítjátok...
Azért írtam, el kell rugaszkodni, egy keverőerősítős öszvér megoldástól, vagy attól mikor 2 passzív topot ráakasztok 1 végre és mondjuk a sub vágja...EZ nem a minőségi kategória! Persze szólhat elfogadhatóan, de minőséginek nem nevezném!
Neked Yamahád van! 2db S112 láda kb. 250eft 2db Garry lite sub bruttója 130/db AZ 260../Én is tudom, hogy mennyi a nettó... , de sokan nem jutnak hozzá...
Nem kifordítom, csak tényeket közlök!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
Pitkinúr
- Blogbejegyzések: 1
Azért nem nevezném öszvérmegoldásnak a keverőerősítést. Ha minőséget akarsz hallani javaslom a Dynacord keverőerősítőjét
meghallgatni.
Mi háromutas hangfalakkal használjuk tizenéve, tisztán érthetően szól. Az igaz, hogy mi ketten , olykor hárman zenélünk és
elbírjuk a hangfalakat még.
Minőségi hangfalat is gyárt a Dyna. Egy Mohácsi bizonyos POLÓ zenekar több, mint húsz éve gyötri a háromutas Dyna hangfalait,
és a cucc még mindig bírja.....
meghallgatni.
Mi háromutas hangfalakkal használjuk tizenéve, tisztán érthetően szól. Az igaz, hogy mi ketten , olykor hárman zenélünk és
Minőségi hangfalat is gyárt a Dyna. Egy Mohácsi bizonyos POLÓ zenekar több, mint húsz éve gyötri a háromutas Dyna hangfalait,
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Működikk még a Póló zenekar? Az Asterix után őket szerettem hallgatni a legjobban. 
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Bizony öszvér megoldás!Pitkinúr írta:Azért nem nevezném öszvérmegoldásnak a keverőerősítést. Ha minőséget akarsz hallani javaslom a Dynacord keverőerősítőjét
meghallgatni.
Dyna? Ismerem! powermate 600 gyengusz teljesítményben! 4 ládával 2 top 2 sub úgy fullt meg, hogy öröm volt nézni! A powermate 1000-3as több mint 600eft..?
Hát ezért olyan végfok és keverő megoldást találsz, hogy a dyana pislogni fogja!
Hangra keverő szekció jó! De mennyiért is?
Ha olvasol lejjebb kiveséztem a D-lite és más ládát is! 1misiért nagyon sok jó cuccot lehet összeszedni! A nevet fizeted meg sok esetben!
Még egyszer leírom, mert ezek szerint nem ment át a sorok között!
Lehet tartós és elfogadhatóan szóló cucc olcsóbban! De attól az még nem a felső kategóriás cucc! Qglinak legalább 10 éve meg kell,hogy legyen a Yamaha ládája! Gondolom hibátlanul teszi a dolgát!
20 éve elhiszem, hogy hibátlanul üzemel! De kicsit nézzünk már vissza 20 évre mit gyártott a dyna is!
Pár éve próbáltam a Chorus line szériáját egy powermate 600-al! Azok a ládák is nem az A szériája , elég húzós áron, és még is gyengén szerepelt az össz cumó árához képest!
Keverőerősítőben elhiszem, hogy csúcsként emlegetik meg etalonként a dynát! Van is miért! Tartós cucc! De hagyat ne essünk már tőle! Max annak aki még nem hallott más rendszert! Itt jegyzem meg, hogy egy A&H Cpa erősítésben kenterbe vágja a dyna 300-at! Egy yamaha keverőerősítőtől tény, hogy jobb a dyna.. Bár a régi EMX 5000 elég jó volt ott is!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
Pitkinúr
- Blogbejegyzések: 1
Szia Asterix!Asterix írta:Működikk még a Póló zenekar? Az Asterix után őket szerettem hallgatni a legjobban.
Még működnek.