Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

csepi
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 4834Hozzászólás csepi
2012.04.15. 15:38

Sziasztok! Remek ez a hangfal téma. Nagyon tetszik a K10, trevis 12sub kombó. Benevezek rá lehet. A k10 sub nélkül mennyire használható? Mert anyagilag tuti eltelik egy kis idő míg subot is veszek. Zeneboy ismeri a cuccom: Egy Hk audio Lucas performerrel dolgozom. Nagyon szeretem, egy baja van: komoly buliba nagyon határon megy. 500watt sub, topok 200watt. Este egy majd 300 fős bálban voltam, és bizony még tekertem volna neki... Nem volt vészes, de pont az a pici hiányzott, legalábbis nekem. Amúgy igazi zenész álom 7 kg topok, a sub se vészes. Hangja is rendben van, a mélyek igazán ütnek.

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 4835Hozzászólás Picasso †
2012.04.15. 18:17

csepi írta:Sziasztok! Remek ez a hangfal téma. Nagyon tetszik a K10, trevis 12sub kombó. Benevezek rá lehet. A k10 sub nélkül mennyire használható? Mert anyagilag tuti eltelik egy kis idő míg subot is veszek. Zeneboy ismeri a cuccom: Egy Hk audio Lucas performerrel dolgozom. Nagyon szeretem, egy baja van: komoly buliba nagyon határon megy. 500watt sub, topok 200watt. Este egy majd 300 fős bálban voltam, és bizony még tekertem volna neki... Nem volt vészes, de pont az a pici hiányzott, legalábbis nekem. Amúgy igazi zenész álom 7 kg topok, a sub se vészes. Hangja is rendben van, a mélyek igazán ütnek.
Szia Csepi,

Ha érdekel, akkor tudok segíteni QSC ügyben, mert naggggyon jó kapcsolatom van náluk....

Pacsi

Picasso

Regec
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 4840Hozzászólás Regec
2012.04.15. 19:22

csepi írta: A k10 sub nélkül mennyire használható?
Szia.
Január óta használom a K10-est. Mit mondjak, szerintem nagyon jó. Na persze lenne ahol kellene alá a sub, mert ha rá van kapcsolva a mélykiemelés, akkor nyilván nem bír annyit mint anélkül. Nekem idáig kb 8 buliba nagyon szuperül teljesített. Ha lenne rá pénzem, vennék mellé egy subot, de méretéhez képest nagyon ütős.

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 4841Hozzászólás csepi
2012.04.15. 22:36

Pacsi Pico! Ok. Regec! Köszi a választ!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 4842Hozzászólás ---Qgli---
2012.04.16. 04:56

Zeneboy írta:Passzív rendszerrel biztos nem jár jobban! Normális 2 top 2 sub, végfok, és esetleg rendszervezérlővel többe van! /Feltételezem keverő adott, hisz az kell -vagy kellhet az aktív rendszerhez is!/ Itt most rugaszkodjunk el az öszvér keverőerősítőktől is!
Kis matek:
Trevis passzív8" 237eft /db 2db=474
Trevis Ta 15" 260eft/db 2db=520eft
Végfok PKNC LC 4004 4x500watt/8ohm beépített cross kb 280eft/ 1db= 280
A drága passzív persze hogy drágább, mint az olcsó...

De már nem írok semmit, mert úgyis kifordítjátok...

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 4850Hozzászólás Zeneboy
2012.04.16. 17:53

---Qgli--- írta: A drága passzív persze hogy drágább, mint az olcsó...

De már nem írok semmit, mert úgyis kifordítjátok...
Hidd el távol álljon, hogy kifordítsam! Csak tapasztalatból mondom4 nekem volt Keverőerősítős cucc, hallgattam nem egy iylet összehasonlításként, volt passzív 1 végfokos cuccom 2 végfokos +rendszerkeverős és van aktív!

Azért írtam, el kell rugaszkodni, egy keverőerősítős öszvér megoldástól, vagy attól mikor 2 passzív topot ráakasztok 1 végre és mondjuk a sub vágja...EZ nem a minőségi kategória! Persze szólhat elfogadhatóan, de minőséginek nem nevezném!

Neked Yamahád van! 2db S112 láda kb. 250eft 2db Garry lite sub bruttója 130/db AZ 260../Én is tudom, hogy mennyi a nettó... , de sokan nem jutnak hozzá... 8-) / 500felett járunk, és még mindig egy alsó középkategóriás hangminőségről beszélünk ládák szempontjából! Még nincs végfok! Én is tudom van végfok 50eftért is-Topokat hajtottam is vele/ De egy normális 200felett indul! Egy minőségi inkább 300kiló! Ha nincs benne váltó, vagy épp nem 4 utat tud, akkor rögtön kell kettő! 180eft/db áron számolva még 360eft Rotty! Rendszervezérlővel pl. egy DBX 140eft! Máris milla....

Nem kifordítom, csak tényeket közlök! :dash2:

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Pitkinúr
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 4851Hozzászólás Pitkinúr
2012.04.16. 19:33

Azért nem nevezném öszvérmegoldásnak a keverőerősítést. Ha minőséget akarsz hallani javaslom a Dynacord keverőerősítőjét
meghallgatni.
Mi háromutas hangfalakkal használjuk tizenéve, tisztán érthetően szól. Az igaz, hogy mi ketten , olykor hárman zenélünk és
elbírjuk a hangfalakat még.
Minőségi hangfalat is gyárt a Dyna. Egy Mohácsi bizonyos POLÓ zenekar több, mint húsz éve gyötri a háromutas Dyna hangfalait,
és a cucc még mindig bírja.....

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 4852Hozzászólás Asterix
2012.04.16. 19:38

Működikk még a Póló zenekar? Az Asterix után őket szerettem hallgatni a legjobban. :lol:

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 4854Hozzászólás Zeneboy
2012.04.16. 20:01

Pitkinúr írta:Azért nem nevezném öszvérmegoldásnak a keverőerősítést. Ha minőséget akarsz hallani javaslom a Dynacord keverőerősítőjét
meghallgatni.
Mi háromutas hangfalakkal használjuk tizenéve, tisztán érthetően szól. Az igaz, hogy mi ketten , olykor hárman zenélünk és
elbírjuk a hangfalakat még.
Minőségi hangfalat is gyárt a Dyna. Egy Mohácsi bizonyos POLÓ zenekar több, mint húsz éve gyötri a háromutas Dyna hangfalait,
és a cucc még mindig bírja.....
Bizony öszvér megoldás!
Dyna? Ismerem! powermate 600 gyengusz teljesítményben! 4 ládával 2 top 2 sub úgy fullt meg, hogy öröm volt nézni! A powermate 1000-3as több mint 600eft..?

Hát ezért olyan végfok és keverő megoldást találsz, hogy a dyana pislogni fogja!

Hangra keverő szekció jó! De mennyiért is?

Ha olvasol lejjebb kiveséztem a D-lite és más ládát is! 1misiért nagyon sok jó cuccot lehet összeszedni! A nevet fizeted meg sok esetben!

Még egyszer leírom, mert ezek szerint nem ment át a sorok között!
Lehet tartós és elfogadhatóan szóló cucc olcsóbban! De attól az még nem a felső kategóriás cucc! Qglinak legalább 10 éve meg kell,hogy legyen a Yamaha ládája! Gondolom hibátlanul teszi a dolgát!

20 éve elhiszem, hogy hibátlanul üzemel! De kicsit nézzünk már vissza 20 évre mit gyártott a dyna is!

Pár éve próbáltam a Chorus line szériáját egy powermate 600-al! Azok a ládák is nem az A szériája , elég húzós áron, és még is gyengén szerepelt az össz cumó árához képest!

Keverőerősítőben elhiszem, hogy csúcsként emlegetik meg etalonként a dynát! Van is miért! Tartós cucc! De hagyat ne essünk már tőle! Max annak aki még nem hallott más rendszert! Itt jegyzem meg, hogy egy A&H Cpa erősítésben kenterbe vágja a dyna 300-at! Egy yamaha keverőerősítőtől tény, hogy jobb a dyna.. Bár a régi EMX 5000 elég jó volt ott is!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Pitkinúr
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 4856Hozzászólás Pitkinúr
2012.04.16. 20:08

Asterix írta:Működikk még a Póló zenekar? Az Asterix után őket szerettem hallgatni a legjobban. :lol:
Szia Asterix!
Még működnek. :) Voltak tagcserék, de még megy a szekér.

Új hozzászólás