|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Csak akkor van baj a feszültséggel, ha esetleg felmegy 260-270 V-ra nem? Ha 180-190 V-ra megy le, akkor nem teszi tönkre a tápegységeket.
-
malko
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Az a baj, hogy a mai mikro processzorok világában nem csak a túlfeszültség jelenthet gondot (ott max lefüstöl ha nincs védelmed), viszont az ingadozás ugyan olyan ártalmas lehet hosszabb távon. Mindenképp érdemes stabilizálni a hangszert és a keverőnek szánt áramot. Azért 200 volt alatt már sok hangszer megrogyik, sőt a legtöbb effect proci már nem képes jól működni vagy egyáltalán nem is kapcsol be. Egyre több olyan vendéglátó hely van ahol a vacsora megkezdése előtt (mikor sül a sok finomság) nem is lehet játszani mert vagy levágja az automatát vagy csak egyszerűen recseg-ropog a cucc. Érdemes volna mindenkinek egy olyan kis doboz amiben van egy firelé egy túlfeszültség védő és egy kis megszakító ez az alap. Van itt ilyen fórum társunk aki egy firelé hiánya miatt több 100 ezer javítási költséget fizettet ki a cuccaira. A kapcsoló üzemű kütyük nem igazán szeretik ha ingadozik a feszültség ezért jó lenne stabilizálni. Sajnos a komolyabb ilyen berendezések nagyon drágák de amit Jani80 vett már az is sokat jelent. Véd a túl fesz ellen, a kiugró kis tüskéket is fogja és stabilizál.
És még egy jó tanács: Soha ne dugjuk be a cuccunkat két különböző konnektorba.
És még egy jó tanács: Soha ne dugjuk be a cuccunkat két különböző konnektorba.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Miért?
Vagy két különböző fázisú konektorra gondoltál?
Vagy két különböző fázisú konektorra gondoltál?
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Erről a két konnektorba dugásról Sípos Peti tudna mesélni, hogy járt és mennyibe került neki.
De aki bekötötte az aljzatot nem volt a helyzet magaslatán. Szerencséje volt, hogy nem vágta agyon az áram mert a mikrofonján is 230 volt szaladgált.
De aki bekötötte az aljzatot nem volt a helyzet magaslatán. Szerencséje volt, hogy nem vágta agyon az áram mert a mikrofonján is 230 volt szaladgált.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Elnézést mindenkitől, akit zavar a duplikáció, de úgy gondolom a hozzászólás itt többekhez eljuthat és talán segítség lehet.
"Sziasztok,
KORG Pa tulajdonosokkal szeretnék megosztani egy a hangszer hangzásával kapcsolatos információt.
Tudjátok, hogy jó 10 éve használok pa hangszert de egyéb Korgokat meg sokkal régebben.
A pa hangzással kapcsolatban mindig volt bennem valami hiányérzet. Túl „sterilnek”, túl „tisztának” éreztem, de lehet, hogy nem is ezek a helyes kifejezések rá.
A lényeg a valami hiányán van és a kissé kopogós hangon. Sok irányban kísérletezem már jó ideje, hogy megtaláljam az ideális hangszert, hangszereket. A Ketron SD1 plus talán ami legközelebb áll hangzásában ahhoz, amit egy hangszertől elvárok. (persze mindenki más teljesen mát várhat el) A Yamahákban (Tyros) éreztem alsó tartományban egy jó kis nyomást, amit el tudtam volna képzelni pl a pa-ban. Összességében nem szeretem a Yamaha hangzását, de van valami a hangjukban, ami a pa-ban nincs, pedig ott kellene lenni. Én nem vagyok se hangmérnök, se tudósa a témának, csak van két jó nagy fülem, aztán ennyi.
Mivel a pa (1xpro) olyan sok hasznos szolgáltatással bír, és olyan sok jó hang van benne, hogy helye van az állványomon, segítséget kértem a témában egy barátomtól, aki szakmailag otthon van a témában. Talán nem haragszik meg érte ha megemlítem, Malkó barátomról van szó.
A problémát vázoltam neki, de tökéletesen tisztában volt vele, hiszen Ö is használt korábban pa1xpro hangszert. Azt javasolta, hogy próbáljak a hangképen javítani egy aural exciterrel, mely alaptartozék, a legtöbb hangosítónál és stúdióban, illetve a rádiókban. Gyártóként a z APHEX-et említette.
Szét néztem, milyen lehetőségek vannak és találtam egy APHEX 204-et a királyságban. Nem is volt veszélyes az ára, így meg is rendeltem.
Két csatornás egység, csatornánként 2-2 effekttel. Effektenként 3-3 potival. Big bottom és aural exciter
A big bottom funkciónál a basszushoz nyúlsz a 3 poti drive, tune és mix, aural exciter módban pedig a felharmónikusokhoz tune, harmonix és mix gombokkal.
Úgy adsz mélyet a hanghoz, hogy közben a jel nem emelkedik, az erősítő és hangfal nem kap nagyobb terhelést, a mélyérzet viszont brutálisan növelhető, az aural exciterrel pedig a kívánt frekvencia tartományban módosítod a felharmonikus tartományt. Kis kísérletezéssel nagyon hatásos eszközzé válik a rendszerben.
Vasárnap volt az első fellépés, ahol bizonyíthatott. Azt kell mondjam, meglepően helyre tette az öreg vas hangját. A dobokat markánsan kereken lehetett hallani, a hangszínek lényegesen tisztábban rezonánsabban szóltak a billentyű sávokon, hibátlan kerek hangkép volt, „megfelelő” mélytartalommal. 2 top ládámat vittem és a pm600.2-vel hajtottam meg, mint rendesen. A hangzásból a legkevésbé sem hiányzott semmi. De a subláda sem.
Az egység magyar linkje: http://www.audmax.hu/index.php?id=aphex_204
Érdemes elolvasni a leírását.
Itt találtam linket a tesztjéről, de ez igazából nem képes visszaadni azt ami valójában történik a hanggal, (igaz én egy béna logitech ipad dokkal hallgatom) az aktiválást követően és a potik helyzetének megváltoztatása közben. De azért érzékeltetik.
5:20 - nál jól érzékelteti a dobra gyakorolt hatást"

"Sziasztok,
KORG Pa tulajdonosokkal szeretnék megosztani egy a hangszer hangzásával kapcsolatos információt.
Tudjátok, hogy jó 10 éve használok pa hangszert de egyéb Korgokat meg sokkal régebben.
A pa hangzással kapcsolatban mindig volt bennem valami hiányérzet. Túl „sterilnek”, túl „tisztának” éreztem, de lehet, hogy nem is ezek a helyes kifejezések rá.
A lényeg a valami hiányán van és a kissé kopogós hangon. Sok irányban kísérletezem már jó ideje, hogy megtaláljam az ideális hangszert, hangszereket. A Ketron SD1 plus talán ami legközelebb áll hangzásában ahhoz, amit egy hangszertől elvárok. (persze mindenki más teljesen mát várhat el) A Yamahákban (Tyros) éreztem alsó tartományban egy jó kis nyomást, amit el tudtam volna képzelni pl a pa-ban. Összességében nem szeretem a Yamaha hangzását, de van valami a hangjukban, ami a pa-ban nincs, pedig ott kellene lenni. Én nem vagyok se hangmérnök, se tudósa a témának, csak van két jó nagy fülem, aztán ennyi.
Mivel a pa (1xpro) olyan sok hasznos szolgáltatással bír, és olyan sok jó hang van benne, hogy helye van az állványomon, segítséget kértem a témában egy barátomtól, aki szakmailag otthon van a témában. Talán nem haragszik meg érte ha megemlítem, Malkó barátomról van szó.
A problémát vázoltam neki, de tökéletesen tisztában volt vele, hiszen Ö is használt korábban pa1xpro hangszert. Azt javasolta, hogy próbáljak a hangképen javítani egy aural exciterrel, mely alaptartozék, a legtöbb hangosítónál és stúdióban, illetve a rádiókban. Gyártóként a z APHEX-et említette.
Szét néztem, milyen lehetőségek vannak és találtam egy APHEX 204-et a királyságban. Nem is volt veszélyes az ára, így meg is rendeltem.
Két csatornás egység, csatornánként 2-2 effekttel. Effektenként 3-3 potival. Big bottom és aural exciter
A big bottom funkciónál a basszushoz nyúlsz a 3 poti drive, tune és mix, aural exciter módban pedig a felharmónikusokhoz tune, harmonix és mix gombokkal.
Úgy adsz mélyet a hanghoz, hogy közben a jel nem emelkedik, az erősítő és hangfal nem kap nagyobb terhelést, a mélyérzet viszont brutálisan növelhető, az aural exciterrel pedig a kívánt frekvencia tartományban módosítod a felharmonikus tartományt. Kis kísérletezéssel nagyon hatásos eszközzé válik a rendszerben.
Vasárnap volt az első fellépés, ahol bizonyíthatott. Azt kell mondjam, meglepően helyre tette az öreg vas hangját. A dobokat markánsan kereken lehetett hallani, a hangszínek lényegesen tisztábban rezonánsabban szóltak a billentyű sávokon, hibátlan kerek hangkép volt, „megfelelő” mélytartalommal. 2 top ládámat vittem és a pm600.2-vel hajtottam meg, mint rendesen. A hangzásból a legkevésbé sem hiányzott semmi. De a subláda sem.
Az egység magyar linkje: http://www.audmax.hu/index.php?id=aphex_204
Érdemes elolvasni a leírását.
Itt találtam linket a tesztjéről, de ez igazából nem képes visszaadni azt ami valójában történik a hanggal, (igaz én egy béna logitech ipad dokkal hallgatom) az aktiválást követően és a potik helyzetének megváltoztatása közben. De azért érzékeltetik.
5:20 - nál jól érzékelteti a dobra gyakorolt hatást"
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
- Vangelix
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
- Adott köszönetek: : 38 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 11 alkalommal
Üdvözletem mindenkinek, megint csak hangszervásárláshoz ötleteket, tanácsokat szeretnék kérni. A pa3x árban pontosan duplája a pa 2x-nek, megér ekkora különbözetet, mit nyújt a kettőssel szemben? A pa 2x-nél ugyanúgy oda kell figyelni, mint a Pa egyes vásárlásánál, van belőle fapados és kártyákkal bővített változat is? Mind olvassa az mp3-at, vagy van itt is elite verzió. A Ketron Audiárol sok jót hallottam, csak az zavar, hogy jobb kéz partra csak két hangszínt lehet kiosztani, igy gondolom nem lehet olyan dús hangzást kihozni belőle mint pl a Korgbol, meg az mp3-at sem olvassa. A Ketron Audia és Audia 5 között csak a billentyűzet oktáv számában van különbség? Még azt szeretném megtudni, hogy mi a különbség a Tyros4, T4xl és a T4xxl között, mert sajnos a googletol nem tudtam meg. Az általam itt felsorolt hangszerek mind aftertouchosok és félsulyozottak? Mindenkinek hálásan köszönöm előre is a segitséget.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
1. Nem ér meg ekkora különbözetet. A 2x és 3x esetében már csak VIF4 bővítő, illetve memória bővítés tehető a hangszerbe. Nincs Elite változat, mind olvassa az mp3-at.Vangelix írta:Üdvözletem mindenkinek, megint csak hangszervásárláshoz ötleteket, tanácsokat szeretnék kérni.
2. Audyára szerintem min4 hangot lehet tenni jobb kézre. Ha jól emlékszem, ezt már az SD-1 is tudta. Ki lehet belőle hozni olyan hangzást, mint a Korgból, sőt... Olvassa azt mp3-at is. Oktávszám különbség van illetve 16 gomb, ami nincs a simn.
3. Tyros4 sima, Tyros 4XL: sima + hangfal, Tyros 4XXL: sima, + hangfal + állvány....
Ha jól tudom...
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Ezt cáfolnám, ne ferdítsünk a tényeken. A Pa2 használtan 550-650 ezer között megy, a Pa3 meg 800-900 ezer között.Vangelix írta:...A pa3x árban pontosan duplája a pa 2x-nek, megér ekkora különbözetet, mit nyújt a kettőssel szemben?...
A már csak használtan kapható Pa2-höz ne az új, hanem a használt Pa3 árait vessük össze
Így már másfélszerese sincs
Üdv.: Apelláta